Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

Hátha valakinek van ötlete...

Tegnap kaptam (reklámanyag) egy USB Flash meghajtót.
    Mivel épp' néhány próbálkozás közepén voltam, használatba is vettem.

Működött rendesen, másoltam rá/róla, semmi gondja nem volt.

Fel akartam tenni rá egy XP USB.stick nevű bootolható XP-t, próbaként (szeretnék egy olyan kulcsot csinálni, amin 2-3 op. rendszer fent van).
    Először leformáztam az USB meghajtót, rátettem a scriptjével a dolgokat a meghajtóra, de nem sikerült bootolni róla.

Ekkor lefuttattam mégegyszer a scriptet azzal a felkiáltással, hogy abból formázom meg a partíciót is. Ez meg is volt, a filemásolás újra megtörtént, de közben elaludtam és csak reggel húztam ki a gépből a Pen-driveot.

Aktuális helyzet: Nem látom egyetlen op.rendszerből sem a flash meghajtómat.

Eredendően Linux lsusb azt írta, hogy 2GB PEN-drive, de maga a meghajtó 512MB-os (el tudom képzelni, hogy esetleg a drive egy része hibás volt és letiltották).

Linux alól most sehogy nem látom. Megjelenik egy /dev/sda eszköz, de No medium found és hasonló üzeneteket kapok, Win alól pedig "cserélhető" lemezként látja és floppy-féle ikont biggyeszt hozzá.

Milyen módon lenne esélyem újrainicializálni az eszközt?
    Dobjam ki? :W

Op. rendszer teljesen mindegy, csak sikerüljön, bármi ötletet szívesen veszek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés