Új hozzászólás Aktív témák

• Jamby18

senior tag

Hali!
    Úgy tudom a linux kevésbé eszi a gépet, és megpróbálnék egy olyat ha lehet, hogy egy jó régi gépre "Compaq evo d310" tenném rá
    -3GHz Celeron
    -Intel 845G chipset, 512 DDR, 40Gb, 64Mb alaplapi vga.
    Ehhez minden driver megvan netről.

Driver - Chipset
    Version: 5.1.0.1008 A (18 Jan 2005)
    Operating System(s): Microsoft Windows 98, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional

Type: Driver - Audio
    Version: 5.12.01.3620 Rev D (23 Jan 2004)
    Operating System(s): Microsoft Windows 98, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional

Sajnos ez csak Windows, ha felteszek egy Linuxot (bármilyet, akár a legrégebbit) mi lenne?
    Nem a kinézet a fontos, annyi a lényeg hogy egy Vodafonos mobilnet sticket (USB K3520) felismerjen és a chrome vagy Mozilla fusson illetve még egy avast antivírus és codec pack,
    meg lehetőleg magyar legyen.
    A gépen most XP van, de sok ideig tölti az oprendszert, bár ki van kapcsolva az állandó scan az avast-ba de tele a memória a netezés meg halál. Egy jó reklám blokkolót is ajánlhatnátok, bár lehet ördögi kör mert ha fut ugyanúgy erőforrást vesz el. Ahogy újrarakom a rendszert és nem teszem fel a vírusirtót addig még elmegy, de utána ahogy teszem fel a szükséges dolgokat (modem driver,msn) nagyon belassul.
    Ezért gondoltam, hogy inkább egy kisebb erőforrás igényű Linuxot tennék fel és hátha maradna egy kis hely.
    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés