Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Plasticbomb

addikt

válasz Mordekaiser #68351 üzenetére

Szinte mindegy, amig nem akarsz olyat csinalni, ami pl nem gaming, illetve nem specifikus hardware. S meg akkor is, Linuxon jobban ki lehet jonni, hiszen annyi oreg figura van, aki nem akarja elengedni az oreg hardwaret, mert meg mindig ellatja azt, amire anno vette, s emiatt az oregek karban tartjak azokat a csomagokat azokhoz a hardwarekhez. PL a legujabban kivett driverek kb 30 eves hardwarek driverei, s meg mindig vissza tudod oket rakni, nem vagy letiltva roluk, csak mar nem aktiv a csomagok karbantartasa.

Ami sajnos gyengeseg, pl nekem, az az, hogy rengeteg olyan alacsony szintu vezerlo van, pl fan s hasonlo vezerlok, amikhez linuxon nincs driver, de ezek pl szinte mind olyan eszkozok, amikhez normal felhasznalo sosem nyul, mert azt sem tudja, hogy leteznek. Wifit azert nezd, meg, hogy van-e hozza csomag, de kb 99%, hogy van, s alapbol menni fog, nekem a broadcom wifihez nincs alapban benne a disztrokban, azzal szivtam, de van olyan csomag, amit fel lehet tenni, csak mivel nem teljesen opensource, nem csomagoljak bele a telepitobe.

A linux audiop kepesseg az leginkabb attol fugg, hogy a disztrok vezetoi mit emelnek be a csomagba, viszont te, mint felhasznalo ugy modositod, ahogy akarod, akar teljesen atkonfiguralhatsz egy disztrot egy masikka, ha tudod mit csinalsz. (A problema ezzel a resszel van, szinte mindegyik harom kulonbozo iranyba megy, nincs egy egyseges felulet, hozzaallas, hogy akkor ez az alap, amit mindenki tamogat, s ez akkor is igy fog mukodni, ha az eg szakad a nyakunkba. S emiatt eloall az, hogy brutalisan toredezett, mint piac, ami nagyban hozzajarul ahhoz is, hogy gaming is csak most kezdett el megjelenni linuxon jelentosebb formaban. Mikozben, mint OS van annyi idos, mint a win, s szervereken hatalmas nepszerusegnek orvend, mert annyira modularis, s stabil.)

Realtime kernelt, igen, ha tudod mit csinalsz. Van, ahol egyszerubb, mint pl manjarroban, hogy van ra egy gui felulet, amin keresztul cserelgetheted a kerneleket, van ahol parancssor kell, de mindegyik fent van hivatalos forrasban, s van ahol magadnak kell majd leforditanod a kernelt, amit szeretnel hasznalni.

Új hozzászólás Aktív témák