Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HUNNIA1920: Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
z123456789
üzenetére
(ráadásul én már korábban jártam itt, akkor befulladt a próbálkozás)
Most is borítékolva van ugyanez.
Lehet, hogy egy hétig válogattál és nagyon megszeretted a Chakra-t, de a helyedben lennék és a Chakra honi tesztelője, sok Chakra cikk szerzője, elkötelezett használója azt írja, hogy nem javasolja és ő is mást rak fel, mert nincs fejlesztő jó ideje a disztrónál......*
Igaz nem írtad, mi a célod a Linux újbóli kipróbálásával. Tippelni tudok max, célod a lehetőségekhez képest kimaxolni a szopófaktort. Menni fog!

*halkan jegyzem meg, hogy ezernyi disztró után sem egyszerű felraknom a Chakrát, pedig a kedvenc félrolling és a kedvenc KDE disztróm.
A géped adatait se vagy hajlandó leírni, a marketinges gyüjtőneve szart se ér, márpedig ezzel indul egy ilyen próbálkozás!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
z123456789
üzenetére
Üdv!
Igen, a telepítés végén felrakja a grub-ot a Chakra, és utána lesz bootmenüd. A többi disztró is így csinálja. Itt van infó a telepítés menetéről: [link]
Sajnos manpower problémák miatt a telepítő iso régi, és tartalmaz már nem működő tükör szervereket is. Pontosabban még online, de nem friss tükör szervereket régi csomagokkal, ezzel kapcsolatban itt van infó, hogy mit kell csinálni, ezt nézd meg mielőtt a telepítés után frissíteni próbálsz: [link]
Én régi Chakra felhasználó vagyok, szeretem nagyon, de a manpower helyzet miatt most nem feltétlen jó választás. Éppen azon gondolkodom, hogy a játékra is használt Chakra telepítésemet lecseréljem-e a rokon Manjaro KDE-re.
-
válasz
z123456789
üzenetére
Ha külön fizikai lemezt adsz a linuxnak és a telepítés idejére lehúzod a többi lemezt akkor nem lesz se most se fél évente gondod (a win10 nagyfrissítéseinél). És adatvesztéstől se kell félned. A bios gyors bootválasztó menüjében válthatsz ekkor mi bootoljon.
-
szucstom
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Bár a chakrát nem ismerem, de ha jól sejtem, akkor telepítéskor rákérdez a módjára. Vagyis miként akarod telepíteni: windows mellé, teljes törlés, stb. Ha előbbit választod, akkor automatikusan létrehoz minden partíciót, a grub2-vel együtt. Mondjuk bármely telepítés esetén is létrehozza, de a fent leírt az egyszerű és nagyszerű megoldás, ha nem akarsz sokat szöszölni vele. Secure Boot-ot szerintem nyomd ki a BIOS-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Path of Exile 2
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

CPT.Pirk