- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Szólánc.
- Pánikbetegség, szorongás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Használ még valaki linux mint-et rajtam kívül régebben, mint kb. idén február? KDE és Cinnamon van fenn, utóbbi csak kíváncsiságból van fenn, próbálok rájönni, mire való, miért kellett ez, de eddig csak egy elcseszett kde-klónnak tűnik..
Szóval a kérdésem az, történt-e valami támadás a disztró ellen idén, amiről nem tudok esetleg? Ugyanis kb. február óta, minden frissítés után egyre szarabb. Ma már ott tartok, hogy win8.1 -et kellett indítanom, hogy pl. netezhessek, mert a linuxom képtelen a wifihez csatlakozni. Kb. 1 hete kezdte, mintha rossz lenne a wifi jelszó, nem csatlakozik, logokban nincs hiba, csak hogy link down és kínlódik a iwlwifi v. mi a szösz. Eddig bejött, hogy töröltem a mentett kapcsolatot és újra felléptem, de ma már ez sem. KDE-n képtelenség megoldani, hogy időben is kijelezze, mennyi az aksi üzemidő, csak % -ot jelez. Tényleg MINDENT megpróbáltam, de nem. Érdekesség, hogy Cinnamon-on már kitudja jelezni az időt. Kismillió találatot dobott a google erre a problémára egy rakás embertől, de valóban Solved megoldás nincs sehol.
KDE-n a tegnapi frissítés óta eltűnt a network manager, nem lehet grafikus wifi beállítást csinálni. Mivel nincs netem linux alatt, nem tudom, konzolból hogy kell (csak drótos hálózatot tudnék belőni konzolon), a google haverom sem érem el, de ez úgyis csak vminek a tünete, mert vmi gáz van, nem egy sima beállítás, úgyhogy végülis tökmind1.Ma épp készültem leoltani az ebay-es eladóm, akitől aksit vettem pár hete a notimba, mondván, cellazárlatos, mert 20-25% -nál egyszerűen minden figyelmeztetés nélkül kikapcsolt a gépem, ha nem figyeltem oda. Most, win8.1 alatt cirka 1 órával tovább működik és 6% -os töltöttségi szintnél jelzi, hogy 10 percem van. Kipróbáltam, 5 percig keresgélhetem a töltőm, mire elmegy sleep-be (nem full power off!). Minden energiakezelős csomagot felraktam korábban, de tökmind1 volt, mint az is, hogy hiába csuktam le a fedelet, nem ment el igazából sleep-be, ahogy gyárilag is bevan állítva, csak a kijelzőt kapcsolja le.
Kb. a márciusi frissítés óta nem képes megjegyezni a fényerő, hangerő BT beállításokat, mindig max. fényerőn, lenémított hangal indul, bekapcsolt BT-vel, amit kikapcsolva szoktam hagyni, pont mert aksizabáló.Egy gyári kiépítéses intel-es Lenovo T410-em van, ami annyira ritka, hogy csak az utcánkban van legalább még 5 családban legalább 1db ilyen.
Tavaly nyáron raktam fel a Mint-et, sima user-nek ajánlott beállításokkal a frissítés kezelőt, ami -elvileg- nem frissít olyan dolgokat, amik instabillá tehetnék a rendszert. Végülis fél évig jó volt, imádtam. De most....Szóval történt vmi? Van megoldás azon kívül, hogy cirka 16 év linuxozás után visszatérjek a Microsoft-hoz?
V. mi okozhat ennyi, egymástól függetlennek tűnő grimbuszt?
Minden ötlet érdekel
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Path of Exile 2 early access kulcs
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest