Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #297 üzenetére
Nálam Androidon ott volt angol beállításokkal a TBSZ felhívás, de bezártam a szövegdobozt, és azóta nem jön elő.
-
pictigjis
őstag
válasz
UberMutant #297 üzenetére
a nyelvnek semmi köze hozzá. nálam minden app angolra van az állítva, az egész telefon is. mégis ott van, aminek ott kell lennie
-
somegi
csendes újonc
válasz
UberMutant #292 üzenetére
Elérhető már a magyar nyelvű app is talán?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
UberMutant #294 üzenetére
Nézd meg, hogy a legfrissebb-e az app verziód. Ha igen és valóban magyar adatok lettek megadva, akkor a Portfólió oldalon kellene megjelennie.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
UberMutant #292 üzenetére
Magyar felhasználóknak érhető el. Ha nem magyarként regisztráltál, akkor nem érhető el.
-
UberMutant
őstag
vajon csak magyar nyelvre állított appal adja tbsz várólista lehetőségét?
nekem nem dobta fel 1x sem. -
z0d1AK
nagyúr
Magára a várólistára akármennyi felhasználó jelentkezhet, nem csak 500. Ők értesítést kapnak majd ha 2024-ben elérhető a számlanyitás.
A számláló amit látsz, azt mutatja, hogy hanyadik helyen vagy a "versenyben", amely azért megy, hogy bekerülj abba az 500-ba, aki még idén nyithatja meg. Ez a helyezés folyamatosan változhat. [link]
-
somegi
csendes újonc
Üdv! Egyre inkább érdekel a Lightyear engem is. Főleg mióta bejelentették az ingyenes tbsz-t. Lenne néhány kérdésem.
Jól értem-e, hogy belföldi forintszámlára is lehet utalni? Melyik bank vezeti ezt a számlát? Tört etf-t lehet-e venni? -
Brandynew
őstag
Köszi, közben látom, lett róla cikk is itt: lightyear tbsz
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
zsola400 #279 üzenetére
Visszaugrik, de az volt a válasz, hogy ez így rendben van, ennyit kell csinálnia.
-
z0d1AK
nagyúr
Csak szólok, elérhető a várólista a Lightyear TBSZ számlára! 500 tag lehet béta teszter, illetve hamarosan jön mindenki számára!
-
Gardaai
senior tag
Nekem is ott van, de le van zárva, ha rámegyek. Mivel e-mailben egyedi azonosítóval látták el, ezért gondoltam, hogy úgy még működik és igen. Kitudtam tölteni az e-mailben lévő gombra kattintva.
Küldtek. Nekem nov. 9., Cs 8:00 érkezett be.
Szerk.:
Gmail, a promóciók közé rakta! -
vnorbi
aktív tag
Lightyear app első oldalán (Explore) van egy felhívás kérdőív kitöltésére. A kitöltésért 5 dollár jutalmat kínálnak, amit 10 munkanapon belül írnak jóvá elvileg.
A kérdőívben elég sok szó esik a TBSZ-ről. Bíztató.
-
Gardaai
senior tag
válasz
pictigjis #262 üzenetére
Valóban. Erre nem gondoltam. Nem is az odaút, a visszaút érdekes. Tudtommal a LY csak oda tud kiutalni, ahonnan érkezik pénz. Így ha közvetlenül rá utalom Revolutról, akkor visszafelé is menni fog onnantól? Ingyenes és azonnali? (Azonnalin úgy értem, hogy nem napok, hanem max órákat kell várni.)
-
Gardaai
senior tag
EUR pénznem
Revolut -> Wise -> LY, majd visszafelé tehát LY -> Wise -> Revolut a cél.Revolut -> Wise még rendben van.
Viszont innentől még nem csináltam és inkább a tapasztalatra lennék kíváncsi mint a papírformára.Van díja Wise -> LY utalásnak? Ez is azonnal teljesül?
Visszafelé hogyan működik LY -> Wise? Annak lesz díja? Azonnali?
Majd végül, tudok Revolutra APay vagy GPay feltölteni EUR-t? Vagy utalnom kell? Ennek lesz díja? Azonnal teljesül?
-
axioma
veterán
Miert, a lightyear befektetes ETU-nek szamit? Ha nem, akkor ez a keresztben elszamolas nem jatszik. (Es jelen allas szerint az usa reszvenyek se, ha nem eu-s brokernel vannak, de ez me'g eselyes hogy ly-nal jo.) Mondjuk en csak kovetem a topikot de vegul rendes ertekpapirszamlam van, de akit erint, kerdezze meg.
-
zolmesz
aktív tag
Azért ha mínuszban vagy, azaz árfolyam veszteséged keletkezett az eladáson, azt is érdemes beírni az adóbevallásba, mert utána még talán 3 évig ezt a veszteséget levonhatod a következő évi árfolyam nyereségedből és így kevesebb adót kell befizetned a nyereséged után.
-
Brandynew
őstag
Igen, a 10 Ft nyereség után fizetsz 1,5 Ft szja-t.
Ha mínuszos, azt nem kell bevallani. Tehát, ha pl. van egy Apple részvényeden 10 Ft hozamod, egy Microsoft részvényeden 10 Ft veszteséged, akkor sem kell semmit csinálnod, mert úgy pont 0 Ft az összesített hozamod.
Na látod, azt nem tudom, hogy Lightyearnél ez hogy működik, hogy levonják-e eleve a forrásadót. Szerintem igen, de valaki hátha okosabb, nekem még nem volt osztalékfizetésem náluk. Mondjuk látni fogod úgyis, ha megjött az első osztalékod.
-
válasz
Brandynew #255 üzenetére
Aha... Tehát ha én veszek 990Ft.-ért Apple részvényt, és december 31.én 1000Ft-ot ér, akkor 10Ft a nyereség ebből fizetek 1.5Ft SZJA-t és kész?
Ha mínuszban vagyok azt is be kell vallani, csak akkor 0Ft az SZJA vonzata?Ha osztalékot fizetnek, azt én már forrásadóval csökkentve kapom meg?
Köszönöm az okosítást!
Csak azért kérdezek ennyi, mert nem szeretném, hogy az 1000Ft-os játéknak 10000Ft költség/büntetés legyen a vége. Aztán ha már látom hogyan működik, nagyobb pénzt is befektetek.
-
Brandynew
őstag
Amit vnorbi írt, az a 8,25%-os kamatra vonatkozik, amit a Lightyear a számlán parkoltatott pénzre fizet.
A rézvényekre csak 15% SZJA van, az USA részvényekre is, mivel a Lightyearön nem tudsz közvetlenül az USA-ból vásárolni, hanem európai kereskedőkön keresztül. Úgy pedig nincs forrásadó. Tehát részvényre, ETF-re is csak 15% adó van.
Az említett számlakamat más tészta (ott 15% szja és 13% szochó is van), illetve a részvények osztaléka is más (ott lesz forrásadó is az USA részvények esetében). De ugye ez a kisebb része, a jó hír, hogy szimplán a részvényre és ETF-re csak 15% az adó.
-
-
Brandynew
őstag
Nem tudom, volt-e már, most találtam: tbsz, pénzpiaci alapok, magyar részvények érkezése Lightyearre
-
emcee825
csendes tag
A magyarországi megjelenés óta használom a Lightyear-t. Volt olyan, hogy szombaton egy 450.000-es kiutalásom csak hétfőn reggel teljesült. A próba után pár perccel 20.000 Forintonként sikerült a teljes összeget kiutalnom. Én azóta inkább felbontom az utalásokat és így 99%-ban pár másodperc a kiutalás, a maradék 1%-ban, pedig fél órán belüli.
Devizaváltásnál hiába 0,35% a jutalék, sajnos csak 3 tizedesjegyre kerekítik az árfolyamot, így HUF --> EUR, USD, GBP váltás esetén rosszabb lesz az árfolyam, mintha Revoluton/Wiseon váltanám. Fordított irány esetén általában itt volt a legjobb az árfolyam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest