Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

válasz ubyegon2 #75478 üzenetére

Na megnéztem. Jól sejtem, hogy az fstab-ban nem számít az opciók sorrendje? Mert sajnos nem megy. Networkmanager-wait-online.service aktív, betöltött. Ilyen most egy bejegyzésem:
    192.168.1.12:/csatolni/kívánt/mappa/útvonala /home/user/csatolási/pont nfs noauto,x-systemd.automount,x-systemd.mount-timeout=30,defaults,nofail,_netdev 0 0
    a noauto,x-systemd.automount,x-systemd.mount-timeout=30 az ok, az arch wiki-ből jött, meg is néztem nagyjából mit jelentenek,
    a nofail ugye azért kell, ha nem lenne elérhető a NAS,
    a defaults-ot a legtöbb olyan helyen olvastam ahol NFS csatolásról lehetett olvasni,
    a _netdev meg ugye, hogy távoli kötet.

Sajnos még sem megy, rögtön látom, hogy nincsenek felcsatolva újraindítás után (MATE DE Disk Mounter tálcakiegészítőjén keresztül), és a sudo mount -a sem csatolja fel őket csak akkor ha kiveszem a noauto,x-systemd.automount,x-systemd.mount-timeout=30 részt ahogy eddig is volt. Egyébként így újra elolvasva a wiki részt ismerős volt és mintha már ki is próbáltam volna, persze ugyanezzel az eredménnyel. Egyébként mintha ehhez a systemd-s csatoláshoz olvastam volna valahol, hogy még más is kell hozzá (talán valamilyen fájlból definiálni valamit), de most persze pont nem találom :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés