Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5898) King Unique válasza apeelme (#5897) üzenetére


King Unique
titán

Ha 2,5"-os SATA SSD-hez kell UASP és UNMAP (TRIM) támogatással rendelkező USB 3.0-s külső ház, akkor lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt példákat.
Az AXAGON ADSA-1S6 külső ház eleve támogatja a gyártó leírása alapján az UASP és UNMAP (TRIM) funkciókat, ami pl. egy fórumtag által készített videóban és hozzászólásban is jól látszik Windowson tesztelve. Az, hogy esetedben valamiért nem működött az UASP (és UNMAP) egy adott Linuxnál vagy Linux-alapú rendszernél, az már egyéni probléma. Meg pont ezért ha az adott Linuxnál / Linux-alapú rendszernél nem stimmel valami, vagy nem lett utólag megfelelően beállítva - lásd más esetét ugyancsak Linuxon egy AXAGON EE25-XA6 külső háznál az UNMAP (TRIM) működése kapcsán - , akkor ilyenkor ajánlani sem feltétlen lehet olyan külső házat, aminél az előbbiek biztosan kapásból működni fognak abban a szoftverkörnyezetben.
Van Raspberry Pi topik, az azzal kapcsolatos Raspbian operációs rendszer beállítási lehetőségei, UASP (és UNMAP) működésre bírása, stb. felől értelemszerűen ott javasolt érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.