Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) APONE válasza lev258 (#2250) üzenetére


APONE
tag

Ez nem lenne jó rá? Linux Mint 17.1 Rebecca?? csak nem tudom hogy 32bites vagy 64 bites lenne jó rá..??

(#2252) lev258 válasza APONE (#2251) üzenetére


lev258
veterán

Linux Mint-ből inkább MATE vagy Xfce. 32 bites jó neked.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#2253) Fenyő válasza APONE (#2251) üzenetére


Fenyő
őstag

Ha a proci tudja (és elvileg ez már 64 bites Sempron) a 64 bites nyugodtan mehet rá (azzal kissé gyorsabb lesz), de max csak az xfce verzió vagy az lxde még lájtosabb, szóval 64 bit xfce vagy lxde a javaslatom, viszont ezek a lájtos disztrók elképzelhető hogy tearingelni fognak, érdemes a compizt kilőni és helyette comptonnal használni.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2254) spammer válasza APONE (#2249) üzenetére


spammer
veterán

Nekem is volt egy 3103 NWLMi gépem, ha a tiedben is Radeon X1100-as van (vagy hasonló), akkor lehet, hogy alvó módból való visszatérésnél össze-vissza fog villogni a kép és újra kell majd indítani. Én annak idején nem találtam rá működő megoldást, de lehet, hogy azóta már működik a dolog.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#2255) Ibituba


Ibituba
aktív tag

Üdv. Linux Mint 17.1 mellé szeretnénk most feltenni egy 8.1es wint. Hogyan tudom ezt kivitelezni? Valami link ,leirás nagyon jól jönne. köszönöm.

(#2256) lev258 válasza Ibituba (#2255) üzenetére


lev258
veterán

Nincs benne semmi bonyolult, viszont a Grub-ot újra kell majd rakni.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#2257) Bohus válasza lev258 (#2256) üzenetére


Bohus
aktív tag

Vagy Win alá feltenni az EasyBCD-t.

[ Szerkesztve ]

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#2258) Fenyő válasza Bohus (#2257) üzenetére


Fenyő
őstag

EasyBCD nem biztos, hogy kezeli a Linuxot, legalábbis legutoljára mikor próbáltam még nem tudta, csak ha több MS oprendszer van, azokat lehet rendezgetni ill. felismertetni (ha nem az MS által javasolt sorrenden lettek telepítve) vele, de live rendszerről nem ördöngösség újra rakni a grubot.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2259) Bohus válasza Fenyő (#2258) üzenetére


Bohus
aktív tag

Csupán alternatívát ajánlottam ha nem akar grub telepítéssel foglalkozni (mert pl. még otthonosabban mozog WinWorld-ben).
EasyBCD kezeli a Linuxot, az egyik gépemen ezzel oldottam meg Mint és Win7 között a választást.

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#2260) Fenyő válasza Bohus (#2259) üzenetére


Fenyő
őstag

Ha már tudja, akkor tényleg egyszerűbb lehet EasyBCD-t használni, én még régebben próbáltam akkor még nem tudott Linuxot kezelni, de jó tudni, hogy akkor már ilyen célra is jó. :K

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2261) Bohus


Bohus
aktív tag

Docky Trash dockletje nálam teljesen passzív. Állandóan üresnek jelzi a kukát, jobb és bal klikkre ugyanaz történik: semmi. Beállításokon belül a dockletnek nincs saját beállítási lehetősége. Meg lehetne gyógyítani valahogy?

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#2262) ltpalermo


ltpalermo
csendes tag

sziasztok!
segítséget kérnék, problémáim vannak a mint 17.1-el.
először is nem mindig működik megfelelően a touchpad, de egér hiányában nem tudom megnézni h hardveres-e a probléma, vagy sem. egyre többször a bal gomb lenyomásakor jobb gombos kattintás történik, teljesen random.
a másik problémám h időzítve nem tudom kikapcsolni a gépet sem terminálból, sem az erre kitalált appletekből. olyan mintha kikapcsolna, a képernyő sötét, ventillátor nem pörög, semmi életjel, csak a bekapcsológomb folyamatosan villog és ha megnyomom akkor fejezi be a leállítást. így elég zavaró, mert sokszor hagynám futni a gépet amíg letölt valamit, de aztán bekapcsolásnál először mindig kikapcsol :D
nem tudom h a fenti problémák mennyire user error-ok, ha emlékeim nem csalnak a 17.1-re frissítés után jöttek elő, de nem vennék rá mérget.
nem vagyok hozzáértő linuxos, nincs egy éve h elkezdtem használni a mint-et, azóta semmi bajom vele (ill. egyszer történt hogy nem volt hajlandó többé betölteni az asztali környezetet, akkor jó vindózos megoldáshoz nyúlva újraraktam az egész rendszert :P ), szóval csak használtam, nem ástam még magam bele komolyabban. de az újratelepítést most nem szeretném, mert nem is tartom jó megoldásnak minden apróbb esetben, meg időm/kedvem sincs szöszölni újra a beállításokkal. természetesen ha nincs más megoldás kénytelen leszek, gondolom van valamilyen mód, hogy legalább a beállítások egy részét megtartva rakjam fel újra.
előre is köszi bármilyen segítséget

(#2263) lev258 válasza ltpalermo (#2262) üzenetére


lev258
veterán

Milyen paranccsal állítod le? Nézd meg, a touchpad hogyan működik Live alól (akár másik rendszer, pl. Ubuntu)?

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#2264) ElGatto


ElGatto
aktív tag

Hi, érdeklődnék még csak ismerkedem a Mint - el meg az egész linux misztikummal és adódott egy kis problémám. Valamiért ha HDMI kábellel összekötöm a tv - vel sehogy nem tudok videót vagy akár normális méretű megjelenítést varázsolni a képernyőre.

Vagy túl nagy lesz a kép és nem látom azt sem hol mozog az egér, vagy túl kicsi és akkor a hang sem megy át...
Van valami trükk a dologra?

(#2265) ltpalermo válasza lev258 (#2263) üzenetére


ltpalermo
csendes tag

sudo shutdown -h +időpont. de pont tegnap este a laptop ki/bekapcsoló gombjának megnyomására sem állt le, pedig azzal eddig működött
a minap egy chakra live-ot nézegettem, nem emlékszem mennyi ideig, mire arra jutottam h a mint jobban bejön, de ezidő alatt nem vacakolt a touch pad

(#2266) Bohus


Bohus
aktív tag

Laptopon próbáltam volna 17 KDE verziót frissíteni 17.1-re a szoftverkezelőből, de nem csinál semmit a gép. Ha bezárom az ablakot akkor jelzi, hogy 'rel_upgrade.py nem válaszol'. Marad 17.0 nincs vele semmi bajom, de azért nem erre számítottam.

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#2267) Fenyő válasza ElGatto (#2264) üzenetére


Fenyő
őstag

Zárt Amd driverre (Mintben rendszer/driver manager fglrx aktiválása (bár csak H5ezres vagy újabb szériához lesz)) és Catalyston belül gpu scaling-ra lesz szükséged, ha hardveres videógyorsítást is szeretnél akkor pedig ezt nézd át, hogy milyen csomagokat kell telepíteni.
Bohus: 17.1-nek még vannak gyerekbetegségei a Cinnamon sem szereti pl a zárt nv drivert, viszont 17.1-es xfce frissítést próbáltam több gépen, azzal nem volt gond, igaz túl nagy változások sem, szóval amíg jó a 17 addig csak akkor érdemes 17.1-re váltani (ha egyáltalán érdemes) ha előtte csinál egy biztonsági mentést az emberfia, mert túl sok értékelhető újdonságot nem hoz, ellenben galibát meg okozhat.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2268) Fenyő válasza Fenyő (#2267) üzenetére


Fenyő
őstag

Ill. javítom magam, nyílt driverrel (HD4000 és régebbiek) is működhet a scaling (nem gpu csak simán scaling ezt is rosszul írtam fentebb, de a catalystban gondolom előbb-utóbb úgyis megtalálja aki keresi), xrandr-rel az underscan opcióval lehet variálni, aztán hogy működik-e nem tudom, ki kellene próbálni.
Gondolom xrandr --output HDMI-0 (ez lehet 1 is érdemes xrandr-el előbb lekérdezni) --set underscan off ha fekete keretes, on ha túllóg...

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2269) ElGatto válasza Fenyő (#2267) üzenetére


ElGatto
aktív tag

Köszi! Megnézem ezeket a dolgokat.

(#2270) Fenyő válasza Fenyő (#2267) üzenetére


Fenyő
őstag

Egyébként ha már 17.1-es Xfce-t szóba hoztam egy fontos változás azért van, az xfce 4.11-re frissült és a compiz beállításoknál (ablakezelő hangolásán belül) a synchronize drawing to the vertical blank opciót aktiválva végre compizzal sincs már tearingelés, szóval compton helyett lehet azt is használni, tehát úgy tűnik végre az xfce is össze lett fésülve a compizzal :K

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2271) toth_janika


toth_janika
őstag

Sziasztok!

Egy kis problémám adódott, és nem értem miért...
Be van állítva a Mint (17.1), hogy a gép indulásakor elindítsa a Deluge-t meg a Banshee-t. Ma reggel indítás után egyik sem indult el automatikusan, és ha kézzel akarom indítani akkor sem indulnak.
Már letöröltem és újra felraktam őket, de a hiba továbbra is fennáll... Mi lehet a para? :F

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#2272) fradi81 válasza toth_janika (#2271) üzenetére


fradi81
veterán

szia

indítsd terminálból a programokat a hibaüzenetből talán el lehet indulni.

más: firefox 35 linuxon a régi, windowson az újabb sync van. Lehet-e valahogy összehozni a kettőt? Jelenleg nem kompatibilisek.

moto g72, Ninebot d28e

(#2273) toth_janika válasza fradi81 (#2272) üzenetére


toth_janika
őstag

Köszönöm! Erre nem gondoltam :((
Szóval ezt kapom:
[ERROR ] 08:17:51 ipcinterface:156 Deluge restart failed: Couldn't listen on any:/home/toto/.config/deluge/ipc/deluge-gtk: Cannot acquire lock.
Amikor megkeresem a deluge-gtk fájlt, akkor az útvonalon két fájlt találok: deluge-gtk, és deluge-gtk.lock
A lock fájlra azt írja a Caja, hogy "A(z) "deluge-gtk.lock link törött. Áthelyezi a kukába?"
Ha áthelyezem, és indítok, akkor újra megjelenik, és nem indul el.
Mit tudok tenni?

Szerk.:
A Banshee-t egy purge és újrainstall megoldotta, de ezt nem :(

[ Szerkesztve ]

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#2274) fradi81 válasza toth_janika (#2273) üzenetére


fradi81
veterán

indítás előtt lődd ki killall-al, ha már fut.

moto g72, Ninebot d28e

(#2275) spammer válasza toth_janika (#2273) üzenetére


spammer
veterán

Gugli elég sok találatot dob:

ipc könyvtárból kell törölni a fájlokat elvileg:

.config/deluge/ipc/deluge*

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#2276) toth_janika válasza spammer (#2275) üzenetére


toth_janika
őstag

Szia!
Köszönöm a választ, és próbáltam mindkét fájlt törölni, viszont indításnál ugyanúgy a mappába rakja mindkettőt, és nem indul...

@fradi81: A deluge nem fut, így a killall nem tudja lelőni... :(

Szerk.:
Törlés a mappából, majd restart, és így elindult! :R
Köszönöm és sry a zaklatásért

[ Szerkesztve ]

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#2277) Mtbsrác


Mtbsrác
senior tag

Ezt miért csinálja ha megpróbálom telepíteni a legújabb 17 vagy 17.1-es mintet? Mate panellel szeretném használni 64biten. Több pendrive-al is próbáltam de mindel ugyanaz a szitu. :F Eddig a 13-ast használtam.

KATT

[ Szerkesztve ]

(#2278) Fenyő válasza Mtbsrác (#2277) üzenetére


Fenyő
őstag

A hibaleírás alapján nem tiszta neki a pendrive fájlrendszere (nem szabályosan lett ki be huzigálva :DDD ), a valósághoz nem biztos, hogy sok köze van mondjuk, de megpróbálhatod universal usb installerrel úgy feltelepíteni az isot, hogy előtte formázod a pendrive-ot, ill ha ezt már próbáltad érdemes minél több usb image creator progival (pl Universal Usb Installer, Win32 Disk Imager, Rufus, LinuxLive USB Creator, Unetbootin stb) megírni az isot hátha az egyikkel jó lesz, ill. ha ez sem jön be akkor az alaplap biosában az acpi, ill az alapértelmezett op rendszernél érdemes babrálni, esetleg még az achi beállításoknál, de ha win is van a gépen akkor ezek a beállítások arra is hatással vannak.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#2279) Dhampir válasza Mtbsrác (#2277) üzenetére


Dhampir
félisten

Mivel írtad ki pendrive-ra? Én a Rufus-t ajánlom.

(#2280) Mtbsrác


Mtbsrác
senior tag

unetbootin-el.
de most épp elfogadta a mate (oem) képet de csak kompatibilitási módban. így feltudtam telepíteni a rendszert. Ja de én most is mint alatt voltam, azzal a rendszerrel készítettem az indító pendrive-ot.

[ Szerkesztve ]

(#2281) ubyegon2 válasza Mtbsrác (#2280) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mint alatt a Mint saját mintstick programját is érdemes használni, legalább 80 esetben hibátlanul írta ki a Linux iso- kat eddig. Két részből áll és nincs egyszerűbb program e célokra. :K

(#2282) KAMI911


KAMI911
aktív tag

Megújult a Magyar Linux Mint Közösség honlapja! Gyertek, regisztráljatok, kommenteljetek, fórumozzatok nálunk is: http://linuxmint.hu/

(#2283) ubyegon2 válasza KAMI911 (#2282) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Rápillantunk, regeltem is köszi, hogy szólsz! Az előzőt eléggé hanyagoltam, ami azért lehet, mert én mióta a Mint-et használom, minden működik rendesen, mindent meg tudok oldani rajta a disztró saját lehetőségein belül. Ez egy olyan disztró, amihez szinte nem is nagyon kell support! :Y :C
Igaz, mióta Linuxot használok, gyakorlatilag ez a fő disztróm, a többit csak kipróbálgatom.

[ Szerkesztve ]

(#2284) szacsee


szacsee
nagyúr

Sziasztok!
Tegnap tettem egy próbát Lili & Minttel. Live működik, de telepítésnél KO.Partícionálásnál lefagy. Max keresek dvd-t, lehet a Lili az oka? MD5 stimmelt, gépen nincs tuning és win alatt stabil, csak reméltem nem kell dvd-vel bohóckodni.

(#2285) Ezekiel Ston


Ezekiel Ston
senior tag

Van egy 500gb-os hordozós winyóm. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok telepítős winyót varázsolni rá, de egy picit faramuci szinten. Azon gondolkodtam, hogy raknék rá egy Win7, Win8, és egy mint17.1-es telepítőt. Természetesen gondolom fel kell osztani 4 particióra hozzá.
1.2.3 particióé a telepítők, a 4. egyéb adatokat tartalmaznának.
Ha bootolunk róla akkor egy dos-os menü is elég lenne hogy grubszerűen ki lehessen választani mit indítson róla, melyik telepítőt. Ehhez tud-e valaki valamilyen tanácsot, megoldást, olvasnivalót ajánlani?

(#2286) ubyegon2 válasza szacsee (#2284) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szia!
Ha Win alatt írsz ki iso- t, akkor a win32diskimager a legjobb. Ha mégsem települ, akkor hw gond lesz!

(#2287) sonar válasza szacsee (#2284) üzenetére


sonar
addikt

Én rufusszal csináltam már 10 fölötti Linux Mint pendrive-ot (többek között)
A lili-vel az a baj, hogy néha megkutyulja a pendrive particiós tábláját és utána nem biztos, hogy tudsz belőle megint normális boot-os pendrive-ot csinálni és BootICE-szal vagy gparteddel törölni kell minden particiós bejegyzést a pendriveről.

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#2288) fradi81 válasza KAMI911 (#2282) üzenetére


fradi81
veterán

Hali, regeltem csa nem jött visszaigazoló email a gmailre.

moto g72, Ninebot d28e

(#2289) fradi81 válasza fradi81 (#2288) üzenetére


fradi81
veterán

csak késett egy kicsit.

moto g72, Ninebot d28e

(#2290) szacsee


szacsee
nagyúr

Na már itt, mert a pendrive topikba legyaláznak ha tovább linuxozunk.
Teszek fel képet az a biztos.
Egy ideiglenes vason teszteltem a Mint-et Lili-vel és Rufus-al is.
User Error :B
Hiába volt fent a W8.1 előtte nem lehetett a merevlemezt kiválasztani, pedig írta, hogy rendelkezésre áll a szabad hely. Kis naiv azt hittem ez nem akadály.
Töröltem a partíciót, így sem fogadta el, de miután ext4-re formáztam már hajlandó volt rá települni.

[ Szerkesztve ]

(#2291) ubyegon2 válasza szacsee (#2290) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

de miután ext4-re formáztam már hajlandó volt rá települni. :)

Ez mindenképpen egy célszerű lépés volt! Csak kíváncsiságból kérdem, azelőtt milyen fájlrendszerre próbáltad telepíteni?

(#2292) szacsee válasza ubyegon2 (#2291) üzenetére


szacsee
nagyúr

Win8.1 próbaváltozatot raktam előtte rá, kis hw teszt, aztán a 2 NTFS partícióra próbáltam rárakni.
Utána eltávolítottam a partíciókat hátha... de az sem jött be. Már-már azt hittem nem jó a telepítő, de aztán gondoltam ext4-et szeresse a linux és partícionálva, formázva már megvilágosodott.... és én is.
Feltettem az SSD-s gépre is a Mint-et.
Minden rendben zajlott, Sata 3-as, átviteli módban van, alignálás rendben, ahci Ok.
Trim elvileg oké, de még nem ástam bele a témába magam... aktív vs passzív vagy mi a szösz.
Pár dolgot beállítok még a gépen, hogy könnyen használható legyen édesanyámnak is.
Thunderbird látom fent van, gmail-t beállítom, freemailt, ha lehet.
Chrome-t letöltöttem, bár nem tudom mennyire fogtok ezért megkövezni (gmail fiók szinkron miatt).
Könyvjelzők stb-t kényelmesebb így kezelni, de gondolom FF-ben is van erre alternatíva.
VLC fent van, kép van, hang ok, wifi-re egyből felcuppant... mi kell még? :DDD
Ha kicsit otthonosabban mozgok majd megnézem a TV rákötést is a monitor mellett, de ez arrébb van még.

Amit még szeretnék, hogy öcsém gépén a Vistát száműzöm... anno géppel együtt jött és mivel legális nincs kedvem bohóckodni tört OS-el.
Steam van nála és ahogy nézem amikkel játszana mind linux kompatibilis (BFBC2 meg az int vga miatt nem megy egyenlőre). ;]
Betclick-el szokott játszani ez nem tudom linuxon megoldható-e, no meg YT, hálózati adattárra felcuppanni (ezt még nem néztem) meg hasonlók.
Fogékony gyerök menni fog neki az átállás.

Nyomtatás hogy egyszerűbb megosztva (Win-es gépen van), vagy inkább dobjam egy print server mögé?

Egyelőre ennyi több kérdéssel nem fárasztok senkit ma. :R

(#2293) KAMI911 válasza ubyegon2 (#2283) üzenetére


KAMI911
aktív tag

Ha másért nem érdemes oda látogatni, az lehet a segítségnyújtás másoknak a dokumentumírás, blogolás vagy egyebek, ahogy az a közösségi résznél le van jegyezve.

(#2294) ubyegon2 válasza szacsee (#2292) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Alakul ez lassan, ha az apró, de igen fontos részletek a helyükre kerülnek ntfs helyett ext4. FF- ben alap a szinkron, de ha Chrome tetszik. :U Ha nem akarsz sokat vacakolni a TRIM- mel, akkor fstab- ban beállítod ezeket az opciókat és rendben lesz:

/ ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1

fstab szerkesztése: ALT F2, beírod a gksu gedit /etc/fstab parancsot és szerkeszted, majd elmented, újraindítás után lép érvénybe a változtatás

Sok gond szerintem öcséd gépével se lesz, de ezt a Betclick- es kérdést nem értem, miért ne működne Linuxon ha fut rajta böngésző? YT, hálózati adattár se okozhat gondot, előbbi esetleg öreg gép esetén.
Nyomtatás megosztáshoz nem sokat értek, de egy próbát megér, hogy onnan is kizárd a Win- t.

(#2293) KAMI911
Nézegettem, igazából kezdőként csak alapdolgokban tudnék ötleteket adni. :)

[ Szerkesztve ]

(#2295) whbear válasza ubyegon2 (#2294) üzenetére


whbear
senior tag

Szerintem Mintben nem vagy már olyan kezdő. Szerintem.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#2296) szacsee válasza ubyegon2 (#2294) üzenetére


szacsee
nagyúr

Betclick póker kliensére gondoltam, bocs ez kimaradt. Hazaérek meglesem. :)

(#2297) ubyegon2 válasza whbear (#2295) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

:) Egy éves felhasználói tapasztalattal már nem vagyok abszolút kezdő, de minél több hsz- t olvasok tőletek, annál inkább kezdőnek érzem magam. :R alias képzett nokedli :P

(#2296) szacsee Poker kliens, no ezt tényleg meg kell nézned, régen csak wines kliensek voltak, háha azóta fejlődtek. Csak kuszaszem rá ne jöjjön! :D
Virtualban viszont biztosan megoldható. Nálam mindenképpen svédül akar kommunikálni az oldaluk. :F

[ Szerkesztve ]

(#2298) Dhampir válasza KAMI911 (#2282) üzenetére


Dhampir
félisten

Az Abevjava már működik?

----- Szerk. -----

Közben a hozzászólásban már látom, hogy ismét működik a GPG kulcs megújításával. :R

[ Szerkesztve ]

(#2299) whbear válasza Dhampir (#2298) üzenetére


whbear
senior tag

A javás telepítő nem jó? A dokumentumok úgyis jarban vannak. Én azt használom Archon, de Fedorán is azt használtam.

[ Szerkesztve ]

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#2300) Dhampir válasza whbear (#2299) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem tudom, azt nem indítottam el.

Utoljára Linux alatt OpenSusen települt gond nélkül a .rpm kiadású csomag. Más Linuxon nem próbáltam az utóbbi időszakban, csak Fedorán, de ott sikertelen volt, mert össze-vissza kavart a csomagtelepítő, pedig megadtam a futtatási és írás-olvasási jogosultságokat is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.