Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Vladi #53483 üzenetére

Nekem életszerűtlen volt a javallatod, bár nem is az volt csak egy kritika egy max egyszer beállítandó dologról.
    Kezdőknek itt ki is merült a redhat-vonal előnye, de nagyon. Ha ezt nem látod be, akkor tuti, hogy piros sipka volt a jeled az oviban is már. :P

A kezdő Linuxos egy olyan állatfajta, aki mindig a legkisebb ellenállás felé húz, ez pedig, lássuk be, az Ubuntu vonal, ennek a csúcsa pedig a Mint, ha a könnyű felhasználhatóságot nézzük(Ubuntusok ettől persze agyfrászt kapnak mindig). Én három éve nulla ismerettel rengeteg disztrót kipróbáltam, amikor egyáltalán tudtam telepíteni és a Mint felé terelődtem. (később jön a Debian a tanulni akaróknak)

Sehol nem olvastam még senkitől itt a topikon sem, hogy kezdő disztrónak redhat-vonalról javasoltak volna valamit. Ha csinálsz egy Centos kezdő disztrómak c. videót, lehet változni fog a helyzet. Ezt nem kötekedésből mondom, de jelenleg nem a redhat-vonal az, amit csak felraksz és minden működik, ha a hardverek együtállása is optimális persze. ;)

Hogy lásd, mennyire rugalmas vagyok, ezután a kezdőknek javasolni fogom a Fedorát és a Centost, úgyis saját topikjuk van, legyen egy kis élet azokban is! Én csak egy örök kezdő vagyok, meg kell fogadnom egy igazi ősLinuxos guru tanácsát. Ha egyetértesz velem, most be is írom a Téma összefoglalóba.:

Kezdőknek ajánlott disztrók:

Ubuntu és variánsai
    Linux Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCE
    ...
    ...

"Ha egy korszerű, minden igényt kielégítő disztrót szeretnél, válaszd a Fedora ill. Centos változatait, ezek a Redhat Enterprise Linux (RHEL)homokozóiként funkcionálnak, ennél fogva különleges élményben részesítik a kezdőket is!
    FONTOS!
    Mindkettőnek külön van saját topikja, ahol a guruk várják a kérdéseiteket:

Fedora topik
    Centos Linux topik"

Így korrekt lesz akkor? Haladjunk a korral, törjünk ki az eddigi klisékből, hogy kezdőknek csak az Ubuntu/Mint vonal jó, teljesen egyetértek veled! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés