Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6116) King Unique válasza SchumiBácsi (#6115) üzenetére


King Unique
titán

Igen, eléggé hasonlók az ICY BOX IB-377U3 és az IB-377-C31 külső házak, csak az utóbbi a standard USB-B helyett már USB-C fizikai csatlakozós és tapasztalat is az utóbbival van itt a topikban.
A csavar- illetve szerelésmentés rögzítésen rendszerint tool-free megnevezés értendő, ellenben az előbbi külső házak a gyártó leírása alapján nem olyanok, meg EasySwap helyett Hotswap funkciót említ a hivatalos leírás.

Ha tartósan a külső házba téve lesz használva a HDD, akkor alapesetben nyilván USB-n csatlakoztatva a külső házba téve kellene Windows esetén a lemezkezelőben inicializálni, majd particionálni és formázni, nem pedig a PC-be téve SATA-n csatlakoztatva (az ilyen esetek biztos elkerülése végett is), bár a linkelt példában is az utóbbi történt. Ahol alapesetben a formázásnál elég az alapértelmezetten felajánlott gyorsformázás, ami kb. azonnal kész van, nem feltéten kell lassú formázást futtatni, ahol az utóbbi nyilván órákig eltarthat a HDD tárolókapacitásától is függően.
Lassú formázást egyébként tesztelési (írásteszt) és adatmegsemmisítési (Vista óta zero-fill, azaz 0-kkal felülír) céllal szokás futtatni, ellenben ha egyik sem cél, akkor nyilván felesleges azzal órákig "nyúzni" a HDD-t.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.