- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nincs amúgy most semmi gond a KDE-vel, csak ez a wifi dolog furdalja az oldalam, egyébként tök ugyanaz a iwlwifi fw/driver van Mint és Manjaron is, hiába 4.15 és 4.20 a kernel bennük. Telepítés után volt sok idő, mire rájöttem, hogy nincs wifi, mert a tálcaikon megtévesztő volt kicsit, aztán meg állandóan visszadobta jelszavazás után a csatlakozást.
Először azt hittem, az Octopi nem működik, mert nem csinált semmit.......mire feltünt, hogy nincs net.
Most már boot után csak kb 10-15 sec keresés van, többi disztróval viszont semmi, azonnal beugrik a wifi.
Szerencsére a KDE kulcstartójával még nem találkoztam, eddig az kergetett őrületbe! Mindegy, 2. napja van a gépen klón, ez már elég jó idő 'buta Ubuntu' használótól
Elsőre megszokhatónak néz ki a KDE, aztán majd kiderül.... valamit csak találok benne előbb-utóbb!
Sajna nincs külön VGA a HP-ben, így a fő hibaforrás már ki is van lőve. A 8560w-t kellett volna megtartanom, abban volt nVidia kártya is! Hogy tudnám már szidni azóta a klónokat..........Meg kéne nézni egy waylandos Manjaro-t is. Akkor jön a másik kedvenced!
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #65232 üzenetére
Csak a KDE-t és a Gnome-ot használtam. Nekem mindkettő jobban bejött mint más rendszereken az adott környezet, főleg a testreszabás és kibővítés miatt. Anno egyébként a Surface-en nekem sem ment a Wifi (Ubuntun igen), átmásoltam a drivert aztán kapásból ment ott is. Szerintem ne futamodj meg, küzdj még a KDE-vel kicsit
-
[ 15.986088] Intel(R) Wireless WiFi driver for Linux
[ 15.986260] iwlwifi 0000:24:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control
[ 15.986902] iwlwifi 0000:24:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-6.ucode failed with error -2
[ 15.986939] iwlwifi 0000:24:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-5.ucode failed with error -2
[ 16.075304] iwlwifi 0000:24:00.0: loaded firmware version 9.221.4.1 build 25532 op_mode iwldvmJó poen volt, N 6300 Intel centrino ultimate van a HP-ben.
(öreg HP 8570p-ben minden porcika Linux-barát!)
Egyébként visszakerestem egy régebbi Mint telepítés dmesg kimenetét és a fenti kiírás ugyanaz, mint a Manjaronál, így fene se érti, miért vacakol a wifi felismerésével az egyik és miért nem a másik! Én a KDE-re gyanakszom, nem is a Manjarora, de majd megnézem még.....ez se biztos, mert a Neon, Kubuntu mint ha nem csinálta volna ezt.
Melyik Manjaro kiadást lenne érdemes még megnéznem szerinted? (az új honlapon elég nehezen igazodtam el először.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- AMD GAMER Setup! Rèszletre is!
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest