Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Sziasztok!

Használ még valaki linux mint-et rajtam kívül régebben, mint kb. idén február? KDE és Cinnamon van fenn, utóbbi csak kíváncsiságból van fenn, próbálok rájönni, mire való, miért kellett ez, de eddig csak egy elcseszett kde-klónnak tűnik.. :)

Szóval a kérdésem az, történt-e valami támadás a disztró ellen idén, amiről nem tudok esetleg? Ugyanis kb. február óta, minden frissítés után egyre szarabb. Ma már ott tartok, hogy win8.1 -et kellett indítanom, hogy pl. netezhessek, mert a linuxom képtelen a wifihez csatlakozni. Kb. 1 hete kezdte, mintha rossz lenne a wifi jelszó, nem csatlakozik, logokban nincs hiba, csak hogy link down és kínlódik a iwlwifi v. mi a szösz. Eddig bejött, hogy töröltem a mentett kapcsolatot és újra felléptem, de ma már ez sem. KDE-n képtelenség megoldani, hogy időben is kijelezze, mennyi az aksi üzemidő, csak % -ot jelez. Tényleg MINDENT megpróbáltam, de nem. Érdekesség, hogy Cinnamon-on már kitudja jelezni az időt. Kismillió találatot dobott a google erre a problémára egy rakás embertől, de valóban Solved megoldás nincs sehol.
    KDE-n a tegnapi frissítés óta eltűnt a network manager, nem lehet grafikus wifi beállítást csinálni. Mivel nincs netem linux alatt, nem tudom, konzolból hogy kell (csak drótos hálózatot tudnék belőni konzolon), a google haverom sem érem el, de ez úgyis csak vminek a tünete, mert vmi gáz van, nem egy sima beállítás, úgyhogy végülis tökmind1.

Ma épp készültem leoltani az ebay-es eladóm, akitől aksit vettem pár hete a notimba, mondván, cellazárlatos, mert 20-25% -nál egyszerűen minden figyelmeztetés nélkül kikapcsolt a gépem, ha nem figyeltem oda. Most, win8.1 alatt cirka 1 órával tovább működik és 6% -os töltöttségi szintnél jelzi, hogy 10 percem van. Kipróbáltam, 5 percig keresgélhetem a töltőm, mire elmegy sleep-be (nem full power off!). Minden energiakezelős csomagot felraktam korábban, de tökmind1 volt, mint az is, hogy hiába csuktam le a fedelet, nem ment el igazából sleep-be, ahogy gyárilag is bevan állítva, csak a kijelzőt kapcsolja le.
    Kb. a márciusi frissítés óta nem képes megjegyezni a fényerő, hangerő BT beállításokat, mindig max. fényerőn, lenémított hangal indul, bekapcsolt BT-vel, amit kikapcsolva szoktam hagyni, pont mert aksizabáló.

Egy gyári kiépítéses intel-es Lenovo T410-em van, ami annyira ritka, hogy csak az utcánkban van legalább még 5 családban legalább 1db ilyen. :)
    Tavaly nyáron raktam fel a Mint-et, sima user-nek ajánlott beállításokkal a frissítés kezelőt, ami -elvileg- nem frissít olyan dolgokat, amik instabillá tehetnék a rendszert. Végülis fél évig jó volt, imádtam. De most....

Szóval történt vmi? Van megoldás azon kívül, hogy cirka 16 év linuxozás után visszatérjek a Microsoft-hoz? :) V. mi okozhat ennyi, egymástól függetlennek tűnő grimbuszt?

Minden ötlet érdekel :) Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés