- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
korkor
csendes tag
válasz
Brandynew #255 üzenetére
Szia! Akkor ez marad 2024-re is? Mármint a Lightyear-en USA részvény USA tőzsdén kereskedve (Nasdaq) -ami nem osztalékos részvény! -eladásánál marad a 15% adó és más nem lesz? És USA felé sem lesz: sem adó, sem papírmunka? Akkor csak az eddigi 15% magyar SZJA. Mondjuk a LY-t amúgy sem érinti a brókerek EGT-ról OECD-re bővítése, mert belefért az előző körbe is a székhely alapján. Már csak 2 egyedi USA részvényem van LY-en, most a vételár +45% és +130% értékén de ha nem 'muszáj' nem adom el őket idén.
Bocs az adózásos kérdésért, de ezen a fórumon már találtam erről LY-specifikus diskurzust. -
cigam
titán
válasz
Brandynew #255 üzenetére
Aha... Tehát ha én veszek 990Ft.-ért Apple részvényt, és december 31.én 1000Ft-ot ér, akkor 10Ft a nyereség ebből fizetek 1.5Ft SZJA-t és kész?
Ha mínuszban vagyok azt is be kell vallani, csak akkor 0Ft az SZJA vonzata?Ha osztalékot fizetnek, azt én már forrásadóval csökkentve kapom meg?
Köszönöm az okosítást!
Csak azért kérdezek ennyi, mert nem szeretném, hogy az 1000Ft-os játéknak 10000Ft költség/büntetés legyen a vége. Aztán ha már látom hogyan működik, nagyobb pénzt is befektetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 Villám Akció! 30.09.2025-ig csak 210.000ft!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest