Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30704) TAKÍÍ


TAKÍÍ
tag

Rolcsie:a win gépre telepítettem a Thunderbirdet. Importáltam outlookból, majd egyszerűen a mappákat kimásoltam inézőből, majd beillesztettem Linuxban a megfelelő helyre. (Megtaláltam hova kell :D ) és működött. Ha importálni akartam, akkor a mappastruktúra nem lett tökéletes. (biztos, megoldható valahogy, de a lényeg, hogy működik.
ubyegon2 Librát törtöltem, mert sok helyen írták, hogy akadhat Opennal. Elvileg van megoldás, hogy a kettő együtt legyen egyszerre, de nem fontos. [link] ugye a mappa nevek eltérnek,de a logikára rájöttem és nagy sikerélmény volt az a kemény két parancs a terminálból. Ennyi. Így utam lassan véget ér, (vagy épp elkezdődik) minden probléma megoldott, csak egy-két apróság/elméleti kérdés maradt:

1) "Biztosági központ:" Kerestem mindenhol, de sehol nem találtam. Nem mintha hiányozna, :) de úgy tudom a Linuxnak is van tűzfala és van valami parancs az aktiválására. Kell az nekem? Mennyire fontos? Lassul tőle a netezés? Van erre valami grafikus felület/menü? Linux miatt gondolom nem kell vírusírtó, de ha teszek fel mégis melyiket? Fontos nem kell állandó készenlét, ne fogja háttérben az erőforrást. Hetente egyszer átvizsgálom azt annyi.
2) Teljesítmény: Ha veszünk egy Full HD monitort az mennyire venné vissa a gépet? szerintem a felbontást a Linux és videókártya felismeri. Viszont mennyivel lesz lassabb a gép szimplán netezés/word közben ettől a megnövekedett felbontástól? (Cinnamon) Ja ésha mondjuk a winyón van tárolva 100 GB adat az mennyire lassítaná a Linux ot?
3) Van egy szép "hang" menü, ahol sok minden van egyet hiányolok: és az a "Wave". Megfigyeltem zene sokszor túl "sok", üvölt a gitár, meg dob és alig hallom az éneket. (A fülem eléggé érzékeny szal baromi halkan hallgatok az átlaghoz képest zenét.) Win alatt egyszerűen lejjebb veszem a wavet és a hangerőt emelem. Fontos elvileg nem equalizert keresek, hanem azt a plusz egy wave csúszkát. Van erre valami "varázsszó"?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.