Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zebra_hun

veterán

Üdvözlet!
    Pár kezdő kérdéssel fordulnék hozzátok. Röviden a sztorim. TV mellől eladtam a régi gépem, amit csakis 'médiagépként' használtam. Még volt ára, pénzt kaptam érte, ennyi. Azt hittem felesleges, de most, hogy nincs, rájöttem, jó lenne mégis csak egy ilyen házimozis, youtubos masina. Régi félretett, kidobni sajnált cuccaimból összeraktam erre a célra egy régi masinát. Mindig is piszkálta a fantáziámat a Linux, de valahogy win maradt. Ma reggel lettem kész az összerakással, XP-t tettem rá, de update nem is megy, illetve nyögve nyelős, úgyhogy az alábbi konfighoz tudnátok egy Linux rendszert ajánlani? Ami nekem fontos, hogy TV-re lesz kötve (1920×1080@60Hz) és youtube menjen rajta reklám mentesen. Bocsánat, win alatt ad block-kal sima ügy, itt nem tudom, hogy van e ilyen. Gondolom van, csak nevét nem tudom. Illetve egy másik fontos dolog, utánaolvastam és van támogatása egy un. Creative Audigy ZS 2 Platinium hangkártya. 5.1 hang rendszer van a nappaliba, emlékeim szerint ez bitang hangot produkált nekem régen. Ez is belekerült. Szóval nem sok mindent kell tudni a gépnek, ezzel engem kiszolgál és örülnék ha menne.

Szóval a konfig amire kérnék segítséget/ötleteket.

- Abit KN8 alaplap, nForce Chipset
    - Amd Athlon 64 ada3500dka4cg CPU
    - Kindstone KVR400x64c3ak2/2g (2×1Gbram 400MHz)
    - Creative SB0350 Audigy 2 zs platinium
    - SSD 120 Gb
    - Nvidia gtx 650

Persze ha egyátalán erre létezik valamilyen Linux. Kinézet nem érdekel, nem számítanak a csilli-villi effektek, ficsőrök. Tisztában vagyok vele, hogy az ilyet már Hitler is kidobta, de ha életet lehet bele lehelni, akkor én örülnék neki. Illetve pár rövid kérdes ha szabad. Linux telepítés is hasonló mint egy windowsos? Usb-ről is lehet vagy írjam majd lemezre? Rufussal mehet a telepítő? A 120Gb-os ssd-t több részre osszam fel? Xp-nek gondoltam 40Gb-ot, mennyit illik adni neki? Driverezés hogy megy? Gondolom alaplapi cd itt hasztalan, Abit laphoz a cuccok Linuxra gőzöm sincs hogy honnan.

Egyenlőre ennyi, bocsánat a hosszú hsz miatt, igyekeztem összeszedni gondolataimat ;)
    Köszi, üdv., zeb

Új hozzászólás Aktív témák