Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65090) ontheground


ontheground
tag

A Kodi-s topikban volt pár off hozzászólás a Remix OS-ről, rég ki akartam próbálni, de sehol sem találtam az ISO-it, de linkeltek nekem egy maszek oldalt a fórumtársak, így a Linux után kicsit belemerültem az x86-os Android-ok kusza világába, kipróbáltam párat.
Régi Core2-es gépre a 64 bites UEFI változatok nem nagyon akartak felmászni, amelyik felment, bug-os volt, maradtak a 32-esek. A Remix OS elég jó, de régi, meg a noveau driver is bugzik benne, folyamatos screen tearing, egyebek egy régi 8400GS-el, le is töröltem.
A Phoenix OS viszont bevált, szépen ki lehet gyomlálni, de akadnak ezzel is gondok, de alapból rootolt, lehet hegeszteni rá rendes SuperSu-t, meg egy-két dolgot meg is lehet javítani benne.

Az init scriptje viszont banálisan egyszerű, abban sikerült megoldanom a hangproblémáimat is :)
A füles kimenet még várat magára, sajna bekorlátoz a parancssoros alsa, nincs alsamixer TUI-val :)
Az LG telómon ugyanez az init script szét van dobálva vagy 30 fájlba, ami itt kb. kettőben megáll.
Most egy IDE winyó egyetlen Ext4 partícióján csücsül az Android egy kínai USB átalakítóval, a Linux Lite-on levő GRUB2-be meg kapott egy bejegyzést az ebben a topikban említett grub-customizer segítségével.
Sajna a Marvell IDE vezérlőm nem ismeri az Android kernel, SATA-ból meg kifogytam. Szépen fut amúgy, de egy SSD tuti dobna rajta. Lehet tényleg veszek egyet, és az összes rendszerpartíciómat áthajigálom majd rá.
Szerintem a Phoenix OS megmarad bohóckodni Linux mellé, mert bár üzembiztos, azért fő rendszernek mégse merném használni.
Remix OS topikba írtam is pár Phoenix-es tippet, mert nincs külön topikja.
Linuxon meg annyit sudo-ztam, hogy ma egy Win7-be lépéskor alig találtam meg a jobbgombos menüben, hogy "Futtatás rendszergazdaként" :))
Valami maszek OSX-et kéne megpróbálni, amíg még mostanában ráérek, régen volt fenn Snow Leopard, meg még P4-en is Tiger, vagy BSD-t. Bár a mostani OSX kétlem, hogy használható lenne egy ilyen őskövület gépen, mint az enyém :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.