-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Losicica
csendes tag
Nekem eddig sose volt, akkor csak én voltam a szerencsétlen
kb 2 hónapja ugyaninnen ugyanezt rendelve kerek 1 hét volt. Jó, persze azt is kibírtam, csak ez most meglepett
Amúgy valóban, már a kiszállító postán van, ma kihozzákBezzeg a "persze, CZ-ben adtuk fel" hétfőn DPDs pakkom még mindig nem is látja a DPD csak előjelezték nekik még anno hétfőn.. az nevetséges :/
-
válasz
Lackooo84 #97896 üzenetére
Na végül megoldódott, a számlaszám megadott karaktereivel sikerült nagy nehezen fizetni. Úgyhogy tényleg marha biztonságos... Ezek után egyébként nem értem minek ciffrábnál-cifrább jelszavat adni pl. a netbankhoz, ha végül egy 4db számból álló pinen úgy is elbukik az egész tranzakció...
A hónapban még ez jó, aztán lehet keresni egy ATM-et vagy valami online felületet ahol új iPIN-t lehet megadni a régi helyett. Imádni való az EU, sztem a lakosság ilyen jellegű sanyargatásában kevés konzorcium jobb
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Losicica
csendes tag
Nekem meglepő módon a posta úgy tűnik megdönt most minden - pozitív - rekordot. Csütörtök késő este vásároltam Alin Lengyelországból szállítással. Ahogy már máskor is, ezt Freucht-ban németben adták fel ténylegesen simapostával másnap, pénteken 12.45-kor. Most ott tartunk, hogy már ma reggel végeztek a vámkezeléssel, még az is lehet, hogy holnap kihozzák. Cirka 2 munkanpon belül - ha volt is benne hétvége - szép eredmény.
Gondolom soha többet nem lesz ilyenLehet mégis nekiláttak takarítani a káosz előtt?
A másik - bár nem a postán múló - negatív Alis történet: szintén a héten CZ-ből rendeltem cuccot, sokkal drágább volt, mintha ugyanazt Kínából rendeltem volna (még áfáva is), de SOS kellett, írta DPDvel jön, mondom remek 2-3 nap. Erre másnap látom feladta Shenzenben!! Írok neki, erre válaszol, hogy konfirmálja, hogy CZ-ben adta fel.. ahha.. ez volt kedden, DPD-vel már rég itt lenne onnan, de a tracking szerint most épp leszállt valami repcsi valahol.. legutóbb egy ugyanilyennél a 3 napos vállalt helyett papíron Franciaországból 3 hét lett (szintén Yun express+DPD)... minek írják rá, hogy EU-ból jön, ha nem is
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #97895 üzenetére
Szerintem itt többre mész ezzel a kérdéssel.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Üdv all!
Lehet rossz helyen járok de végül is itt mindenki kártyával fizet
Szóval annyira biztonságossá tették ezt az online vásárlást az idénre pl. az erős hitelesítéssel hogy mindjárt nem is tudok vásárolni. Megadom a kártyaadatokat és akkor a bank elküldi az egyszer használatos jelszót, ezt beírom és ok.
Ezután adjam meg az iPIN kódot ami emlékeim szerint a számlaszám 13-16. számjegyei. A határidejét meghosszabbították még e hónap végéig így ennek is jónak kellene lennie, de nem ezt írtam be, hanem a tPIN kódot amit szintén tudok fejből de azt nem fogadja el pedig én azt gondoltam hogy ez lesz a jó mert a bank pár hónapja SMS-be megküldte.
Este újrapróbálom az iPIN-el (nem akarok leblokkolódni), de akkor mi a tPIN kód és mihez kell?
Köszi előre is!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
imis
senior tag
Most néztem, a posta track infói nem müxenek. Ami a logisztikai központban vagy a kicserélőben volt tegnap, azt sem látja. Vagy valami rendszerhiba van, vagy visszafogták elsejéig.
[ Szerkesztve ]
-
pityu64
csendes tag
válasz
Reggie0 #97882 üzenetére
szia eddig dolgoztam ma is mert ennyire van szaki az országban egy példa
Az első kina 10db a második hun 1db egyébként philips 82cm tv táp ic tipushiba mennyibe kerüljön a javitás?A márkaszerviz 30000 rak bele uj tápot eddig javitottuk 5000-10000 most majd 10000-16000 kéri ok ha nem mehet a márkaszervizbe vagy vehet ujat 70000-ért
De ez még sok más készülékkel is igy lesz.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha a logisztikai céggel nem importálják be eu-ba akkor, amikor a kínai konténerből átpakolják normál postai forgalomba belgiumban, akkor itthon.
Az új rendszerben júliustól rendelve, ha ioss-t használnak, akkor sem lesz muszáj nekik magyar nav felé fizetniük az áfát. Ellenben a más eu országon át magyarországra szállítós küldemények áfáját is magyarként szabják ki és az országok adóhatóságai passzolgatják át egymásnak. De továbbra sem csak a célországban lehet intézni az importot.
-
Timre
csendes tag
Amit én még nem nagyon értek.
Van két lemaradt csomagom, 3 és 7 dolláros, de mind a kettő UHxxxxBE. Most akkor a Belga fog kiszabni 15 eurót, vagy továbbküldik és itthol kell kifizetni a 399Ft-ot? Mert nem mindegy.
Ha a Belga, akkor hogyan értesít, mert mail cím nincs rajta, csak telefonszám.JIAYU G4S/L
-
Reggie0
félisten
válasz
pityu64 #97881 üzenetére
Szerintem a nagy alkatreszkereskedok eddig sem a sutyiban a dolgozoik neven rendeltek az alkatreszeket, hogy megusszak az afat, hanem a cegre es szallitmanyoztak, tehat uzleti szempontbol semmi sem valtozott, ugyan ugy lesz TV a botlban, es ugyan ugy lesz alkatresz a kaufferben/unixnal/bardinal.
[ Szerkesztve ]
-
pityu64
csendes tag
válasz
Reggie0 #97879 üzenetére
Szia majd rájönnek a polgárok mikor 30%-ot kellesz emelni a javitási dijakon emiatt mert alkatrész csak kintről rendelhető vagy kuka és megy ujat venni mert mi megtehetjük hiszen van miből.A kormányunk szerint van megtakaritásunk.Szerintem egyetlen szaki sem fog veszteséggel dolgozni,a nép meg fizethet vagy nem tv-zik nem mos nem rádiozik stb mivel szinte minden müszaki terméket kinában gyártanak,és sok alkatrész csak onnan beszerezhető.
-
válasz
pityu64 #97878 üzenetére
Igen, jobban jártam így, mint a másik megoldással ami UK.
Arra még a plusz költségek és közel 100 ezer a vége....Ez volt az ajánlat, de Aliexpress rendelést választottam (mind2 az eredeti kínai gyártótól származik)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Reggie0
félisten
válasz
pityu64 #97877 üzenetére
Az, hogy kulfoldrol rendeled az arut meg semmit sem mond a szallitasrol.
Az mas kerdes, hogy nem eri meg neked, es megint mas kerdes, hogy a szabalyok szerint mire kell afat fizetned. Nem csak 300 forintos szarokat szallitanak a vilagon, van hogy majd szazezret verdesi a szallitasi dij, na akkor mar erdemes elgondolkodni azon, hogy hol bizol meg egy szallitot.[ Szerkesztve ]
-
pityu64
csendes tag
válasz
MaxxDamage #97876 üzenetére
Szia ami pay pal számla kifizetett összege.Erre tedd rá a 27%áfát plussz a postai vámügyintési dijat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pityu64 #97874 üzenetére
Amúgy ha én fizettem az adott ország (ahol vásároltam) áfáját, akkor ha Hungary-ba ér, én itt +27% áfát fizetek még rá? (Pl. fizettem 21% áfát már, akkor miért nem +6% amit fizetnem kellene rá....nem pedig a 27% pluszt? Ez nagy na....inkább nem irom
Ez a teljes árra igaz...vettem valamit ami számlán szerepel a teljes ár, aztán a levonások (kupon, stb..) ilyen esetben ennek mi a valós értéke amit a NAV figyelembe fog venni (VÁM, ÁFA megállapításnál?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Reggie0
félisten
válasz
shokobanana #97873 üzenetére
Ha te itthoni cegnel rendeled meg a szallitast es nem az elado fizeti, akkor azt nem terheli tovabbi afa, mert mar ki fizetted.
-
pityu64
csendes tag
Sziasztok ez ugy lenne igazságos hogy az eladó visszakapná az áfát a saját országában mivel elhagyja az országot tehát olcsóbban tudná adni és itt meg befizetné a vevő.
Régen az osztrákoknál igy müködött.Ha nálunk egy ukrán vásárol a határon visszakapja az áfát majd kinn "befizeti".Igy viszont akár kétszer is fizethetünk áfát mivel kinti áfával terhelve vásároljuk meg plussz még itthon is kifizettetik.[ Szerkesztve ]
-
shokobanana
csendes tag
válasz
UberMutant #97872 üzenetére
közben megtaláltam én is. csak azért volt fura, mert van valami olyasmi szabály is, hogy a magánszemélynek nyújtott szolgáltatásnál a szolgáltató székhelye szerint van az ÁFA fizetés
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz
shokobanana #97871 üzenetére
akkor fogadd el , hogy így megy ez.
-
shokobanana
csendes tag
válasz
UberMutant #97870 üzenetére
de, csak az mind free shipping.
-
UberMutant
őstag
válasz
shokobanana #97869 üzenetére
nem volt még áfázott küldeményed?
-
shokobanana
csendes tag
válasz
Degeczi #97867 üzenetére
az hol van leírva, hogy a szállítási díjat is ÁFÁ-zzák? Én azt gondolnám, hogy ez egy szolgáltatás, ahol az ÁFÁ-t az igénybevevő annak fizeti, aki a szolgáltatást nyújtja, az pedig nem a Posta, hanem az eladó, aki intézi a szállítást. Ő meg fizeti tovább. Tehát megrendelésnél a szállítási díjnak kell tartalmaznia, és ezt ismételten megadóztatni nem jogszerű.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
kmarci25 #97778 üzenetére
Megérkezett. Kíváncsi leszek rá. Sajnos az origin az Kína parcelsapp szerint is, szóval lényegtelen, hogy belgiumi posta egyébként. Előzőeket 4-9 nap között vették át a kicserélőben.
25 Jún 2021
02:26
Departure to country of destinationDe most hallom megint van valami konzultáció amit a postások visznek ki, francnak kell még jobban terhelni őket... 2021-ben meg még mindig papírozni.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #97866 üzenetére
(mármint az áru + szállítás összegére +27%, a postai tarifák már áfás díjak)
-
Sándor -P20-
senior tag
Itt vannak a posta vám tarifái: [link] +27% fa.
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
janek69
senior tag
Hát ez sem bíztató. Szerencsére nekem is hozza az ali,hogy ha jún. 19-ig nem jön meg indítsak disput-ot. Meg is teszem.Eddig nagy mellényük lehetett,mert gondolom 10-ből 9 ember örült,hogy megjött és nem hadakozott érte,de most már nem babra megy a játék. Nem egy nagy összeg,de akkor sem fogom hagyni,hogy szívasson.
-
janek69
senior tag
válasz
Lackooo84 #97861 üzenetére
Nekem is az a gyanúm,de nagyon beszívta,mert már rutinosan minden mozdulatról screenshotom van,ezen felül látszik,hogy megkérdeztem először,hogy tudja-e szállítani EU-ból,na erre jól nem válaszolt,azóta sem olvasta,aztán mivel folyamatosan hirdette megrendeltem.Örömmel írta,hogy szállítja a cuccot,erre megkérdeztem,hogy ez akkor először csehországba megy,gondoltam még törölheti,de ezt sem olvasta. Majd az alinak szépen pontról-pontra leírom és minden rárakódott költséget elszedek tőle,aztán megnézheti milyen jó is a magyar 27%-os áfa meg a 400ft sarc a postának. Szerintem besír,ha meglátja mi marad neki.
-
imis
senior tag
válasz
janek69 #97860 üzenetére
Én lengyel raktárnál jártam így, hogy Kínából küldték, de onnan sem indult el azonnal. Reklamáltam, de nem válaszoltak, visszakértem a pénzt, mert az 1 hónap letelt, most meg Pesten van vám előtt a cucc (14$), gondolom átengedik. Esetleg ha megjön, megkérdem az eladót, hogy rendezhetjük újra. Igaz egy kérdésemre sem válaszolt eddig. Közben rendeltem ugyanezt egy cseh raktárból 11 napja csak track-t jegyeztek be, de nem indították a csomagot.
-
Lackooo84
nagyúr
-
janek69
senior tag
Sziasztok! Járt már valaki úgy mint én most? Rendeltem egy okosórát CZ raktárból,azt írta 15 nap szállítási idő. Amikor megvettem,alapból 8 nappal indult a shipping,de 3 nap után megjelent,hogy elküldte. Az alin van egy kínai trackink,ami szerint kínából indult és a célország HU. Az eladó nem nagyon olvassa amit írok. Az ali azt írja,hogy Júl. 19 előtt meg kell érkezzen. A vásárlás leírásában továbbra is az áll,hogy ship from CZ.
Itt úgy néz ki minden rendben.
Ez itt viszont szerintem nincs rendben.
Úgy néz ki mintha símán elküldte volna kínából,vagy esetleg ilyenkor még köztesként megy Cseh-be? Nyilván ha ÁFA-t kell fizetnek rá,azonnal dispute lesz és követelni fogom az áfá-t és a kezelési költséget,mert nem véletlenül kértem CZ szállítással. -
imis
senior tag
néhány dolgot rendeltem még május végén hátha bejön 1-e előtt, de most mintha megakadt volna a csomagok mozgása. Kiváncsi leszek a jövőhétre. Szinte mind BE-s track.
-
pityu64
csendes tag
-
Anonymus23
veterán
válasz
pityu64 #97854 üzenetére
Én Aliról rendeltem legutóbb hasonló módon, CZ raktárból, németből érkezett.
Pedig nem kis érték volt, VW Passat szelepfedél, szóval terjedelmes is volt, semmilyen plusz költség nincs.
Ami számít, az, hogy milyen eredetűnek írják a csomagot. Ha EU-n belüül küldik, de CN origin jelzéssel látják el, akkor igen, az olyan, mintha Kínából rendelnéd, VÁM+ÁFA minden érvényes rá, de jellemzően nem a gyorsaság miatt vannak ezek a raktárak elsősorban, hanem pont a VÁM/ÁFA ktg minimalizálása miatt, azaz EU származóként adják fel a csomagot.;) - The Power of the Light Side
-
törölt tag
válasz
pityu64 #97854 üzenetére
Oké. Leírom. Az elmúlt egy évben több, mint 250 rendelésem volt Banggoodról, EU Cseh vagy Spanyol raktárból. Egyetlen egyszer nem kellett plusz költséget fizetni és az összes (150+) Cseh csomag ezt az utat járta be. A leggyorsabb 3 munkanap alatt volt itt, a legutóbbi és egyben leglasabb szállítás 8 munkanap volt. Ez nem Amazon.
-
pityu64
csendes tag
válasz
Anonymus23 #97851 üzenetére
Nézz utána ha németbe vagy csehbe nem vámolták,akkor itt 27%áfa.
-
pityu64
csendes tag
válasz
herdsman12 #97847 üzenetére
07.01 a váltás kiváncsi leszek ugyanis ahogy értelmezem eddig sok olyan termék lehetett ami beérkezett az unióba de nem vámolták mivel tranzit volt ment tovább legfeljebb kapott uj cimkét,igy uniós feladás lett és áfa mentes.Ahogy olvasgatom ez megszünik de honnan fogják tudni hogy valaki befizette vagy nem.Innentől kezdve bárki duplán fizethet.
-
pityu64
csendes tag
Sziasztok erre kiváncsi leszek bangood eu cz raktár 06.22-rendelve cz raktárból 23-feladva eu priority line 3-6 munkanap szállitás tehát 30-án kellene érkeznie magyar postával.
Célállomás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 1576 ms 2021-06-24 07:02
Elem beszúrása a zsákba
2021-06-23 15:56
Termék fogadása az ügyféltől
Feladás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 563 ms 2021-06-24 07:02
Feucht, Németország, A szállítmányt a célországba / rendeltetési területre szállítják, és onnan átadják a szállítási szervezetnek. (Honlap / online szállítmánykövetés: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=CQ616200139DE )
2021-06-23 23:50
Feucht, Németország, A nemzetközi szállítmány feldolgozása az export csomagküldő központban történt
2021-06-23 15:56
Ottendorf-Okrilla, Németország, A nemzetközi szállítmány feldolgozása a származási csomagközpontban történt
2021-06-22 18:01
A küldeményre vonatkozó utasításadatokat a feladó elektronikus úton adta meg a DHL-nek.Ehhez képest német feladás.
Szerintetek áfázható?
Egyébként nem értem ha valahol befizetik a forgalmi adót az unióban plussz még itt is be kell fizetni akkor szerintem dupla áfa lessz rajta.Szerintem igazságos ugy lenne ha csak az áfa különbözetet számolnák fel.[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Visszatalálos hsz, mindjárt július és kiváncsi vagyok az új tapasztalatokra
-
Tamy
senior tag
válasz
UberMutant #97837 üzenetére
Nem akarok kísérletezni, bár PayPal fizetés van, így a pénzem visszakapnám, (csak kérdés mikor). Bringás cuccokra lenne szükségem, de most Németből is kb. annyiba lenne, mint itthonról megrendelni.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
Ismeri valaki ezt a webáruházat: https://www.letscookh.com? Többféle néven, és honlappal megtalálhatóak, de semmi infót nem találok arról, hogy egyáltalán hol vannak (gyanítom Távol-Kelet), viszont elég jó áron látok pár terméket, amire szükségem lenne.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
jeges
senior tag
Jó reggelt,
vissza kellene küldenem Kínába csomagot (tablet). Arra számítottam, hogy a Magyar Posta a legolcsóbb, de egyelőre ez tűnik a legdrágábbnak. Ez reális lehet? Tud valaki segíteni, mennyibe kerül kb csomagot küldeni Kínába? Track-elhetőség az egyetlen elvárás.
Előre is köszönöm -
rushty
őstag
Május közepe-vége óta itt lévő másnak sem jött meg még? Csak hogy tudjam van-e remény, ha sokan vagyunk így...
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
vandor01
senior tag
válasz
Reggie0 #97824 üzenetére
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
senior tag
válasz
Reggie0 #97822 üzenetére
dehogynem volt mar olyan is.... es csak vard ki mindjart lesz megint!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
gyapo11
őstag
válasz
razorbenke92 #97820 üzenetére
Úgy 20 éve utánanéztem az Ausztráliába költözésnek. Egy magyar származású ügyintéző mondta, hogy az ausztrálok amikor elkezdenek dolgozni, akkor kiválasztják a házat katalógusból, beköltöznek, és aláírják a 30 éves hitelt. Gondolom ennek biztosan tudják fizetni a részleteit, biztosan el tudnak helyezkedni, és van rajta biztosítás ha feldobnák a pacskert.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
válasz
khron78 #97818 üzenetére
Ne lakjál albérletben vs. Ne legyen hiteled vs. Hitvány zabagép család.
Na most szeretném tudni, hogy ki az aki úgy szakad ki a családból (legyen az 18 éves szakmunkás, 24 éves egyetemista, falun vagy városban), hogy családi segítség (mamahotel, kölcsön, ajándék etc) nélkül, önerőből lakhelyet vesz magának day0.
Mármint persze, az ország egyes részein 1-2 millióból lehet házat venni, de amíg azt megkeresi, hol lakik?
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-Skylake-
addikt
válasz
kovaccss #97813 üzenetére
Koszi ezt a leirast, de akkor inkabb maradok "rabszolga". Azert "rabszolga" es nem rabszolga, mert en csak a Te ertelmezesedben vagyok az. Valojaban sokkal szabadabban elek mint Te az alapjan, amit leirtal.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
wintikek
tag
válasz
kovaccss #97813 üzenetére
Húha
Van egy-két tényleg megfontolandó dolog a világnézetedben, de annak azért örülök, hogy nem Te alkotod a többséget
+ Azért ez az emberek többségének nem élet amit felvázoltál.
"Nyomorogsz" havi max 100-ból család, barátok, gyerek nélkül. Persze mások vagyunk, de az ember alapvetően társas lény.Azt zárójelben megjegyezném, hogy azt a rokkantnyugdíjat nem igen kapnád ha mindenki ilyen felfogással élne
-
kovaccss
tag
válasz
-Skylake- #97802 üzenetére
Mindennek az ellenkezőjét kell csinálni, mint amire a világ irányítói rá akarnak kényszeríteni. Kifordított világban élünk, minden fordítva működik, hogy az irányítók és a gazdagok járjanak jól. Én visszafordítottam, hogy én járjak jól, vagy én is jól járjak. Az irányítók azt akarják, amit írtam a 97800-ban.
Tehát tilos rendes melóhelyen dolgozni, fix időre fix helyre bejárni (kizsákmányolás, a főnök, a cég jár jól, nem én). Csakis otthonról netes üzletelést és hasonlókat érdemes csinálni. Rokkantnyugdíjas vagyok 15 éve, még mindig ötjegyű pénzzel, mellette megy az üzletelés kicsiben.
Tilos hitelt felvenni (a világ irányítóié minden bank, a gatyám rámenne a törlesztésre, őket nem fogom gazdagítani).
Tilos reklámot nézni a TV-ben, netezésnél adblock kötelező, rádiót hallgatni tilos (nem lehet elkerülni a reklámokat), reklámmentes webrádió jöhet. A reklámokkal a felesleges és értelmetlen cuccok megvételére akarnak rávenni. Ma a boltok, termékek 90%-a felesleges a világon, a cégek nagy része a felesleges költésből él, már régen nem a VALÓBAN szükséges termékek gyártásából élnek. A 60-80-as években mindenből 2-3 féle volt, mégis megfelelt 10 millió magyarnak 30 évig, most 50+ féle van, mind fos.
Tilos bármit megvenni, amire nincs VALÓBAN szükség, főleg tilos csak azért lecserélni valami működő dolgot (TV, telefon, tablet), mert van újabb, és jobbnak hazudott, ami valójában rosszabb.
Tilos bármit megvenni, amit akciósan adnak.
Bármi kell újan vagy használtan, alaposan utánajárni (tesztek, meghibásodás), nem a legalja szemetet megvenni. Külföldről csak erős vevővédelmes helyről (ebay, aliexpress) szabad vásárolni, hogy ha átver valaki, vagy elvész a csomag, mindig visszakapjam a pénzemet.
A lehető legritkábban mosni, tusolni, hogy kevés víz + gáz fogyjon. Munkábajárás, mászkálás, család, stb. nélkül ez könnyű.
Minden ünnep, szokás felejtős (szülinap, karácsony, halottak napja, stb.), mert ezek lényege hogy minél többet költsek értelmetlenül.
Amit lehet csakis használtan megvenni (LCD TV, PC alkatrész, RAM, bútorok, stb.), a lehető legkevesebb dolgot újan venni (mobiltelefon, csakis butatelefon). Minden okos cucc kerülendő (okos TV, okostelefon, stb., mert nyomkövetés van mindenben, mindenkit megfigyelnek).
Mindent a lehető legtovább használni, elektromos eszközök 8-20+ év (a hűtőszekrényem 20+ éves, sosem volt baja), bútorok az élet végéig, ruha, cipő amíg le nem szakad rólam, hogy hordhatatlan lesz, és mindenből csak 1-et tartani. Évek óta minden lábbelim EVA (etil-vinil acetát, 10 évig simán használhatók), új papucs (1-2e Ft), új csizma (5-6e Ft), rendes lábbelim (bőr, műbőr, textil, stb.) nincs 10 éve.
Amíg lehet mindent megjavítani, csakis te magad, tilos bárkinek ezért fizetni, kontárok drágán, mindent én javítok, TV, gáztűzhely, gázbojler, konvektor, stb.). Amikor végleg úgy tönkremegy, hogy nem éri meg megjavítani, akkor kidobni, előtte szarrá törni, hogy senki ne húzhasson belőle hasznot.
Tilos megnősülni, gyereket csinálni, rokonokkal kapcsolatot tartani, mert a kerülendő dolgokra akarnak rávenni (felesleges költés).
Barátokra nincs szükség, amúgy is tilos bárkiben megbízni.
Így nincs szükség autóra, se utazgatásra (sok pénz megspórolva), elég 1 bicikli, csak ez volt mindig is nekem. Simán házhoz lehet hozatni 1e Ft-ért pl. a Tescoból mindent havi 1-szer, ami eláll, ásványvíz, stb.. Az 1-2 naponta bevásárlásokhoz (kenyér, stb.) elég a bicikli is, közel van a piac.
Egy egyszemélyes, 1 szobás, max. 40 m2-es saját (albérletre nem költök, 50 év alatt annyi lenne, hogy 2-szer megvehettem volna) lakást kell megvenni jó helyen egy régi (50+ éves), min. 50 cm tömör tégla falú házban, lehetőleg a földszinten, nagy fákkal az utcán, olyan tájolással, hogy az udvar felől se süssön be a Nap. Nyáron hűvös, most, 1 hét 35-40 fok után 22-ről csak 26 fokra ment fel a lakásomban, nincs légkondi (ez is tilos, asztmát, allergiát okoz). 1 szál alsógatyában lehet lenni egész nap. Így kevés lesz a rezsi, néhány 10e az összes, minden rezsi 4 jegyű összeg havonta, esetleg a gáz 10-12e télen.
Ha valaki ezeket mind betartja, még ma is meg tud élni EGYEDÜL, rokoni, baráti, szomszéd segítség nélkül havi ötjegyű pénzből (Ft), mint én teszem. A neten mindig lehet találni olyanokat, akik segítenek nekem. Nem az ész nélküli felesleges költekezés (sokszor hitelből), az élősködő rokonok, barátok (megesznek, isznak mindent), meg a legújabb divat követése, a legújabb termékek birtoklása okoz boldogságot. Egész nap azt csinálok, amit akarok, TV nézés, hobbi, netezés, stb.. Ezek, és az itthoni nyugodt élet sokkal jobb ezeknél.97803 Nem látok topikgazdát. Ki az?
97807 Minden megoldható valahogy, csak meg kell találni a módját.
[ Szerkesztve ]
-
shokobanana
csendes tag
válasz
UberMutant #97811 üzenetére
én meg, hogy a sz@rból nem lesz arany, a posta ezután sem lesz jobb, nem fog megtáltosodni.
-
UberMutant
őstag
válasz
shokobanana #97810 üzenetére
igen, erre mondtam, hogy többé ilyen nem fordul majd elő.
-
shokobanana
csendes tag
válasz
UberMutant #97808 üzenetére
nem, én csak azokról a csomagokról beszélek, amik már itt vannak, mégsem kézbesítik őket. Majd júli 1 után az új feltételekkel?
-
válasz
UberMutant #97801 üzenetére
Össz. 80-ba megáll a vége, akkor már jó.
-
UberMutant
őstag
válasz
shokobanana #97806 üzenetére
biztosan nem lesz olyan, hogy miattuk keveredsz kötségbe, mert tökölnek.
mert ha jól értem ez a gondod.
ezentól minden csomagodra megkapod az eljárási díjat. -
válasz
kovaccss #97800 üzenetére
nem fogom eltűrni, hogy egyre jobban megnehezítsék az életemet.
vs.
Ezért mindenképpen csak újabb ÁFA+vám sarc nélküli vásárlások jöhetnek szóba.Sok sikert hozzá! Csak azt nem értem, hogy ezt hogyan képzeled el? Szerinted ki fogja importálni a termékeket? Helyetted? Ingyen?
Még ha lesznek is EU raktárak, garantált, hogy az ÁFA rajta lesz az árakon, hiszen azt importáláskor mindenkinek ki kell fizetnie, vagy neked, vagy az importőrnek.
Kizártnak tartom, hogy találsz erre legális módszert.
Illegálissal kapcsolatban pedig őszintén? Szerintem(!) akinek megvan a módszere, nem fogja egy vadidegennek fórumok kikotyogni.
#97802 -Skylake-
Hát úgy, hogy nem néz reklámokat, meg adblockja van. Meg nem fizet ÁFA-t mint a pórnép.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
shokobanana
csendes tag
válasz
UberMutant #97805 üzenetére
ezt a tetű bandát ismerve még erre sem vennék mérget.
-
UberMutant
őstag
válasz
shokobanana #97804 üzenetére
nyugi, a későbbi csomagjaiddal nem lesz ilyen gondod.
-
shokobanana
csendes tag
Üdv!
2 hete egyetlen nem regisztrált Ali csomagomat sem kézbesítette a posta, pedig bent állnak náluk az npkk-ban, a legújabb is min. 1 hete ott van, de van, amelyik 3 hete. Van még közte áprilisi rendelés is, mindjárt leketyeg a 75 nap. Össz. 10db-ot várok, abból egy még nem ért ide, azt biztosan bukom, de a többinél, ha nem kézbesítik 30-ig, és utána az új szabályok szerint, akkor hevenyészett számítás szerint 1700- áfa (le van szarva) és 9x399- Ft plusz jön rá. Ez utóbbi nagyon felháborítana, mert a postának még fizessek is a hanyagságukért, hogy képtelenek voltak elvégezni a feladatukat. -
-Skylake-
addikt
válasz
kovaccss #97800 üzenetére
Remelem nem haragszol a kerdesert, de megtudhatnank, hogy hogy kell hitel nelkul megoldani csak pusztan a lakhatast/etkezest ugy, hogy egyebkent mellette 10 evig nem is dolgozol ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
UberMutant
őstag
válasz
MaxxDamage #97795 üzenetére
a 10 % körüli vámtól fosol ennyire?
amúgy számtech termékekre 0% .
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Delta Force (2024)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest