- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
growler #14064 üzenetére
Az SSD vezerloje particion belul nem sorrendben rakosgatja az adatokat.
Ez tény, mivel nem is látja sem az OS-t sem a particiókat, kizárólag NAND/cella szinten lát és pakolássza az adatokat. Ha az SSD nem hibás, akkor kizártnak vehetjük, hogy OS szintű particionálással adatvesztést érjünk el! Max annyi történhet, hogy már meglévő adatmennyiség/partició függvényében tovább tarthat az adatok pakolászása, mint egy majdnem üres meghajtónál, de SSD-nél ez az idő elhanyagolható a HDD-hez képest. Különben a modernebb vezérlők üresjáratban kb folyamatosan pakolásszák az adatokat a cellák kiegyenlített terhelése miatt.
Ez esetben viszont valóban célszerűbb az elejétől normálisan felépíteni telepítés előtt a szükséges particiókat.
Anno én is megcsináltam az üres helyeket 30gigás particiókra, és nemrég csökkentettem őket, mert kellett még egy OS-nek hely, de kb minden partición volt már rendszer, nincs ilyenkor mitől tartani.
(#14066) csixy
Nekem az 5 már belakott partició 30GB-ról csökkentése megvolt 5-6 perc alatt. Nem HDD ez, hogy órákig szuttyogjon!
Egy mezei SATA Samsung 860 EVO az eszköz, nem egy PCIe 4-es NVMe SSD!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL T40 EMC Szerver
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest