Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Vladi #5064 üzenetére

Másik fórumon olvasottak alapján beírtam, hogy urpmi ati. Gondolom, erre gondoltál a csomagból telepítésnél. Ez letöltött a netről egy ati....64 jellegű filet, majd a végére kidobta, hogy 9500 és újabb kártyákhoz jó csak... úgyhogy ez a dolog ily módon nem jó nálam. Visszaállt a telepítéskori módi is, amikoris szöveges konzolra váltva időnként szétesik a kép mintha nem lenne szinkronizálva, sokadik grafikus-szöveges váltásra áll csak vissza.
    Ezért újból visszatettem az ati oldaláról letöltött "valamit" - ami egyébként Mandrivához van -, ez legalább ilyen hibát nem produkál (egyébként ez a hiba a 32-bites verziónál is fennállt).

32-64 bit - Jóllehet, kevés esetben jut előnyhöz a 64-bites utasítások révén az ember, de bizonyos esetekben jól jöhet... ha pedig a CPU támogatja, érdemes lehet szoftveres módon is támogatást adni neki, különösen, ha még csak most kerül felépítésre a rendszer (legalábbis erre irányuló próbálkozások vannak :) )...
    Később pedig esetleg video szerkesztés és egyebek által akár értelmet is nyerhet valamelyest... :)

Wine, Cedega, játékok: Gyakorlatilag sohasem játszom. Egyrészt a Radeon 200M nem játékra való szerkezet, másrészt egy notebook is - úgy általában - nem az.
    Ellenben valamilyen módon demonstrálnom kell - akár magam számára is - a dolgok működését (és nem csak itt nem működik), afféle támpont akart lenni.

Emellett kicsit megvan bennem a késztetés arra, hogy a Linuxot mint alaprendszert használjam a gépemen. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy minden wines programot fél pillanat alatt elfelejtek, ezért a Wine még tehet jó szolgálatot.

Ahhoz viszont, hogy alaprendszerként használjam, ilyen egyszerű dolgokat is be kellene állítanom, mint a 3D támogatás kezelése. Abban sem vagyok biztos, hogy ideiglenesen a Vmware-t nem próbálnám ki... viszont 3D nélkül ez sem fog menni...

Tehát valójában nem játékra kell nekem a Linux.

A grafika-beállítás mikéntje egyre kevéssé tiszta most a fejemben, de "mára" már túl késő van ehhez. Kernelt kéne fordítanom?

Új hozzászólás Aktív témák