- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5514 üzenetére
Ha kíváncsi vagy, egy 16.04-es Live-val már most is megpróbálhatod, pl. a Mate változattal.
-
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5511 üzenetére
A nem megfelelő hűtésnek több oka is lehet. Nem kezeli megfelelően a processzort, esetleg a videókártya extra igényei, de akár még BIOS bug is okozhatja.
-
lev258
veterán
Azért írtam a Mate változatot, mert az is közelebb áll a Windows-hoz. De írhattam volna Xubuntu vagy Lubuntu 16.04-et is. A Mint 18-ra még várni kell vagy 2 hónapot. Előbb ki kellene deríteni, tényleg az-e a gond, amit írtam. Ha igen, némi segítséggel elvileg tudod a 17-es Mint-et is megfelelően frissíteni.
-
lev258
veterán
Csak a Wine kérdésre reagálok most.
64 bites rendszeren a Wine is alapértelmezetten 64 bites környezetet hoz létre. Ez utóbbi viszont még problémás, sok programmal nem működik. Ilyen esetben rá lehet venni a 64 bites rendszeren levő Wine-t, hogy 32 bites környezetet hozzon létre. Ezután már minden rendben van, csak fontos, hogy ezt a környezetet használd, amikor telepítesz valamit. -
lev258
veterán
Te állítod be, melyik az elsődleges monitor.
Nem tudom, mit kavartál a Wine-nal, de alapállapotba hozhatod, ha törlöd a rejtett .wine mappát (persze a feltelepített programot is törli). Érdemes lenne inkább úgy indulnod, hogy alternatív megoldásokat keresel, próbálsz ki. -
lev258
veterán
válasz
OldAkita #5384 üzenetére
Ezek szerint valami beállítás tényleg félrecsúszott a Grub generálásnál.
Ebben a fájlban: /etc/default/grub
Valahogy így nézzenek ki a megfelelő sorok:
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
Ezután kell majd sudo update-grub. Nálam legalábbis így néz ki a fájl. -
lev258
veterán
válasz
OldAkita #5379 üzenetére
Mindenképpen az sda kell és nem az sda1 (amennyiben az SSD az sda). A Grub pedig megjelenik módosítások nélkül is, ha nyomod a Shift-et.
Ha megvan a rendes Grub telepítés sda-ra (bár könnyen lehet, hogy a Windows-t is újra kellene most tenni), akkor a rendszerben próbáld lefuttatni a sudo update-grub parancsot és remélhetőleg az újraindítás után a Grub és a választási lehetőség is megjelenik. A Grub fájljaihoz egyelőre manuálisan ne nyúlj hozzá. -
lev258
veterán
válasz
Mtbsrác #5328 üzenetére
Ha jól értelmezem a hasonló leírásokat, előállt valamiért egy olyan helyzet nálad, hogy a RAM és swap felhasználás túllépett egy rendszerlimitet, ezért kilőtt néhány process-t, a mount.ntfs ennek lett áldozata.
Hogy pontosan mit csináltál, esetleg kernel bug vagy netalán memóriahiba van mögötte, azt neked kell kiderítened. -
lev258
veterán
válasz
Mtbsrác #5299 üzenetére
A killall a processz nevét igényli, nem a számát.
Lehet TV-t nézni VLC-vel, Mplayer-rel, meg ott a MeTV és társai (jeltípustól függően).
A D jelzés azt jelenti, hogy nem szakítható meg, valamilyen input/output folyamat zajlik. A S pedig azt, hogy vár valaminek a befejezésére. Arra tudok gondolni, hogy valahogy nem sikerül rávenni az eszközt, hogy hagyja abba. -
lev258
veterán
A hardveres gyorsítás nem települ magától (nyílt driver esetén). Ha keresel egy leírást róla, abból valószínűleg kiderül, később hogy tudod ellenőrizni a működését. Az OpenGL támogatást én a glxinfo|grep OpenGL paranccsal szoktam megnézni. Te a Catalyst Center-ben is megnézheted (zárt driver esetén).
-
lev258
veterán
válasz
petersonal #5276 üzenetére
Ha sudo-val indít az ember grafikus programot, az tud olyan változtatást előidézni lényeges fájlokban, ami után nem fogsz tudni bejelentkezni. Függetlenül attól, te mely konkrét fájlhoz nyúltál hozzá.
-
lev258
veterán
válasz
petersonal #5274 üzenetére
Egy dologra figyelj!
sudo gedit-ezt tilos használni
gksu gedit-ez a jó -
lev258
veterán
válasz
petersonal #5272 üzenetére
Én ezt követném: [link]
-
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5258 üzenetére
A DE jelentése Desktop Environment (grafikus felület). Egy adott rendszerre ebből többet is telepíthetsz és választhatsz, melyikkel indítod. Miért kell az újratelepítés? Elvileg működhet, amit írsz, de szerintem a Thunderbird-nek van biztonsági mentés opciója, amit aztán majd be tudsz olvasni.
-
lev258
veterán
válasz
misimagaki #5209 üzenetére
Ha a /etc/fstab-ra gondolsz, abban gksu gedit /etc/fstab paranccsal tudsz turkálni. De légy óvatos.
Azzal a hibaüzenettel meg nem kell foglalkozni. -
lev258
veterán
válasz
misimagaki #5207 üzenetére
Lecsatolás nélkül nem is enged formázni.
Jogot adni: gksu nemo, majd jobb gomb a lemezre (partícióra), Tulajdonságok, Jogosultságok. Beállítod, hogy a mezei felhasználód is csinálhasson rajta mindent. -
lev258
veterán
válasz
Urban Terror #5198 üzenetére
Videókártya, annak drivere? BIOS a legfrissebb?
-
lev258
veterán
válasz
gabikiraly2 #5150 üzenetére
Mert a 32 bites Chrome támogatása megszűnt.
-
lev258
veterán
válasz
gabikiraly2 #5148 üzenetére
Adj jogot magadnak. Grafikusan ezt gksu nemo-val is megteheted (jobb gomb a partícióra, Tulajdonságok, Jogosultságok).
-
lev258
veterán
válasz
misimagaki #5143 üzenetére
Én Mint Cinnamon alatt a Remmina-t használtam Win-es gép elérésére (rdp plugin-nal). A Cinnamon nem akadályozó tényező, nincs köze hozzá.
-
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5131 üzenetére
Eddig nagyjából átlátod, csak neked éppenséggel a diszkrét GPU kikapcsolása kell, ami szintén ott van valahol a leírásban.
Csak megijedtem, hogy felteszed a ppa-t és lecserélsz lényeges csomagokat. -
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5129 üzenetére
Nem tudom, milyen leírást találtál, de azok a sorok nekem nem tetszenek.
Próbálj tovább menni abban a leírásban, ott lesz a kutya elásva. De előbb értelmezd és/vagy kérdezz. -
lev258
veterán
válasz
Patesz1337 #5103 üzenetére
lspci parancs mit mond a LAN-ról?
A billentyűzeted elég spéci, vagy nem fog menni, vagy szükség lesz némi trükközésre a rendszerben. -
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #5011 üzenetére
Akkor téged nem érint.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #5008 üzenetére
Mikor töltötted le az ISO-dat?
Egyébként valahol meg lehet találni a trójai fájljait. -
lev258
veterán
Egyébként a korábbi képeddel kapcsolatban a link is jó lenne, illetve a Mint-eseket is tájékoztatni róla, ha még nem tudják. Akár igaz, akár kamu.
Nem akartalak megbántani, de kicsit gyanús, ha valaki pont egy ilyen alkalomkor regisztrál pont egy ilyen hozzászólás miatt. Elnézésedet kérem. -
-
-
lev258
veterán
válasz
#20584850 #4968 üzenetére
"általános videó kártya driver van"
?
Intel-hez csak és csak a nyílt driver van. A hardveres gyorsítással nekem kevés a személyes tapasztalatom, mivel egyáltalán nem használom, de mind a zárt, mind a nyílt driverekhez létezik és használható. Csak utóbbinál nem települ automatikusan, ahogy maga a videódriver.
syler123: Van itt egy kolléga, ő szokta ezt leírni több topik-ban is. A nevét még keresem, de az avatar-ja a tiéddel egyezik. Ő már látott olyat, aki használt hardveres gyorsítást.
Mint írtam, kell a megfelelő csomag is, nem elegendő az alkalmazásban engedélyezni. Flash gyorsítást pedig ezzel ne várj, legfeljebb a Chrome-féle pepperflash-sel.Már tervben van egy kissé gatyábarázott Összefoglaló, majd ezeket is hozzáveszem.
-
lev258
veterán
válasz
syler123 #4964 üzenetére
"kapásból boot után live lemez nem ad képet"
nomodeset
Egyébként igen. Épp abban az időszakban vagyunk, amikor az AMD támogatás gyökeresen változik, pozitív irányba.
A hardveres gyorsításról meg párszor már volt szó, az ehhez szükséges csomagokat külön fel kell tenni, valamint aktiválni a funkciót az egyes programokban. Bár nekem még Intel-lel se volt rá soha szükségem.
Probléma esetén nem elkönyveljük, hogy sz** a Linux, hanem érdeklődünk és utánamegyünk a problémának. Nem garantált, hogy megoldódik, de egy próbát megér. -
lev258
veterán
A támogatott operációs rendszer csak egy felirat, semmi több. Időnként az is előfordul, hogy ki sem próbálják, valóban megy-e, hanem csak ráfogják.
Még azt megnézhetnéd, hogy egy fagyás időpontjakor milyen bejegyzés születik a log-okban. Egyébként a fagyás Ctrl+Alt+F2-re is immunis? -
lev258
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged