Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz szaszlaci #5381 üzenetére
Viszont nekem szimpatikus a te megoldásod mint minimális költségű nagy hatékonyságú megoldás.
Nekem egyébként kondenzátor előtétes van ez alapján: http://skory.gylcomp.hu/kapcs/led230vrol-szamitas.xls (innen)
Egy kis molyolás után úgy láttam, hogy a hatékonyságot a az előtét ellenállások és a kisítű ellenállások rontják a legjobban. Főleg kis teljesítmény esetén. Úgyhogy összesen csak egy 10 ohm-os van előtétnek meg egy 1,6 megás (utólag) a puffer kisütőjének. Bár gondolom a soros tekerccsel hanyagolható az előtét.
Arra kíváncsi vagyok egyébként, hogy hogyan lehetne javítani a teljesítmény tényezőn. (Ami elvileg 0,35) Ha jól tudom az ilyen kapacitív terhelést induktivitással lehet valahogy, csak nem tudom, hogy meg mekkorával.
Az 5630 elméletileg fél Watt ha teljesen meghajtod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest