-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
-
Xes
csendes tag
Új rekordom 31-én fizettem ki, HK post:
2016.06.03
12:47 (Hong Kong)
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country2016.06.04
12:30
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2016.06.04
15:42
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2016.06.06
13:50
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2016.06.07
13:25
Küldemény információ:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sortingMost hozta posta
-
zombei
aktív tag
válasz
Janaboy #70683 üzenetére
Nekem most kezdtek valamit intézni. Postának kellett nyilatkozni, hogy nem jött be az országba, meg nekem is hogy nem kaptam meg. (értelme nem tudom mi, mert ha nem jött be akkor nyilván meg se kaptam.) Pénzt már vissza utalták, úgyhogy innen az ő dolguk mit csinálnak...
-
Janaboy
veterán
TinyDeal német raktáros rendelések még mindig problémásak és eltunnek?
Janaboy
-
haxxika
senior tag
Sziasztok
Nővéremnek szeretnék rendelni Hollandiába egy Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32-es Gold színűt. Tudnátok adni valami oldalt, ahol rendesen vámmal minden egyéb költséggel meg tudnám rendelni? Eltévedtem már a sok oldal között, viszont fontos lenne hogy ne kelljen még ráfizetni, illetve az, hogy lehetőleg legyen rajta EU gar, ha vmi baj lenne esetleg. Köszi előre is.
Néztem a Spemall-t, de gondolom ők csájnából küldik a cuccokat, pedig árban rendben van.
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
atee_13
őstag
Alibabán kértem árajánlatot nagy mennyiségre. totál ismeretlen számomra az oldal először használtam. Az ár akár elfogadható is lenne, de nem igazán látom át, hogy a szállítási feltételeket hogyan tudom megnézni, mi mennyibe kerülne.
Valaki bonyolított már le náluk vásárlás? Tudna segíteni hogyan tudom kikalkulálni a szállítást?
-
zolda
tag
Sziasztok!
TomTop-nál próbálta már valaki a PAYPAL10 kupont? Rendelésnél a coupon code mezőbe nem enged semmit írni (csak üres legördülő lista van), promotion code-hoz beírhatom, de ott meg nem fogadja el... ahogy olvasom csak annyi feltétele van, hogy PP fizetés legyen. köszönöm. -
beg
veterán
válasz
Kukcaman #70668 üzenetére
Mert onnan jön. Csak épp vámszabad területről és ami a csomagban van (aminek az origin country: china), azt abban az országban kell vámoltatni, ahol használatba veszik. Jelen esetben te és itt.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
KutyiHU
tag
Sziasztok! Első rendelésem amit a vám megfogott. Kaptam levelet, kitöltöttem elküldtem + paypal visszaigazolást is $47 rendelés (telefon) Kínából svéd postával.
Mai Magyar Posta tracking:
Küldemény információ:
Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldveMost akkor kell fizetnem akár áfát is vagy sem?
Köszi a válaszokat!
-
beg
veterán
válasz
Kukcaman #70658 üzenetére
Áru egyedi értéke (deviza/mennyiségi egység)
USD/EUR stb./dbÁruk összértéke (devizanem)
A teljes pakkért amennyit fizettél, szintén USD/EUR stb. beleértve minden egyebet (posta, biztosítás stb.)Ha két külön értékű akármi, akkor elég csak az összértékest kitölteni.
A többinek akkor van csak értelme, ha mondjuk 10 db düznit rendeltél volna:
Küldeménytartalom, áruk pontos magyar megnevezése: düzni
Áru mennyisége (db, kg, egyéb): 10 db
Áru egyedi értéke (deviza/mennyiségi egység):0,1 usd/db
Áruk összértéke (devizanem): 1 usd[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, itt értetlenkedek egy nyilatkozattal:
"Egyszeri import vámkezelési megbízás magánforgalomban érkezett nemzetközi vámtartalmú postai küldeményhez közvetett képviseletre"Küldeménytartalom, áruk pontos magyar megnevezése
Áru mennyisége (db, kg, egyéb)
Áru egyedi értéke (deviza/mennyiségi egység)
Áruk összértéke (devizanem)A kérdés egyszerű, legalábbis másnak: Melyik helyre mit írjak... a küldemény tartalom még és a mennyiség még egyszerű, 2db
Az utána lévőket nem értem. -
vandor01
senior tag
válasz
internetezoo #70654 üzenetére
csak ugy jatszasibol rairjak, hogy 1millio $ azt ki fizeti ki a sarcot?
es ha akarjak be is hajtjak! hisz a tied a te neved van rajta! NAV nem trefal...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
beg
veterán
válasz
Eszem eldobom, hogy ez a közel 5-8 éves urban legend még mindig tartja magát
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Ja, de a vámos meg nem hülye. A ráírt összeg pedig semmit sem jelent. A csoportos rendelésnél volt, akinek 50 volt ráírva, még is átjött.
Ha éppen kifogják a csomagodat, akkor lehet 1$ is ráírva, ha nem annyi.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
tibcsi0407
félisten
-
Archttila
veterán
válasz
tibcsi0407 #70651 üzenetére
Csak az ÁFÁ-t nem? "22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt"
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Akkor ha én most 2db terméket rendelek egyazon eladótól (eBay kína) aminek a végösszege 47,378.00 HUF = 152.534 EUR meg kell fizetnem a kereskedelmi vámtarifát a 27% mellett, vagy nem ennyire szigorúak és azt a 2,5 eurót már nem nézik?
Vagy inkább jobban járok ha pár nap eltéréssel adom le a két rendelést?[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
beg
veterán
válasz
Bluesnail #70646 üzenetére
Igen jól érted. Megszűnt.
-
Bluesnail
csendes tag
Szia,
Volt ez az általad is idézett 51§ (4), hogy a 10 EUR-t el nem érő vámot/áfát nem kell megfizetni.
Mit tudsz róla, ez 2016. január 1-től megszűnt?Azért kérdezem, mert ha jól látom, akkor a 15/2004. (IV. 5.) PM rendelet helyett a 11/2016. (IV. 29.) NGM rendelet lépett hatályba 2016. május 1-én. Ebben a rendeletben már semmi ilyenről nincs szó.
És a 47/2015. (XII. 30.) NGM rendelet 2. bekezdésében a 2.§ (7) szerepel hogy "Hatályát veszti az R1. 51-53. §-a"Jól értem, hogy most már akkor a 10 EUR alatti vámot/áfát sem engedik el?
-
sz_abika
addikt
Üdv,
Hong kongi telefon vásárlás esetén van valami extra buktató? Gondolok itt mas frekvenciára vagy egyéb kínaiak által kreált műakadályra.Xiaomit hoznék, de nem tudom mi a helyzet hongkongi témával.
PSN: xszabikax
-
ace05
senior tag
-
Archttila
veterán
modDIY-rol rendelek akit érdekel privizzen! (world wide free shipping min. 50$) 24$-nál járok
[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Sziasztok!
Aki külföldről rendelt nyomkövetővel annak a magyar posta követte a saját nyomkövetőjével? Mert nekem harmadjára megcsinálja, hogy nem folytatja...
-
citkar
addikt
Üdv!
A Spemalltól rendeltem másfél hete egy telefont, pár nap múlva átváltott "Shipped"-re TN nélkül.
Nemrég írtam neki, hogy szeretném követni, TN-nel.
Eu Express postával kértem. Mára kaptam egy levelet miszerint sajnálják és küldtek egy TN-t, de számomra szokatlan formában, csupa szám (végén egy Q betűvel), ez lehetséges?
Kérdésem továbbá, hogy ezt az Eu express postás ügyet a http://www.17track.net/hu oldalon vagy máshol követhetem? Utóbbin először nem ismerte, majd kérdezett valamit a UK postával kapcsolatban és bedobott egy Jordániába szállítás alatt lévő csomagot -
ace05
senior tag
Valakinek hozta már Kínából a rendelését a Chronopost ?
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
RVR400 #70626 üzenetére
Én ilyenkor mindig telefonálok a boltnak, ha fel sem veszik akkor már telefonálok a következőnek. Persze volt,hogy telefonban is mondták, hogy oké meg holnap küldjük(hétfőn beszéltem velük, kedden küldik, amint beérkezett az utalásom(ráadásul a netbank ugye lehúzott egy 500-1000Ft-tal pluszban)) aztán péntekig semmi nem történt, délelőtt hív, hogy a futár nem viszi el, mert túl hosszú a csomag és visszautalják a pénzt. Nem mondom rendesen kicsaptam a balhét, és még nekem kellett háztól házig kérnem egy másik futárcéget, aki elviszi a boltból a cuccot, ennek a különbözetét sem fizették ki(tehát az akciós 990Ft GLS-ből lett 5 ezer Ft-os Royal). Ráadás direkt azon a héten mentem szabadságra, hogy akkor át tudom venni a cuccot. Következő héten meg a Royalos futárral vesztem össze, mert nem tudta hova rakni azt a baszomnagy csomagot, Én meg otthon sem voltam. Más kérdés, hogy egy bunkó paraszt volt a csávó, hiába beszéltem vele normális hangnemben is hívtam fel előre, hogy ne is gyere a megadott címre, mert nem lesz otthon senki. Ezt asszem meg is írtam a rossz boltok topikjába vagy mibe.
(#70619) tibcsi0407 Azért ez is csak részben igaz.. Én mindig megnézem a csomagon a bélyegző dátumát és hellyel közzel +-1-2 nap stimmel is. Persze már lehet, hogy ilyen mértékben a bélyegzőgyártás is megy náluk a kis raktárba.
(#70620) Dominó85 Így van. Mondjuk ahogy látom a kolléga Registered NL post-ot kapott.. amit nem minden bokorban osztogatnak ingyen. Persze, mint írta 13-án rendelte, 25-én kérte csak ki az eladó a számot.. Az 2 hét majdnem, az akkor is sok.
[ Szerkesztve ]
-
-
b.peti93
csendes tag
Sziasztok!
Először is szeretném megosztani egy ma érkezett csomagom track-jét, mivel kevés találatot adott a kereső 4PX Singapore Post-ra. MS********XSG
2016-06-06 Megérkezett a csomag, a postás bedobta a postaládába.
2016-06-01 15:30 Shipmnet arrived at destination country
2016-05-31 00:08 parcel dispatched from original office
2016-05-30 15:44 Mingle,Shenzhen,China /
2016-05-27 23:59 SG / Arrive at Airport
2016-05-27 23:59 SINGAPORE / Arrive at Airport
2016-05-27 18:00 HONGKONG / Depart from Airport
2016-05-27 18:00 HK / Depart from Airport
2016-05-27 14:00 HONGKONG / Arrive at facility
2016-05-27 14:00 HK / Arrive at facility
2016-05-25 13:31 Mingle,Shenzhen,China / Shipment operation completed
2016-05-25 10:42 Mingle,Shenzhen,China / Shipment arrived at facilityMásodsorban arról kérdeznétek benneteket, hogy rendeltem egy tpu tokot (1 dollár alatti összeg) Aliexpress-en Honor 6-hoz, de Honor 7-hez valót küldtek. Írtam egy e-mailt a shopnak, kérdeztem hogy nyissak dispute-ot, vagy mi legyen a következő lépés. Megkérdezte hogy az újraküldés megfelel-e. Azt válaszoltam hogy igen. A kérdés innentől jönne, a megkapott rossz toknak mi a sorsa?
-
RVR400
veterán
válasz
Atomgeszi #70618 üzenetére
A múltkor kellett volna gyorsban egy USB aljzat, amit egy értelmesnek tűnő magyar webshop oldalán meg is találtam. Más kérdés, hogy csak 3-at lehetett egyben rendelni. Elvileg készleten volt, azonban a terméket sikerült 3 hét után megkapnom. A poén az, hogy nem is azt kaptam, ami a képen volt...
Szóval rendelhettem utána kintről a jót, ami akkor 2 hét alatt megjött. -
bebe159
aktív tag
válasz
janakbacsi #70622 üzenetére
Majd a magyar határnál azért ülnek rajta jó egy hetet.
-
beg
veterán
válasz
Létezhet, de még nagyon ne aggódj, ebből még lehet bármi.
Szerk. elkéstem
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz
95%-nál nem volt probléma az ÁFÁ-val, de párat megvámolnak a csomagok közül. Azokat kifizeti a bolt a vevőknek, de abban maradtunk, hogy lealkudtam 3 dollárt (
) az árából az EU Express-nek és inkább használja azt mindenki, mert ott nincs ilyen gond.
Egyébként mindenkinek általában 1-2 napon belül fel lett adva az SF Airmail csomag.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
janakbacsi
őstag
válasz
Atomgeszi #70568 üzenetére
írtam nekik azonnal, de nem válaszoltak. beléptem a rendelésekhez és ott úgy látszik hogy már fel is adták, sajnos SF Airmail-el. létezik az, hogy ilyen gyorsan feladták? nem akarom elhinni.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Én vagyok láma és nem találom, vagy GearBest-ről EU raktárról valóban csak $13.83-ért lehet cuccokat rendelni? Kicsit sokallom az összeget más webáruházakhoz képest... Meg nem is enged más szállítási feltételt választani csak a gyorsított postait...
-
Dominó85
addikt
válasz
Atomgeszi #70618 üzenetére
A lassú posta azért ingyenes többnyire, mert jó esetben egy hét alatt összejön annyi rendelése az adott eladónál, hogy az neki is megérje. Van hogy megvan melyik jáat, melyik nap viszi szét a csomagokat a hét adott napján. Mondjuk legyen keddi nap. Ha előtte való szerdán rendelsz, szivacs... Ha hétfőn, akkor mák. Nyilván valamennyi kínai hazudik/ferdít/szépít a dolgokon. De aki csupán a gyönyörűen renderelt képek alapján rendel és a legalacsonyabb ár láttán... Ugye a varázs szavak: Türelem, utánjárás. Akiben ezek nincsenek meg inkább hallgassanak.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz
tiko76 #70616 üzenetére
A külföldi rendelések (főleg a kínai) nem a türelmetlenek otthona. Máskor válassz gyors postát vagy várj nyugodtan. Ha van előtted ugyanarra a termékre ugyanattól az eladótól 600 másik rendelés feldolgozása alatt... szerinted a sor elejére kerülsz??? Komolyan mondom a türelmes és tapasztaltabb rendelők szívnak a türelmetlenek "jelző nélküli" emberek miatt. Idén már 5x alkalommal kaptam a kínaitól olyan levelet, hogy a pár nap után pampogó (figyelem) magyarok miatt nem szállít hozzánk. Ehhez csak gratulálni tudok és tök igaza van keleti "barátainknak"... sajnos.
* Péter - 06302461862 *
-
beg
veterán
válasz
tiko76 #70614 üzenetére
Nem. Ez még kínában van, nyugi. Nem a kapkodó emberek sportja a standard postával rendelés. A szállításhoz TN-t 25-én kért, tehát addig malmozott.
[ Szerkesztve ]
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ma, azaz hétfőn kora reggel már válaszoltak.
Szabályzat szerint csak a PayPal-os címre tudnak kézbesíteni. Online chat-en felvettem velük a kapcsolatot, abban egyeztünk meg, hogy visszamondom az előző rendelést és leadok egy új rendelést a jó adatokkal.
Ez volt háromnegyed hétkor, fél tízkor már kaptam is az e-mail a refund-ról.A felületen nézve viszont még a régi és az új rendelés is "processing" státuszban van.
Mennyi idő alatt szokták a TinyDeal-en feldolgozni a rendeléseket?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
hupisom1
tag
válasz
tibcsi0407 #70605 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
tibcsi0407 #70605 üzenetére
Egy garis Mstar S700 ügyében is közbenjárhatnál. Bár elvileg a héten már javítják, és visszaküldik. mondjuk május 15-én már megkapták a telót. Szóval ez nem éppen gyorsszerviz.
-
RVR400
veterán
válasz
kmarci25 #70600 üzenetére
A lényeg nagyon egyszerű: nem német raktáras cuccot vettél, mivel ott csak egy lehetőség van, ami a Free shipping mail.
Ez a cucc Kínából jön Neked, és akkor bizony vámkezelve lesz.
A rendelésednél a cucc képe mellett ott kell lenni a megnevezés és a cikkszám alatt, hogy Shipping from: Germany.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Corel Draw topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest