Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -PLevi-

senior tag

válasz CPT.Pirk #21937 üzenetére

Sikerült feltelepíteni! Köszönöm a segítséget! :R

A telepítést ugyan ADSL internettel kezdtem el, de meg kellett szakítanom, így otthon fejeztem be, wifivel. Ugyanis az egyik leírás 1.1-es, "Firmware during the installation" menüpontja szerint megoldottam a problémámat.
    Közben akadt egy váratlan hardveres probléma, durva külső behatás érte a pendriveomat, ami ennek következtében félig meghajlott, de szerencsére csak az USB csatlakozónál, így már semmi baja. ;] (Nem akartam megszakítani a telepítést, gondoltam pendrive-ostól teszem el a laptop-om, azt hittem belefér a táskába, de tévedtem, így történt a "baleset".)

A rendszer eddig kíválóan teljesít, a már megszokott LXDE környezettel használom. Azonos használat mellett egy kicsivel kevesebb memóriát eszik, mint a Lubuntu, ráadásul a swap-hoz sem nyúlt még hozzá. (Lubuntu alatt kb. egy óra használat után mindig volt kb. 50-60 KiB adat a swap-ban) Azonban akadt két problémám:

1. A Grub csak a Debian-t "látja", az XP-t nem. (Nem mintha annyira nagyon szükségem lenne rá, csak biztonságérzetet ad.) Leellenőriztem, nem lett legyalulva telepítés során az XP-s partíció.
    Hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?

2. A Chromium angol nyelvű marad, hiába állítom át a nyelvet a beállításokban. A böngésző újraindítása után is változatlan marad. Hogyan lehetne magyarra varázsolni?

Viszont hogy ne csak kérdezzek, megpróbálok segíteni egy kis "leírással" a velem egy cipőben járóknak:

Debian non-free Wi-Fi driver probléma:
    Ha pendrive-ról szeretnénk wifi hálózaton keresztül Debian-t telepíteni, töltsük le innen a telepíteni kívánt Debian verziószámának megfelelő "firmware csomagot", majd csomagoljuk ki a nekünk kellőt* a telepítő pendrive-unk gyökérkönyvtárában található firmware mappába. Ezután a telepítő fel fogja ismerni a wlan kártyánkat és tudunk vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozni.
    *Ha nem tudjuk, hogy pontosan melyik is kell nekünk, csomagoljuk ki mindet a megfelelő helyre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés