- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
Szerintem ne reménykedj, hogy jövő héten megkapod a 11.-én érkezett csomagokat! Hacsak nem lesz egy kis (nagy) szerencséd... De hátha!
Bár elég változó szokott lenni. Sokat megkapok 3-5 nap után, de a mostani (is) (3.-án érkezett) még sehol sincs, pedig eltelt azóta 9 nap...
Nekem is látszanak a BE-s csomagok, csak egy-kettőt elloptak belőle Liége-ben. Erre írtam, a "shipping cancelled"-et. Mindkét eltűnt csomagomat jeleztem az eladóknak (Ali) azóta meg is érkezett a full refund. Az utóbbi meg is lepett, mert szerdán délelőtt indítottam és ma hajnalban vissza is érkezett a számlára a pénz. Mondjuk nem nagy érték volt, (4000 Ft), meg évek óta erősen gyémánt rangban vagyok (most éppen 4530 ponttal), de eddig ez volt a leggyorsabb visszautalás.Mostanában a https://global.cainiao.com/ oldalt használom nyomkövetésre.
Ott ugyanis látszik ha a hazai érkeztetés után mozgatják a csomagot a logisztikák között, ami sajnos a posta honlapján nem jegyződik. Ez hasznos pl BE csomagok esetén...[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
bl4ze
veterán
válasz
baly81 #96494 üzenetére
Nekem látszanak a BE-s küldemények is, de itthon már nem - korábban az érkeztetésük látszott, most semmi.
UGxxxxxxxxxxxBE
11 Mar 2021 23:15 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. BELGIUM POST - BPOST
04 Mar 2021 12:26 Departure to country of destination BELGIUM POST - BPOST
---
UGxxxxxxxxxxxBE
11 Mar 2021 23:16 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. BELGIUM POST - BPOST11
04 Mar 2021 12:26 Departure to country of destination BELGIUM POST - BPOSTBízom benne ezeket jövő héten megkapom, tegnap érkeztek BPOST szerint....
A kínai pakk viszont 9 napja ott áll náluk, a mai kézbesítéssel sem érkezett meg
(UJ906553xxxCN).:. bl4ze .:.
-
baly81
aktív tag
Nekem is van most bent egy 03.03-án érkezett csomagom, amely meg sem mozdul azóta. Sőt a többit sem kapkodják el. Azt vettem észre, hogy a regisztrált csomagként küldöttek 1-2 nappal hamarább mennek át a procedúrán, a U-sok meg legalább 10 napig, vagy még tovább dekkolnak a nemzetközi kicserélőben.
Ami nekem új, hogy a Belgiumon keresztül (BE végű tracking) küldött csomagok újabban eltűnnek, amikor megérkeznek Belgiumba (Liége). A trackingben ilyenkor csak a Shipping cancelled infó olvasható. 3 héten belül két csomagommal történt ilyen...Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
bl4ze
veterán
Nagyon nem kapkodja el a "kedves" posta....
UJxxxxxxxxCN2021.03.02. | 23:22 Szállítás Egységképző felbontása
2021.03.03. | 13:05 Szállítás A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
.:. bl4ze .:.
-
Floyd80
addikt
Ezt a csomagot 2x visszaküldték németbe, pedig ott volt rajta a telefonszám, én meg jól leb..tam az NZXT-t. A másik, a GLS-nél képesek időintervallumot adni, ezek meg majd jönnek ha ideérnek. Persze lehet csak ez a belvárosi részleg ilyen, vagy a futárok minősége romlik, mert ez a csomagot is valami saját kisautóval hozták ki.
Ügyfélszolgálat, mikor láttam, hogy itt van a vecsési depóban a csomag, beírattam kapukódot, telefonszámot újra, másnap a kiszállítás napján megint felhívtam őket, persze az előző napon bediktált adatok sehol nem voltak.
De szerencsére a futár most telefonált, de csak azért, hogy menjek le az utcára.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #96480 üzenetére
NAV-tól már jött vmi válasz, talán ez a lényeg: https://nav.gov.hu/data/cms493158/Visszafizetesre_es_elengedesre_vonatkozo_utmutatas.pdf
DHL-től még várom a választ, hogy ők jelenleg hogy intézik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
Sakab
senior tag
válasz
razorbenke92 #96486 üzenetére
Mennyi annyi? Akkor megkapom a 27%+3500Ft-t?
-
Floyd80
addikt
UPS most két nap volt németből. Az más kérdés, hogy a kézbesítésük borzalom.
2021-03-10 15:38
BUDAPEST, HU, DELIVERED
2021-03-10 03:12
Vecses, Hungary, Out For Delivery
2021-03-10 03:00
Vecses, Hungary, Arrived at Facility
2021-03-09 15:13
Nurnberg, Germany, Departed from Facility
2021-03-09 10:16
Nurnberg, Germany, Arrived at Facility
2021-03-09 02:58
Bielefeld, Germany, Departed from Facility
2021-03-09 00:13
Bielefeld, Germany, Arrived at Facility
2021-03-08 20:45
Willich-Munchheide, Germany, Departed from Facility
2021-03-08 19:24
Willich-Munchheide, Germany, Origin Scan
2021-03-08 13:42
Germany, Shipper created a label, UPS has not received the package yet."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
embe
nagyúr
Igen én is így tudom/gondolom.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, rendeltem 1 hónapja egy USB DAC-ot az aliról. 13800 Ft-t fizettem érte. 1 hónap után kaptam egy SMS-t, hogy vámkezelést megkezdték, kitöltöttem egy nyomtatványt + csatoltam egy képernyőfotót az ali appból, amin látszik, hogy mennyit fizettem.
Kérdésem az lenne, hogy ez így elég nekik? Mert 4. napja választ nem kaptam, telefonba annyit közöltek, hogy 10 munkanap. Mondom szuper.
Ill. hogy kalkuláljak, nekem kell VÁMot fizetni?
Rám a 45eurós összeghatár vagy a 22 eurós vonatkozik? Ha esetleg szerencsém lenne és az 45 eurós alá tartozom akkor ugye nem kell VÁM ot fizetnem, de 3500 Ft ügyintézési díjat kikell fizetnem? Ha fizetnem kell ugyan úgy jön a postás és neki kell kifizetnem kp-ba a Vám-ot+kezelésit? Segítségetek előre is köszönöm. -
WiZARD
addikt
válasz
razorbenke92 #96479 üzenetére
Köszi, elkerülte a figyelmem.
Akkor rákérdezek a folyamatra a furátcégnél, majd beszámolok róla.(Nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy nekem való az adott termék, de csak így tudom megnézni/megvenni)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
válasz
WiZARD #96478 üzenetére
Olvasd el amit írtam válaszban rá.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
WiZARD
addikt
-
Mettallo
tag
Én is szeretném megkérdezni ,hogy valaki használta e shipito.com-ot, és van e tapasztalata e vele?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A goboo.com oldallal van valakinek tapasztalata, infója? Nem igazán találok róla semmit. -
spe88
senior tag
válasz
razorbenke92 #96473 üzenetére
Normál esetben semmi gond nincs azzal, ha rendelsz valamit, akár EU-n belül, akár kívül. Amit bemásoltam, az EU-n belüli jövedéki termék importra vonatkozik csak. Tehát telefontöltőre/okoskapcsolóra/stb. nem vonatkozik ez.
De épp ez az, hogy én EU-n belül havi rendszerességgel rendelek sört mégsem vett még elő senki. Sem engem, meg gyanítom a cégeket sem, ahonnan rendelem.A számításhoz a pontos vámtarifaszámra van szükség, ami még attól is függ, hogy milyen kiszerelésű az adott alkohol.
Ez meg ugye azért fura, mert elküldenek egy csomagot, amiben mondjuk van 30-40 különböző kiszerelésű, különböző alkoholfokú, különböző csomagolású (alu doboz, kis üveg, nagy üveg stb.) és tán legfontosabbként különböző fajtájú sör. El nem tudom képzelni, hogy mehet ez ilyen szinten. Valószínűleg ez már nem is fog a jövőben. Vannak importőrök, akik fajtánként megvizsgálják a VTSZ-t és úgy osztják szét az adott nemzeten belül. Mást nemigen tudok elképzelni.Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Ugye itt a tagállam mint fogalom nem EU-tagállamra gondol
Normál esetben semmi gond nincs azzal, ha rendelsz valamit, akár EU-n belül, akár kívül. Amit bemásoltam, az EU-n belüli jövedéki termék importra vonatkozik csak. Tehát telefontöltőre/okoskapcsolóra/stb. nem vonatkozik ez.A számításhoz a pontos vámtarifaszámra van szükség, ami még attól is függ, hogy milyen kiszerelésű az adott alkohol.
-
spe88
senior tag
válasz
razorbenke92 #96471 üzenetére
OMG. Akkor már értem, hogy miért nem akartak nem EU-s országból exportálni még anno. Ez nekem új, hogy magánszemélyként nem rendelhetek jövedéki terméket kis tételben sem. A másik, hogy direkt rákérdeztem a webshopnál és egy szóval nem mondták, hogy magánszemély nem rendelhet.
Ki akartam számolni mi mennyire jön ki, de hát nagyon úgy tűnik, hogy rendelni sem rendelhetek.
Amúgy a vámteherszázalékokra hol tudok rálesni? Azt tudod esetleg?
Köszi szépen
edit:
A jövedéki termék nem küldhető - a tagállami hatóság tudomása nélkül - közvetlen a megrendelő személy részére, mert akkor az adóztatási előírások a fogadó tagállamban nem teljesülnének.
Ugye itt a tagállam mint fogalom nem EU-tagállamra gondol, mert ha igen, akkor a gyakorlat igen eltérő a törvénytől, mert pl Angliából Brexit előtt milliószor rendeltem már csakúgy, mint a németektől, osztrákoktól, románoktól stb.[ Szerkesztve ]
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Miket tudok rosszul?
Elsősorban azt, hogy te, mint magánszemély rendelhetsz* külföldről jövedéki terméket.
A jövedéki termék nem küldhető - a tagállami hatóság tudomása nélkül - közvetlen a megrendelő személy részére, mert akkor az adóztatási előírások a fogadó tagállamban nem teljesülnének.
A megrendelést az adott tagállamban érvényes adószámmal és tevékenységi engedéllyel rendelkező adóügyi képviselő részére kell küldeni, aki az adott tagállamban hatályos adóztatási előírásokat és adófizetési kötelezettséget teljesíti a vevő helyett.Minden további dolgot az importőr tudni fog.
*Korábban már felmerült, hogy a külföldi utazás során vásárolt jövedéki termék nem azonos a rendeléssel, ezért arra más szabályok vannak.
Szerk.:
Be is kerülhetne az összefoglalóba, hogy:
"A kulturális javak, jövedéki termékek (alkohol, dohánytermék, kábítószer-tartalmú gyógyszerek), vegyi anyagok Európai Unión belüli vagy nem EU tagországból történő szállítása korlátozott, illetve speciális engedélyekhez kötött."[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
Hello!
Órák óta böngészem a netet, de csak hülyébb lettem. Sehol nem találtam egy olyan oldalt (PH-összefoglalót is elolvastam), ami egyszerűen leírja a vámkezelési procedúrát.
Ha valamelyikőtök ki tudná javítani a gondolatmenetemet azt megköszönném:
Eset: Én mint magánszemély sört szeretnék, rendelni egy angol webshopból.
A sörcsomag ára: 300 GBP
A postaköltség: 30 GBP
Angol áfa a sörre és szállításra is: 20%
Magyar áfa a sörre és szállításra is: 27%
Sör (nagyüzemi, bár ezt sem tudom honnan tudná eldönteni a vámhatóság) jövedéki adója itthon: 16,2 Ft / liter
Sör jövedéki adója Angliában: alkoholtérfogat-arányos számítás (teljes káosz)
Magyar posta egyszeri adminisztrációs költsége: 3500 Ft
Sör vámterhe: ? % (Egyetlenegy oldalt találtam ami a VTSZ (22030001) alapján leírja a vámteher értékét, de az mindenre 0-t ír, szóval nem vagyok biztos, hogy valóban jó helyen kerestem-e)Kérdéseim:
1. Elvileg a webshop a 300 GBP-ből levonja az angol áfát, tehát fizetnem kell (300+30)/1,2=275 fontot a webshopnak.
2. Elvileg a 275 font tartalmazza az angol jövedéki adót, amit szintén le kéne vonjon és a magyar jogszabály szerintit kell megfizetnem, tehát ebből még lejön jó ég tudja mennyi, hiszen az már a különböző térfogatú palackok/dobozok töltőtérfogatától és alkoholtérfogat-százalékától függ.
3. Az áfaalap kiszámítása elvileg a termék-, szállítási és vámköltség összegéből számítódik, tehát, ha mondjuk 5% a vámteher a sörre és 0 a szállításra, akkor 300/1,2*0,05=12,5 és ehhez jön hozzá a 275 font (vagy a jövedéki adóval csökkentett része). Tehát 287,5 GBP az adóalap (ha a jövedékiadó-különbséggel nem számolunk)
4. Mennyi lehet a sör vámterhe? Valami oldal van ahol ezt meg lehet nézni? NAV, Taric stb Egyszerűen nem találtam.Miket tudok rosszul?
Köszönöm
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Ezt valami új dolog alapján írod?
2019 márciusában még lehetett ilyet. Sőt. Akkor azt írták a NAV határozat keltétől 2 évig lehet módosítást kérni.
Ha visszaküldted a terméket és megkaptad a pénzvisszatérítést, akkor a DHL-nél 10 300 Forintos díj ellenében megcsinálták a módosítást. Persze nekem nem érte meg elindítanom, mert az ügyintézési költségük nem jár vissza, csak az áfa. Ilyesformán fizettem volna 10 300-at hogy visszakapjak 9000-et.
De a lényeg, hogy lehetőség szerintem van, csak nem mindegy milyen összegről van szó. Ha történt ezzel kapcsolatban változás, akkor bocsi.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
WiZARD
addikt
Ha egy termék után befizetem a vámot, áfát, de pár nap után visszaküldeném a terméket, mert mégse tetszik, akkor van lehetőség/esély a vámot/áfát visszakapni?
-
omfgk
veterán
válasz
freeapro #96464 üzenetére
Mondjuk ezt a Kínából érkező csomagjaim kapcsán már megszoktam.
3-4 nap alatt átkel a csomag a fél világon, aztán Ferihegyen áll 2 hetet...Azt már kiderítettem ,hogy a DHL nem az igazi, mert ez a német állami posta, nem pedig a másik. Azok meg átadják a magyar Postának...
UPS vagy GLS?
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
freeapro
senior tag
Én úgy látom van valami gixer a külföldi csomagok fogadásával kapcsolatban. Egy SpeedPak csomagom elveszett ahogy beért az országba, egy német postán feladott csomagom 3-a óta "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" állapotban van, DPD-s csomagom Hörschingi (AT) elosztóközpontban áll pár napja.
Mintha itthon nem fogadná senki a nemzetközi küldeményeket. -
omfgk
veterán
Halihó.
Van valakinek tapasztalata ,hogy Caseking.de rendelés esetén Magyarországra kb időben mennyi a szállítás ha a GLS-t (25euró)/DHL-t Int(15euró)/UPS-t(20euró) választom?
Melyiket érdemes választani?
Közepes értékű csomag, így megéri nekem a plusz 5-10 eurót ha szállítás a gyorsabb.
Van még egy 95 eurós opció is, de az már sok.
Nyilván tudom ,hogy napra pontosan nem lehet megmondani csak nagyjából, de ha ma este leadom a rendelést és jövő héten se jönne meg, na az elég nagy cumi.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
BullZeye
veterán
Szívás ez a Brexit, jól értem, ha Angliából rendelek "magánszemélytől", akkor is bizony 27% áfa megy rá?
Mert amit találtam neten az fél év halasztásig 0% de csak a VÁM-ra.Tindieről jönne 30+13 dolláros board.
Mivel UK-ból a szállítás elég hektikus, így azt se tudom, hogy március vagy áprilisba érkezik e, és azzal számolni, hogy még belefér az alacsony értékű eszköz áfa határába (ami most 44 usd).
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Saturn-V
újonc
válasz
baly81 #96433 üzenetére
Posta nyomkövetője monnyonle, nem tudom mi van velük. Mai státusz:
"A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben | 2021.03.01. | 09:20 | Nemzetközi Posta Kicserélő Központ"
Ehhez képest a feladó (továbbító) PostNL többet arról, mi van Magyarországon. Ugyanez a csomag szintén most:
"2021-03-05 08:10
Item released by customs
2021-03-01 09:20
The item is being processed by customs
2021-03-01 09:20
The item is at customs"
Elég gáz... -
moma
őstag
válasz
wintikek #96451 üzenetére
Na csak most jutottam vissza ide. Munka durva volt a héten.
Köszi! És tényleg ott van, hogy nem láttam
. El is volt mentve több régi kártyám is, amiket kiszedtem most. És ami még jó hír, hogy most néztem azt is és a visszautalások megjöttek a számlámra így is!
kmarci25: köszi neked is!
Sentinel80: igen lehet paypallal fizetni! én a weboldalon szoktam vásárolni nem az appban, azt csak a kártya miatt raktam fel
Amikor fizetsz a payments methodnál a kis nyilat jobb oldalon megnyomod és lenyílik az a rész és ott lesz a paypal is! De ez nem olyan régi dolog, sokáig nem lehetett.
we all deserve a bit of luck.
-
bl4ze
veterán
válasz
Sentinel80 #96449 üzenetére
semmi. ezekhez az UxxxxxxxxxxxBE stb. nem jár
csak az egységképző érkeztetése - majd vársz és örülsz ha megkapod.....:. bl4ze .:.
-
wintikek
tag
válasz
-ZeeZee- #96453 üzenetére
Aliexpress tapasztalatok téma összefoglalóban találod a frisset mindig:
[link]Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2021. március: 37,12 €-ig, 44,8 USD-ig, 57,77 AUD-ig, 56,9 CAD-ig, 32,27 £-ig, 40,09 CHF-ig és 13329,6 Ft-ig.
-
bl4ze
veterán
válasz
Sentinel80 #96443 üzenetére
Nekem 02.24-i érkezésű kis pakk ma landolt a postaládában. (UGxxxxxxxBE)
.:. bl4ze .:.
-
moma
őstag
válasz
baly81 #96440 üzenetére
De hol?
komolyan letöltöttem csak ezért az aliexpress appot is, és neten írták, hogy kellene lenni valami wallettnek és ott, de az enyémben nem volt ilyen.
Nem írnád le nekem pontosan hol van ez a weblapon, meg esetleg az appban? komolyan lehet ott van a szemem előtt csak nem látom?de hogy ennyiszer nem, nagyon fura.
-
RWD
tag
válasz
Sentinel80 #96444 üzenetére
Köszi. Most újra írtam a központi posta mailre, remélhetőleg elintézik a finomításokat
-
Sentinel80
aktív tag
Olyan még nem volt, hogy egy eladó elfelejti rendesen címezni a küldeményt. Ha már odaért, nyilván nem lenne hülyeség, igazolni, hogy a tied, mert egyébként hibás címzés miatt nem kézbesíthető a csomag és visszafordítják, egy idő után
Bár olyan nem volt nekem, hogy nem jó a név, de elég volt, hogy nem volt jó az utca, házszám és visszahozták a csomagot, amit feladtam.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
baly81 #96433 üzenetére
Na ezek azok a posztok, amiknek igazi értékük van, mert viszonyításnak lehet hazsnálni, ami több a semminél.
02.26 án vette át a kicserélő, akkor talán 1 nap.
Ez valami új ,,folyamat" lehet akkor, egy ,,update". Lehet nem hagyják a reptéren beolvassák, de ugyanúgy áll, mint eddig, emiatt az hogy ,,megérkezett oda nem jelenti azt is, hogy ,,annál" tartanak.
Közben beszéltem velük, nem túl kommunikatívak, sőt lerázódtam egy küldemény feldolgozása folyamatban szöveggel. Azt akartam volna megtudni, hogy mire számítson az ember, hisz 6 napja áll ott, pedig azért általában 1-2 nap alatt eldőlt a küldemény sorsa.
Én mindig elmondom, de nyilván nem értik, hogy sose az a baj, hogy áll, hanem hogy az ügyfél nem tudja meddig kell várnia rá.
Azért se érdemes hagyni ha egy küldemény túl sokáig áll, mert járhat bárki úgy, hogy valami gond van mégis (akár megsérült a címzés) és visszafordítják.
-
RWD
tag
Sziasztok.
Elolvastam az összefoglalót (átfutottam inkább), de nem találtam a kérdésemre választ.
Várok egy csomagot külföldről, viszont a drága feladó elfelejtette feltüntetni a vezetéknevemet és a célváros nevét.
Szerencsére a célország, irányítószám, utcanév, házszám, keresztnév (LOL) szerepel a csomagon, tehát ABBAN BÍZOM meg kéne hogy kapjam a pakkot. A helyi postahivatallal jó a viszonyunk, kicsi település, ismerjük egymást a postai dolgozókkal.
Mik a tapasztalatok? Remélhetőleg beér a településre a pakk, és onnantól sima liba, vagy már a "Nemzetközi Posta Kicserélő Központ"-ban elcsúszhat a dolog? Tudni illik tracking alapján éppen ott van a cucc.
Írtam a központi postai e-mail címre is, ezzel kapcsolatban, de érdekelne más mit tapasztalt ilyen esetben.
Köszi előre is! -
Floyd80
addikt
válasz
-ZeeZee- #96438 üzenetére
A régi szabályok vannak 22-150 EUR között ÁFA, felette vám is.
2021. július 1-jétől a 22 eurónál kisebb értékű, harmadik országból érkező küldemények
áfamentessége megszűnik, ezekre az árukra vám-árunyilatkozatot kell benyújtani. Ettől az
időponttól az áfafizetés a 150 eurónál kisebb értékű küldemények importjánál egységesen
kötelező lesz, a vámmentesség azonban megmarad (kivéve az alkoholtartalmú termékeket, a
parfümöket és a kölnivizeket, továbbá a dohányt és dohánytermékeket, melyek továbbra sem
vámmentesek)."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
moma
őstag
válasz
baly81 #96436 üzenetére
Köszi!! Folyószámla tutira ugyanaz. Akkor remélhetőleg rendben lesz!!
kmarci25: azért nem tudom, mert cserélve lett a kártyám akkoriban. És nem vagyok benne melyikkel lettek még fizetve ezek.
de szerintem az elég gáz, hogy nem lehet az oldalon megtaláni, hogy milyen kártyák vannak tárolva, mi a default most. Arra emlékszek, hogy amikor cserélve lett az előző kártya is kerestem, hogy eltávolítsam és nem találtam.
Egyébként egy ideje paypallal is lehet fizetni, mostanában azzal szoktam biztos ami biztos.
-
-ZeeZee-
senior tag
A márciusi ÁFA határokat valaki meg tudná írni?
-
baly81
aktív tag
Az Ali és az E-Bay arra a számlára utalja vissza a vételárat, amelyről vásárolva volt. Ha a folyószámla azóta teljesen megszűnt, nem tudom mi a teendő, szerintem jelenteni kellene az Ali felé.
Azt azonban már én is átéltem, hogy kártyaváltás volt és refundoltattam egy terméket. Az viszont gond nélkül visszajött, ugyanis a bankkártya folyószámlához van társítva, hiába már a másik/új kártyaszám, a régebbi (lejárt) kártyára visszautalt összeg ugyan úgy megérkezett és jóvá lett írva a folyószámlára, mert az változatlan maradt.[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
kmarci25
veterán
-
moma
őstag
Sziasztok.
Aliexpressen elvileg fizettek vissza összeget, de nem kaptam meg. Előfordulhat, hogy valami régebbi kártyámra tennék rá, egyáltalán hol látom itt, hogy mi van megadva nekem kártya, hol tudom ezt menedzselni az oldalon?Találtam közben egy ilyet az oldalukon. Ilyen tényleg van, hogy valamit a bankomnál kellene kavarni, hogy megkapjak már nem létező kártyára utalandó pénzt?
[ Szerkesztve ]
-
baly81
aktív tag
válasz
Sentinel80 #96431 üzenetére
Mióta áll bent a csomagod!?
Én ma pl azokat kaptam meg, amik február 25-28.-án érkeztek a Nemzetközi kicserélőbe. Amiket 03.01 vettek át, azoknál még nincs mozgás...Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
Nálam mostanában kihoznak mindent normálisan (Debrecen). Igaz a posta nyomkövetése még 2-3 nap múlva is azt írja ki olykor, hogy a kicserélőben van a csomag!
Ma is 3 csomagot kaptam két postástól. A csomagosunk is, és a levelesünk is kihozza, mert az asszony itthon van! Lehet pont azért járnak olyan szorgalmasan???
Lehet agyon kell ütnöm valamelyiket! ANYA, GYERE CSAK!!!
Amúgy én excel táblázatot vezetek, hogy a trackingelés egyszerűbb legyen.
Pár klikkel megvagyok a nyomkövetésekkel! Ha lesz egy kis időm felteszek ide egy publikus változatot, hogy nektek is megkönnyítsem a ezt!Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
#04441088 #96429 üzenetére
Na igen, ezzel kapcsolatban van egy zavaros helyzet - ki lett találva, hogy egy méret felett nem kötelező a postásnak kivinni a levél küldeményt, de értesítést akkor is be kell dobnia. Volt olyan és ez se tiszta, hogy értesítő nem jött, viszont SMS et kaptam, fáradjak be. Szóval ha ,,domború" a cucc megteheti, hogy ki se viszi - sztem nálad is ez volt - de az értesítőt akkor is be kötelező dobnia.
Nálunk volt és van annyi korrektség a postásban, hogy felcsenget és jelzi, hogy értesítőt hagyott - az már más, ha helyettesítés van - egyszer emiatt a reptérről fordítottam vissza én is a csomagot. Egy dolog mindig igaz a követést, ha van mindig figyeljük - vagy ha már gyanúsan rég nem érkezik meg.
Közben tettem +1 kísérletet és írtam +1 levelet, talán kiderül, hogy miért állnak a küldemények.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Sentinel80 #96428 üzenetére
Visszatérve az előző Magyar Posta véleményemre. Az egyik kínai csomagra 10:49-re látom, hogy sikertelen kézbesítés, értesítő bedobva. Értesítő nincs sehol, felhívtam az ugyfelszolgalatot, hogy mégis milyen ok van beirva, hát az, hogy címzett nem található. Otthon voltunk akkor és vagyunk is egész nap. Kutyák vannak, akik akármilyen mozgásra futnak és ugatnak. Csengő, kaputelefon is van, illetve kopogni is lehet. Egy hete írtam e-mailben egy panaszt az itteni gyökér kézbesítő miatt. Azt hiszem holnap kiugrom néhány cigire 10-11 között és beszélek személyesen azzal a gyökérrel.
-
Sentinel80
aktív tag
Nos, ez a csomag ,,érdeklődő" szolgáltatás nagyon hasznos a Magyar Posta oldalán, valaki lekérdezte ugyanúgy a posta nyomkövetés oldalán a követési számot és elküldte nekem amit kiír
. Se utánajárás, se az, hogy telefonálna egyet, hogy mi a valód probléma. Bravó
[ Szerkesztve ]
-
-
ablack
senior tag
válasz
Mettallo #96413 üzenetére
Vannak ilyen csomagtovábbító szolgáltatások, akinek a címre rendelheted az USA-ban és továbbküldik neked, pl: [link].
Viszont nem tudom mit szeretnél rendelni, de ha európában is elérhető szinte biztos vagyok benne hogy jobban jössz ki árban. A szállítás is elég drága az USA-ból és még a 27% ÁFA-t is fizetned kell a vámoláskor.
[ Szerkesztve ]
-
Sentinel80
aktív tag
Én feltettem a ,,kérdést" az az új csoda érdeklődő felületükön, kíváncsi vagyok mit válaszólnak, miért áll a csomagok feldolgozása, mert ugye amivel nincs dolguk fel kéne dolgozni, ami meg vámra megy el kéne kezdeni vámkezelni (ami ugye mint tudjuk ismét 8 nap, hogy elvégezzenek egy bonyolult matek feladatott.)
Korábban volt egy trükkjük, bár a külföldi oldal követése jelezte, hogy megérkezett a reptére, ahol állt napokat, de a posta nyomkövetése szerint ,,úton volt még"). Gondolták, csak a posta oldalon keresünk mi is rá
Lehet most új a taktika: nem is titkolják, hogy ideért már és be is olvassák, de mivel sok a küldemény hagyják halmozódni. Szomorú, hogy tehetetlenek vagyunk.
-
bl4ze
veterán
válasz
Sentinel80 #96416 üzenetére
welcome to my world
24 Feb 2021 14:01 Receive item at office of exchange : Nemzetközi Posta Kicserélő Központ.:. bl4ze .:.
-
HollyBoni
veterán
válasz
-Skylake- #96420 üzenetére
Az oké, de honnan tudom hogy mennyi a vám? Engem konkrétan az érdekel. Hogy szorozzak ha nem tudom mivel kell szorozni?
Ha jól tudom (biztos rosszul) akkor vámtarifaszám alapján határozzák meg (vámtarifaszám keresőt már találtam). Engem az érdekel hogy ezt itthon én is meg tudom e nézni, hogy pontosan lássam mennyit kéne fizetnem ha esetleg rendelésre adom a fejem.
#96421 Sentinel80: Köszi, nézem.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz
HollyBoni #96419 üzenetére
Ehhez nem kell kalkulátor , mert ezt kiszámolni egy szorzás és egy összeadás eredménye.
(termék ára + szállítási költség + vámkezelési költsége ) * áfa * vám - ha van -
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
HollyBoni
veterán
Van valamilyen vám kalkulátor, ami pontosan megmondaná nekem a vám értékét egy bizonyos termékre? Lehet vaksi vagyok, de eddig nem találtam ilyet.
Szeretném megnézni hogy mennyire vészes nagyobb értékű dolgokat rendelni UK-ból. -
Sentinel80
aktív tag
válasz
#04441088 #96417 üzenetére
Ismerős a helyzet, én rendelek már olyan régen, hogy lássam - hogy ugye ahogy az eredeti csapat, az idősebb, tapasztaltabb postások elmentek a posta kicserélőből (gördülékeny volt a vámkezelés és nem ilyen ráérős) és helyettük egy ,,új" ,,élet-halál" urai vagyunk generáció van, akkor se halad a munka, ha kevés az árú. Sok a termék, sok a rendelés erre van fogva mindig - de nem is ég a kezük alatt se a munka, flegmán, ráérősen dolgoznak - hisz megkapják a pénzüket, ha 2 terméket vámkezel egy nap és akkor is ha 3-at, mi mint ügyfél meg le vagyunk x*rva. Honnan gondolom? már évek óta - kijön az SMS értesítés a vámkezelésről: meglepő módon azonnal elküldöm elektronikusan a nyilatkozatott, megjelölve hogy kezeljék - de addig eszük ágában nincs folytatni, amíg 1-2 napra amúgy is ideér a levél, azaz 1 nap minimum semmi nem történik, miközben minden adat rendelkezésre áll. Szóval lehet sok a csomag, de ahogy az orvosoknál is, nemcsak a pénzzel és a sok beteggel van a baj, magával az emberi hozzáállással is. Én is úgy vagyok vele, lehet összekapnák magukat, ha lenne alternatíva nekünk vagy akkor se.
-
törölt tag
válasz
Sentinel80 #96416 üzenetére
Nekem van olyan csomagom, ami január 10.-e óta ott van, azóta nulla mozgás, se kép, se hang. Az egész magyar posta és a hozzá tartozó szervek egy kalap sz@rt nem érnek. Csak idén már 3 olyan csomagom volt, amit reptérről kellett visszaforditani, mert a kézbesítő majom egy értesítőt nem volt képes bedobni, SMS és email nem jött róla, postán amikor voltunk 2 csomagot adtak oda az 5bol. Nagyon remelem, hogy rövid időn belül csődbe mennek és valami értelmesebb cég atveszi őket, bár ebben már évek óta reménykedem.
-
Sentinel80
aktív tag
Sziasztok! Van olyan aki vár mostanság küldeményt ? (költői a kérdés
)
Normális az, hogy ilyen aliexpress-es hollandián át érkező küldemény a posta kicserélőben álljon 5-6 napja? alapból is nagyon lassan jött, ami nem általános.
Már azért kérdezem, mert az az emlékem, hogy 1-2 nap és vagy megy a helyi posta fele vagy vámra, ennyi időt nem áll.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, az NZXT másodszorra szívatott meg egy RMA-val, a német raktárból küldött cuccot ideküldik kis hazánkba, nekem nem hozzák ki és megy vissza Németországba, ez a játék január eleje óta.
Mivel a gyökerek tracking számot nem küldenek a feladásról, hiába kérek, meg ők is mondták, hogy feladás után ez jár, a UPS nem tud/akar segíteni, mondván, csak trackinget tartanak nyilván. Hiába van esetleg depóban a csomagom, nem tudok mit tenni.
Ez létezhet, hogy névre, címre, telefonra nem tudnak keresni egy futárcégnél? Mert múltkor ezzel rázott le az üszi.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Mettallo
tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani azt ,hogy a newegg.com-ról tudjak rendelni? US címet lehet megadni, vagy EU-ban is csak Anglia vagy Törökországot engedd
-
bajaki
őstag
Szia / sziasztok!
"...áfamentes a küldemény:
2021. február: 37,31 €-ig, 45,25 USD-ig, 58,52 AUD-ig, 57,45 CAD-ig, 33,05 £-ig és 40,21 CHF-ig."
Amennyiben bekérik egy 22 és 37,31 € közötti csomagom számlájját és elengedik ÁFA nélkül, abban az esetben vámkezelési/ügyintézési költséget sem kell fizetnem? -
GIJoe
addikt
Van ötletetek hogyan rendelhetnék haza a www.bkstr.com, oldalról?
-
radar
tag
válasz
internetezoo #96404 üzenetére
Az a kérdés hogy visszahívhatom a csomagomat? Nem szeretném, hogy Angliába érjen mert úgy tudom, hogy akkor még vámot is kell fizetnem érte amit feladtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- 8800GTS 320mb vagy 640mb(az se baj ha 2)
- A mobiltelefonok királya megérkezett! Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB! Bontatlanúl, garanciával!
- Intel Core laptop / Notebook processzor Cpu
- Eladó a képen látható német Razer BlackWidow V3 Billentyűzet
- Eladó a képen látható Samsung Gaming Monitor! (ami a monitorállványon áll)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest