- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
A UPS Magyarország értékelése. A hozzászólások sem túl szívderítőek. De reménykedjünk akkor, hogy holnap vagy holnapután kihozzák.
Mondjuk az elég zavaró, hogy semmiféle értesítést nem küldenek erről, csak a nyomkövetésben látszik... Oda is fél 5-kor került fel ez az infó, szóval addig csak vártam feleslegesen.
-
Regisztrálj az Én postám oldalra, az ott használt MP nyomkövetési oldal mutatja azt is. De nincs nagy jelentősége, mert amikor kinyitják a konténert, akkor megjelenik ezen az oldalon is a Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben szöveg, addig meg csak nézegeted hogy mennyi nap telt el.
Pl:
A regisztrált oldalas nyomkövetőA regisztrálás nélküli
-
Bozek
nagyúr
Ha a UPS-nél az jelenik meg, hogy "A kézbesítés átütemezését kérték" és "A csomag a jövőbeni kézbesítésig visszatartva.", akkor az hány napot szokott jelenteni? Az előjegyzett kézbesítési dátum ma volt, de nem ért ide. Már megérkezett Írországból Vecsésre, az érkezésbeolvasás hajnali 3-kor megtörtént.
A Google értékelés elég aggasztó, 300 értékelésből 2,0-t sikerült elérniük.
-
Ha nem ajánlott (regisztrált) és vastagabb 24 mm-nél az a postán marad, értesítést visznek ki. Ha regisztrált küldemény és nem vagy otthon, értesítő a postaládába, a küldemény vissza a postára és ez is ott marad amíg át nem veszed.
Alapból nem kéne variálni. Persze megadhatod a címet a postán maradós módon, ékezetes betű külföldön nem megy, postan marado szöveg kell a pakkra, a címzésbe be kell dolgozni és akkor is ott marad, de nem fognak értesíteni hogy érkezett valamid. Ez szerintem lutris, ha ajánlott akkor persze látod hogy megérkezett és majd bemész érte, de lásd amit feljebb írtam.
Vannak eladók akik ezt a postán maradót, úgy veszik mint postafiók és oda nem küldik el a megvett dolgot. -
SI-ZO
csendes tag
Lehetséges külföldről postán maradóra rendelni csomagot?
-
bl4ze
veterán
Megint nem kapkodja el a dolgokat a kedves posta a reptéren
UF649847xxxSE
Egységképző érkeztetése
2019.09.07. | 10:45 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.RF740340xxx
Egységképző érkeztetése
2019.09.09. | 19:18 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.
Egységképző felbontása
2019.09.09. | 23:36 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.
Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.09.09. | 23:36 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ -
válasz
SATO98 #91775 üzenetére
Nem, mert nem a csomagolásra írt, hanem a kifizetett árat kell igazolnod ha vámeljárás alá kerül. Az USA csomagokat ritkán kerüli el a vámeljárás mostanában.
2004 óta és az ismert dolog, hogy valótlan adatok kerülnek a CN22-es vámárúnyilatkozat címkére, nem lehet ezt figyelembe venni. Igazolni kell a vételárat,. -
-FreaK-
veterán
válasz
SATO98 #91773 üzenetére
Nem úsztam meg, de számoltam is vele, úgyhogy nem volt gond.
Most néztem, a dobozon már nincs semmi, de volt egy tasak amiben volt valami fuvar levél gondolom, azon rajta lehetett, de azt kivették.Viszont hozzá tenném, hogy pár hete (írtam is róla) Kínából jött egy szintén nagyobb értékű csomagom és ott $22-t írtak a dobozra, és ez alapján a Lengyel elosztó központban átment úgy, hogy nem kell vámolni, és így itthon sem vámolták meg emiatt.. Ráadásul az DHL volt. A röntgen alapján ott is látszott volna azért, hogy nem $22 a cucc..
Szóval azért van esély a dologra.. -
Ixion77
addikt
válasz
SATO98 #91773 üzenetére
USA-ból érkező csomagra szinte biztos hogy rá van írva az összeg. Anélkül fel sem veszik a postán. Annyit szoktak megtenni, hogy a postaköltség nincs benne a feltüntetett összegben. Valamint az esetleges kupon, leárazás utáni (tehát a valóban fizetett) összeg van rajta, nem a listaár.
-
SATO98
csendes tag
válasz
-FreaK- #91769 üzenetére
És mennyi volt az árú összege? Mert most én is usa-ból várok egy csomagot 18k-ért.
És hát remélem hogy legalább is nincs a csomagra írva az összeg, így talán át megy a rostán. Mert röntgen alatt nem különös, csak azért az mégis szemet szúr ha rá van írva mennyi az amannyi
UI. ja bár most olvasom hogy vámolt, így gondolom nem úsztad meg.
-
válasz
wierra #91770 üzenetére
Attól függ hogy mennyi a megvásárolt dologra kifizetett összeg. 41,1 $-ig nem kell fizetni Áfát.
A EU Priority Line (EPL) Mint a neve is mutatja, Európán belül kerül feladásra a csomag, így már nem kell vámot és Áfát fizetni. Ez a szállítási mód lehet nagyon lassú is.Vagy postán (Holland nyomkövetési) keresztül vagy GLS futárral juttatják el a küldeményeket.
A Priority Direct Mail (PDM) ennéll van a BG-nek van egy szolgáltatása, hogy Tariff insurance, ez azt jelenti, ha valaki ezt kifizeti és vámeljárás alá kerül a csomagja, akkor a kifizetett vámot és az áfát 100%-ban utólag visszatérítik a fizetési igazolás beküldését követően 24 órán belül.
Van lehetőség szállítási biztosítás megkötésére, Shipping insurance néven. Ezt a fizetési összesítő oldalon tudjuk választani. Lényege az, ha igazoltan elveszett vagy megsérült a küldemény akkor ingyenesen újraküldik vagy teljes pénz visszatérítést adnak. -
wierra
senior tag
Banggod-ról melyik szálíltási módot szeressem?
- Priority Direct Mail vagy
- EU Priority Line -
-FreaK-
veterán
Megjött ma vámolt csomagom (ami sokat állt Feucht-ban és paráztam miatta), bemásolom a trackinget, hátha érdekel valakit, hogy mennyi idő alatt megy keresztül a rendszeren, én sokat keresgéltem ilyen ügyben
Vannak új státuszok is ráadásul, amiket még nem láttam itt a topicban.Az USA-ban 08.16.-án lett feladva a csomag, és 19.-én már megérkezett Németországba.
2019.08.21. 18:35 DE-67346 Szállítás - Kimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2019.08.22. 3:16 DENUEB Szállítás - Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.08.23. 2:44 DENUEB Szállítás - Küldemény előkészítése szállításhoz
2019.08.23. 8:00 DENUEB Szállítás - Küldemény átadása nemzetközi szállításra
2019.08.23. 8:00 Külföldi postai kicserélő üzem - Szállítás - Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.09.02. 1:50 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ Feldolgozás - A címzett részére értesítés készült
2019.09.04. 13:13 Postai vámeljárás Szállítás - Vámkezeléshez szükséges dokumentumok feldolgozása
2019.09.05. 12:41 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ Feldolgozás - A NAV a beküldött vámáru nyilatkozatot elfogadta
2019.09.06. 14:16 Postai vámeljárás Feldolgozás - A küldeményt a letéti raktárból kitárolták
2019.09.10. 11:24 Postai vámeljárás Feldolgozás - Érkezés a nemzetközi feldolgozó központba
2019.09.10. 11:24 Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontFeldolgozás - Beérkezés feldolgozásra
2019.09.10. 14:11 Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontFeldolgozás - Előkészítés szállításhoz
2019.09.10. 18:27 Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontSzállítás- Járat indítás tételes küldemény (belföldre)
2019.09.10. 19:01 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ - Feldolgozás - Beérkezés feldolgozásra
2019.09.10. 20:54 Országos Logisztikai Központ - Feldolgozás - Beérkezés feldolgozásra
2019.09.11. 0:19 Országos Logisztikai Központ - Szállítás - Továbbítás feldolgozásra/kézbesítő postára
2019.09.11. 4:06 Országos Logisztikai Központ - Feldolgozás - Beérkezés feldolgozásra
2019.09.11. 5:17 Esztergom 1 posta - Feldolgozás - Kézbesítésre előkészítve
2019.09.11. 7:14 Esztergom 1 posta - Kézbesítés - Csomagja a kézbesítőnél van
2019.09.11. 7:14 Esztergom 1 posta - Kézbesítés-
2019.09.11. 8:18 Sikeres kézbesítés helyszínen (PDA) - Címzett -
cof
veterán
Mi is átestünk ezen a régi öreg postás lelépett, és minden héten másik volt sztorin, egy időben nem is kaptam meg a külföldi nem nyomon követhető csomagokat... aztán végre lett egy végleges postásunk aki egyelőre lelkiismeretesen végzi a dolgát, de már egyre kevesebb az ilyen (de ezen nincs mit csodálkozni).
-
El ment nyugdíjba nálunk is postás, több helyettesítő volt az elsőknek nem adták át a kulcsot sem a kódot, a végeleges kapta meg, ot nála kulcscsomó, de nem tudja hogy melyik kapukat nyitja és a postás kóddal jön be.
Nem törvényszerű hogy minden kézbesítő be tud menni.Persze egyszerű, csak vannak kivételek.A futáros témában: van ami postai küldemény de futár cég szállítja, ekkor nem mindig van telefonszám a küldeményen és nem tud telefonálni. Az angol eladók egy része következetesen nem írja rá, így látom a bejárati ajtón a ragasztott cetlit nekem.
-
vesir
tag
Augusztus végével mondott fel az előző kézbesítő, úgy tűnik ezt azóta nem mondták el neki. Kb. azóta nem kapok leveleket...
A kézbesítés menete ugyanaz. Ha nincs telefonszám, nem egy agysebészet felcsöngetni a címzetthez. Ha nem nyit ajtót, ragassza fel az értesítőt az ajtóra.
-
cof
veterán
A postásnak kell biztosítani bejárást a lépcsőházakba (nem az autósra gondolok), ha kulcsos, akkor egy kulcsot kell neki adni (ehhez gondolom kell a posta és a közös képviselő közreműködése). De már sok helyen kódos kaputelefon van, és van külön egy postáskód, így nem kell senkihez sem felcsengetni, legalábbis nálunk itt vidéken ilyen egyszerűen működik ez a dolog.
(#91763) vesir Oké, egy futárcég teljesen más dolog, ő telefonon el tud érni ha nagyon akar, mert minden rendelésnél meg kell adni telefonszámot.
(#91765) vesir Itt valószínű az új postásod a trehány, nem az egész posta hibája. Tegyél rá panaszt, addig nem hiszem, hogy változna a hozzáállása a munkához.
-
Nem fért hozzá a postaládához, lépcsőházban belül kívül meg zárt ajtó, máshoz nem csöngethet be csak úgy hogy bejusson, akkor nem tud beletenni semmit. Kivéve ha még másnak is van ott kézbesíteni valója de akor meg tud emide is értesítőt rakni.
A futárcégek ezt csinálják, ha nem tudnak telefonon elérni, ott a cetli, rajta a futár telefonszáma. Az akárki meg menjen a...ba, oda, nem az ő neve van rajta minek szedi le. -
A 10 nappal csak akkor számolhatsz ha hagytak értesítőt, néhány Budapesti kerületi posta már aznap visszaküldi! Hiszen kézbesíthetetlen, a címzett nem értesíthető. Ez is az ő szabályuk. Azért óvatosan kezeld őket, nem minden információval rendelkezik aki tájékoztat téged. Ha már bent voltál akár meg is nézhette volna a visszaküldendők közt panasz felvétel nélkül is ha tényleg 10 napig ott van.
-
vesir
tag
Bementem személyesen, az ügyfélszolgálaton rögzítették, elvileg meg tudják még állítani, mert 10 napig ilyenkor még ott pihen, mielőtt visszaküldik (hurrá, mehetek holnap is).
Az előző postás felmondott és az új, úgy tűnik, nincs tisztában a kapucsengő használatával / hogyan kell felragasztani egy cetlit. De azt sem értem, hogy miért egyből ezt a státuszt állította be, lehet, hogy tényleg csak simán annyira kezdő, hogy azt sem tudja, mit csinál.
-
Telefonos ügyfélszolgálat tud írni az NKK-nak ahol egy kis pénz ellenében még meg tudják állítani, de 1-2 napon belül célszerű. Ha simán írsz 30 napos a válaszolási idő. Szóval ezt kihagynám, inkább telefon.
"Küldemény és az értesítő kézbesítése akadályozott" és eddig ide sohasem tudtak értesítőt és levelet berakni a postaládába? Ragassza az ajtóra az értesítőt. Kamuznak már megint.
-
vesir
tag
"Küldemény és az értesítő kézbesítése akadályozott, küldemény feladó részére visszaküldve" alias a szerencsétlen gyökér postás nem tud megnyomni egy kapucsengőt. Ilyen esetben mi a teendő, hogy nem küldjék vissza a feladónak? Kézbesítő postát hívtam de nem vették fel... Írjak az ügyfélszolgálatnak?
-
SATO98
csendes tag
Létezik olyan hogy a posta a jövőbe lát hogy mit fog csinálni holnap? Mert 2019.09.11. | 12:00 dátummal készítik majd elő. Nem baj 10.ét kivették szabinak
-
joe-ker
senior tag
.
-
válasz
eron009 #91752 üzenetére
Ha Amazon UK az még EU és ez Lipcséből jön a GGMM GmbH az eladó, az is EU-s, nincs vámolás. Ha van áfa akkor a fizetendő összegben benne lenne, egyben fizetsz mindent, ami a közvetlen fizetés előtt van írva annyiba kerül.
130$ spanyol raktárból, Ez vajon honnan jön? Spanyol raktárból
-
eron009
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék tőletek.
Ezt néztem ki, amazonon a legolcsóbb, szállítással együtt is. Aliexpress-en kb 130$ spanyol raktárból, szóval az Vám és Áfa mentes.
Ez vajon honnan jön? Határon vámosok megfoghatják? (Mert akkor inkább Aliról rendelem meg)
Dispatch-ig elmentem amazonon rendelésben, ott nem láttam extra költséget, csak a ~15gbp szállítást.
Erre amazon felszámol még valamit? Esetleg a magyar áfát?
Köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest