2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

ORICO Aluminum 2.5 inch Hard Drive Enclosure (2518S3)

Írta: | Kulcsszavak: ORICO . külső ház . hdd ház . hdd . Western Digital . WD . WD Blue . 1TB . 1 TB . WD Scorpio Blue 1TB WD10SPZX

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tesztalanyok:
- ORICO Aluminum 2.5 inch Hard Drive Enclosure (2518S3)
- WD Scorpio Blue 1TB WD10SPZX

Egy kedves ismerősömnek rendeltem a fentebb nevezett termékeket filmnézés céljából, így átadás előtt kaptam az alkalmon és egy teszt erejéig csatába küldtem az alanyokat. Mindkét termék a legújabb kiadás a maga kategóriájában.
Általában ilyenkor jön az első kérdés, hogy miért pont ORICO lett a külső ház holott van még jó pár más neves gyártó. A válasz egyszerű, régóta használok ORICO termékeket, elérhető áron minőségi termékekkel van jelen a piacon, még nem csalódtam a gyártó egyes termékeiben. Széles körben gyárt termékeket így érdemes ellátogatni a honlapjára.
A hdd-t nagyon nem részletezném mert a honlapon fent van minden adat. Nekem a WD Scorpio szériával még nem volt bajom, így nem volt kérdés, hogy ezen szériából lesz a kiválasztás.

A teszt asztali pc-n zajlott USB 3.0-án, a hdd-nél 29°C volt a maximum teszt alatt. Windows alatt jobb oldalon lent az óra mellett a szokásos leválasztással a hdd lekapcsol. Jöjjenek a képek a termékről és a tesztről.

A dobozban a szokásos dolgok vannak, termék ismertető, szerelési útmutató, rögzítő csavarok, csavarhúzó, maga az alumínium külső ház és az elengedhetetlen usb kábel mely 55cm-re sikeredett. Maga a kábel hossza úgy gondolom kényelmesen elég tv-re csatoláshoz.

A ház vastag alumínium, a hdd a műanyag kerettel együtt egy furaton rögzül a házon keresztül, a 2 süllyesztett csavar elég stabilitást biztosít.

2,5"-os hdd-ből 7mm-est és 9,5mm-es egyaránt képest fogadni.


A 7mm-es és 9,5mm-es hdd is stabilan áll a műanyag keretben, maga a keret műanyag létére is minőségi. A sata csatlakozóval szembeni oldalon a keret tetejénél egy pici kemény szivacs van mint távtartó. A műanyag keret mindkét vége perforált mely a szellőzést biztosítja. Az állapot jelző kék led az usb csatlakozó felőli oldalon foglal helyet, fénye nem zavaró még este sem.

A gyártó nem hazudik a honlapon, valóban egy JMicron JMS578 van a fedélzeten UASP támogatással.


HD Tune Benchmark Read, File Benchmark, Random Access és CrystalDiskMark6:




Konklúzió:
Elérhető áron kapunk minőségi termékeket az ORICO-tól, legyen az hdd külső ház, hdd dokkoló, usb elosztó vagy a gyártó egyéb termékei, hozza az elvárásokat a mindennapi használat során. Továbbra is csak ajánlani tudom az ORICO termékeit. HDD-ből mindenki olyat választ bele amilyen gyártót favorizál.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.