Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz csixy #107649 üzenetére

A Gentoo egy forrás-alapú disztribúció és emlékeim szerint mindet magadnak kell csinálnod - minden konfigot például, azt hiszem, a függőségkezelést is (de ez nem biztos). Cserébe teljesen a hardveredre lesz optimalizálva a rendszer.

• ubyegon2

félisten

válasz csixy #107649 üzenetére

Így kezdi az előbb linklet Handbook:

A kézikönyv rengeteg lehetőséget ismertet, különösen azok számára, akik még soha nem telepítettek Linuxot telepítőprogram nélkül.

Fontos tudni, hogy a kézikönyv célja, hogy leírja a telepítéshez szükséges lépéseket a legkülönbözőbb hardverekre, különböző telepítési igényekkel. Emiatt a kézikönyvben bemutatott lehetőségek közül sok egy adott telepítéshez felesleges, és kihagyható.

Szerintem ez az igazi, ha valaki fel akar telepíteni egy Linuxot! ;) Nyilván valamilyen szinten értően kell végigmenni a folyamaton, de tény, hogy nem kezdő Winről épp áttérni akaró usernek való a Gentoo. Engem már az is meglepett, hogy live verzió is van.

Nemrég az is meglepett, hogy már az Arch is kínál telepítősegédet az installhoz, de a Gentoo még nem qurvult el ennyire. Annak jó ez, aki már egy ideje használ Linuxot, sok mindent már ismer, de ha elkezdi felrakni a Gentoot, akkor kicsit összerendeződnek a fejében az addig már ismert részletek! Plusz, ha felrakod és minden flottul működik, az komoly sikerélményt is okoz majd. :K Nem az a nagyanyámisfelrakjapikkpakk kategória!

Kifejezetten hasznosak az elején a hw kernelopciók is, ezt például nem ismertem:

sda=stroke This allows the user to partition the whole hard disk even when the BIOS is unable to handle large disks. This option is only used on machines with an older BIOS. Replace sda with the device that requires this option.

Új hozzászólás Aktív témák