- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csiki_92 #57565 üzenetére
A KDE alapból "egyszerű" módba van kapcsolva. Valahol a rendszerbeállításokban találsz olyat, ahol át lehet váltani a fullos megjelenésre, ott megkapsz mindent. Csak most nincs előttem és fejből nem tudom melyik az a menü.
Aweriot:
Az egy dolog, de a pdf sem jó nekik? Mit használnak helyette? -
kovaax
őstag
válasz
csiki_92 #53569 üzenetére
A Tumbleweed-ben a legfrissebb cuccok vannak, és még nincsenek mindig rendesen összereszelve, szóval az ilyesmi elő tud fordulni vele. Egy fél évig szórakoztam vele, de sokszor döcögött itt-ott. Aztán váltottam Leap-re, az sokkal stabilabb volt, de valamivel régebbi csomagok vannak benne.
Az rpm-es disztrókat valahogy így tudnám sorbarakni frissesség és kockázat szerint:
openSUSE Tumbleweed > Fedora > openSUSE Leap > Redhat & CentOS
Mondjuk a középső kettőben nem vagyok 100%-ig biztos.Ha valamiért a Tumblit akarod mégis használni, akkor frissítsd a csomagokat, és hátha megjavul. Vagy a júzer könyvtáradban töröld ki a konfig könyvtárakat (feltéve ha jól értem, hogy install után működött rendesen, csak miután beállítottál néhány dolgot, akkor mehetett félre valami).
Szerk.: Vagy ahogy az imént ajánlották, próbáld a logokból kitalálni, hogy mi ment félre.
-
válasz
csiki_92 #34108 üzenetére
Itt az lehet a probléma, hogy nem a tárolóból tetted fel a zárt drivert, hanem más forrásból töltötted le, így ami a tárolóban van xvba driver az nem kompatibilis azzal amit feltettél, el kéne távolítani a fennt levő Catalystot és helyette a tárolóban levőt telepíteni (ezt grafikusan is megteheted), utána elvileg fel tudod telepíteni a szükséges csomagokat, de HD6ezres (mint ez esetben is) vagy az alatti/régebbi szériákhoz szvsz jobban jársz a nyílt driverrel azokkal sokkal kevesebb nyűg van.
-
válasz
csiki_92 #34101 üzenetére
Önmagában nem elég csak a drivert feltelepíteni Linux alatt a hardveres videó gyorsításhoz, amd kariknál a nyílt driverhez szükség lesz a mesa-vdpau csomagra (keress rá a synaptic csomagkezelőben, lehet hogy nem 100%-ig ez a neve az adott disztróban lehet pl mesa-vdpau-driver is, de a lényeg, hogy a mesa és vdpau szerepeljen benne), ha zártat, akkor a libvdpau-va-gl-t és a libva-xvba-driver-t, ezek is lehet kicsit más néven szerepelnek, de a leírásból egyértelmű lesz, xvba és libvdpau-ra keress rá a synapticban.
Bővebben/forrás link, itt a támogatott progikat is megtalálod (leginkább lejátszókat, a flash pl alapból úgy van beállítva a böngészőkben, hogyha van akkor használjon hardveres gyorsítás), ill. hol mit kell állítgatni bennük. -
törölt tag
válasz
csiki_92 #34092 üzenetére
Linux telepítésénél kézi partícionálással mindent el tudsz intézni.Nem kell előre előkészíteni semmit.Csökkenthetsz,növelhetsz partíciót akár ha közben úgy alakul.
Változó,hogy milyen opciós sémákat ajánlanak a különböző disztrók;üres helyre,helyette,átméretezési javaslat,egész lemez,de a kézi partícionálás mindig ott van mint lehetőség azzal meg bármit megcsinálhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged