Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shummo
senior tag
válasz
King Unique #5637 üzenetére
Akkor a LogiLink UA0115-t választom. Köszönöm szépen a segítségedet
-
Shummo
senior tag
válasz
King Unique #5635 üzenetére
Köszönöm.
2 példányra szükölt a kör. C-type elfelejtve, nem jó Raspberryhez.
Első körben a LogiLink UA0115 a nyerő, azonban egy dolog miatt nem rendeltem még meg, számomra nem egyértelmű, hogy tudja-e a SATA III -at (6 Gbit/s-t).
Figyelemmel arra, hogy lehetséges, hogy SSD kerül bele, mindenképp olyat szeretnék, ami nem fogja vissza.
A termék gyártói oldalán csak SATA I/II van feltüntetve. ("SATA I/II Schnittstelle mit bis zu 1,5 Gbit/s Datentransfer" , még csak nem is 3Gbit/s...)
Ami a bizonytalanságomat okozza, hogy a csomagoláson pedig már írja a 6 Gbit/st (vagyis a sata III-t)>>> [link]
Esetleg valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni, hogy SATA III verziót tud? -
Shummo
senior tag
válasz
King Unique #5631 üzenetére
Egy bejegyzésedben találtam rá a LC-25U3-Becrux típusra. Elvileg neked ilyen házad van.
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy annak milyen chipje van?
Illetve megéri a LC-25U3-Becrux-C1 , azaz az USB 3.1 Gen. 2 type C type csatlakozást venni? (raspberry pi 4hez kellene, és külső 5v adapterrel lenne használva) -
Shummo
senior tag
válasz
King Unique #5631 üzenetére
Köszönöm az érthető és szemléletes segítséget
Ez a 2 lemezet megoldás szimpatikus nagyon -
Shummo
senior tag
USB3.0 Külső tápos mobil racket kerenék 2.5" hdd számára.
(Raspberry Pi 4 re kerül 2. drivenek, és mivel már van egy SSD rajta ezért kell a külső táp. )
Tudnátok esetleg javasolni? (alacsony árkategóriába gondolkoznék, de azért birja, mivel egy hasonló ORICO most fingott meg 1-2 év alatt...)SZERK:
Ha van esetleg olyan, amibe egyszerre belemegy az SSD + HDD és ez nem megy a teljesítmény rovására, akkor még az is opció lenne számomra. -
Shummo
senior tag
Tudtok ajánlani olyan USB 3.0 racket, amit tudok használni raspberry PI 4-gyel UASPpal.
Orico tokom van több is, sajnos az csak QUIRKkel, azaz az UASP letiltásával megya PI4en. JSM578-as racket is próbáltam, az is hasonlóNeten olvasva az ASM chippes általában megy vele, szóval ASM1153 lenne szerintem a befuto(más gyártó féle chip nem érdekel).
Ha pedig olyan is tudtok, ami külső táppal megtámogatható, az lenne a best, ugyanis egy SSDt és egy HDDt is rá szeretnék kötni a PI4re, azonban csak 1et bír el a gyári táppal
Röviden: ASM chip / UASP/ USB 3.X / lehetőleg kölső táppal ( lehet akár dokkoló is 2 hddvel)
Előre is köszönöm a segítséget. -
Shummo
senior tag
Sziasztok. Lesz nekem egy WD10SPZX hddm. (2.5"/ 1tb / 5400rpm)
Vennék rá egy külső házat.
quasi egy NAS ként fog funkcionálni egy routerre kötve. (Xiaomi Mi Wifi 3G). Ezen van egy USB3.0s port.Sok helyen olvastam hogy annak ellenére hogy USB 3.0 port van a routeren attól még célszerű külön táppal megtámogatni a routerre rakott hddt. (a router kezeli, azaz linux kompatibilitás elsodleges)
Ebben kérném a segítségeteket. Milyen házat tudtok erre a célre nekem ajánlani?
(jelenleg egy 320gbos csücsül a routeren egy ORICO 2599US3-ba, és azzal semmi gondom nincs - bár néhányan azt mondják hogy a wifim problémáját az is okozhatja, hogy néha a hdd elveszi az áramot más funkció... de ez csak találgatás)
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Samsung 970 PRO 512GB M.2 PCIe SSD
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest