Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Milyen mosógépet vegyek?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Üdv!
Átolvastam a fórum elejét, hasznos volt, köszönöm.
Az a kérdésem, hogy mindenképp PayPallal érdemes fizetni, vagy ha a bankszámlámhoz van virtualis bankszámla netes fizetéshez (aminek saját számlaszáma, cvc kódja van s annyi pénz van rajta amennyit ráteszek erre a célra) azt is nyugodtam használhatom?citkar
-
citkar
addikt
Üdv!
Az amazonon szeretnék vásárolni (most először) s azt keresem, hogy a postaköltség felől hol lehet ott tájékozódni, ha csak UK-ban van ingyenes posta?
Konkrétan egy headsetet vennék s gőzöm sincs mire számíthatok postaköltség gyanánt.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, ha kis dolgot rendelek külföldről, konkrétan telefonra fólia, akkor is kell tracking numbert kapnom? Mert gondolom ez levélként is jöhet.
Gondoltam kipróbálok egy számomra ismeretlen oldalt s még nem kaptam. A rendelésnél azt írja, hogy complete és kifizetve a kemény 4.5 euro, de más nincs (mármint tracking number).[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
sziasztok
azt akarom kérdezni, hogy ha visszaküldtem gariba egy telót (Minidealhez) a tracking number szerint a célországba megérkezett. Ezután még vált vmire, vámolva vagy vmi, mint nálunk?
Mert már kb. egy hete ennyi, hogy célországba megérrkezett. -
citkar
addikt
válasz cappa72 #8058 üzenetére
nekem 23-án érkezett meg a célországba
de akkor nincs már vám miegymás, csak át kell vegyék?
már jeleztem nekik, hogy egy hete ott van, de azt írják "not receice"és (#8060) Danex :
Néztem, ezt írja:
2013.07.23 09:25, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.07.17 17:09, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.07.16 19:21, Budapest 72 posta, Item information : Küldemény felvéve / Item acceptedcsak ha én kapok eztuán még jön a vám elé állítva s vámkezelve történés, de akkor ha Kínába küldök ez nincs? Azaz elvileg átvehető?
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Megnéztem, de pontosan nem látom mivel mond többet, talán az utolsó azt jelenti, hogy még úton van a számukra közeli psotairoda felé?:
item No. Year Status Location Destination Country Date
RR232297081HU 2013 Collection HU CN 20130716 2021
RR232297081HU 2013 Departure from outward office of exchange HUBUDA CN 20130717 1709
RR232297081HU 2013 NULL HU101 CN 20130718 0327
RR232297081HU 2013 Arrival at outward office of exchange 10010200 CN 20130723 0925
RR232297081HU 2013 NULL 10010200 CN 20130723 1320 -
citkar
addikt
Üdv!
Az a kérdésem, ha Paypallal fizettem egy dolgot, majd miután megkaptam később garanciáztatni visszaküldtem van-e még köze a Paypalhoz, ha pl nem veszik át vagy átveszik, de nem történik semmi? -
citkar
addikt
válasz instantwater #8473 üzenetére
De így 45 nap elteltével lehetséges, megoldható még?
-
citkar
addikt
válasz maj-viktor #8662 üzenetére
tévedsz:
A "minideal +4$ +4% paypal" nagy tévedés, ott amit kiírnak, az annyi és nem több.
Azonkívül elég hamar megkaptam az utóbbi két telefonom onnan, mindkettőt két héten belül hozta a postás. -
citkar
addikt
válasz CoolBoy323 #9159 üzenetére
a mai hétfő szombat talán
-
citkar
addikt
Egy kis információ:
többször szóba kerül a garanciáztatás, én a minidealnél vettem (több) telefont s egyet visszaküldtem garanciáztatni, ugyan még nem ért vissza, de azt az információt kaptam, hogy kész van s hamarosan (talán ma) küldik is vissza. Egy jó pont (lesz) részükre ha vissza is ér
Eddig biztató legalábbis.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz hidroponi #9429 üzenetére
Hát meglátjuk, eddig rendesen, korrektül válaszoltak, amíg oda (nem) ért s utána a szereléssel kapcsolatban hihető információt adtak, pedig megtehették volna, hogy félrebeszélnek.
De persze amíg nem kaptam a kezembe valóban nem biztos. Majd jelentkezem még, hogy hogy alakult tovább. -
citkar
addikt
válasz Sanyaman #9436 üzenetére
De gondolom az a rendeléstől számított rövid időn belül történt vagy már eleve rosszat kaptál.
Mindenesetre én a mások tapasztalatai alapján, amiket itt összegyűjtöttem bizakodó vagyok, eddig úgy történt minden, mint azoknál akik rendben garanciáztattak. Igen, persze én lehetek kivétel -
citkar
addikt
Sziasztok!
Van egy kérdésem: vettem egy telót a minidealről(áfát megúszta), majd gariba visszaküldtem s most jött vissza, de úgy tűnik az áfát kéne rá fizetni (papírt kérnek be).
Nos ha gariból jött vissza nem mondhatom azt, hogy itt vettem használtam Mo-n? Vagy nem érdekli őket?
Esetleg kérhetnék a minidealtől egy papírt, hogy gariban volt?[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz maj-viktor #9979 üzenetére
Nem vág földhöz az áfa ára, de mivel tényleg csak garanciába küldtem vissza, amiről van a postai papírom is, felmerül az a probléma, hogy én ezt a telefont vehettem volna egy apróhirdetésen is mindenféle számla nélkül és persze ebben az esetben ki fogja igazolni, hogy ez a telefon mennyibe kerül, ha pl a eladót sem érem el?
mi alapján akarnak áfát számolni?
ez a gyakorlatban könnyen megeshet -
citkar
addikt
válasz maj-viktor #9990 üzenetére
Igen, van egy levelezésem, mert nem csak úgy küldtem ki, de akárki lehetett volna, csupán az order numbert adtam meg, amit megadhatott az "eladó" is.
Nem volt számlám a telefonról mikor visszaküldtem, azaz volt egy kis papír amin volt pár szó (tényleg csak egy pár) tyúklábas betűkkel, de hogy az lett volna? Nem tudom.
A garanciáztatáshoz nem kellett más csak a rendelési szám és egy videó a hibáról, ami alapján adták a címet hova küldjem s megnyugtattak meg fogják szerelni, ami elvileg meg is történtMint írtam nem a 27% áfa és a kb 2-3 % vám vág hanyatt, nincs 20 ezer forint az egész, már több telefont rendeltem, nem tétel.
Hogy megérts engem végre (mert valamiért azt hiszed csak te érted a másikat de megpróbálom még egyszerűbben leírni, hátha így megérted) : az én konkrét esetemtől vonatkoztassunk el (ugyanis ami miatt valóban érdekel, az egyik telefont el tervezem adni és ha a következő tulaj garanciáztatja vele is megeshet, akkor miféle számlát mutasson be, ha engem nem ér el) mégis mi alapján akarják vámolni s az áfát számolni, ha nem derül ki a készülék eredeti ára? lehetnek ők okosak s nem akarják, hogy átverjék őket stb, de ha nincs számla...nincs számla.
Azt hiszem ennél szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni szóval a kérdés még egyszer: ha nincs számla a termékről, hogy mennyibe került, akkor mi alapján számolnak áfát és vámot, vagy mi történik ebben az esetben? (Az is felmerült bennem, hogy visszaküldik a(z utolsó azaz a kínai) feladónak.)[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz maj-viktor #9999 üzenetére
Bőven túl volt a 45 napon, kb. 3 hónapot használtam.
Alapvetően teljesen rendben ment a garanciáztatás (az odaküldendő postadíjat fizettem ugyan:3-4 ezer forint), de ahhoz képest, hogy egy működésképtelen telefonból lesz egy normális megéri, még áfával is.
Konkrétan a minidealtől jött s rendben intézték a garit, legalábbis "dolgoztak" rajta s visszaküldték (bízom benne a már működő telefont).
Azért is lesz jelenleg kettő hasonló telóm, mert nem vártam míg a gariból visszajön, rendeltem egy másikat (jól is tettem, mert 2 héten belül jött másik, míg a gari intézése kb. másfél hónap volt).Végül is arra jutottam egy számla másolatot adok a vevőnek s aztán kezd vele, amit akar.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Amikor vámolják a csomagod s bekérik a papírokat, azt postán jelzik, azaz küldenek valamiféle tájékoztatót?
Egyelőre nem kaptam, de gondolom csak küldenek. -
citkar
addikt
válasz maj-viktor #10059 üzenetére
Ha fizetni kell, fizetni kell, ha van értelme, ha nincs.
Egyébként a magánszemélyek nevére érkező EU-n kívüli csomagokból nem hiszem, hogy sok folyna be, szerintem a többség jó ha 2-3-t rendel évente 100 USD fölött, legalábbis magamból kiindulva.A költségvetés 1/3-a az ÁFA hisz gyakorlatilag mindenen van (és a külföldiek közül sokan el se hiszik, hogy létezhet 27%-os ÁFA), de szerintem kicsi (akár elhanyagolható) lehet az EU-n kívüli csomagok ÁFA-ja melyeket magánszemélyektől lehet behajtani (hisz a kenyértől kezdve a benzinig valamennyi mindenen van, ami emellett 2-3 telefon 27% a eltörpül).
Mindezek mellett, ha behajtják, nincs mit tenni. Amit rendelnek a legtöbbet még ezzel az árral is megéri, csak persze nem annyira. -
citkar
addikt
válasz instantwater #10313 üzenetére
Hát nem mondhatni rájuk hogy "kicsire nem adnak"
-
citkar
addikt
válasz Teejay83 #10587 üzenetére
Az, hogy "vám elé állítva" különösebben nem érdekes valóban, de a végkifejlet már igen, az szerintem pont ebbe a fórumba tartozik. Illetve az, hogy honnan rendelte és milyen postával érkezik.
Ehhez tanácsot is kérhet, pl ha látja a tracking number alapján, hogy bekérnek papírokat, de még nem jön a levél itt megtudhatja hol érdeklődjön s adott esetben heteket is nyerhet az ügyintézéssel.(#10591) Teejay83: nem csak a megúszásról szól, de nem hiszem, hogy aki kintről rendel, azok közül senkit nem érdekel, hogy mire számíthat, hiszen többségében árérzékeny vásárlók élnek ezzel a lehetőséggel. Ami nem jelenti azt, hogy nem fogja megfizetni azt, amit meg kell.
Nekem is adtak tanácsokat még mielőtt a levelet megkaptam, bár nekem sokat nem kellett várnom rá. Aztán ügy intézek a megfelelő intézménnyel.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Azt írtam is, hogy ilyen részletinformáció valóban szükségtelen, de a teljes már hasznos lenne (amikor kézhez kapta a csomagot).
Hisz a tapasztalatok megosztása hasznos. Persze azzal nem segít, ha csak siránkozik, hogy meg akarja úszni.De én sok hasznos dolgot tudtam meg: pl. az összefoglaló nem tér garanciális ügyintézés esetén felmerülő problémákra. Egy fórumtárs ugyanis hiába fizette meg a vámot a készülék (első) beérkezése kapcsán, amikor garanciális ügyintézés után ismét beérkezett és a vám megfizetését kérték, hiába lobogtatta a számlát miszerint ő már megtette, emellett nem tudta bemutatni a papírt miszerint ő adta fel (azaz elhagyta a feladóvevényt) és a posta ezt nem tudta pótolni, ezért újra meg kellett fizetnie.
Valamint, ha túladok egy készüléken, amin van garancia, hogy a második tulaj ne járjon így, érdemes erre figyelmeztetni és érdemes egy számla (vagy átutalás) másolatot adni neki, mert szüksége lehet rá.
Egy szó, mint száz, az valóban felesleges, hogy csak a vámkezelési költség megúszása miatt sírjanak az emberek, ha fizetni kell, fizetni kell, ez a törvény. Azonban ezen túl, de ezzel kapcsolatban sok hasznos információt lehet kihámozni a topikból. Ezért örülök is, hogy megalakult és hogy viszonylag pörgős, valamint segítőkész emberek is járnak erre.
Amint a végéra járok én is a garanciális ügyintézésemnek én is megírom mind a webshopos, mind a posta/NAV-os tapasztalataimat
Ha már az lejön nekik, hogy nagy becsben kell őrözni a feladóvevényt, megérte.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz axioma #10594 üzenetére
Nekik az a problémájuk, amivel egyet értek, hogy ne arról szóljon a fórum, hogy: a csomagom megfogják, vagy nem fogják. Ha kiderült írja meg, a többi információval együtt, annak van értelme...de, annak, hogy reménykedik...annak nincs.
A te példád esetében, ez olyan mintha a HÉV-ről telefonról netezne valaki s azzal telítené a topikot, hogy az elkövetkező 5-10 percben vajon jön-e ellenőr, vagy sem...tőlünk ezt ugyan meg nem tudja. Erre senki se kíváncsi, de arra a tapasztalatra, hogy egy hónapban átlag egyszer van, vagy naponta és milyen bírságot szab ki, hol kell befizetni stb., na arra már igen.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
A felnyitásról:
tőlem garancialevelet kértek (mert garanciális ügyintézésből tér vissza), mondtam nekik, hogy természetesen elküldtem a termékkel (amennyiben a tyúklábas papír az volt), valószínűleg benne van most is, erre visszaírták, hogy semmiféle dokumentáció nincs benne; gondolom felnyitották (de valószínűnek tartom, csak azután, hogy írtam nekik benne keressék). -
citkar
addikt
válasz instantwater #10715 üzenetére
Ha a célállomás másik ország (EU-s legyen), másik személy, oda kell ÁFÁ-t fizetni, ami szinte biztos, h kevesebb a magyarnál..EU-n belül pedig nem szükséges.
-
citkar
addikt
Üdv!
Had írjak én is némi tapasztalatot, mert páran úgy sem hitték, hogy igazat mondtak a kínaiak garanciális ügyintézés kapcsán:
Tavasszal rendeltem a Minidealtől egy telefont kb.200USD értékben. Két hét alatt megérkezett, örültem, használtam. Júliusban valószínűleg a képernyő driverét felülírhattam s nem érzékelte az érintést. Minideallel beszéltem, kértek videót, kaptak, azt mondták küldjem vissza, megcsinálják.
Két hét után azt írta az egyik oldal (tracking number alapján), hogy megérkezett, de ők állították, hogy nem, de egy másik (részletesebb) oldalon valóban azt írták, hogy még a helyi postán nincs. Végül megkapták, majd kb 1-2 hét alatt megszerelték s visszaküldték postán.
Két héten belül vissza is ért, de vám! Telefon hozzájuk: küldjek garipapírt (kérdeztem feladóvevény kell? azt mondta nem). Minidealtől garipapírt kértem, nem értették, mondták az oldalukon fenn van, hogy minden garis, de küldtek egy számlát amin rajta van, hogy garanciális. Posta: kell számla, feladóvevény, fizetési (banki) bizonylatot miegymás...ekkor megkérdeztem árulják el mi kell s elküldöm, mert három emberből három félét kértek időközben emailen. Végül sikerült a Minidealtől egy számlát kértem melynek az aljára ráírták (rádiktáltam), hogy garanciális ügyintézésből visszaküldve... tracking number. Közben ugyan kaptak PayPal fizetési dokumentumot, de ennyi alapján végül kiküldték postán, minden egyéb (fizetés) nélkül.A Minideal segítőkész volt, a garanciális telefont megcsinálták. Nyugodt szívvel ajánlom őket.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz Athoszka #13617 üzenetére
Én is küldtem vissza Minidealhez gariztatni telefont, kb. 3 hét volt míg kézhez kapták, pedig kb szűk 2 hét után már a legtöbb nyomkövetési oldal azt írta, hogy célrozságba megérkezett, de valaki mutatott itt egy másikat, amin valóban azt írta, hogy országba megérkezett, de a célpostára még nem.
Szóval szerintem nem kell aggódj.UI:a feladóvevényt remélem eltetted (ugyanis nem pótolható!), mert ha visszafele ÁFÁ-t kérnek, anélkül tuti fizetned kell (akár fizettél már érte, akár nem!).
(#13563) fecs:
Nekem Minidealnél kb. 3 hét volt míg megkaptál, kb. 1 hét (vagy kicsit több) míg megcsinálták s kb. két hét vissza...illetve másfél hét míg a vámon átjött a papírok bekérése miatt. Összességében nagyságrendileg másfél hónap volt, vagy picit több a magyar vámoltatás miatt.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz Athoszka #13623 üzenetére
A feladóvevény is szükséges, de kellett még egy fizetési dokumentum (én PayPallal fizettem, arról küldtem), valamint, ami biztos nélkülözhetetlen: egy garanciát bizonyító papír, amit külön kértem a Minidealtől s kaptam egy számlát először, amin szerepelt ugyan, hogy garanciális az eszköz, de nem fogadták el, ezért utána megkértem őket, hogy írják rá (a számla aljára) ez az eszköz garanciális ügyintézés végett volt kinn, ami befejeződött s visszaküldték az adott nyomkövetési számon, ezt az emailt továbbítottam s így már kihozta a postás.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz Athoszka #13626 üzenetére
Tőlem kérték s én elküldtem nekik, de hogy csak a sablon szövegük része volt s nem hitték el akkor, hogy gariztatni volt, vagy valóban kell-e nem tudom.
Mindenesetre, mivel minden dokumentumot be tudtam mutatni nekik, nem is kellett ÁFÁ-t fizetnem a gariból visszatérő eszközömre. -
citkar
addikt
Sziasztok a DX.com-ról rendeltem két fülest, összesen kb 13 USD értékben. Ehhez kell kapjak tracking numbert? Igaz eddig ott tart a dolog, okt.31. ótta hogy: Order is being processed.
Mindig ennyit ülnek rajta? Máshol 2, max 3 nap s volt követhető tracking numberem. -
citkar
addikt
Annyiban sántít a hasonlat, hogy a traffipax előtt elmehetsz gond nélkül, ha nem mész gyorsan senkit sem érdekel, de le van írva törvényben, bizonyos érték felett ÁFÁ-t kell fizetni, csak nem automatikus, hanem neked kéne, mégpedig a vámon való fennakadás ellenére is! Tehát az is adócsalás, ha megkapod a csomagod (átjött a vámon) és nem fizetsz utána ÁFÁ-t (pedig a törvény szerint kell.
A NAV épp ezért ellenőrzi a fizetésednél is mit fizettél (a munkáltató mit fizetett utánad) s ha nem megfelelő a törvénynek, megbüntetnek, csak az automatikus, de ha nem fizetnéd, akkor sem mondhatod, hogy nem kérték.(#16201) skristof: Szerintem nincs így.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Én arra reflektáltam, hogy te szerinted akinek a csomagja átcsúszik a vámon s nem kérték az ÁFÁ-t az rendben van, de ha ÁFA köteles igenis kötelessége az embernek kifizetni s ha nem teszi, adót csal s ha ebben segédkezel...ismerős gondolom.
Mint ahogy akkor bűnös lennél ha abban segédkezel hogy vki 150-nel menjen (és nem az a kérdés lefülelik-e vagy sem, túl gyorsan ment, büntetendő, más kérdés megbüntetik-e).[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Mar foglalkoztatott a kerdes egy ideje, hogy valahol jo notebookot megeri rendelni? En kerestem, de nem talaltam webshopot, ahol pl jo Lenovo vagy barmifele notit megerne rendelni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dell notebook topic
- Ukrajnai háború
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest