- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
AMD Power
titán
válasz
Brandynew #1120 üzenetére
Működik köszönöm szépen az 1 millás kedvezmény kód.
Lightyearnél már vettem 2db tech ETF és Microsoft részvényt. Még kb 2-3 ETF-ben gondolkodtam a diverzikálàs miatt. Arany, Ázsia piac és ingatlan esetleg. Illetve a részvény portfóliót is bővíteném. Még egy tech részvény (Meta, Tesla, Nvidia) illetve gondolkoztam még ott is más szektorban. Egészségügy, bankok....
Valami tipp esetleg tanács?🙏 Köszönöm szépen!
-
-
doit
csendes tag
válasz
Brandynew #804 üzenetére
Köszi, így már van értelme. :)
Azért biztos, ami biztos alapon küldenék egy tockost a szerzőnek; ez a "csak a 3 és 5 éves lekötési idejű betétek vásárolhatók meg TBSZ-re" szöveg akkor is megtévesztő, és sokkal rugalmatlanabbnak állítja be a szolgáltatást, mint amilyen. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Brandynew #748 üzenetére
Ez a cikk kimondottan szörnyű.
A hír ennyi:
A nem befektetett EUR egyenlegre a látra szóló éves kamat 3,25%-ról 3%-ra csökkent június 12-én.
Az állampapírkalkulátor meg irgalmatlan szófosás és reklámmennyiség mellett a fenti egy mondatnyi hírből a 3%-ot tudta megtartani, de hogy mikortól érvényes, azt nem sikerült megírnia, mint ahogy az is kimaradt, hogy milyen bázisról történt a változás.
Erről szerintem minden ügyfél kapott e-mailt is a Lightyeartől még szerdán. Ha már ilyen cikkeket ír, feltüntethetné a historikus változásokat, annak lenne értelme (például látnánk, hogy érik a forint kamatvágása is, ha jön még egy kamatvágás az MNB-től).
EUR:
2023.04.01 2.25%
2023.05.10 2.50%
2023.06.21 2.75%
2023.08.02 3.00%
2023.09.20 3.25%
2024.06.12 3.00%USD:
2023.04.01 4.00%
2023.05.04 4.25%
2023.08.02 4.50%HUF:
2023.04.01 12.25%
2023.05.29 10.25%
2023.08.22 8.25%
2023.12.22 7.00%
2024.02.02 5.00% -
axioma
veterán
válasz
Brandynew #690 üzenetére
Nyilvan ez nem szandek szerinti es folyamatos problemakent merul fel, de ha havaria van, technikailag meg tudjak tenni. Erre akartam utalni, hogy onmagaban nem biztonsag hogy "csak" kozvetitenek. Ettol fuggetlenul nem tartom en se nagy kockazatnak, csak azert az se igaz, hogy nulla.
-
axioma
veterán
válasz
Brandynew #688 üzenetére
Felteve ha megvalosulnak a vasarlasok, es van tenyleg a te neveden egybol egy ertekpapir. Ez a kockazat, erre nincs a Blk-nak kihatasa. Meg legfeljebb a kp-allomany. [Termeszetesen ugyanez visszafele: te azt hiszed tartod a papirt, a ly meg eladatja a nevedben, es a penzt se nalad jeleniti meg.]
Nem mondom, hogy magas kockazat, csak azert irtam le, hogy a "csak kozvetito" addig vedelem, amig tenyleg kozvetit pontosan ahogy kered, es ehhez kell hogy kiepuljon a bizalom. -
Ereshkigal
őstag
válasz
Brandynew #420 üzenetére
Az Interactive Brokers alapítója/elnöke is magyar származású, Péterffy Tamás.
66zio: Semennyire. Ráadásul a LY még látra szóló kamatot is ad, ami az alacsony költségek mellett további bevételkiesés. Szerintem a legnagyobb para az, hogy fent marad-e több évig tartó veszteséges működés alatt (mint pl. a Revolut), vagy sem. Egyébként tavaly a Revolutból elkezdtek kihátrálni a befektetők, ami nem jó ómen.
-
ZS3NI
őstag
válasz
Brandynew #413 üzenetére
Magyarország ekkora piac, hogy megéri a Lightyearnek ennyire nyomulnia itt? Vagy más EU országokban szintén pörög a TBSZ? Nem vagyok tisztában a dolgokkal, kicsit furcsállom az egészet. Eddig állampapíroztam, épp vacilálok, hogy Lightyear vagy IBKR legyen a következő lépcsőfok TBSZ-hez.
-
korkor
csendes tag
válasz
Brandynew #255 üzenetére
Szia! Akkor ez marad 2024-re is? Mármint a Lightyear-en USA részvény USA tőzsdén kereskedve (Nasdaq) -ami nem osztalékos részvény! -eladásánál marad a 15% adó és más nem lesz? És USA felé sem lesz: sem adó, sem papírmunka? Akkor csak az eddigi 15% magyar SZJA. Mondjuk a LY-t amúgy sem érinti a brókerek EGT-ról OECD-re bővítése, mert belefért az előző körbe is a székhely alapján. Már csak 2 egyedi USA részvényem van LY-en, most a vételár +45% és +130% értékén de ha nem 'muszáj' nem adom el őket idén.
Bocs az adózásos kérdésért, de ezen a fórumon már találtam erről LY-specifikus diskurzust. -
válasz
Brandynew #255 üzenetére
Aha... Tehát ha én veszek 990Ft.-ért Apple részvényt, és december 31.én 1000Ft-ot ér, akkor 10Ft a nyereség ebből fizetek 1.5Ft SZJA-t és kész?
Ha mínuszban vagyok azt is be kell vallani, csak akkor 0Ft az SZJA vonzata?Ha osztalékot fizetnek, azt én már forrásadóval csökkentve kapom meg?
Köszönöm az okosítást!
Csak azért kérdezek ennyi, mert nem szeretném, hogy az 1000Ft-os játéknak 10000Ft költség/büntetés legyen a vége. Aztán ha már látom hogyan működik, nagyobb pénzt is befektetek.
-
Oliverda
titán
válasz
Brandynew #231 üzenetére
Mert szvsz jobb lenne ezt a témát megtartani a Lightyearhez szorosan kapcsolódó dolgoknak. Az adózás egy totál független téma, amire a Lightyearnek vajmi kevés közvetlen ráhatása van. Nem utolsó sorban minden általad feltett kérdésre könnyen megtalálható a válasz, csak egy kicsit kellene önállóan keresni.
-
Oliverda
titán
válasz
Brandynew #229 üzenetére
Ezt tényleg ne itt légyszi, van a témára dedikált topik:
Adóbevallás
Mibe tegyem a megtakarításaimat?
+Google
+könyvelő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest