- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
donbig
tag
Köszönöm, PIN be van állítva, bár hat számjegy nem túl erős védelem. Valószínűleg túlaggódom a dolgot, csak furcsa, hogy nem elég az igazolványkép és a szelfi, hanem csak így engedi tovább a verifikációt.
-
donbig
tag
válasz
concret_hp #893 üzenetére
Ujjlenyomat például tartalmazza, vagy e-aláírás, szerintem ezek eléggé aggályosak.
-
donbig
tag
Mennyire aggályos, hogy regisztrációkor az új e-személyit nfc-vel beolvastatják? Gondolom minden adat kinyerhető ezáltal ugyanúgy, mint kártyaolvasóval.
-
-
-
lemusz
addikt
3 kérdés, válaszoljatok amire tudtok:
A: Ha jól látom csak a főszámlán lehet érvényre juttatni az 1 milliós ingyenes devizaváltás promóciót. Ha itt váltom át a forintot és úgy teszem TBSZ alszámlára az eurót/dollárt, akkor azonnal átkerül oda? Beállításoknál elvileg kioffoltam az automatikus kamatoztatást.
B: Hogy-hogy nincs lightyear-en valami blackrock-os cripto etf? Blackrock-al van elvileg üzleti kapcsolatban az LY. Vagy csak én vagyok süsü és nem találom? Ami leginkább bitcoinhoz kapcsolódónak tűnik nekem az a coinbase cég részvénye.
C: Holnap lesz 1 hete, hogy beküldtem epapíron a TBSZ bejelentést. Bele is írtam, hogy szíveskedjenek nekem vissza jelezni. Egy automatikus emailen kívül, amiben ez állt: "A feldolgozás során tapasztalt esetleges hibákról hivatalos válasziratban tájékoztatni fogjuk." mást nem kaptam. Kellene aggódnom? Olvastam redditen, hogy nincs jogi kötelezettségük a válaszra, de ha ezt külön bele írja az ember, akkor azért reagálni szoktak.
-
z0d1AK
nagyúr
Módosítja a kormány a TBSZ számlák adózási lehetőségeit. Elsősorban azokat érinti, akik hamar feltörnék a számlát.
-
kress
aktív tag
válasz
concret_hp #881 üzenetére
ahogy megnyitom ott a jobb felső sarokban az earn7500huf
-
concret_hp
addikt
en vagyok bena, vagy most nincs meghivo? ha van, akkor hol kell eloszedni?
-
z0d1AK
nagyúr
Adózással kapcsolatos webinárt hirdetett a Lightyear magyar nyelven. Ingyenes a részvétel, online az esemény!
-
lemusz
addikt
A Lightyear eleve hitelesítettként küldi? Végülis azt csináltam, hogy mo.hu-n Hitelesítés menüpontban betallóztam a pdf-eket, aztán valami ID-vel kezdődő és .asice kiterjesztésű fájlok lettek belőle és azokat csatoltam, úgy már hitelesítettet írt a felület. Remélem rendben lesz.
-
lemusz
addikt
Érdeklődnék, hogy TBSZ bejelentésnél e-papíron amikor csatolom a pdf-eket (TBSZ szerződés + certifikát) van az a gomb, hogy hitelesítés. Ha rámegyek hibaüzenetet dob. Nektek is így volt? Nem baj hogy ha az lesz ott, hogy 'rendszer által nem hitelesített'?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #873 üzenetére
Most írták jóvá 10:50-kor.
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant #871 üzenetére
Szerintem bármikor érkezhet napon belül, nincs még késés, csak az a gyanús, hogy az előjegyzésből már eltűnt, jóváírva meg nem lett.
Az előző hónapban egyébkéknt hajnal 3-ra kõnyvelték a jóváírást.
-
-
vnorbi
aktív tag
Szabad forint egyenlegre járó kamatot megkaptátok október hónap után? Nálam az előjegyzés nullázódott, viszont a jóváírás eddig nem történt meg.
-
HIJ
őstag
Értem, köszi a választ! Akkor végülis az egyben odautalás, majd a LY -en való átváltás tűnik a legolcsóbbnak...
Illetve még marad a kártyás befizetés Revolutra HUF számláról EUR -ban. szerintetek ez működhet 5M -nál? Mert itt az utalás ingyen lenne és itt az árfolyam a kérdéses...
-
lemusz
addikt
válasz
UberMutant #866 üzenetére
Augusztus 1.-től már 50 ezer Ft a tranzakciósdíj-mentes utalási limit. Mondjuk azt olvastam valahol ezen azóta változtattak és január 1-től ismét csak 20K lesz. Mindenesetre 5M összegnél én biztos nem kezdenék bele ilyen mutatványba, szinte biztos vagyok benne hogy a process közben letilt a bank.
-
-
HIJ
őstag
válasz
emcee825 #863 üzenetére
Akkor ha jólértem azzal járnék a legjobban, ha FT -ban juttatnám oda a LY -re és ott váltanék.
Ez is eszembe jutott, de pl Revolutról lehet FT -ot utalni LY -re? Mert korábban próbáltam már, de nem jöttem rá hogyan kell. A LY egy magyar bankszámlaszámot ad, de Belga címmel és ez valahogy nem ment át a Revo -n...Egyébként az Erste utalási költsége 0,3% max: 10 000 Ft, de ugye ez Revon keresztül ingyenes lenne...
-
emcee825
csendes tag
Lightyear-re bármilyen kártyás befizetési megoldással 200.000 HUF fizethető be ingyen, utána 0,5% a költsége. Lightyear jelenleg 5M -ra 12.306,77 EUR-t ad, Revolut nekem Standard csomagban 12.222,28 EUR, korlátlan ingyenes váltással magasabb csomagban nincs költség 114,74 EUR. Ha még nem használtál fel promó kódot a LY-en belül, akkor kaphatsz 1M ingyenes váltást LY-en belül, úgy már olcsóbb lehet.
Másik kérdés, hogy bejuttatni utalással mennyi lenne a HUF-ot az ERSTE számláról.
Amennyiben kimerül a havi kedvezményes 500K váltási limit, utána az ERSTE milyen árfolyamon váltja át. Kártyás fizetés esetén ez 3%. Ha ilyen mértékű számlakonverzió esetén is, akkor olcsóbb lehet ekkora összegnél befizetni HUF-ban LY-re és ott váltani.Ki kell számolni a számlacsomagodnak megfelelő kondíciók alapján.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Keresem az útját a leghatékonyabb (értsd: legolcsóbb) pénz beutalására Erste -ből Lightyear -re. Eddig kissebb összegeknél az Erste -n váltottam EUR -t (középárfolyamon lehet havi 500k -ig) és azt raktam kártyával Revolut -ra, majd utaltam tovább LY -re. Most viszont 5M -t szeretnék átteni, de nem tudom melyik a legjobb irány. Azt látom, hogy EUR -val járok legjobban, mert azt gond nélkül lehet utalni Revolut -ról, ezért korábban kipróbáltam a kártyás fizetést Ft számláról közvetlen EUR -ba, ekkor relative középárfolyamon váltott (+-0,3%). Azt nem tudom, hogy az ERSTE -nél lehet ilyet csinálni ekkora összegnél? Tehát szertintetek nincs e valami limit erre a fajta vásárlásra?
-
Brandynew
őstag
-
csp000
csendes tag
A LightYear eurós beutaláshoz biztosított számlája észt továbbra is? (egy rérebbi hozzászólásban olvastam)
Másik kérdésem, hogy a LightYear FX spread kb. mennyi és ugyanez mennyi az IBKR-nél, Revolutnál, Wise-nál? Köszönöm! -
Sisco2
tag
Szinte biztos vagyok benne hogy a lightyear B bookingot futtat házon belül, így tud ilyen olcsó lenni hogy ő market maker.
Ezért kell mindig limit ordert beadni piaci helyett, ha limit ordernél történt volna ez akkor lehet menni az Észt pénzügyi felügyelethez.
Persze írni lehet nekik így is, lehet hogy korrigálják esetleges nyilvános balhé elkerülése miatt. -
-
nort_on
senior tag
Pont ezt akartam írni, hogy itt valami bug vagy humbug van. Nem volt ilyen áron kötés, és az elég érdekes lenne, ha ilyen volatilitás lenne benne, vagy ennyire illikvid piacon kötne (16 darab nem egy nagy mennyiség). Mindenképpen support, mert a market order önmagában nem indokolja ezt, nem BÉTa-s SXR8 ez.
-
vnorbi
aktív tag
A VWCE-t néhány nagyobb forgalmú tőzsdén megnézve, október 8-án nem voltak 129-es áron kötések, 125 és 127 közt mozgott aznap az árfolyam. Ha tényleg a kijelzett 129-es áron számolták el a vételedet, akkor valószínűleg nem nyilvános tőzsdén történt a vásárlás, hanem a Lightyear belső készletéből adta neked ennyiért, vagy olyan nem nyilvános tőzsdére (dark poolba) irányították a megbízásodat, ahol ennyi volt az ára.
Én rákérdeznék, hogy miért lett ennyi. Mert ha az ilyen sunyiságok az ingyenesség ára, akkor nagyon észnél kell lenni náluk.
-
Scytha
tag
Ilyet láttatok már? Csak most szúrtam ki, hogy 126.68 helyett 129.68-ért vettem. A trade confirmation-ben is ez a 129-el kezdődő összeg van. Maga a vásárlás ingyenes volt ugye, tök egyértelmű nekem a chart alapján is, hogy 126.68 volt az árfolyam a vétel pillanatában.
Support-al levelezett már amúgy valaki, milyen a hozzááláás?
-
z0d1AK
nagyúr
De, tudsz Wise-re utalni. Csak Wise forintszámlára utalás esetén díja lesz. Azonban forintot nem célszerű Revolutról utalni a Lightyearre, hiszen hivatalos saját számláról kell érkezzen a pénz, itt viszont egy Citibank gyűjtőszámláról fog érkezni. Dollár esetén egy sima egyeztetés megoldotta a dolgot, nem tudom hogy forintos utalás esetén ez szintén járható út-e.
Eurót ingyen lehet beutalni a Revolutról, ott nincs semmi gond. Dollár esetén 1000 ft/utalás, de sok esetben a limitidőszakban az első utalás ingyen lehet.
-
válasz
les_polish #842 üzenetére
Nincs transzfer se LY-re, se onnan.
-
les_polish
csendes tag
Lehetseges LYrol tbszt transzferalni IBre? Elmatekoztam magam es a lightyear MMF et fel kene szamolnom es atraknom etfbe de azt meg jobban szeretnem az IBn kezelni.
-
zsola400
senior tag
Meg a Revolut amúgy sem díjazná sokáig a kártyás feltöltés tovább utalom körforgást, ez neki nettó bukó.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
UberMutant #835 üzenetére
Igen, tudom de az mbh átutalási díja alapból magas és % arányú nagy maximum limittel, míg a kártyás feltöltés jóval kisebb költséggel jár. Gondolkoztam ezen a revolutos dolgon is de akkor is duplán fizetek egyszer revo díjat egyszer kartyadijat. No mindegy jövő héten írok nekik hátha ők tudnak valami megoldást adni mi a baj ezzel a kártyával.
-
-
Babetta-X
senior tag
Köszi mindenkinek, tudtam erről a minimális díjról de nekem így is sokkal olcsóbb mint mbh-val utalgatni. Vagyis olcsóbb lenne, ha működne...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
zsola400 #831 üzenetére
Pontosítanék kicsit. Nem 100 ezer forint felett, hanem 500 euró (vagy ennek megfelelő más deviza) befizetése után van a további befizetésekre 0,5% díj. A banki utalások most még többnyire olcsóbbak, aztán ha januártól már szabad lesz nekik áthárítani a megemelt tranzakciós illetéket, akkor lehet, hogy fordul a kocka.
-
zsola400
senior tag
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Bankkártyával szeretnék feltölteni számlára, ha jól gondolom olcsóbban jövök ki vele mint átutalgatással, viszont a teljesen normál nem lejárt mbh bankos kártyámat sajnos kapásból elutasítja a rendszer. Mi lehet a gond?
-
z0d1AK
nagyúr
Megvágta a kamatokat a Lightyear! A be nem fektetett euró, dollár és font esetében csúnyán lecsapta azokat, hogy a Széf felé terelje a pénzt, ahol amúgy magasabb kamat van. A forint esetében nincs változás.
-
tome0001
senior tag
válasz
concret_hp #825 üzenetére
Revolut EUR számláról utalsz a Lightyear EUR számlaszámodra. Nincs díja...
-
ACE-
addikt
válasz
Az eurós számládra utalod...
-
válasz
utalással nem megy?
ha nem, akkor átutalod wisera és onnét lightyearre -
concret_hp
addikt
arra van már megoldás, hogy hogy lehet revolutos eurot lightyearra betenni?
-
emcee825
csendes tag
Hiánypótlás vagy rosszul kitöltött nyilatkozat esetén jeleznek. Amúgy pedig csak a befogadásról, vagy a berögzítésről is, ha azt külön kérte valaki.
Persze, aki gondolja, menjen biztosra, keresse fel őket személyesen, mert telefonban nekem csak annyit mondtak, hogy ha nem kaptam semmi választ és nem kértem, hogy sikeres esetén is jelezzenek vissza, akkor nincs gond. Pedig én is Dél-Pestihez küldtem, pedig másik megyébe kellett volna. Aztán lehet ráfázok.. -
kozeposztaly
csendes tag
Senkinek nem faj itt a kulso helyrol TBSZ transzfer LY-hez? Mert en tobbnyire lepattanok roluk, s nincs is kozeli jovo tervben mindez.
Szep, jo a LY, de ez nekem nagyon hianyzik, h portfoliot mozgassak. (akar ugy, h tenyleg csak olyat hozok be ami naluk megtalalhato)Barkit biztattak mar tobbel, mint amit nekem mondtak?
-
emcee825
csendes tag
Visszaolvasva többen említettük, hogy a NAV csak akkor küld választ, hogy tudomásul vették, ha erre direkt kitért valaki a levélben és kérte. Én tavaly decemberben küldtem el a NAV-nak szintén a dél pestinek (nekem sem az a körzetem) és én még annyit sem kaptam, hogy tovább küldték az illetékesnek. Nem kell foglalkozni vele. Ha jövőre megint nyitsz egyet, akkor kérd meg őket, hogy jelezzenek vissza és akkor vissza fognak.
-
-
zozek
tag
Sziasztok,
Nyitottam egy TBSZ-t a NAV felé elküldtem csak véletlen az észak pesti régióhoz. Még aznap kaptam értesítés hogy továbbították a kelet-budapestihez. Viszont azóta semmi válasz nem érkezett még,lassan 2 hete. Adjam le esetleg újra a jó helyre vagy ne foglalkozzak vele?
-
z0d1AK
nagyúr
A betéti kamatnak is van kockázata. Bármilyen befektetésnek van. A különbség a kockázati szintek között van. Egy MMF befektetés az alacsony kockázati szintre van besorolva. Nem csak a be nem fektetett pénzre vonatkoznak "biztosítások" a Lightyearen.
Hogy te széfbe teszed, vagy World ETF-be, teljesen rajtad múlik, hiszen a saját döntésed a befektetés. A Széfnél van egy kamat, amivel nagyjából számolni tudsz (az minimális mértékben szokott általában kilengeni fel és le). Az ETF-ek viszont cégek részvényeinek gyűjteménye nagyjából. Az már magasabb kockázati besorolású termék (még ha mindig nem jelenti azt, hogy veszélyes).
Tehát ha a fő kulcsszó a biztonság, akkor a Széf (és MMF) jobb opció mint az ETF. Cserébe az ETF-en akár többet lehet nyerni (vagy veszíteni). -
z0d1AK
nagyúr
Nem csak az USD kamata csökken, viszont nem véletlenül. Használd a Széfet helyette.
-
emcee825
csendes tag
260k még OK, 480k már nem. Nekem olyan is volt, hogy beutalásnál megfogták, feltettek kérdéseket, aztán kb óra múlva írták jóvá.
Aztán azóta is, ha nagyobb összeget teszek be, akkor nem jelenik meg azonnal, hanem kell kb. fél óra hozzá. WISE rendszerét használják, mert két ex-WISE -os kolléga alapította, de ezen kívűl semmi köze a két cégnek egymás dolgaihoz, legalábbis ilyen szempontból.
Amúgy szerintem hétfőn meg fogod kapni késő délelőtt.
@seolwon: jó ötlet ez is
-
ACE-
addikt
válasz
emcee825 #810 üzenetére
Hát én most 480K-t utaltam volna, és megfogta... Azt írja 17-én (!) érkezik meg... de előtte volt több utalásom is, 260K is, és mindig azonnal megjött, legutóbb augusztus 27-én. Pedig én eddig azt gondoltam a Wise rendszerét használja, a beutalással pl. sosem volt gond...
-
emcee825
csendes tag
Ezt tapasztaltam én is a kezdetektől fogva. Egyszer egy 450k utalást megfogott szombat reggel. Csak hétfőn érkezett meg. Szerencsére volt még annyi pénz, hogy 20k utalásonként megjött AFR szerint.
Azóta így utalom ki és mindig megjön 30 sec alatt. Amióta 50k a magánszemélyeknek a tr. adó nélküli utalási limit, azóta 50k az alap kiutalásom. A minap az 50.239,- is AFR szerint jött. Mások szerint 200k is AFR szerint érkezik nekik.
Kicsit foglalkozni kell vele nagyobb összeg esetén, de a jelszót csak egyszer kéri be az elsőnél, utána a többit már anélkül is engedi egy session-ön belül.
-
ACE-
addikt
Kicsit csalódtam most, kellett volna pénz, tegnap át akartam utalni a fő számlámra hogy onnan kártyával fizessek vele, zárolta, és most azt írja ki hogy várható érkezés kedd... Eddig AFR-ben érkezett, még hétvégén is, de így akkor nem fogom ott tárolni a pénzem mert mint látható ha hirtelen kell nincs rá biztosíték hogy meg is érkezik... Meg ez a hülyeség hogy utalásnál jelszót kér...
-
Vektast
aktív tag
Október 3-tól jól visszavágja a Lightyear a be nem fektetett pénzek után járó kamatot. Dollár esetén 4.5%-ról 3%ra miközben a FED 5.25% fizet
-
z0d1AK
nagyúr
Egy ember fizetését termelheti ki a Lightyear befektetése a cégeknek - beszámoló a Lightyear szeptemberi budapesti eseményéről.
-
doit
csendes tag
válasz
Brandynew #804 üzenetére
Köszi, így már van értelme. :)
Azért biztos, ami biztos alapon küldenék egy tockost a szerzőnek; ez a "csak a 3 és 5 éves lekötési idejű betétek vásárolhatók meg TBSZ-re" szöveg akkor is megtévesztő, és sokkal rugalmatlanabbnak állítja be a szolgáltatást, mint amilyen. -
Brandynew
őstag
Ez valójában nem betét, ők csak azért használják ezt a kifejezést, hogy be tudják tenni a Lightyeart is a betét kalkulátorukba (nem túl jó megoldás, de az átlagjúzernek mondjuk mindegy, hogy mi a neve). A Lightyear Széf opciójáról beszélnek (Nagyon jó kamatokkal indul a SZÉF lehetőség Lightyearen!), ami valójában pénzpiaci alap (MMF), és ami elhelyezhető TBSZ-en is. Azért írnak 3 és 5 éves lekötési időt, mert a TBSZ-en 3 év után csökken, 5 év után megszűnik a szocho/szja fizetési kötelezettség. A 3/6 hónap és 1 éves időtávoknál pedig csak arányosították az EBKM-be tartozó költségelemeket (ilyen ugye Lightyearnél nem sok van), hogy a többi, tényleges betét termékkel összehasonlítható legyen.
Ja és igen, a Széfből bármikor ki-be lehet pakolni (lásd a cikket), nem muszáj TBSZ-en tartani.
-
doit
csendes tag
"Tolmácsot kérek!"
Belefutottam egy money.hu cikkbe (Ezek most a legjobb kamatozású lekötött betétek), ahol a Lightyear az egyik opció, a Lightyear saját oldalán viszont sehol nem találom a táblázatban szereplő lekötési időket és számokat, és ezt a kijelentést sem tudom hova tenni: "A Lightyear esetében csak a 3 és 5 éves lekötési idejű betétek vásárolhatók meg TBSZ-re, az ennél rövidebbek nem, így azoknak magasabb az adóvonzatuk."
Mire gondolt a szerző? Az éves kamatlábként említett 5,60%-ot egyedül a pénzpiaci alapok (MMF) egyik hirdetményében találtam meg ("Akár 5,60%-os kamat pénzpiaci alapokkal"), viszont ha jól tudom, ezeket nem kell 3-5 évig tartani, bármikor ki-be pakolhat rá az ember (TBSZ számlánál persze érdemes számlán belül hagyni, de ott is kivehetem a széfből, ha pl. részvényt akarok belőle venni.)
Én értek rosszul valamit? És mire vonatkozik a 3-6-12 hónapos lekötés? Ilyet sem találok.
-
Brandynew
őstag
Úgy látom, elindult az üzleti számla: https://allampapirkalkulator.hu/hirek/matol-nyithato-uzleti-szamla-a-lightyearen-magyaroknak-is-215
-
z0d1AK
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Windows 11
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- PlayStation 5
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest