Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5886) King Unique válasza Tsebacsi (#5885) üzenetére


King Unique
titán

Ennek a topiknak a külső házak ajánlása a témája, ahol ha max. 9,5 mm magas 2,5"-os SATA HDD-hez kell USB 3.0-s (USB 3.2 Gen 1) külső ház, akkor lásd a téma összefoglalóban, valamint korábbi eseteknél linkelt példákat, + az alábbi blogbejegyzésben lévőt.
Az USB-s külső házba való belső merevlemez felől értelemszerűen a "Milyen belső merevlemezt vegyek?" topikban kellene érdeklődni, annak a témája. Ahol jelenleg 2 TB-os 2,5"-os HDD-k vannak, ellenben 2,5 TB-os modellek nincsenek, max. 4-5 TB-osak, ha nagyobb tárolókapacitású kell.
Ha az esetleges bonyolítás helyett a minél egyszerűbb megoldás a cél, akkor lehet inkább gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső merevlemezt kellene venni, lásd az egyik társtopik ezen és ezen példáit. Ahol bizonyos esetekben egy gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső merevlemez akár még valamivel olcsóbb is lehet, mintha külön lenne megvásárolva a belső merevlemez és ahhoz az USB-s külső ház, lásd az alábbi blogbejegyzésben részletezve.
Manapság már kb. mindegyik újabb gyártású 2,5"-os belső és külső merevlemez SMR technológiát használ, ami írásnál (átmeneti) belassulást eredményezhet. Viszont ha csak havonta 1x lesz majd használva a külső merevlemez és akkor sem lesz nagy adatmennyiség rámásolva (ráírva), akkor nem különösebben téma ez.
Ha már adatmentés, akkor a társtopikban az is ki lett tárgyalva, hogy a megbízhatóság, tartósság, hosszú idejű adattárolás eleve összetett dolog és több tényező függvénye lehet, eleve több helyre kell menteni a fontos adatokat, stb.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.