Új hozzászólás Aktív témák

• rene85

aktív tag

Sianis, beleolvastam a blogba. Nagggyon jó ötletnek tartom hogy a saját próbálkozásaidat leírod, főleg hogy sikeresek is:D most már én is gazdagodtam 1-2 linuxos élménnyel.

Most az a szitu, hogy a tökéletesen működő 64 bites rendszeremet lecseréltem egy 32 bitesre, mert azon lehet videót nézni, haveromnak olvassa az ntfs-t is, lejátszik róla mindent, és fel tud tenni minden rpm-et amit letölt. Namármost, nekem ebből csak a filmlejátszás stimmel, mert 32 bites suséra fel lehet már tenni a w32codec rpm-et. az ntfs-eket nem látja, de ez még hagyján. letöltöttem pár cuccot, mondom a legegyszerűbbet: pl skype, és a megnyitással aztán pedig az install with yast-tal nem tudja feltenni, mert ''a következő csomag nem található az adathordozón: skype'' kpackage-gel meg warning: skype-1.2.0.18-suse.i586.rpm: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID d66b746e
    error: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000''.

de mindemellett a legnagyobb baj az hogy kernel frissítés után nem tudja elindítani a rendszert az új kernellel csak a régivel. hibaüzenetnek azt írja hogy az init parancsot nem tudja végrehajtani, nincs mit initálni. nohiszen. már nem akarom túl sokszor felrakni ezt is, elég unalmas. de legalább már a cd-ről másolást meggyorsítottam, feltettem egy fat32-es partícióra és onnan telepítem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés