Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Az a baj a TBSZ-el, hogy (ha jól értem) csak az első naptári évben lehet beletolni a pénzt, utánna már csak "parkol" 5 évig. Az aprópénzért is le kell hajolni, de egy év alatt jó ha 100e-et tudnék beletolni apránként (Az önkéntes nyugdíj, és a NYESZ szinte minden "felesleget" elvisz, és nem keresek olyan jól...)
-
cigam
titán
Már azt nem értem, hogy miért MNB árfolyammal kell számolni, mikor a A Lightyear tuti más árfolyammal számolva váltotta át.
Tehát minden befizetést váltsak át az akkori MNB árfolyamnak megfelelően, és a végén az eladott részvényekért kapott USD-ből vonjam ki, és az MNB árfolyamon váltsam forintra hogy megtudjam mennyi az adóalap?Azért az minimum fura, hogy ha az útmutatásuk alapján töltöm ki, és utánna meg akarnak megbüntetni.
-
cigam
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Apple részvényeket vettem pár tízezer Ft-ért, hogy kitanuljam mi hogyan működik rajt, pl. adózás szempontjából is.
Érdekes, hogy az osztalékból vont le adót is. Ez az amerikai adó, vagy a magyar?
Vagy a költségek közé vegyem fel az adótanácsadó/könyvelő pár órás munkáját?Még anno rákérdetem, egyszerűnek tűnt:
Amennyiben viszont, az ügylet 2023- ban értékesítéssel lezárult, akkor az Ön részére kiállított igazolás alapján, a nyereséget vagy veszteséget (ügyletenként) meg kell állapítania, majd az összes nyereséges ügylet jövedelméből ki kell vonnia az ügyletenként megállapított összes veszteséget.A A bevételt az eladás napján, a költséget a vétel napján érvényes MNB hivatalos devizaárfolyamon kell forintra átszámítani.
Ez nem ugyanaz mint a befizeti-kapott pénz? -
cigam
titán
Tavaly nyáron elkezdtem részvényeket vásárolni, és most mindent eladtam, és visszautaltam a bankszámlámra. A befizetett, és a kifizetett összeg közötti összeget hol kell majd feltüntetni az adóbevallásban?
Amúgy tetszik, hogy 9%-ot "nyertem" 1 év alatt. -
cigam
titán
válasz
Brandynew
üzenetére
Aha... Tehát ha én veszek 990Ft.-ért Apple részvényt, és december 31.én 1000Ft-ot ér, akkor 10Ft a nyereség ebből fizetek 1.5Ft SZJA-t és kész?
Ha mínuszban vagyok azt is be kell vallani, csak akkor 0Ft az SZJA vonzata?Ha osztalékot fizetnek, azt én már forrásadóval csökkentve kapom meg?
Köszönöm az okosítást!
Csak azért kérdezek ennyi, mert nem szeretném, hogy az 1000Ft-os játéknak 10000Ft költség/büntetés legyen a vége. Aztán ha már látom hogyan működik, nagyobb pénzt is befektetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Mobilinternet
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Akkor inkább bemegyek a NAV-hoz, mielőtt jól megbüntetnek.