Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

Én is belefutottam valami érdekesbe. Az egyik USB-re kötött külső SSD-re csináltam egy FAT32 partíciót, hogy arra majd felmásolom a Win10 telepítőfájlokat. Ez régen ment is Arch alatt.

Most viszont nem lehet rá írni sima userként. Mindegy hogyan chown-olom, chmod 777-ezem, mount -o rw,user, mount -o gid=users,fmask=113,dmask=002, stb. segítségével mountolom. Próbáltam a partíciót is újra létrehozni, GPT-s és MBR-es partíciós táblával is, mkfs.fat -F32 segítségével újraformázva mindig, semmi nem segített. Wtf! Régen ez simán ment. Szégyen szemre Win10 alól kellett Rufus-szal megcsinálnom :(

rootként ugyanis nem tudtam kibontani az .iso fájlt az elkészült FAT32 partícióra. Az lett volna még kerülőút, de hirtelen nem tudtam kideríteni hogy kell. A Double Commander meg root módban nem volt hajlandó megcsinálni, normál userként meg írni nem tudott a partícióra. Persze csinálhattam volna, hogy kibontom egy helyi mappába, belső meghajtóra, majd onnan másolom tovább root-ként, de az már tényleg kabaré lett volna. Valami itt nagyon nem kerek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés