Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz joecontra #3734 üzenetére

Igen, ezek alapján valóban inkább erre gondolhatott. Bár szerintem akkor sincs túlzottan sok értelme.

(#3729) onpress: kipróbáltam!
    Windows alól a Rufus valóban nem tud vele mit kezdeni, de a Win32 Disk Imager simán engedi kiválasztani a partíciót és ki is írja rá.
    Tehát az 1 TB-os külső merevlemezen létrehoztam egy 5 GB-os FAT32-es partíciót, a többi maradt NTFS. A fenti programban ki lehetett választani és ok volt. Utána UEFI-ben átállítottam a boot sorrendet, USB HDD előre, majd reboot után simán indult a live Mint. :K

VISZONT, a Win32 Disk Imager esetében, ha pl. pendrive-ra írok ki Linux lemezképet, akkor olyan "partíciós struktúrát" hoz rajta létre, amit utána a Windows nem ismer fel. Látszik lemezkezlőben, de többször hibaüzenetet dobhat, ha újra akarod formázni. Ha ezután használni akarom a pendrive-ot Windows alatt, akkor külső partícionáló programmal kell törölni, majd újrapartícionálni, vagy diskpart clean lehetőséggel. Hiába raktam a telepítőt külső vinyón külön partícióra, "egybekeverte" és utána a Windows alapból nem ismerte fel, így az előbb említett módszert kellett eljátszani... tehát, ha utána Windowson is akarod használni a külső merevlemezt, akkor ezt a megoldást, függetlenül attól, hogy működik, NEM ajánlom. :N

Lehetőségek:

a.) pendrive-ról futtatod a Live Mintet
    b.) itteni szakik ajánlanak egyéb megoldást, akár Linux alól csinálva
    c.) külső merevlemezre telepíted fel és onnan futtatod

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés