- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Kis beszámoló led bulb ügyben: rendeltem Banggoodról 5db ilyet és 5 db ilyet. A két izzó kívülről szinte tök egyforma, eltekintve attól, h a 11 wattos tetején kilátszik kb 3mm-nyi vezeték a ledek között, a másikon viszont csak a forrasztás. Az 5 db 8 wattos felvett teljesítménye:
7.1
6.7
7.2
7.3
7.4A 11 wattosoké:
8.7
8.7
8.6
8.6
8.8A 8 wattosok fénye eléggé hasonló sárgás, a másikakból volt 2 db fehérebb és 3 sárgább, de érdekes módon a sárgábbak között is volt olyan, aminek a tetején lévő ledek picit fehérebbek a többinél ... viszont még a két fehérebb sem zavaróan fehér, szóval szobában is elmennek. Fényerő tekintetében még a legkisebb teljesítményt felvevő is üt szemre egy 100 wattos hagyományos izzót, de minimum egy szinten vannak ... a többi értelemszerűen erősebb. Jah és mivel a 11 wattosnak kikiáltott izzók még olcsóbbak is, (4.16 eur a másik 4.91-ével szemben), sztem teljesen jó és használható darabok ... melegedés sem veszélyes, kézzel meg lehet fogni mindent fél óra után is. Jah, az összes amit rendeltem, warm white.
-
albiosz
őstag
Jó urak!
Tudásom a témában nulla, ezért tőletek kérnék segítséget! Vettem egy lakást és kellene valamiféle világítás a nappaliba és a hálóba. Milyen lámpatesteket ajánlanátok? Íme a lakás: [link]
Cél nyilván, hogy minél kevesebb legyen a villanyszámla, de azért túl sokat sem akarok lámpákra költeni, mivel gyakorlatilag semmi nincs még a lakásban, szóval lesz más helye is a pénzmagnak.A csodás lógó megoldás marad a nappaliban, de kipaterolnám, valami kisebb helyet foglaló kellene helyette.
Ha írnátok ötleteket budapesti beszerzési hellyel, azt megköszönném!
szerk.: ja és nem tudom mennyire látszik a boltíven a világítás, de abból az egyik hiányzik. Ezek egyszerűen cserélhetőek?
-
Mosqu!to
addikt
Köszi mindenkinek az eddigi infókat a konyhával kapcsolatban, a mozgásérzékelőt leszámítva akkor megvan, hogy mi lesz felszerelve
A lakás többi részét is ledesítjük, korábban xylacc segítségével (thx!) készítettünk egy lakás világítás tervet, a véleményetekre lennék kíváncsi, csinálnátok-e esetleg valamit másképp.
Értelemszerűen a pöttyök jelölik a spotokat.
- a sárgák 3W 120° WW GU10 lámpákat jelölnek (mondjuk M-Tech MTL416)
- a kékek 5W 60° DW (esetleg CW?) GU10 lámpákat jelölnek (mondjuk őt)A kék és sárga kör külön kapcsolható, alapfénynek szolgálna a sárga, társaság/aktív tevékenység esetén a kék kör ad megfelelő extra fényt.
A lakás belmagassága ~320 cm a spotoktól mérve, a szobák nappali fényessége megfelelő, a fürdő azonban teljesen sötét.
Változtatnátok a világítás elrendezésén/mennyiségén? Érdemes lenne esetleg más típusú spotokat szerelni?
Felmerült bennem, hogy a sok kis spot helyett nagyobb teljesítményű de kevesebb mennyiségű LED lámpát tennék fel, akár olyat is, ami nem spot jellegű (~12W-osokat). Erről esetleg van valakinek pozitív-negatív tapasztalata?
Előre is nagyon köszi
-
mexel
veterán
Szerintem polisztirol díszlécre gondolt
persze lehet hogy tévedek.
-
prannk
őstag
Valami jópofa nem bunko diszlécet tudtok mutatni ledszalaghoz?
-
PHM
addikt
A középső linkeden 60 led/m-es szalag van, az árából, és hogy
csoportonként 3 ellenállás van, úgy vélem, nem kamu.
Ennek a fogyasztása 14,4W/m, azaz 1,2A kell neki méterenként.
A tápot azért érdemes némileg túlméretezni, különösen annak fényében,
hogy a kínaiak ebben is szeretnek nagyot mondani.
Az eladónak 98,7% pozitív feedback-je van, közel 15000-es eladás mellett,
tőle szerintem nem kockázatos vásárolni. -
mexel
veterán
Vigyázz az 5050-el, nekem a 3-ból egyik sem tetszik, egyiket sem venném meg, sok a hamis. Ahogy írták csak olyat vegyél amihez teljesítményt is írnak, mert barátomék is kaptak olyat ami egy chipes volt, és kb a 3528 teljesítményét hozta, de igen pocsék minőségben. Csak olyantól rendelj aki jó és pontos leírást is ad, nem összevisszát, de még az sem garancia a jó vételhez. Nem árt ha az eladó is sok jó minősítéssel rendelkezik ilyen téren. nem mindig fontos ez szerintem az ebay-en de ezeknél a cuccoknál igen.
-
Zirowe
nagyúr
+Dluinet: én 5050 warm white 60led/m-eset szeretnék és vízállót, konyhába menne.
Max ilyen 110-120cm-es összefüggő részek lennének, erre azt mondtátok, hogy elég az 1A-s táp.Erre a 3528as 5 méteres szalagra vajon elég egy 2A-s?
Mert legfeljebb akkor kirakom a nyaralóba a teraszra hangulatvilágításként..Akkor a második linken lévő okés?
-
PHM
addikt
Az első mindössze 30 ledet tartalmaz méterenként, + a hozzá adott táp
ránézésre legfeljebb 2A-es lehet, 3A-es kellene az 5m-hez.
A második rendben lévőnek tűnik.
A harmadik gyanús, hogy kamu egychipes ledeket tartalmaz,
mert 3 helyett csak 2 ellenállás van csoportonként.
Ez utóbbit mindenképp kihagynám a számításból. -
prannk
őstag
Megbízható lámpa spotokat tudtok? max 30w vagy olyan led spot ami felér a 30w os spottal.
És ami nem drága5-6 darab kéne úgyhogy ilyen 1000 ft körüli.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ebayen rendeltem egy 5 méteres 5050 ip67 warm white tekercset, ellenben a csomagon már az van beikszelve, hogy smd3528.
Itt egy kép a cuccról:
Kérdés, hogy akkor most ez 5050 vagy 3528?
Illetve amennyiben 3528, az fény szempontból mit jelent, mennyivel gyengébb, mint az 5050? -
mzso
veterán
Nincs valami szabály itt, hogy magyarul meg értelmesen kelljen írni. Ettől a tahó szövegtől rosszul vagyok.
-
neduddki
nagyúr
HI!
sravok yuji high cri led 230V-os vilagitolalkallmassagot lattatok mar vhun?
koszi
udv
neduddki
-
mexel
veterán
Az RGB IR control box-nál ( kis fehér doboz a távhoz) van különbség a 44 gombos és 24 gombos távhoz valónál? Lehet hogy a 24 gomboshoz való boxban csak annyi nem működik, hogy a DIY funkciókat nem működteti?
-
válasz
Brave_86 #4164 üzenetére
ebay-en a ledsorból nem a legolcsóbbat és nem a legdrágábbat választom, hanem azt amennyiért a legtöbben adják
pl legolcsóbbak 50-85Ft, legtöbben 100-110Ft-ért adják, a legdrágábbak 150-160Ft
akkor én a 100-110Ft-os közül választoka többiből megveszem a legolcsóbbat is, de led szalagból nagyon sok a gány az ebay-en
ha nem vagy tapasztalt, a szalagot itthon vedd, garanciával, a többi lehet ebay-es vásárlás
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Dluinet #4163 üzenetére
Értem, igen azok valóban nincsennek benne! Mondjuk ha kell hozzá ez így eléggé félrevezető tud lenni!
Lehet csak utólag 'tanácsolják' majd a boltban, hogy igazából célszerű lenne hozzá.Akkor a ledeket és a tápot érdemes lenne onnen rendelni, mert ahogy néztem olcsóbb azért.
Esetleg van megbízható /ajánlott eladó, akiktől szoktatok rendelni?Panelba lenne, így nem tudom, hogy lesz megoldva az elrejtése ettől tartok a legjobban, hogy fog kinézni!
-
válasz
Brave_86 #4162 üzenetére
amit linkeltél, azokból pont a díszléc és az alumínium profil van kihagyva, ami a költség 60%
hangulat világításnak különben jóe-bay-ről rendelek én is, de a léceket és profilokat nem lehet megvenni, mert nem gazdaságos a szállításuk
a tápegység elrejtése szoba függő, panellakásba max a szekrény mögé, vályog vagy tégla házban én simán bevésném a falba (szellőzés kell neki)
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Dluinet #4161 üzenetére
Köszönöm!
E-bayről rendelést is nézegettem mint alternatívát! Vagy az nem tanácsos? Esetleg valamit be lehetne onnan is szerezni hozzá?
Még arra lennék kíváncsi, hogy a tápegységet, hogyan tudom elrejteni? Álmennyezetnél jobban kivitelezhető lenne, de így is megoldható?
Egy díszlécet láttam amelybe bele lehetne építeni a tápegységet? [link]
Ezt és ezt is néztem ezekről mi lenne a vélemény? Ezek gyengék? -
válasz
Brave_86 #4160 üzenetére
például itt vannak képek, ötletek.
sokba kerülne és 2×5m led szalagnak alaphangon 144Wh a fogyasztása, még visszafogva is 100Wh
led szalag 2×5m kb 8-10000Ft
led szalag alá alumínium 188-3000Ft/mtápegység 6000Ft vagy 2×4000Ft
a díszléc ár attól függ mit választasz 300-1500Ft/m
diszléc ragasztóaz RGB vezérlő az már csak 1000Ft-os tétel
tehát minimum 40-50000 Ft, ha az alsó-középárat veszed és saját magad csinálod
-
Lalaland
tag
Tudnátok segíteni led izzó ügyben? G9 foglalattal keresek, fehér fényű ledet ami kiváltja a 30wos izzókat. kb 30db kellene tehát ne drágát, de strapabírót és jó fényerejűt keresek. Van ilyen?
-
válasz
Mosqu!to #4148 üzenetére
Tápot a szekrénybe rakd 36W
vegyél egy dimert, amit közvetlenül led szalag elé raksz
és veszel két mozgásérzékelőt, amit párhuzamosan kötsz be, a táp után
kb 180cm hosszú led szalag kell neked, ennek a max fogyasztása 26W, a 36W-os táp bőven jó.
az egyik mozgásérzékelőt a pult és a sütő határára teszed, a másikat a pult és a mosogató határára helyezel
tehát:
táp, majd két mozgásérzékelő, ezután a dimmer és legvégül a led szalag (jelőlés mentén vágva és vezetékkel betoldva)a led szalag alumínium profilba érdemes tenni, a dimmert meg a maximum fényerő alá eggyel állítani, ez kb 95% fényerő viszont a fogyasztás egyből a 2/3-ra esik, és a jóság érték 0,5-ről 1-re változik (nem terheli a villamos rendszert)
-
törölt tag
válasz
Mosqu!to #4148 üzenetére
led szalagokat lehet darabolni, általában 3-as csoportokban vannak. Szóval szétvágod, dróttal összekötöd a megfelelő pontokat(lehetőleg forrasztva) és működni fog.
Tápra nedves környezetben én inkább ezt javasolnám neked: katt IP67 jól jön.
Helyi villamossági boltban is megkaphatod, de Bp-n biztosan tudok boltot mondani hozzá. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Dluinet #4143 üzenetére
Összesen amúgy 240 cm szélességben kell világítani, viszont megszakítva 60 cm szakaszon, ahol a felső szekrényben a szagelszívó lesz.
Valahogy így nézne ki, sárga szakaszonok a világítással:
Hogyan tudom megoldani ezt a fajta világítást? Ketté lehet úgy vágni a szalagot, hogy kábellel összekötöm őket a szekrényen keresztül?
"hozzávalók" szempontjából egy korábbi postodból kiindulva kinéztem a dimmert, az 5m-es szalagot, a csatlakozókat, a profilt megveszem lokálisan.
Tápból kicsit bajban vagyok, ha jól számolom kb 35W ellátás kéne, viszont 25 és 45W között nem láttam tápot. Ezt néztem ki, van esetleg erről véleményed, vagy tudsz jobbat ajánlani? Olyan kéne, ami nem gyújtja rám a lakást, nem zúg, nem vibrál tőle a fény.Mozgásérzékelőből láttam korábban, hogy említettél két típust, utóbbiról nem találtam viszont beszámolót tőled. Melyiket érdemes választani? Van esetleg másik nyerő darab? Hány darabot vegyek belőle és hol érdemes elhelyezni?
Kell még esetleg más is a világításhoz?
Nagyon köszi előre is.
-
prannk
őstag
És 2.5m es magassághoz milyan magas gipszkartonsziget kell? Duplát akarok a ledszalag miatt.
-
prannk
őstag
Gipszkartonszigetbe milyen erősségű spot ot ajánlatok szobába? Ezt használnám fő világításnak.+szigeten kőrbe 5630 as ledet.
-
PHM
addikt
A 3528-as kisebb fogyasztású, kisebb fényerejű, de elmegy hűtés nélkül is.
Az 5050-es és az 6530-as szalagok sokkal jobbak fényerő szempontjából,
de igénylik a hűtést.
A dolgot árnyalja, hogy 1m-en belül lehet 30, 60, vagy akár 120 led is.
Ennek megfelelő fogyasztással és fényerővel. -
prannk
őstag
3528 vagy 5050 es led szalag a jobb?
-
prannk
őstag
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok !
Egy ideje már szemezek ezekkel a remek, tetszetős megoldásokkal, de teljesen kezdő vagyok (egy keveset már olvasgattam a témában itt-ott és itt is)!
A segítségeteket szeretném kérni, mert úgy tűnt páran már itt belevágtak hasonló megoldásba.
Ehhez hasonló megoldáshoz mire lenne szükségem? (kép)
Igazából úgy gondoltam, hogy két oldalra a két hosszabbik falon lenne kb 2x ~5m-en.
Rejtett világításos polisztirol díszléc + led szalag + ? ?
Hová ajánlott ragasztani a díszlécet (ajánlott típus van e?) a plafonhoz -közel-, vagy lentebb? /ha lentebb mennyivel egy kb 250-es belmagasságnál?/
Milyen ledszalag ajánlott?
Milyen tápra van hozzá szükségem, illetve a tápellátást hogyan tudom kivitelezni? (elrejteni stb)
A kapcsolása hogyan kivitelezhető? Ha RGB-t szretnék, akkor ahhoz külön vezérlő és távirányító kell ugye? Ezeknek az elrejtése is megoldható?
A képet nem reklám céljából tettem, be csak a hasonlóság kedvéért! Ezért elnézést kérek!És nem utolsó sorban mennyibe kerülne megközelítőleg?
Segítségeteket köszönöm. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Fürdőszobában mennyire kötelező a 12V -os LED világítás kialakítás?
Gondolok itt arra, hogy a plafonon van a világítás, az elmúlt 100 évben sem okoztak gondot a hagyományos izzók 230V-ról, itt más lenne a helyzet? -
prannk
őstag
Üdv!
Kérhetnék egy kis segítséget? Lenne egy szoba amit led lámpákkal szeretnék kivilágítani. (Hangulatvilágítás) nem kell nagyon erős fény mert csak aludni és tvézés re használom a szobát.
Szeretném újra kifesteni vaj,világosbarna színűre.
Valami ötlet hogy hova rakjam a led lámpákat? Illetve milyet. Én a szerény főlé gondoltam egyrészt.Másrészt ahol van most a lámpa annak a helyére egy gipszkarton doboz.
Várom az ötleteket tőletek.
Esetleg valami szobatervező program van?
Képek a szobáról: [link]
Kár,hogy van egy törés a falban
Mert akkor a szélét kőrbe gipszkartonoznám és mehetne bele a led izzó.
-
mexel
veterán
Mi a különbség az 5630 és az 5730 led között? Melyik az erősebb, vagy jobb? Illetve hogyan viszonyul az 5050-hez?
-
mexel
veterán
Ha nem akarják elhasználni akkor elkérem, vagy itthagyják, mert lehet hogy az én szalagom kell nekik ha azonos a színük, mert szeretnének már építeni. Ha itt marad akkor adok, úgyis majd össze kell futnunk, az miatt amiről már beszéltünk. Írok privit is
Közben van itt kép a bekapcsolt állapotról, talán látszik a pontszerű világítás: 1, 2
-
mexel
veterán
Nem az én szalagom, haverék vettek egy csomó cuccot mert be akarnak építeni egy boltot és lakást. Ami nekem van azon kicsit máshogy néz ki a led kikapcsolva is, ilyen. A szalag sem így néz ki, azon 3 ellenállás van egy tokon belül.
De most hogy mondod, ennek valóban csak a közepe világít, egy pontban. Érdekes, mert többet is vettek és csak ez ilyen, pedig egy helyről vették.
Én ebay-ról szoktam, de általában olyanoktól akiktől már régebben is, vagy nagyon sok jó minősítésük van. Én amiből hibásat kaptam azt is újraküldték, vagy tévedésből pl 11V-ost kaptam, de vissza is fizették.
Az volt a fura, hogy ilyen szalagot külsőre sem láttam még
Kb egy 3528-as szintjét hozza, megmondom tegyék be pl tv mögé, stb. Az enyémet nem tudom most fotózni, mert elvitték a színét összehasonlítani azokkal amik vannak még nekik ( ugyanis 2 szalag is van ami kicsit más színű), de az viszont ez a fajta. -
PHM
addikt
Igen, az a gyanúm, hogy ez valóban kamu egychipes "5050"-es led.
A 2-2db 750-es feliratú ellenállás 75 ohmos lesz, sorba vannak kötve,
s együtt pont 150 ohmosak.
Ha nem nagy kérés, kérnék belőle egy 3 ledes cikket.
Szeretném közelebbről megvizsgálni.
Szerk: Hol lett véve és mennyiért?xylacc: Azért lehet jót is olcsón venni.
De persze ez is benne van a pakliban. -
xylacc
csendes tag
Ugye az 5050-es LED szalag azért olyan teljesítményű, mert 3 chip van benne. Ezért van a három betáp rajta, chipenként ki-be lehet kapcsolni. Legalábbis én ilyeneket láttam, használtam eddig. Ez valami más. Azt kellene megvizsgálnod, hogy egy leden belül hány CHIP van. Ezt úgy tudod megtenni, hogy alacsonyabb feszültséggel táplálod, és szabad szemmel is látod, hány világító pötty van benne.
Amúgy írtam már párszor, hogy szilikonos vízmentes led szalagot én csak a víz alatt használnék, mert rövidebb az élettartama.
Téged konkrétan átvertek, mert 5050-es tokozású egychipes ledszalagot adtak el óccójé....
Ennyit az ólcsó cuccokról.
Legközelebb megveszed olyan helyen, ahol meg tudod nézni, ki tudod próbálni, és garancia van rá.... -
mexel
veterán
Ideért a szalag, áthozták. 3 ledenként vágható, én is rámértem és kb valóban 25W a full fogyasztása az 5 méternek. Simán meg lehet nézni a ledeket, szinte csak a közepük világít. A szalag nagyon tré minőség, majd lefotózom. Több helyen van forrasztva, ott nagyon csúnya. Kipróbáltam hogy a másik végn tápláltam meg de ugyanaz. Mi lehet egy ilyen szalag baja? Ha azt veszem alapul hogy 70-75W körül kell fogyasszon az 5m ez kb a harmada, és minden led világít. Lehet hogy nem 5050-esek? Megmértem, 5mmx5mm-es. Rádugtam 500W-os pc tápra is, táphiba nem lehet.
Mi lehet ennek az oka?
Holnap teszek fotót róla hogy milyen. Mit csináljunk vele, vagy mit kellene megnézzek?Közben inkább csináltam pár fotót:
1, 2, 3, 4,Világítás közben nem csináltam, fényképen az nem biztos hogy látszik, illetve a 3528 mellett halványabb lenne talán.
-
PHM
addikt
Ha 6, 7, vagy netán 2 ledenként vágható a szalag, akkor 24V-os.
Az 5050-es ledben 3 chip van, ezek sorba és párhuzamosan is köthetők.
Többnyire sorba szokták őket kötni, s minden 5050-esre jut 1 ellenállás.
A 750-es kód jelenthet 75 ohmot, de 750-et is.
Sajnos nem egyformán jelölik a gyártók. -
mexel
veterán
Állítólag nem boldogulnak a dologgal, hamarosan áthozzák és összehasonlítom a szalagokat és a fényüket. Azt mondják több táppal nézték, és 24-25W-ot fogyaszt az egész 5m-es 5050-es szalag.
Ha ideérnek majd én is megmérem, és lefotózom hogy milyen.
Nem lehet hogy 24V-os? -
mexel
veterán
válasz
Dluinet #4112 üzenetére
Nem azt akarja az illető ( nem nálam van) hogy 24W-ot fogyasszon, hanem hogy annyit fogyaszt? Megmérték, és 24W jött ki az 5m-re tápostól mindenestől. De a fénye is kevesebb állítólag mnt a 3528-é.
Mekkora ellenállásoknak kell lenni a szalagon? Ezen állítólag egy tokon belül 3 led van (5x5mm) és közöttük 1-1 db kis ellenállás ( ha az ellenállás) amire 750 van írva.
Ami nálam van szalag azon 3 db ellenállás van egy tokon belül, és 151 van rájuk írva, azok 60W fölött esznek és világítanak is rendesen. -
mexel
veterán
5050-es led szalagból, amin 60db led van méterenként létezik olyan ami csak 24W-ot eszik 5 méteren?
-
mexel
veterán
Került hozzám pár darab 5630-as leddel szerelt kukorica égő. (60db van rajtuk)
Valóban igaz, hogy erősebb az 5050-esnél, szemmel látható, ezeknek már erős fénye van nagyon. A színük melegfehér, kb olyan mint az 5050-eseké.
( ha már a színnél tartunk, nekem minden melegfehér led, legyen az spot, kukorica, szalag, 3528-5050 vagy 5630, mindegyiket zöldes árnyalatúnak látom, főleg a hagyományos izzóhoz képest - mindegy, ez csak kitérő)
A lényeg: az egyik 5630-as kukorica brutál módon zöldes színű, és melegszik is. Lehet hogy túl van hajtva?
A többi jó fényű, és nem melegszenek. -
BRIKLY
veterán
válasz
radi8tor #4108 üzenetére
Már majdnem ott tartok, hogy mehetne fel a gipszkarton,de még mindig nem dőlt el hogy legyen megoldva a világítás.. Addig meg nem rakhatom fel, mert hát nem tudom felülről csinálni a kábelezést..
Azt hiszem marad a Spot, de 12V-osban gondolkodom, ha már az egész házban az van.. Később így ha nem elég a spotok fénye,könnyen meg tudom tuningolni ledszalaggal.Tudnátok ajánlani hozzávalókat valami gyors szállítású boltból? Vagy még jobb lenne Szolnokon..
-
mexel
veterán
Szeretnék kipróbálni egy 5m-es 3650-es és 5050-es szalagot, de így egyben. Sajnos csak kisebb teljesítményű tápjaim vannak, 1db 5A-es és kisebb 1-2 A-esek. Több tápot nem köthetek egy szalagra ugye?
-
CYBERIA
őstag
válasz
radi8tor #4099 üzenetére
Bizony hogy nincs, kisebb terhelés mellett valamivel jobb a hatásfok:példa, 12. oldal
szerk.: Ja, és akkor add hozzá, hogy ha jobban oda van neki tekerve, akkor nem állandó 25°C-kal számolunk, szóval, a 18. oldalt is érdemes megnézni.
-
BRIKLY
veterán
4db spot nagy hülyeség lenne 210 belmagasságú, 7nm-es fürdőbe?
-
mexel
veterán
válasz
radi8tor #4101 üzenetére
Azt hiszem félreérti mindenki mit akarok. Én nem akarok pontos és gyári táblát csinálni. Mindössze annyit akartam, hogy nagyjából leegyszerűsítsem, ha valaki akar venni pl egy 80cm-es 5630-as szalagot akkor egy gombnyomással megtudja hogy mekkora tápot vegyen, és nagyjából milyen fényre számíthat. Mivel pontos számítás ezekre nincs és nem is nagyon lehet, ezért nem izgatna ennyire ez a rész ( főleg hogy a gyári értékek állítólag max teljesítményre vonatkoznak így a a 12V-os tápegységekkel meglesz a ráhagyás is, legfeljebb kevesebbet fogyaszt az embernek mint számolta).
Minden hirdetés és minden bolt mást ír, sokszor nagyot hazudnak csak hogy eladhassanak valamit.Láttam már 3528-as szalagot hirdetve 1000 lumennel is stb, ezzel nagyjából helyre lehetne tenni.
Amikor elkezdtem a szalagok után olvasgatni, elég sok hsz és oldalt át kellett nézzek hogy legyen egy megközelítő elképzelésem az adott szalagok teljesítményéről és fényerejéről. Csak segíteni akartam azoknak akik ismerkednek ezzel, hogy ne kelljen ennyit olvasniuk. Nem kell mA-ra és lumenre pontosnaklenni, csak legyen összehasonlítási alap.
Azért lett volna az a kérésem hogy a túl nagy pontatlanságokat helyesbítsük, ezeket az értékeket innen a fórumról, az ajánlott ledes boltok oldalairól és gyártók oldalairól vettem és nagyjából azt írtam ami legtöbb helyen szerepelt.
Mindössze ennyit akartam, és ha érdekelt volna valakit akkor mondtam volna hogy tegyük elérhető helyre, mert a sok hsz között nehéz megtalálni a megközelítő igazságot.
(mondjuk a lumen és a hagyomásnyos izzóhoz való hasonlítás nagyon szubjektív és pontatlan, de támpontnak jó lehet - ezt mindenképpen be is írnám)
Ha abból indulunk ki, hogy valaki itt megkérdi hogy mekkora tápot vegyen egy 80-as 5630-hoz, és kb mekkora fénye lesz, arra majd kap egy választ, hogy 1,5-2A-es táp elég lesz, és kb 70-90-es izzónak felel meg a fénye, akkor ezt simán megtudja ha beírja a táblába, és nem kell kérdezgetni. Erre lenne jó. Azt senki sem fogja tudni megmondani, ha dimmerel lejjeb veszi a fényt akkor vajon mennyit fogyaszt majd és meglesz-e a 60W-os izzó fénye. Ez így majdnem megoldhatatlan, vagy legalábbis nincs értelme.
De ha tényleg nincs szükség ilyesmire akkor majd olvasgatok még adatokat és magamnak jó lesz, tényleg csak kérdés volt hogy kell-e ide a fórumba ha már megcsinálom magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)