Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Első sorban olyan hdd házat keresnék ami kettő darabot is be lehet tenni.
Sata 3 és usb 3.0-val,15k alatt ha nincs "minőségi" akkor lehet 1 hdd-s is.2 férőhelyes
AXAGON 2.5/3.5 ADSA-ST (nincs infó)
WAVLINK ST-334U (Amazonról)1 férőhelyes
LC-Power LC-35U3-Hydra (nincs infó)
LC-Power LC-35U3-Becrux 3.5 (lötyögő hdd)
nBase N-Drive EH35ND3 (ajánlott)
Kolink HDSUB3U3 (ajánlott) kevésbé zölden -
King Unique
titán
válasz
SchumiBácsi #6118 üzenetére
Mivel az USB-s szabványoknál az USB 2.0 port tud 480 Mb/s alapon max. 30-4x MB/s, az USB 3.0 port 5 Gb/s alapon pedig max. 450 MB/s szekvenciális adatátviteli sebességet, ezért nem meglepő, ha USB 2.0 porton a lassú formázás (szekvenciális írás) is lassabban megy és időigényesebb, mint USB 3.0 porton.
Egyébként a gyorsformázás is = formázás, nem kizárólag csak a lassú formázás, valamint alapesetben elég a gyorsformázás, mint már le lett írva előzőleg.
-
válasz
King Unique #6116 üzenetére
Értem köszönöm. Talán az idén meglesz a cókmók, de lehet csak jövőre.
Annak idején most már tuti, hogy egy USB2 (front panel) porton ment a formázás, még szerencse hogy kék...
Legutóbbi mentésnél ott őszültem bele, aztán meguntam és kerestem hátul egy szabad USB 3 portot. Rögtön be is gyorsult. Elképzelhető hogy ez a formázásra is hatással van ha továbbra is ragaszkodok a formázáshoz?
Boldog karácsonyt utólag is
-
King Unique
titán
válasz
SchumiBácsi #6115 üzenetére
Igen, eléggé hasonlók az ICY BOX IB-377U3 és az IB-377-C31 külső házak, csak az utóbbi a standard USB-B helyett már USB-C fizikai csatlakozós és tapasztalat is az utóbbival van itt a topikban.
A csavar- illetve szerelésmentés rögzítésen rendszerint tool-free megnevezés értendő, ellenben az előbbi külső házak a gyártó leírása alapján nem olyanok, meg EasySwap helyett Hotswap funkciót említ a hivatalos leírás.Ha tartósan a külső házba téve lesz használva a HDD, akkor alapesetben nyilván USB-n csatlakoztatva a külső házba téve kellene Windows esetén a lemezkezelőben inicializálni, majd particionálni és formázni, nem pedig a PC-be téve SATA-n csatlakoztatva (az ilyen esetek biztos elkerülése végett is), bár a linkelt példában is az utóbbi történt. Ahol alapesetben a formázásnál elég az alapértelmezetten felajánlott gyorsformázás, ami kb. azonnal kész van, nem feltéten kell lassú formázást futtatni, ahol az utóbbi nyilván órákig eltarthat a HDD tárolókapacitásától is függően.
Lassú formázást egyébként tesztelési (írásteszt) és adatmegsemmisítési (Vista óta zero-fill, azaz 0-kkal felülír) céllal szokás futtatni, ellenben ha egyik sem cél, akkor nyilván felesleges azzal órákig "nyúzni" a HDD-t. -
válasz
King Unique #6111 üzenetére
Sztem ez ugyanaz mint a IB-377U3-B, csak C-Type. Maradok a hagyományos USB3 csatolófelületnél.
Ami érdekesebb az a szerelés, mert sok helyen EasySwap, ami ha jól értelmezem csavarkötés nélküli cserélhetőséget jelent.
Itt viszont csavaros a verzió, ami nekem előnyösebbnek és stabilabbnak is tűnik, meg ha én egy fiókba beteszek egy meghajtót az kb. ott is marad örökre. Nagyon ritka hogy át kell rakni másikba.
Az üzembeállításba kellene még tanács.
Nyáron mire megformázta az egyik rack a 2TB területet azt hittem odaőszülök.
A gép saját meghajtójában ugyanaz a művelet lement tizedannyi idő alatt...Ha most a gépbe formáznám majd meg, aztán utána beteszem a rackbe és jó, utána gondolom nem történhet olyan hogy később rájön, hogy még se jó és inicializálást kér, ugye?
Vagy jó első perctől kezdve, vagy nem. Helytálló ez az elmélet?
Köszi előre is!
-
PinguPingvin
csendes tag
Én egy AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 - t használtok kb. 1 hónapja egy 3TB hdd-vel
Van rajta billenős tápkapcsoló is, és fémvázas.
A rögzítése belül ami nem stabil teljesen, de legalább egyszerű. Ha nem mozgatod nem lesz vele gond.
