Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TAKÍÍ

tag

Na én egy Linux Mint tel szenvedek. Megpróbálok lényegretörő lenni. A lényeg, hogy frissítettem (eszt ugye sok helyen ajánlják. Csak nem a frissítő központból, hanem a termnálból. (Mert az oldal úgy írta én meg hűlye vagyok hozzá)
    sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade
    Elsőre lement az Update és utána az Upgrade. Később jöttem rá, hogy ezzel valami verziót fissíthetek?? :F Persze rögötn jött kérdés hogy akarom e Upgradelni (5 választási lehetőség shell, kipróbálás, current verison stb. sok ez a win után) Én emlékeim szerint N nyomtam, de a telpítés elindult. A lényeg 10 percen át Upgradelt valamit nagyon nagyon. A terminál kész Mátrix volt. Vártam, hogy készen vagyunk de nem... utána újra fel tette ezt az 5 választási lehetőséget. Ezután szépe bezártam a terminált. ;] (annak ellenére, hogy nem javasolta.
    Na most azóta semmit nem lehet telpíteni csinálni, mert ezt írja ki:
    E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11: Erőforrás átmenetileg nem érhető el)
    E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, lehet hogy másik folyamat használja?

Mit egyek? Upgradet befejezném...vagy törölném...vagy valami. A windows os gondolkodásommal, rögtön törölném a mappa tartalmát , de valamiért úgy érzem ez nem jó ötlet. HA terminál akkor terminál kell, de nincs valmi grafikusabb egyszerübb módja ennek. Én még a terminálba "nem látok".

Új hozzászólás Aktív témák