Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz ubyegon2 #70437 üzenetére

Kedves egon-ubi-szingaléz komám. Nem beszéltünk félre. Két különböző dologról van szó. 1./ Egy pendrájvra pörkölt linux iso természetesen bootolható UEFI és MBR vason is általában. 2./ A yumi viszont egy saját rendszer pendrájvot csinál magának, ami vagy csak UEFI, vagy csak Legacy módon indítható és a saját tároló partíciójába habzsolja bele az iso képfájlokat, amik csak az egyik rendszerbben lesznek innen bebootolhatók. 3./Én viszont egy GPT-MBR hibrid boot szektorú USB eszközt csináltam, amiben a két boot lehetőség egymástól függetlenül bootolható. Az mbr boot csak négy primary partíciót lát és ebből hármat olyan fájlrendszernek próbálja kezelni, ahogy neki meg lett előre mondva, a negyedik a saját bootszektora. Ha GPT módra bootolódik, akkor viszont az MBR saját szektor kivételével kezeli az összes többi partíciót. Maga az eszköz GPT, de van benne egy sunyi MBR boot szektor is. Imigyen lehet csinálni olyan telepített linux USB eszközt amelyet bármilyen PC eszközön a maga természetes útján be lehet bootolni. Ezt a lehetőséget kajtattam évek óta. ;] :DD :))

Új hozzászólás Aktív témák