Meglepetés volt számomra az, hogy SATA II-es, de ugye az is tudja a 300MB/s-t, amit meg kb. egy HDD sem ér el, csak a nagyon high end szerver darabok. -
King Unique
titán
A melyiket nyilván attól is függ, hogy pontosan milyen jellemzőknek - lásd pl. a téma összefoglalóban lévő információs táblázat szerint - megfelelő külső ház kell és milyen árban.
Ha egylemezes külső ház kell 3,5"-os SATA HDD-hez, akkor általánosan lásd a téma összefoglalóban, valamint nemrég más hasonló kérdésére adott válaszban leírtakat, az ott linkelt példákat. -
kipser
tag
Sziasztok!
3,5 -ös 2TB-os HDD-hez keresek külső racket.
Mi az ami megbízható termék?
Vannak egybe szerelt 3,5-ös külső HDD-k. Azoknál jobb minőségűek a rackek amibe építik őket?Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
SchumiBácsi #6110 üzenetére
Itt a topikban az USB 3.1 Gen 2 Type-C változattal, vagyis az ICY BOX IB-377-C31 modellel van tapasztalat. + Az IB-366StU3+B modellel is van tapasztalat.
Egyéb egyelemes külső házak felől lásd a téma összefoglalóban, valamint pl. az ebben és ezekben a hozzászólásokban lévő példákat. -
válasz
SchumiBácsi #3830 üzenetére
Hosszú idő után ismét elérkezett a rack vásárlás ideje
Sajnos a Sharkoon-ból a Rapid Case és a Swift Case se elérhető már
A RAIDSONIC IB-377U3-B megoldásról van valami információ?
Amit tudok róla, hogy a meghajtó kapacitás "végtelen" - 2TB a terv egyébként.Fontos, hogy a meghajtó, csavarokkal rögzüljön benne és ahogy most a Swift Case is csinálja, hogy leválasztáskor rendesen kapcsolja is ki a meghajtót.
Alternatívát elfogadok, a lényeg: csavaros rögzítés, meghajtó szabályos kikapcsolása - és ne legyen gagyi.
Köszönöm előre is!
-
makkai
aktív tag
válasz
King Unique #6108 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Holnap megpróbálom még a másik gépben, de valószínűleg hibás lesz. -
King Unique
titán
Tehát első körben még úgy-ahogy működött a HDD, csak utólag adta be a kulcsot. Bár ha a BIOS már az első csatlakoztatásnál sem ismerte fel és már akkor is kattogott, az nyilván nem éppen normális és tovább erősíti, hogy maga a HDD lehet hibás.
Ha van rá lehetőség, akkor célszerű lenne másik PC-n is kipróbálni SATA-n csatlakoztatva a HDD-t biztos ami a biztos alapon.A garanciális csere és az elállás részletei felől értelemszerűen az adott webáruháznál kellene érdeklődni, valamint van külön általános topikja is a témának garancia kérdés, fogyasztóvédelem címmel.
-
makkai
aktív tag
válasz
King Unique #6106 üzenetére
Igen, próbáltam másik kábellel, másik porton, ugyanaz.
Annyit hozzáteszek, hogy amikor a SATA-ra kötöttem, egyből beléptem a biosba, de nem látta. Már akkor elkezdte ezt a furcsa, kerregő, folyton újrekezdődő felpörgő hangot hallatni, de miután betöltött rendszer és a kezelésbe beléptem, inizializáltam, akkor végig ment, partíciót létrehoztam, formáztam. Meg is jelent a meghajtó. Ráküldtem e sebesség tesztett, és amikor a 4k teszt íráshoz ért, na akkor kezdett csak igazán furcsa kerregő hangot adni és le is állt a teszt.
Újra indítottam a gépet és akkor már nem látszott a merevlemez és újra bedobta a kezelésben az inicializálást és azóta nem lehet inizializálni i/O hibával.Online rendelés volt. Most mit érdemes kérni? Kérhetek azonnali cserét, vagy meg kell várnom a hetekig tartó garanciális mizériát? Vagy csak küldjem vissza sima elállással? De nagyon jó vétel volt 90K-ért 5 év garival ez a 14TB-os merevlemez.
-
King Unique
titán
Ha már a PC-ben SATA-n csatlakoztatva sem működik a HDD és nem a SATA-s port / kábel hibája miatt, másik porton és másik kábellel kipróbálva is ez a helyzet, valamint nem is a 3,3 V-os pin lehet a gond mert olyankor elvileg el sem indulna (példa), akkor nyilván a HDD lehet a probléma forrása és nem a dokkoló. Ez esetben pedig igen, adja magát a HDD garanciális cseréje, + belföldi online rendelésnél 14 napig az elállás lehetősége is.
-
makkai
aktív tag
válasz
King Unique #6104 üzenetére
Abban a dokkolóban próbáltam, amiből kivettem 2 db 4TB WD merevlemezt és magában beletettem a 14TB-ost.
Most bekötöttem közvetlenül az alaplapra SATA3-ra. Biosban nem látja és folyamatosan kereegő, kattogó hangot ad, folyamatosan ismétlődés szerűen.
Windowsban kezelésben beadja, inicializálni próbálom GPT-re , de I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrahajtani üzenetet dob.
Jól gondolom, hogy ez mehet vissza gariba?
-
King Unique
titán
Az említett dokkolóba helyezhető meghajtók tárolókapacitása nincsen limitálva a termék weboldalán leírtak - max. merevlemez kapacitás – korlátozás nélkül - alapján, vagyis elvileg kezelnie kellene a 3-4 TB-osak mellett a 14 TB-os HDD-t is.
Normál esetben nyilván a dokkolóba téve kellene inicializálni (2 TB feletti tárolókapacitásnál értelemszerűen GPT séma szerint), majd particionálni és formázni (alapesetben nyilván NTFS-re) a Windows lemezkezelőjében a HDD-t, ha tartósan a dokkolóba helyezve lesz használva.
A Windows 10 rendszer akkor "nem érzékeli" az USB-s meghajtót, ha sem az eszközkezelőben (+ ott nincs-e hibakód), sem a lemezkezelőben, sem a tárolóhelyeknél nem jelenik meg. Első körben ezeket kellene mind megnézni.
Szükség esetén célszerű lehet másik USB-porthoz - asztali PC-knél elsődlegesen a hátlapon lévő portokhoz - csatlakoztatva is kipróbálni a dokkolót és bene a HDD-t, valamint lehetőség szerint akár másik USB-kábellel és másik PC-n is.
Aztán ha már úgyis 3 db AXAGON ADSA-ST dokkolód van, akkor nyilván adott a lehetőség mindhárommal kipróbálni - nem világos a leírtakból, hogy mindhárommal ki lett próbálva, vagy csak az egyikkel - a 14 TB-os HDD-t, ahol ha pl. csak az egyik dokkoló nem kezeli és nem az előbb leírtak a probléma, valamint nem is a HDD hibás mert a PC-be téve SATA-n csatlakoztatva működik rendesen, akkor az rossz esetben lehet akár azon dokkoló hibája miatt is. Ahol ugye az is lényeges, hogy a dokkolóba helyezve működik, felpörög-e egyáltalán a HDD, bár az elvileg oké lehet a leírtak ("Felpörgés hangot hallok") alapján.
-
makkai
aktív tag
Üdv!
Van 3 db Axagon ADSA-ST dokkolóm. eddig 3-4 TB WD Purple merevlemezekkel volt megpakolva.
Most vettem 1 db Seagate Exos X16, 3.5", 14TB merevlemezt.
A dokkolóba helyezve a windows 10-es rendszer nem érzékeli, nem tudom inicializálni. Előlapi USB-re van kötve jelenleg, itt érzékelte a 4TB-os merevlemezeket.
Lehet dokkolóba helyezve inizializálni, vagy alaplapra SATA-ra kell közvetlenül kötnöm az inicializálás és partícionálás idejére és csak utána fogja látni a dokkolón keresztül?
Vagy nem kezelné a 14TB merevlemezt? Vagy alaplapi 3.0 USB-re kell kötnöm? Az előlapi, lehet csak 2.0 -ás USB.
Felpörgés hangot hallok. -
Llew
senior tag
válasz
King Unique #6101 üzenetére
Köszi a választ. Egyszerre több használat, raid, hűtés, de még a gyors csere sem cél.
A 2,5" és 3,5" váltás esetleg jó lehet. Valami egyszerű megoldásra gondoltam.
Első körben ezt a kettőt néztem:
Dokkoló: AXAGON ADSA-SN ahogy olvastam nincs vele tapasztalat
Ház: ORICO 3588C3 ezzel szintén nincs ha jól néztem. Ennél az usb-c szimpatikus, meg gyorsan szerelhető és ez is kétméretű. Viszont a műanyag ház hűtés szempontból nem az igazi. A nyitott dokkoló talán ilyen szempontból is jobb megoldás. -
King Unique
titán
a) Ha nem cél a HDD gyakori cseréje, valamint egyszerre akár több HDD egyidejű használata, akkor egy egylemezes külső ház megfelelhet ilyen célra. Példák: [link], [link].
b) Ha cél a HDD alkalmankénti / gyakori (és gyors) cseréje, valamint egyszerre akár több HDD egyidejű használata, továbbá RAID támogatás és aktív hűtés is kell, akkor egy kétlemezes, RAID funkciós, aktív hűtéses (és tool-free) külső ház megfelelhet ilyen célra. Példák: [link].
c) Ha cél a HDD gyakori és minél egyszerűbb, gyorsabb cseréje, valamint egyszerre több, akár eltérő méretformátumú (2,5" és 3,5") HDD egyidejű használata, továbbá offline (PC nélküli) lemezklónozási funkció is kell, akkor egy kétlemezes dokkoló megfelelhet ilyen célra. Példák: [link],[link].
d) Ha cél a HDD gyakori és minél egyszerűbb, gyorsabb cseréje, valamint egyszerre több, akár eltérő méretformátumú (2,5" és 3,5") és csatolófelületű (IDE és SATA) HDD egyidejű használata, akkor egy IDE/SATA-USB adapter megfelelhet ilyen célra. Példák: [link], [link].
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest