- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem életszerűtlen volt a javallatod, bár nem is az volt csak egy kritika egy max egyszer beállítandó dologról.
Kezdőknek itt ki is merült a redhat-vonal előnye, de nagyon. Ha ezt nem látod be, akkor tuti, hogy piros sipka volt a jeled az oviban is már.A kezdő Linuxos egy olyan állatfajta, aki mindig a legkisebb ellenállás felé húz, ez pedig, lássuk be, az Ubuntu vonal, ennek a csúcsa pedig a Mint, ha a könnyű felhasználhatóságot nézzük(Ubuntusok ettől persze agyfrászt kapnak mindig). Én három éve nulla ismerettel rengeteg disztrót kipróbáltam, amikor egyáltalán tudtam telepíteni és a Mint felé terelődtem. (később jön a Debian a tanulni akaróknak)
Sehol nem olvastam még senkitől itt a topikon sem, hogy kezdő disztrónak redhat-vonalról javasoltak volna valamit. Ha csinálsz egy Centos kezdő disztrómak c. videót, lehet változni fog a helyzet. Ezt nem kötekedésből mondom, de jelenleg nem a redhat-vonal az, amit csak felraksz és minden működik, ha a hardverek együtállása is optimális persze.
Hogy lásd, mennyire rugalmas vagyok, ezután a kezdőknek javasolni fogom a Fedorát és a Centost, úgyis saját topikjuk van, legyen egy kis élet azokban is! Én csak egy örök kezdő vagyok, meg kell fogadnom egy igazi ősLinuxos guru tanácsát. Ha egyetértesz velem, most be is írom a Téma összefoglalóba.:
Kezdőknek ajánlott disztrók:
Ubuntu és variánsai
Linux Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCE
...
..."Ha egy korszerű, minden igényt kielégítő disztrót szeretnél, válaszd a Fedora ill. Centos változatait, ezek a Redhat Enterprise Linux (RHEL)homokozóiként funkcionálnak, ennél fogva különleges élményben részesítik a kezdőket is!
FONTOS!
Mindkettőnek külön van saját topikja, ahol a guruk várják a kérdéseiteket:Fedora topik
Centos Linux topik"Így korrekt lesz akkor? Haladjunk a korral, törjünk ki az eddigi klisékből, hogy kezdőknek csak az Ubuntu/Mint vonal jó, teljesen egyetértek veled!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged