Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Ma megyek kontrollra. Jobb szemem azóta nem változott, ugyan úgy homályosan látok vele közelre és távolra egyaránt. Itt mondjuk azt írják 1 év is lehet míg... "From 6 months to 1 year post-PRK, the normal lamellar structure returns to the stroma with a decrease in the magnitude of the subepithelial haze".
A mondat első felében az orvosi szakkifejezéseket nem értem, de a "with a decrease in the magnitude of the subepithelial haze" világos.
Azért szar lenne még 6 hónapig ilyen állapotban tanulni a gép előtt. Legalább ideiglenesen jó lenne egy szemüveg a jobb szememre.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
koshmar #1956 üzenetére
Szerintem is csak hivatalos rizsa mögé bújik, de most egy válasz emailben visszakérdeztem, mi lesz fél év múlva, lehet-e újraműteni ilyen esetben, garanciát adnak-e rá, mert oké, hogy távolra nem olyan rossz, de minden más távolságra teljesen szar. Azt is megkérdeztem, volt-e olyan esetük, akinek 6. hónapban elmosott volt a látás, és 12 hónapon belül ez megszűnt.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1954 üzenetére
ezt válaszolták emailben:
Dr. Árvay Anita főorvosasszony válaszát alább olvashatja:
A gyógyulási folyamat nem mindig egyformán zajlik a két szemen, így végeredményben is lehet különbség a két szem látása között. Az utolsó kontrollon jobb szem szaruhártyája is teljesen tiszta volt, és Dioptria hibát sem mért a gép, a felszínen volt kissé szabálytalanabb, mint a bal szemen.Ez viszont még a következő fél évben változhat.Kíváncsi vagyok, hogy ezt ők maguk is így gondolják-e, vagy csak ködösítenek.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
koshmar #1953 üzenetére
Ha attól megjavul a látásom, fizetek az újraműtésért. A 0.95-ös vízust meg feldughatják maguknak, attól még szarul látok. Pl monitoron ezeket a betűket amiket most írok, teljesen elmosódva látom jobb szemmel, bal szemmel élesen, két szemmel meg unkomfortosan a nagy eltérés miatt. Bal szemmel jobban látok mint két szemmel.
-
Oppenheimer
nagyúr
Lassan eltelik a 6 hónap a PRK óta, de a jobb szememmel még mindig elmosottan látok, közelre és távolra egyaránt. Elég zavaró, néha úgy érzem bal szemmel jobban látok, mint két szemmel egyszerre. Legutóbbi kontrollon (jan 3) a vízusom jobb szemmel 0.95, bal szemmel 1.1 volt. Az a legrosszabb, hogy monitor távolságban olvasáskor a betűk teljesen elmosottak a jobb szememmel, emiatt a két szemmel olvasás sem olyan komfortos. Ez bizonyára corneal scarring, azaz a szaruhártya egyenletlenül gyógyult és rosszul töri a fényt minden távolságból. Mit lehet vele kezdeni? Újraműtik?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1869 üzenetére
De amúgy nem értem. Nem olvasta el a tájékoztatókat amiket az orrába nyomtak?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Darth_Revan #1867 üzenetére
Ember. 2 napja volt a műtéted. Nem is kell, hogy láss még semmit.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1836 üzenetére
Index fórumon ezt találtam.
Azonban maga a műtét számtalan egyéb látási hibát "okoz", amelyek nagyrészt (de nem 100%-ban) elmúlnak a gyógyulási periódus végére. Ezek a hibák eltérő mértékben és időbeli lefolyással jelentkeznek és múlnak el. Pl. az egyenetlen hámosodás okozta enyhe többeslátás (ami kísértetiesen olyan érzés elsőre, mintha lenne egy 0.5-1D-s visszaromlás) 1-2 hónappal a műtét után jelenik meg, és szépen lassan múlik el, kb. a 6. hónap végére.
Hihetetlen, hogy egy fórumozó mennyivel jobban leírja a dolgokat, mint ahogy az orvos elmondja az optik mednél.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1834 üzenetére
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1832 üzenetére
Azt mondta a néni nem hámosodott egyenletesen, és még idő kell neki. Meglátjuk milyen lesz a végére, nrm volt túl meggyőző.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
#41635072 #1830 üzenetére
PRK-nál mindig azt mondogatják, hogy fél évig változik a látás, de a netes beszámolók alapján arra tudok következtetni, hogy az első hónapig kialakult látás már nem nagyon javul... Valaki megerősíthetne vagy megcáfolhatná, mert elég idegesítő ez a bizonytalanság.
Kontrollon úgyis csak a BS megy majd.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
#41635072 #1828 üzenetére
Leteszteltem a szemem mégalaposabban. Rövid távon segített a jobb szemem tágra nyitása kézzel, távolra viszont nem. Kipróbáltam a kis lyukon nézést, és azzal mindkét szememmel élesebben láttam. Tökéletesen élesen. Szóval a magamnak felállított diagnózis astigma. Ne számítsak nagy javulásra a következő hónapokban?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1825 üzenetére
Bár ha kézzel tágabbra nyitom a szemhéjaim, akkor mintha megszűnne a kettős látás. Meg a linkelt oldalon is azt írják, hogy a hámsejtek szaporodnak a leggyorsabban és pár hét alatt helyre állítják a hámréteget. Gondolom nálam ez már megtörtén a 4 hét alatt. Letesztelem az astigmát kis lyukon nézéssel.
Telefon kijelzőjén kis betűkön tesztelve határozottan kijelentem, hogy a szemhélyaimat manuálisan tágabbra nyitva megszűnik a kettős látás a jobb szememen. Mintha a felszíni folyadékmennyiségtől függne, vagy nem is tudom.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ahogy olvastam a topikot, azt a benyomást keltette bennem, hogy ez a kettős látás leggyakrabban akkor fordul elő, ha rosszul hámosodott a szem. Nekem 1. nap kiesett a kontaktlencse a jobb szememből, és visszamentünk újat berakatni. Azt mondták ez csak a hámosodás sebességét befolyásolja legfeljebb, és a látást nem. Lehet hazudtak?
-
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok. Optik mednél volt a látásjavító szemműtétem (prk). Hétfőn lesz az 1 hónapos kontroll. Kicsit elégedetlen vagyok, mert bár a bal szemem nagyon jól, a jobb szememmel kettős kontrúrt látok, közelre és távolra is. Emiatt monitoron a kis betűket nem tudom elolvasni vele, és nyilván távolra is kevésbé látok vele, mint a ballal. Szerintetek el fog múlni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Linux kezdőknek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest