- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felhívtam a főnökömet, leülünk a héten megbeszélni, mikor "eshetek ki" egy hetet a munkából.
Aztán telefon megy is az optik med-nek. Újra kell csinálni a vizsgálatot (lejárt a fél év), de az már nem oszt, nem szoroz -
marella
csendes tag
hát én 1általán nem voltam benyomva
1 xanaxtól...ááá kizárt!mondjuk biztos emberfüggő, de rám nem volt olyan nagy hatással, én nem is attól, hanem a műtét előtt mikor csepegtetett 1 csajszi,én attól nyugodtam le,m annyira kedves volt és annyit beszéltünk h a gondolataim már nem is voltak olyan szörnyűek
én mindenre emléxem a műtétből, nem voltam elkábítva
egyébként meg szinte kötelező volt bevenni, állítólag a szem is jobban ellazul tőle, még annyira sem lesz ingered arra h pislogj v mozogj,de nemtom. rám téleg nem volt nagy hatással
a fogorvossal én is így vagyok, én sem szoktam kérni érzéstelenítést
még annyi, h ugye a futásból nincs gond?nem sprintre gondolok, csak lassú kocogásra... -
ngabor2
nagyúr
bocs, hogy belekotyogok... de ha nem muszáj, ne kérj gyógyszert. monnyuk én olyan vagyok, hogy a fogorvosnál is mondtam, hogy gyökérkezeléshez se kérek érzéstelenítést, és rájöttem, hogy valójában nem is fáj annyira, csak kellemetlen. a műtét alatt is inkább "emlékezz mindenre", mint legyél elkábítva. benyomva is ugyan annyit látsz, legfeljebb nem érdekel.
kaja: nyugodtan (mondhatom ezt...
) megebédelhetsz, nem igazán befolyásolja a dolgokat. ez nem egy véres hasi műtét, ez egy felszíni dolog. és előtte egyszerűbb kajálni, mint utána.
-
ngabor2
nagyúr
debrecenben nem adtak xanaxot, bár én nem vagyok ideges fajta (csak könnyű a sodromból kihozni, ha valaki nagyon ki akar
). az első hévége után tényleg az volt, hogym ehet minden, amit a szem bír, csak erős fizikai behatás ne érje (dörzsölés, uszodai víz, vegyszerek), meg a csepegtetés, 5 cseppel kezdve, aztán lassan csökkentve.
ja, ha erőlteted, akkor gyorsabban fárad, úgyhogy az elején nyugi, egy kis türelem kell, és nincs probléma.
-
marella
csendes tag
Pesten voltam az OptikMednél, és a PRK-s módszert válsztottam!
a műtét előtt azért eléggé izgultam, de a Xanax,amit adtak,az segített...mondjuk én kettőt kértem,de azt mondták elég az 1 isés téleg az volt,pedig ideges természetű vagyok
előtte érzéstelenítettek, jó párszor cseppentettek a szemembe, komolyan az hosszabb idő volt,mint maga a műtét. a kezelés alatt semmit sem éreztem, csak hát láttam...végülis inkább pszichésen volt kellemetlen,mint fizikálisan,mert az a tudat, h kapirgálnak a szememen,hát nem túl jó...de a kaparás volt olyan másfél perc (se), a lézer meg kb olyan 15-20 mp.Pikpak megvolt,nem is gondoltam h ennyire hamar,és h ennyire nem fogok semmit sem érezni!aztán rögtön láttam utána,csak homályosan,de máris jobban mint azelőtt...
nekem a műtét utáni napon sem volt gondom,hanem az azt követően szúrt,égett meg minden,és tökre fényérzékeny volt, nekem kellett a kísérő,mert amúgy sem vagyok pesti!de sokat aludtam, és átvészelhető volt,de téleg nem kellemes,de hát ennyit téleg megér!mostmár nem fáj,csak még fáradékony, de napról-napra 1re kevésbé!néha vannak apró látási zavarok, de belefér, gondom nem volt még belőle
-
marella
csendes tag
igazából nem sok újdonsággal tudok szolgálni,csak bővíteni az elégedettek körét!
sztem neked sem kellene ennyit gondolkodni,m igazából nincs min...én is kockáztattam,m nem mondták 100%ra, de a mostani eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve, majd pénteken kiderül mennyire volt sikeres, de én már most is annak mondom. félek kicsit h majd visszajön valamennyi dioptria, de azzal nyugtattak, h azzal még bátran közlekedhetek, esetleg majd vezetéshez, vagy a moziban a felirat elolvasásához fog kelleni a szemüveg...ha meg jobban visszaromlik hordhatok lencsét is, de bízok benne, h nem így lesz! 1szerűbbek lettek a napok, nem kell a lencsével időzni, vagy a részemről utált szemüveggel bajlódni...
a műtét utáni pár nap téleg nem 1szerű,de ennyi "áldozat" megéri! -
marella
csendes tag
sziasztok!ígértem jelentkezem,hát itt vagyok,és nagyon boldog vagyok, hogy végre a saját szememmel látom mind azt, amit eddig csak szemüvegben v lencsével láttam!!így 1 hét múlva azt mondom h nagyon megérte,remélem így is marad
-
ngabor2
nagyúr
az egészségügyben eléggé naptár szerint mennek a dokik, és a törvény. ha 6 hónap, akkor az pont 6 hónap, utána új vizsgálat. ha megkérdezed, hogy a 6 hónap előtt 1 nappal miért érvényes, utána eggyel meg miért nem, arra szakmai választ nem fognak tudni adni, de köti őket a betű... evvan.
-
Az igazat megvallva, kb. 2 hete lejárt a fél év (vizsgálat után).
Ha mennék, jövö héten mennék...
Sztetek az még belefér, vagy uj vizsgálat kell?És ha bejelentkezek, mikor fogadnak kb műtétre? Hamar megy ,vagy heteket kell várni?
-
-
Sziasztok!
Még 2 hetem van eldönteni, hogy megyek-e műttetni a szememet (akkor telik le a fél év, ameddig érvényes a vizsgálati eredmény).
Az OM-hez mennék, mert ott ugye van garancia, és PRK-t csináltatnék.
Szívem szerint intra lasik-ot csináltatnék, de konditetrembe járok, és alég para lenne, ha az ember guggol mondjuk 150 kilóval, és leválik a szaruhártya, vagy ilyesmi (bár az orvosok szerint ilyen nem lehet, csak ha nagyon extrém az erőhatás).Dolgozik valaki egész nap számítógép előtt? Mikor lehet újra a monitor elé ülni? Monitor előtt is napszemüvegben kell tolni?
JA, az értékek, mindkét szem -6-os, kis cylinderrel, a könnytermelésem egyenlő a nullával, 8 mm mindkét szemem, és a min. ugy tudom 16 mm.....
-
Sanyix
őstag
Én is elgondolkoztam egy ilyen szemműtéten. Igazából nem látok olyan rosszul, vagyis inkább félig rosszul látok.
Egyik szemem(jobb) olyan, hogy táblás vizsgálatnál minden feliratot láttam. A bal viszont olyan, hogy 30 centin túl minden szét van mosva, a táblánál már a közepe alatt nem tudok semmit olvasni, el van mosódva. Nemtudom mitől van ez a különbség, de munka kivizsgálásnál azt mondták hogy rosszul töri a fényt a szemem (ebből kiindulva gondolom a szemlencsével van baj, hogy vagy rosszul áll, vagy rossz az alakja), de mivel nem voltak megfelelő cuccok többet nem tudtak mondani, csak hogy menjek el az optimedhez, ott megnézik rendesen. Még nem voltam. Esetleg tud valaki az én porblémámról valamit? Volt e másnak ilyen hallott-e, javítható-e ezzel a lézeres izével.
-
ngabor2
nagyúr
nekem elég volt, hogy be volt sötétítve a szobában, nem kellett külön napszemüveg. kinn presze kellett, és most is jobb ,ha abban megyek ki, igaz, azelőtt emg mindig szemüvegben voltam (ami szintén uv-szűrős).
nekem könnytermelés-mérés nem volt.
a műtét utáni napokban én is cataflamot szedtem, az tényleg csillapította a fájdalmat. a szemcseppekre nagyon ügyelj, tényleg használd úgy, ahogy a doki előírja.
már az első kontrollra is el tudtam egyedül menni, a 3. napon már jól láttam. persze azért érdemes egy kísérőt biztos ami biztos alapon megkérni, meg a műtét előtt beszerezni egy jó napszemüveget, ha nincs.
mifelénk épp azért a csütörtök a műtétnap, mert egyrészt olyan gyors, "futószalag" műtét, hogy 1 hét alatt összegyűlt beteget pár óra alatt "le lehet tudni", másrészt a lábadozás hétvégére esik, hétfőn pedig felülvizsgálat. egyes nagyon érzékeny szeműek olyankor még kevésbé állnak a helyzet magaslatán (állítólag a kék szem érzékenyebb... nem tudom, az enyém barna). volt ott egy leányzó, ő a 4. napon is alig bírta kinyitni a szemét. de ez a ritka eset, nem lesz semmi baj
várjuk a fejleményeket, ne húzd-halaszd, csak rosszabb (és drágább) lesz.
-
marella
csendes tag
válasz
muxi-muxi #473 üzenetére
na nekem a könnytermelő vizsgálatnál nem bírta volna kiszedni a szememből a papírt,az nem volt annyira kellemes
a szobában is napszemüveg??mondjuk az eszembe jutott h mi van ha 1 sötét szobából átlépek 1 lámpafényes szobába...
nekem igazából nem is a fájdalom, hanem az h meddig maradok ki a "forgalomból"!diszkóban nem szoktam belebámulni az UV fénybeannyira azért nem érdekes...
-
muxi-muxi
senior tag
Nagyon nem kell megijedni semmitől, érdekes lesz. Nekem nagyon bejött pl. a pupillatágító. Olyan volt az utca, mintha atomot robbantottak volna ( a tükörben meg mintha Krajczek ügynök nézett volna vissza, az X-aktákból...). Vagy amikor benyomták a szemem közepét, és furin láttam (ne izgulj egy vizsgálat sem fáj, és nem kellemetlenek) Vagy amikor lemérték hogy mennyi könnyet termelek. (belállítottak két itatóspapírt a szemhéjamba...) A műtétre szabadságot vettem ki, egy hetet, utána egy fasza kis napszemüveget hordtam. (Erre majd tényleg ügyelj), még a lakásban is, de meg lehetett szokni. A szoláriumot elkerültetik veled, és a diszkóban sem kell a z UV csőbe nézni. Állítólag ez első pár nap sem mindenkinek fáj, de annyit igazán megér az egész, hogy egy kis ideig fájjon. (ha pedig becsukod a szemed, akkor sem fáj.)
Különben meg, mihelyst elviszik a lézert a fejed felől, már élesen látsz - ez is tök jó volt.
A műtétről még annyit, hogy sokan paráznak, hogy elmozdul a szemük közben. Ez badarság, úgy kipányvázzák, hogy esélye sincs.
Meg az lesz még a furcsa, hogy az első egy-két hétben "pluszosan fogsz látni". Pont úgy, mint a nagyik öregkorukban. Ezt azért csinálják, hogy amikor hámosodik vissza a szemed, ennyivel is kevesebbet romoljon vissza. Furcsa volt úgy ülni a monitor előtt, h minél közelebb megyek, annál kevesebbet látok.
-
muxi-muxi
senior tag
Látom, van itt egy pár ember, aki túlesett már rajta. 2001-ben engem is megműtöttek, csak nem a Focusnál, hanem az Optik Mednél. Akkor még nem volt ilyen horror ára (bár szerintem az egészség a legjobb befektetés), 180K-ból cakkumpakk megúsztam. Nekem speciel utána qrvára fájt egy-két-három napig, mint utóbb kiderült, allergiás vagyok a kontaktlencsére
(u.i. terápiás lencsét kaptam, azalatt meg begyulladt a szemem). A kontroll volt háromnapos, hetes, havi, féléves, éves. azt mondták, hogy amíg élek, a kontroll ingyenes. Nekem -7,5-ös, és -8,5-ös volt a szemem, ami annyit jelent, hogy kb 12-15 centiről már csak a nagy homály meg a színek voltak. Jelenleg egy dioptria lehet benne, de az is függ attól, h milyenek a látási viszonyok, vagy hogy mennyi könnyem van (sajnos hasonlítok Chuck norrisra - nagyon keveset termele, mindt mondták), télen kicsit jobban látok. Gondolom, h azóta még jobbak lettek az eljárások, úgyhogy akinek a klinikán azt mondják, hogy bátran beleugorhat, és van egy kis pénze is, az ne hagyja ki!
Télleg nagyon jó reggel szemüveg nélkül ébredni.
Azóta is kockafej vagyok, és nem romlott a szemem, Órákat ülök a gép előtt, (1600 X 1200/17")és élvezem, hogy látok.
-
marella
csendes tag
ja és még vmi: ha ennyire nem fogok látni,akkor hogy fogok a kontrollra bemenni?a kísérőm rendesen támogatni fog mint 1 részeget?
-
marella
csendes tag
jajjj,na erről sem tudtam h az ember ennyire vaksi ezekben a napokban...úgy látom pár kiló is le fog menni
és a védőlencsén kívül van még más is a szemen?mármint vmi védőszemüveg v mi izé
ha szedem a cataflamot az sem enyhít 1 picit?sajnos sejtem milyen kellemetlen lehet ez a "homokos" érzés... már akkor alig bírtam kinyitni a szemem ha 1 porszem ment a lencse alá, hát még ha most 100000szer több "porszem" lesz...de rem ahogy mondod,téleg csak 2-3 nap! utána már fájdalommal annyira nem kell számolni? -
marella
csendes tag
-
ngabor2
nagyúr
az első 2-3 nap alatt olyan, mintha egy marék homokot nyomtak volna a szemedbe. praktikus okokból a wc-hez vezető utat érdemes "tapogatható, megfogható" tereptárgyakkal kirakni, hogy legalább arra ne szorulj segítségre. azokban a napokban csak feküdni bír az ember, akkor a legbiztosabb, hogy nem próbál mozogni a szeme. az is fáj. a fény is. viszont csepegtetni kell bele, aminél nem árt, ha van egy segítő kéz, bár én nélküle oldottam meg.
-
marella
csendes tag
szia!
nekem az OM-nél lesz a műtét,ezt ajánlotta 1 ismerősöm,aki előtte sokat kutatott,h mégis hova menjen!neki azóta semmi panasza,így én is e melett döntöttem!
nekem elég rossz a szemem,most a klinikán -9,5-öt állapítottak meg, a bel szemem vmivel még gyengébb,de alig...számomra meglepő volt,mert az optika ahova eddig jártam -8-as dioptriát állapított meg nekem...
most mondták a klinikán h visszajöhet 1, 1,5 dioptria,de akkor úgy fogok látni mint most szemüvegben,v lencsében,és nekem ez is már szuper,ha nem romlik tovább!majd ha már újra tudok gép előtt ülni beszámolok!
jajj csak lennék már 1 nappal öregebb -
marella
csendes tag
köszi szépen az infót!kicsit megnyugodtam, h nem kell fél évig remete életet élnem a 4 fal közt
és talán már a szülinapomon is mozdulhatok valamerre.mondjuk a pub-ok is tele vannak füsttel,a diszkóról meg ne is beszéljünk,de remélhetőleg pár óra hossza még nem okoz nagy gondot!de ezt úgyis megbeszélem még a dokival,de ő is 2 hetet mondott a füsttel kapcsolatban, ahogy te is!
a szolira fél évet mondott,és valóban sokallom kicsit.ha csukva van a szemem ezek szerint nem elég?hát hnap már elvileg okosabb leszek...
és te a műtét utáni pár nap alatt ki se bírtad nyitni a szemed?teljesen segítségre szorultál?bocsi ha már leírtad,de csak tegnap olvasgattam bele a fórumba,és már sok időm nincs hnapig... -
ngabor2
nagyúr
"csak" a szemedet kell óvni utána, de azt fokozottan. tehát bulizni 2 hét után is elmehetsz, ha nem dohányfüsttel agyonterhelt, poros levegőjű helyen vagy. szolárium: ott elve véded a szemed, asszem 1-2 hónap után már lehet menni, bár való igaz, hogy nem érdmes erőltetni. nekem az úszást és a nagyobb fizikai megterheléssel járó sportokat emelte ki a doki, hogy azt pár hónapig kerüljem.
a PRK bántja legkevésbé a szaruhártyát, és a "felszíni sértés" miatt ez gyógyul a leggyorsabban, mintegy kényszerítve van a gyógyulásra a szervezet.
icecave: ha megvan rá a keret, akkor ugrani kell
én is azt tettem, már egy párszor leírtam: hétfő időpontkérés, csütörtök délelőtt vizsgálat, aznap csütörtök délután műtét, hétfőn már jöttem dolgozni. igaz, a kettő közötti időszakot nem kívánom senkinek...
-
marella
csendes tag
sziasztok!
2 nap múlva lesz PRK műtétem, és aki már túl esett rajta hátha tud némi információval szolgálni a következő kérdésemre:azt tudom h kb fél évig szoli kilőve, de pl egy fütös helyre mennyi idő után ajánlatos beülni a műtét után? vagy netán elmenni bulizni?napozni sem lehet fél évig,v azért azt lehet hamarabb?bár ki tudja meddig lehet kihasználni a napozást
lehet némileg gagyi kérdések,de engem ezek is foglalkoztatnak, h pl a közelgő szülinapomat mikor is tudnám megünnepelni -
Amugy Ti is kaptatok emailt, hogy drágulnak a kezelések?
Annyira nem vészes, pl. intralasik 220k/szemről 227k/szem-re emelkedik, stb.
-
ngabor2
nagyúr
hogy női, vagy férfi, majdnem mindegy. a dioptriás szemüvegben a lencse merőleges a nézés vonalával, vagy legalábbis közel van hozzá. a napszemüvegnél a cél az lenne,hogy minél kevésbé szűrődjön be oldalról fény. ezért a kettő gyakran eltér. napszemüveg keretbe elég ritkán szoktak dioptriás lencsét tenni. normál keretbe lehet tenni sötétített, vagy fényre sötétedő lencsét, így lesz dioptriás napszemüveg.
-
tildy
nagyúr
válasz
littlemole #449 üzenetére
Érdeklődd meg több helyen is. Az optimumban pl. hajlamosabbak a drágábbra rábeszélni az embereket.
A prk pedig teljsen jó sok esetben Mennyi dioptriád van? nekem cilinderrel eggyütt 8at szedtek le az Optik-Mednél.
Az intralasik és a lasek
Emlékeim szerint nem.Intralasik oylan mint a középső, csak szike helyett a vágást lézer végzi. (ha jól tudom)
Ilyen bevágósat sose csináltatnék/csináltattam volna , annál jobban féltem én a szemem...
A lasek meg tulképpen PRK, csak megpróbálják felhajtani azt a réteget , amit normál prknál lekaparnak. Ha siekrül és egyben marad, akkor lasek, egyébként meg prk lezs belőle.
Lasiknél,,intralasiknél viszont "vágnak".
Én emiatt biztonságosabbnak tartottam a PRK-t. -
Ticsi.
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, hogy foglalom a helyet az üzenetemmel, de a megfelelő helyen nem reagálnak rá.
Tapasztalatokat várnék a női dioptriás napszemüvegekkel kapcsolatban. Szerintetek jó? Valaki tapasztalta a hátrányait?Köszi: Ticsi.
-
ngabor2
nagyúr
ha épp nem fáradt a szemem, akkor meglehetősen jól látok távolra, jobban, mint korábban szemüvegben. napos időben napszemüveg az ajánlott, de szerintem mindenkinek. most belegondolva azt mondom, megérte a műtét.
a jövő héten megpróbálok eljutni felülvizsgálatra (3 hónap), aztán majd mond valami okosat a doki, hogy kell-e még a szemcsepp.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
littlemole #449 üzenetére
a hámréteg újra kinő, sőt, azt mondta a doki, hogy jobb is egy friss réteg, mint egy visszahajtott. engem speciel pont ő beszélt le a drágábbról.
-
littlemole
őstag
Valóban sokkal olcsóbb a prk.
Kibírnám szerintem, inkább a kérdés az lenne hogy a dokik melyiket javasolnák. Mivel a dioptriám elég magas lehet hogy a drágábbat mondják.
De igazából azt választanám ami a legbiztonságosabb, és a lehető legjobb eredményt garantálja. A pénz ezután jön. Nekem megérné akár az a 100k plusz is szemenként. Egyszer kell kifizetni, és szemem csak 1 pár van.Ilyen kezelése volt lesz valakinek? Zyoptix a kezelés neve. Az optimumnál csinálják. Szerintem hasonló az intralasikhoz ahogy olvastam.
Angolul infó itt van róla.[link] -
ngabor2
nagyúr
válasz
littlemole #447 üzenetére
a prk olcsóbb, és az intralasik nem jobb annyival, hogy megérje. feltéve, ha kibírsz 2-3 nagyon szemét napot vakon.
-
littlemole
őstag
Olvasgattam a fórumot és a netet. De valami nem világos.
Az intralasik és a lasek ugyanaz a procedúra csak más névvel? Hasonlónak tűnik a menete.Nekem is elég rosszak a szemeim. Mindkettő -7 es. Szemüveget használok, nagyritkán pedig egynapos kontaktlencsét.
Viszont a napokban elgondolkoztam egy ilyen műtéten, lévén a romlás már évekkel ezelőtt megállt.
Valószínű hogy egy vizsgálatra befizetek aztán meglátom mit mondanak a dokik. (PRK vagy intralasik.) -
ngabor2
nagyúr
4 hetes kontroll: mindkét szem 100%
monnyuk csítelt a doki, van valami csoda-szemcseppje, ami ideiglenesen megszünteti a szellemképes látást, de csak kb. 15-20 percre.
-
ngabor2
nagyúr
maga a műtét helyi érzéstelenítésben történt, tényleg semmit nem lehetett érezni, csak látni. szemcsepp, utolsó vizsgálat, aztán irány a műtő. a fejet rögzíteték egy párnában, majd szemhéjterpesz, meg egy "sablon" a szem elülső részére. egy kaccsal lekaparta a hámréteget (picit homályosodott a látás), majd beállította a gépet, ami utána kattant párat, amikor elpárologtatta lézerrel a felszínt. utána a másik szemnél ugyan ez. valami kenőcsöt beletettek, aztán kaptam egy szép békaszemet, amin keresztül lehetett látni, de a szemet védi, lehetett hazamenni. ekkor még hatott az érzéstelenítő, nem volt nagy probléma. estére elmúlt a hatása, előkerült a cataflam, és 2 napig csukott szemmel voltam. aztán gyorsan javult, 3 nap után már nem volt vele különösebb gond, csak csepegtetni kellett bele.
-
Feketelyuk
tag
válasz
Feketelyuk #443 üzenetére
Még csak annyit, hogy természetesen különválasztandó az "öregkori" szürkehályog
okozta látásromlás és az eleve csak a szemlencse hibájának (rövid-távollátás)
korrigálása.
Nálam egyszerre volt jelen mindkettő. -
Feketelyuk
tag
Elkezdtem az első oldalt elolvasni (2003) majd az utolsót...
Adalék...
Kb. 4-5 éve műtötték a szemem szürkehályoggal. Akkor 3.5-4.5 dioptriás szemüveget
viseltem "utcára". Olvasáshoz erősebbet.
SZTK alapon -ingyenesen- műtötték a ma már megszünt egyik szemklinikán.
Egy ismerős ajánlott be a szemészorvosnak.
Műtét előtt max. 1 hónapon belüli laborvizsgálati eredmény kellett, más semmi.
A műtétet megelőző héten elvégezték a vizsgálatokat (a távollátáson kívül nem volt semmi gubanc) majd kaptam egy időpontot.
Meghatározott időben reggel 8 órára kaptam egy ágyat (saját pizsama) majd aznap délben
be a műtőbe, szemcsepp, injekciók a szem környékére és félóta elteltével felfeküdtem a
műtőasztalra.
A kb. 40 perc alatt mindent "láttam"-hallottam.
Levakarták a szürkehályogot, egy kis metszésen keresztül betoltál a különleges műanyag lencsét. Még csak kellemetlen sem volt!
A műtét után leragasztották, megebédeltem, este megvacsoráztam, -másnap reggel vizit, levéve a födőt, és délben megköszönték az ottlétemet.
Kaptam instrukciót: -bármit csinálhatok csak szekrényt ne tologassak, -lehetőleg hordjak napszemüveget, otthon pedig nyugodtan internetezhetek!
Még aznap bekapcsoltam a szgépet és elámultam..., -a monitoron csodaszép szinekkel jelent meg az oprendszer logója.
Egy hónap mulva következett a másik szemem is.
A két szem között kevesebb mint 0.5 dioptria az eltérés, távollátás tökéletes csak olvasáshoz kall szemüveg .
Azt hiszem ennyi... -
ngabor2
nagyúr
10 napos helyzet: jobb: 100%, bal 70%. a múlt hét óra a bal 20%-ot javult.
viszont most kottyantotta el csak a doki, hogy nem 3x, hanem 5x kell cseppenteni a flucon-t.
-
ngabor2
nagyúr
hogy szeged környékén csinálnak-e ilyen műtétet, azt passzolom. pest és debrecen kb. hasonló távolság. jó eséllyel pesttel is lehet telefonon egyeztetni. az árban sincs akkora különbség (prk esetén szemenként 130 vs. 100k), tehát ez alapján se tudom mondani, hogy inkább debrecenben csináltasd. ott csináltasd, ahol a műtét után kényelmesen tudsz min. 3-4 napotmaradni, úgy, hogy van, aki melletted legyen (kajálni, wc-re kikísér, mást úgyse tudsz csinálni....)
a debreceni doki első körben mindig a prk-t ajánlja legjobb infóim szerint, mert a lasik nincs annyival jobb (sőt), mint amivel drágább. ez viszont fájdalommal jár, ami így utólag (1 hét...) kibírható. bár utána e kettőslátás néha (?) zavaró, de úgyis ideiglenes, tehát emiatt nem aggódom.
lehet, hogy debrecenben nem is "nyalják ki az ember ülepét" annyira, mint pesten, de aki hajlandó utánanézni, utánaolvasni, vagy utánakérdezni pl. itt, azt nagy meglepetések nem érhetik.
-
ngabor2
nagyúr
máshova már leírtam, de legyen meg itt is. mellékhatás: kettőslátás... mindkét szemen. meg lettem nyugtatva, hogy pár hét, és elmúlik
mondjuk érdekes volt, hogy a mondat végére 2 pontot tettem, vagy csak úgy tűnik, vagy egy számban 111, vagy 11 van. ez van, ezért nem izgulok.
-
pacorro
aktív tag
Egyessel és felessel én biztos nem műtetném. A műtéttel ugyan simán nullásra tudják korrigálni (a cylinder is), de nagyon könnyen előfordulhat, hogy "visszaromlik", mert nem a műtéten, hanem az azt követő időszakban dől el a dolog. Ráadásul szerintem nem éri meg a minimum féléves macerát (csepegtetés, napszemüveg, glare, szemszárazság stb.).
-
Amugy prk után sanax-ot vagy valamit nem irnak fel? hallottam olyat is... nyugtatóként...
És hogy akadályozzák meg, hogy megdözsöld, és vakard a szemedet?Nappal talén kibirja az ember... de éjjel, mikor félálomban érzed hogy fáj....
-
ngabor2
nagyúr
már a melóhelyről írok. van egy kis kettős látás, de elviselhető
műkönnyet nem írt, csak flucon cseppet.mondjuk nekem a melóm nem 100%-ban monitor előtti, úgyhogy emiatt nem kellett szabadság.
venember: nekem kb. 4-5 éve nem változott a szemem, pontosabban szubjektív mérési okokból +- 0,25D volt a változás, hol -2,5, hol -2,75 volt, -0,5 cylinderrel. de most úgy mérte, hogy nem cylinderrel csinálja a műtétet.
így 4 nappal a beavatkozás után a jobb szemem 100%-os, a bal 50, de nem a rövidlátó homályosság van vele, hanem inkább a még ki nem alakult felszín okozhatja.
-
venember83
nagyúr
Okés, csak nekem évente ment a plusz fél dioptria, valamit tenni kellett, nem akartam golyóálló üveg vastagságú lencsét. Nem jött be, csak a kiindulási pontot csökkentette.
Másfélnél s ha nem romlik, akkor szerintem hanyagolható, engem sem a szemüveg zavart, volt időm megtanulni együttélni vele.
-
Integra
titán
válasz
venember83 #425 üzenetére
én ezért nem merek aláfeküdni...
feles és egyes a szemem, ráadásul cilinderes, abban se vagyok biztos, hogy kell e ilyen gyenge miatt. ok, néha zavar a szemcsó, de ha már ált iskola 6ik óta hemüs vagyok..
és én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy maradandóan javít, tartok a visszaromlástól. 2 kilót meg kiadni így.. -
lorcsi
veterán
válasz
venember83 #425 üzenetére
basszus
jó hogy mondod, hogy ez is megtörténhet
szóltak előtte hogy ez bekövetkezhet ? -
venember83
nagyúr
Mindkettőt. -2,75 és -2,5. De romlik vissza kegyetlenül. Ez van, nem állította meg a műtét a romlást. Mondjuk nem is arra való a műtét, de reméltem hátha megállítja. Nem tette. Bal szememnek már kellene úgy 1 dioptria, a jobb még megvan nélküle. Várok, hogy romoljon kicsit, aztán megyek a dokihoz s meglátjuk mi lesz, egy dioptriát még nem igazán éri meg műteni. Műtét vagy szemüveg... Nem tudom melyiket szeretném, nehéz döntés.
P.S. Ja, műtét előtt a bal szemem volt az erősebb. Ez van.
-
lorcsi
veterán
válasz
venember83 #423 üzenetére
neked is műtötték?
mind a kettőt?
menyiről? -
venember83
nagyúr
Akkor ugyanaz az orvos műtött mindkettőnket. Különben Nagyváradon végezte az orvosit az úriember s ez azért számomra pl nem túl jó ajánlólevél, így műtét után már elmondhatom.
De szimpatikus is volt a doki, panaszom nem lehet rá.
Jobbulást, jó, hogy túl vagy az első éjszakán, nekem az volt a legkeményebb.
-
tbs
addikt
2 hét, és közelre SOKÁIG (~1-2 hónap) necces lesz a látásod (rohadt fárasztó) ekkoráról korrigálva. Sok műkönnyet csöpögtess majd, az segít. Persze értelmesen, ne mosd ki vele a gyógyicseppeket.
Ha CRT-vel dolgozol, szerezz egy nullás szemüveget elé.
NG:
Hát, erről lemaradtam... Grat. Eee apróbetűk megkívánják a perfekt látást, mi..?
-
Szia!
Először is jobbulást, remélem én is, hogy minél előbb elmúlik az a pár rossz nap, és utána jó lesz minden
Én is meg akarom csináltatni, mint azt már írtam előbb (-6.0-os mindkettő)
Neked mit mondtak, meddig kell pihenni, mielőtt újta dolgozhatsz?
Grafikus vagyok (monitor előtti zombizás), és jó lenne tudni meddig kell szabit kivennem...
Nekem annó másfél hetet mondtak, hogy majd annyit kell, de majd írd meg személes tapasztalataid a javulásról légyszíves.
Ha kell, kiveszem a 2 hét szabit is, ilyennel nem szabad játszani. -
ngabor2
nagyúr
ha mindkettőt kell, jobb szeretik egyszerre csinálni, 1x kell beavatkozni, egyszerre gyógyul, egy fájdalom.
Kombat: neked is azt ajánlom, ha rászánod magad, akkor csináltasd meg mindkettőt.
ja, és érdemes a dokira hallgatni, amit ő ajánl. engem lebeszélt a drágább LASIK-ről, és egyértelműen a PRK-t ajánlotta. azt mondta, hogy többet kell fizetni, nem sokkal többért, és az idegentes-érzés ott is megvan, mert kontaktlencsét tesznek bele.
debrecenben én dr. Hassan Ziad-ot ajánlom, gyorsan és jól dolgozik. a PRK szemenként 100k. lehet, hogy nem adnak előtte xanaxot, meg egyéb aprólékok hiányoznak, amit az OM-nél írtak, de imho az nem is része a dolognak. a műtét után a szemcsepp (Oculogutta neomycini) azért benne volt. 2 üveggel adtak, az egyik pont el is fogyott.
-
Kombat
őstag
Mindkettőt egyszerre az tényleg kemény lehet!
Így viszont egyszerre megvan, ha már másodszorra nem futnál neki...Én úgy gondoltam, ha megcsináltatom, akkor külön-külön! (Főleg, hogy a bal szememet egyelőre nem kellene, mert az "csak" 1-es, a jobbikat viszont az asztigmia miatt jó lenne hamarosan megműttetni.)
-
ngabor2
nagyúr
ma megyek vissza kontrollra. a jobb szemem már egész jó, a bal még egy picit homályos. de ez "másmilyen" homályosság, mint a műtét előtt. remélhetőleg napokon belül elmúlik, és akkor már csak napszemüveg kell.
tegnap kicsit megerőltettem, úgyhogy éjszaka mindkét szemem szépen bedagadt... alig bírtam a szemcseppel lelohasztani a duzzanatot. most már megint nyitva tudom tartani, csak egy picit száraz. remélhetőleg a doki ad rá valamit.
nagynéném az 1. napon kérdezte, hogy nem bántam-e meg. azt válaszoltam, hogy rosszkor teszi fel a kérdést. de ha most kérdezné, azt válaszolnám, hogy meg nem bántam, de nem mennék neki még egyszer. az első nap valóban nagyon rossz.
-
ngabor2
nagyúr
üdv úhra itt. az enyhe túlzás, hogy látok, de legalább már nyitott szemmel tudok járkálni. olvasni még nem tudok, így a műtét után 3 nappal, de legalább már nem fáj. a "homok" nagyrészr már jiment, a szemem alja viszont meglehetősen be van dagadva, holnap kontroll.
)az elütésekért bocs, a billentyűzetet is alig látom...Ö
-
Kombat
őstag
Valaki legyen szíves írja le röviden, tömören és érthetően, hogy mi az a LASIK, LASEK, PRK, mert nekem ezek így nem mondanak semmit!
(Egy link is elég, csak magyar legyen.)Ja és még egy alap kérdés: Minél rosszabb a szem, annál többe kerül a kezelés?
-
Kombat
őstag
Sziasztok!
Asztigmiát is lehet műttetni?
Bocs, hogy nem máshol nézek utánna, de így egyszerűbb! -
ngabor2
nagyúr
ez gyors volt... ma délután fél6-kor műtét. PRK lett belőle, a LASEK-et csak sok dioptriánál csinálják, a LASIK-ot meg nem ajánlja, azt mondta, inkább PRK.
remélem hamarosan ismét benézek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest