- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
mAtech #10958 üzenetére
Nem hogy hasonlónak, de még jobbnak is kéne lennie a gép sebességérzeténél a Linuxnak. Ha esetleg gyorsabbat szeretnél, akkor Mint Cinnamon helyett a Mint Xfce vagy Mint Mate verziót próbáld.
A 9200SE már egy nagyon régi kártya. De Linux alatt a kernel automatice betölti hozzá a radeon nevű legacy kernel modesetting drivert, meg a 2D-s Direct Rendering gyorsítást, a Mesa csomag meg biztosítja hozzá az OpenGL 3D támogatást.
Egyébként az ATi-t sem értettem. A 9xxx-es Radeon kártyák mind egy kaptafára mennek. Ennek ellenére a 9200-ashoz driver max. XP-ig van, de én használtam 9600-as Radeont anno Win7-tel simán, így most megnézve vistás driver van hozzá, lehet azt használtam, már nem emlékszem, de probléma nélkül ment Win7-en.
Asztali gépnél azért én a 9200-es Radeont kikapnám belőle, és az AGP slotba beletennék egy olcsó, használt ATi HD4670 (legerősebb létező AGP-s kártya), vagy HD3850-es kártyát (ez sem sokkal gyengébb), esetleg NV GT730 (ez is ott van szintben, és nagyon kicsi a fogyasztása, a legmodernebb létező AGP-s kártya, árban talán kedvezőbb az első kettőnél). De ha nagyon gyenge proci, akkor a fenti háromnál is sokkal olcsóbban NV 7900, 7800GS, 6800 (nem Ultra), 6600, 6200, ATi X1900 is elég lenne bele, ezekhez van Win7 támogatás. A GT730-hoz Win10 is. Az NV retró kártyák kicsivel olcsóbbak, főleg a kisebbek. Csak arra az esetre írom, ha fent hagynád a Windowst is játszani, de a Linux is meghálálja a gyorsabb a GPU-t. Viszont ha Linux lesz rajta, akkor meg az ATi kártyák jobbak, és maradj a HD4670, HD3850, X1900, X1850, stb. lehetőségeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Robot fűnyírók
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Goddess of Victory:Nikke
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- DOOM - The Dark Ages
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged