Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Dave™ #65233 üzenetére

Nincs amúgy most semmi gond a KDE-vel, csak ez a wifi dolog furdalja az oldalam, egyébként tök ugyanaz a iwlwifi fw/driver van Mint és Manjaron is, hiába 4.15 és 4.20 a kernel bennük. Telepítés után volt sok idő, mire rájöttem, hogy nincs wifi, mert a tálcaikon megtévesztő volt kicsit, aztán meg állandóan visszadobta jelszavazás után a csatlakozást.

Először azt hittem, az Octopi nem működik, mert nem csinált semmit.......mire feltünt, hogy nincs net.

Most már boot után csak kb 10-15 sec keresés van, többi disztróval viszont semmi, azonnal beugrik a wifi.

Szerencsére a KDE kulcstartójával még nem találkoztam, eddig az kergetett őrületbe! Mindegy, 2. napja van a gépen klón, ez már elég jó idő 'buta Ubuntu' használótól :D

Elsőre megszokhatónak néz ki a KDE, aztán majd kiderül.... valamit csak találok benne előbb-utóbb! :N
    Sajna nincs külön VGA a HP-ben, így a fő hibaforrás már ki is van lőve. A 8560w-t kellett volna megtartanom, abban volt nVidia kártya is! Hogy tudnám már szidni azóta a klónokat..........

Meg kéne nézni egy waylandos Manjaro-t is. Akkor jön a másik kedvenced!

• Dave™

nagyúr

válasz ubyegon2 #65232 üzenetére

Csak a KDE-t és a Gnome-ot használtam. Nekem mindkettő jobban bejött mint más rendszereken az adott környezet, főleg a testreszabás és kibővítés miatt. Anno egyébként a Surface-en nekem sem ment a Wifi (Ubuntun igen), átmásoltam a drivert aztán kapásból ment ott is. Szerintem ne futamodj meg, küzdj még a KDE-vel kicsit :D

• ubyegon2

félisten

válasz Dave™ #65231 üzenetére

[ 15.986088] Intel(R) Wireless WiFi driver for Linux
    [ 15.986260] iwlwifi 0000:24:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control
    [ 15.986902] iwlwifi 0000:24:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-6.ucode failed with error -2
    [ 15.986939] iwlwifi 0000:24:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-5.ucode failed with error -2
    [ 16.075304] iwlwifi 0000:24:00.0: loaded firmware version 9.221.4.1 build 25532 op_mode iwldvm

Jó poen volt, N 6300 Intel centrino ultimate van a HP-ben. :D :DD (öreg HP 8570p-ben minden porcika Linux-barát!)

Egyébként visszakerestem egy régebbi Mint telepítés dmesg kimenetét és a fenti kiírás ugyanaz, mint a Manjaronál, így fene se érti, miért vacakol a wifi felismerésével az egyik és miért nem a másik! Én a KDE-re gyanakszom, nem is a Manjarora, de majd megnézem még.....ez se biztos, mert a Neon, Kubuntu mint ha nem csinálta volna ezt. :U

Melyik Manjaro kiadást lenne érdemes még megnéznem szerinted? (az új honlapon elég nehezen igazodtam el először.....)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés