Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje nézegetem a kínai mobilokat. Van Freelander PD10-es tabletem szintén Kínából, meg vagyok vele elégedve. Szóval van kiindulási alapom.
Viszont a mobiltelefonok terén iszonyat káosz van, úgy érzem.
Honnan vásároljak? A Dealsprime-ot ajánlották, bár a tabletemet az eBay-en keresztül vettem.Melyiket vegyem? 1 GB ram alatti szóba sem jöhet, még jobb lenne egy 2 GB ram-os készülék, plusz minden további dolog, ami ehhez jár (pl. két sim-kártya kezelés folyamatosan).
Melyik márkák a legjobbbak?
Nem akarok túl sokat költeni rá, mert pár hónap, fél év, 1 évre rá úgyis mindennek lemegy az ára, jönnek az újabbak, jobbak stb.
Megbízhatóságban mik a tapasztalatotok?
Tud vki nekem eligazítást adni?
Köszi!!
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
"Küldemény vám elé állítva" a Kínából rendelt telefonom státusza a nyomkövetés alapján tegnap óta. Ez még nem feltétlenül jelent vámolást. Olvastam több helyen, hogy ezek után továbbmehet "Bejövő küldemény vámkezelve" státuszba. Jó kérdés, most akkor kell-e, és ha igen, mennyit fizetnem.
Üdv! -
MrChef
aktív tag
válasz Sentinel80 #32211 üzenetére
Meg lehet kérni arra egy eladót, hogy két részletben fizesd ki a terméket? Először a nagyobb, aztán a fennmaradó kisebb összeget PayPal-on?
-
MrChef
aktív tag
válasz Stanley-B. #32217 üzenetére
Kááár---káááár! Ja nem, pirr-pirrr.
-
MrChef
aktív tag
válasz westcoastog #32325 üzenetére
Úgy tudom, 22 Euró értékig áfát sem kell fizetni.
Írtad lentebb, hogy töltesz pénzt a PayPal-odra. Nekem csak össze van kötve a bankkártyámmal, ami mindig csak az aktuális rendeléssel terhelődik a PayPal-on keresztül. Vagy valamit nem tudok, rosszul csinálok?
-
MrChef
aktív tag
Az MPL-től (Magyar Posta Logisztika) kaptam egy kis borítékot. Nem tudom, mi van benne, szüleimhez érkezett, vasárnap megnézem. Szerintetek?!
-
MrChef
aktív tag
Nos, az MPL levele adatbekérésről szól. De nem a telefonommal kapcsolatban, hanem egy ágyhoz pattintható olvasólámpa ügyében. Azt hiszik, nagyot fogtak a "világítótesttel", pedig csak 5,25 dollár volt cakk-pakk. Már küldöm is nekik az eBay oldalát és a PayPal nyugtát. Többe kerül a vámhivatalnak ezzel szőröznie, mint az egész ügy.
-
MrChef
aktív tag
Ami a telefonomat illeti, vele ez a helyzet:
2014.04.24 14:52
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.04.24 14:53
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.04.24 14:59
Küldemény információ:
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contactedHabár még nem jött meg az adatbekérésről szóló levél.
Minek kérnek be adatot, amikor ott van a számla a csomagban? -
MrChef
aktív tag
Oké, akkor küldjem nekik egyből az eladó által kiállított számlát? (120 dollárról, ami majdnem a valós érték ) Apropó, ha a PayPal-os kimutatást is kérik (kérik?), azon 199 dollár szerepel. Akkor meg mi van?
Mi legyen a hivatkozási szám? A kísérőokirat-szám?[ Szerkesztve ]
-
MrChef
aktív tag
válasz sirkope #32712 üzenetére
Tegnap küldtem el nekik email-ben mindent, ma már:
Küldemény információ:
2014.04.28 12:43
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documentsMindegy már, hogy a 4 napos hétvége után, de legyen meg.
Szerinted sem lehet két PayPal-os részletben kifizetni egy terméket?
(ja, persze csak azért, mert elfogyott a stexem először, aztán utántöltöttem...:-D ) -
MrChef
aktív tag
válasz El_Diablo #32785 üzenetére
Az állami vasút nem tudom, hol legalább nullszaldós, de hogy ne legyen vastagon veszteséges, arról a tulajdonos, azaz az állam -> kormány tehet, mindegyik 1990 óta.
Mivel regisztrált csomag esetén alá kell írni az átvételt, ezért ha nem történik meg az aláírás, akkor a csaomg kézbesítetlen státuszba megy át, a feladó pedig a magyar postán hajtja be az eltűnt csomag árát, ugye?
-
MrChef
aktív tag
Már nem azért, de most nálatok sem megy a magyar posta nyomkövetés oldala? A 17track.net sem reagál, a hiba oka, mint írják, valószínűleg a célország.
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
A telefonom legújabb állapota:
2014.04.30 11:00
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decisionEzek szerint számíthatok rá, hogy hamarosan elküldik nekem és a postásnál fizetek?
-
MrChef
aktív tag
Ma megérkezett a telefonom! A termék megnevezése telefon volt, szállítmány megnevezése viszont kültéri lámpa. ? Ezt meg honnan vették? (MPL)
-
-
MrChef
aktív tag
válasz Kikki90 #33218 üzenetére
Elküldtem nekik a PayPal fizetési papírt, ami a valós 199 dollárról szólt. Annak 27%-a (áfa) + 1500 Ft az annyi sajnos.
Ezzel nem tudunk mit csinálni, kivéve ha két részletben fizetsz az eladónak, és a kisebb összegről szóló kimutatást küldöd meg a vámosoknak. De így állítólag nem lehet fizetni az eladóknál. -
MrChef
aktív tag
válasz janek69 #33997 üzenetére
A "fegyvernek látszó tárgy" esete.
Ha kapcsolnak a kínaiak, végre azt írhatnák a minikamerás cuccokra, hogy JÁTÉK, aztán le van intézve.Amikor a BMW be akarta perelni vmelyik kínai autógyártót, mondván, az egyik modelljük egy BMW terepjáró koppintása, a kínaiak azt válaszolták, hogy "nem, ez nem az." Perelj, Jürgen, ha van hozzá kedved.
-
MrChef
aktív tag
Aliról... attól függ, melyik eladótól.
eBay-ről szerintem lehet nyugodtan rendelni, a top rated seller-ektől például. De vannak nem top sellerek, akiknek szintén a 100%-hoz közelít az elégedettségi rátájuk. Az eBay-nek van valamilyen garanciája az eladókkal szemben (ha vitás esetre kerül sor), a vevő érdekében. -
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy van-e valahol vélemény-összefoglaló a kínai telefonos webáruházakról?
A dualsim-es telefonok topikban láttam egy listát, benne kb. 30 bolttal.
Én eddig a MiniDeal-től rendeltem, és bevált. Nem hiszem hogy árakban lenne nagy eltérés, de pl. a MiniDeal-nek nem túl jó a keresője. Szóval kipróbálnék olyan boltot is, amelyik megbízható, ugyanakkor jó a keresője.
Köszi előre is. -
MrChef
aktív tag
válasz Dominó85 #40275 üzenetére
tudom, nyilván. csak írtam egy példát az alsóközép angol nyelvutdás + google fordító kombóra, mikor vki nagyon akar írni. így lesz a paradise helyett tomato, és a többi.
Dear Sir,
Let me hereby thank you for the quick and reliable customer care. I am delighted to say ...
It is lovely that... -
MrChef
aktív tag
válasz Anonymus23 #40278 üzenetére
Naja, elégtelen nyelvismeret mellett a fordítóprogram nem megfelelő használatára van néhány példa kis hazánkban...:-)
-
MrChef
aktív tag
Helló!
Viszonylag sürgős a kérdésem.
DHL szállít nekem. Már Budapesten van a csomag, vámkezelés alatt. Az a kérdésem, hogy küldjem-e a magyar posta vámkezelőjének vagy DHL-es vámügyintézőnek (?) a PayPal-os bizonylatot, vagy csak várjak?
Azért kérdezem, mert a telefon 118 dollár, a küldés 16 dollár volt, a számlán - ha csatolták a kínaiak - pedig ugyan részletezve, de végül 134 dollár van, és nem akarom, hogy 134 dollárra írják ki nekem a vámot, hanem csak a telefon értékére, 118 dollárra.
-
MrChef
aktív tag
Köszi a gyors választ!
Érted, nem szeretném, ha a DHL-es hozná, többet kellene fizetnem, visszaküldeném, procedúra...
Gondolom, mostanság akarják vámkezelni, mert:17 Vámkezelés alatt BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 07:31
1 Csomagok16 Vámkezelési esemény BUDAPEST - HUNGARY 07:31
1 Csomagok -
MrChef
aktív tag
Azt nem tudtam, hogy a szállítási költség is áfa-köteles. Legyen, nem az számít már.
[ Szerkesztve ]
-
MrChef
aktív tag
Csak úgy gyűrűzik a jóindulat.
-
MrChef
aktív tag
Értem. Én is azt szeretem, ha szabályos minden, mint a mesebeli hattori hanzo kard.
Az Amazon számára is tiltólistán van Magyarország (a jóhírű magyar posta miatt?), legalábbis utóbb sem tudtam regisztrálni, csak jóval régebben regisztrált felhasználók tudnak onnan vásárolni. -
MrChef
aktív tag
válasz maj-viktor #40573 üzenetére
A kínai webáruházak termékeinél oda van írva, hogy az esetlegesen felmerülő, országonként eltérő adóterhek nincsenek benne az árban, azt a vevő fizeti. Aki pedig a megrendeléssel és fizetéssel aláírja ezt a nyilatkozatot.
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok! A Light in the box-on végre elérhető egy teló, amit kinéztem: [link]
Erről a webshopról van tapasztalatotok? -
MrChef
aktív tag
A webshopértékelő oldalak nem egészen konzekvensek. Van, amiről jót írnak (pedig nem egészen jók a tapasztalatok), másról rosszat (pedig jobbakat hallottam), megint másról alig van vélemény. Kérdés az is, ki szűri meg (ha egyáltalán) a konkurencia lehúzására szakosodott "véleményezőket".
Az biztos, hogy az ál-webshopokat kell kerülni.[ Szerkesztve ]
-
MrChef
aktív tag
válasz Dominó85 #48925 üzenetére
A felesleges munka bére... Mint amikor a postás hétköznap, napközben próbál meg nekem valamit kézbesíteni. NEM FOG MENNI, öcsisajt! Megmondom, miért: akkor dolgozom, nem vagyok otthon. Így aztán volt pár felesleges köre: előbb elhozta a lakásomra a cuccot, aztán értesítőt ír, bedobja, viszi vissza a cuccot. A postán is kialakult néhány felesleges munkakör. (hogy aztán a Nyugati postán 18-20 óra között többszáz másik, hasonló cipőben járó polgártársammal idegesen sorban álljak a csomagért).
-
MrChef
aktív tag
válasz molvany #48928 üzenetére
A boltok és a hivatalok többségének tökfölösleges napközben nyitva tartania. 6-8 óra felesleges munka. Aztán az utolsó órákban (a hét egyik napján 18/20 óráig nyitva tartással) özönlik az emberek 90%-a.
Persze lehet a nyugdíjasokra, munkanélküliekre, diákokra és turistákra alapozni, de nem feltétlenül érdemes. -
MrChef
aktív tag
karácsonyi ajándékot nyáron, legkésőbb ősszel
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok! Most akkor mi van a DHL-lel? tényleg qrvadrága lett csak úgy? Minden esetben?
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
A Magyar Postán van valamilyen opció fiókra külföldről érkezett csomagok számára?
Az rendben, ha vámolják meg ilyenek, csak utána szeretném, ha fiókba tennék nekem a cuccot, hogy akkor menjek érte, amikor tudok (nem pedig amikor kedvük van kiszállítani otthonra, miközben nem vagyok otthon). -
MrChef
aktív tag
válasz azbest #53913 üzenetére
Ez egy a sok haszontalanság és időpazarlás közül. A kézbesítő ideslattyog a csomaggal vagy levéllel, nem vagyok otthon (munkaidőben miért lennék otthon), kézbesítőt bedob, elslattyog. Aztán én az értesítőt kiveszem, elslattyogok a Nyugati postára, sorbanállás és tömeg, csomag vagy levél átvesz.
Kérdeztem őket, lehet-e a munkahelyemre küldetni az ilyen leveleket. Igen, az ügyfélszolgálat intézi, valamennyibe kerül.
Akkor a csomagokkal kapcsolatban érdeklődök náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest