- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy bicikli váz rendelésén EU-n kívüli országból. Szeretném pontosan megtudni hogy mennyi vám jönne rá (150 EUR felett van, tehát nem ÁFA-ra gondolok, hanem konkrétan vámra), hol tudnám megtalálni ezt az infót? Próbáltam átböngészni ezt a vámtarifás PDF-et az összefoglalóban, de nem lettem sokkal okosabb. Kerékpár kategória van, de gondolom ez nem annak minősülne, hanem valamilyen alkatrésznek (?). Meg azt sem tudom hogy pl. számít e hogy melyik országból származik. -
Degeczi
nagyúr
válasz
tomaszka88 #102398 üzenetére
Konkrétan milyen aggály merült föl, ami másik kínai webshopnál nem? A Temun tudsz használni biztonságos Paypalt, míg pl. az Alin nem...
A termékek meg tök ugyanazok, de jellemzően drágábban, így csak jó akció esetén érdemes - de akkor miért ne? A szállítás általában sokkal gyorsabb, mint Aliról, és az esetleges késés esetén is automatikusan jár a $5, szemben az Ali kamu $1 kuponjával. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!Néhány ismerősöm már rendelt a méltán híres Temuról. Megkaptak minden rendelt terméket, azonban nekem vannak aggályaim az adatbiztonságot, és termékminőséget illetően.
Olvasni lehet aggasztó cikkeket a Temuról kapcsolatosan, így nyilván meggondoltam magam a rendelésekkel kapcsolatosan még úgy is, ha más email címmel regisztrálnék, és virtuális kártyát használva vásárolnék.
Ti mit gondoltok róla, milyen tapasztalattal és véleménnyel vagytok?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Cblacksmithc
tag
válasz
Cblacksmithc #102387 üzenetére
Na végre valami pozitívum:
eddig a temu-s nyomkövető már azt írta, hogy itt van Mo-on a csomag, most beraktak 1 olyat, hogy
Csomagja új nyomon követési frissítése a korlátozott repülőjáratok miatt még nem áll rendelkezésre. Csomagja jelenleg a repülőtéren várja az indulást. Köszönjük a türelmét. Biztos lehet benne, hogy csomagja még időben megérkezik. A Temu 1 700 Ft jóváírást ad, ha a termék később érkezik meg, mint február xxx...
tiszta vicc, hogy lesz ebből határidőre csomag ? Nem, egyáltalán nem nagyon bízom abban, hogy megkapom, pedig ajándék lenne....
-
embe
nagyúr
válasz
Jahno #102394 üzenetére
Ezeken túl vagyok. DHL viszi, de a bp.-i logisztikai központból. Odáig kellene vinnie a postának. Így a magyar DHL lepattintja, hogy a posta. A posta rendszere viszont nem ismeri ezt a vonalkódot. Több posta, köztük két megyeszékhely főpostája. Illetve a FB-on írta egy tag, hogy látott már ilyet, működik. Elküldtem neki a nem kitakart vonalkódos felaót, és visszaírta hogy nem jó a vonalkód.
Majd egy hete küzdök vele. Ennyi. Még egy MPL emailre várok, elküldtem nekik is, hogy ha nem jó, akkor milyen a jó kérdéssel.
Most az eladóval egyeztetek, másik szállítási módról. -
embe
nagyúr
Sziaasztok!
Úgy alakult egy nagy és értékes ebay-s vásárlást vissza kell küldeni Németországba. A kapott ingyenes csomagcimkét az MPL nem tudja értelmezni. Már 1 hete kűzdök velük.
Közben néztem egy csomagkalkulátort, ezt dobta.
Van különbség az árakban. Az olcsóbbak mennyire megbízhatóak? MPL 41eFt. lenne.
-
Jahno
veterán
válasz
Cblacksmithc #102387 üzenetére
Parcelsapp és hasonlók?
-
Cblacksmithc
tag
a temu saját oldala kivételével hol lehet követni csomagot ? (csak eo tracking van, ott meg nulla, pedig már itthon van)
-
Ka_
csendes tag
Ez komoly, hogy a Temu csak 7000 Ft feletti rendeléseket szállít? Nem lehet vásárolni 7k alatt?
Fizetnék (2300 Ft), de nem engedi, mert 7k alatt van.
-
prolad
addikt
válasz
z123456z #102371 üzenetére
Kaptam most egy mailt az ExpressOne-tól, hogy kezelik a csomagom és nagy eséllyel holnap megkapom, majd reggel szólnak. Se a normál tracking oldalakon, se az ExpresOne oldalán nincs semmi erről, nem frissül a státusz. Szóval lehet neked is egyszer csak jön a mail.
Kérdés, külön ExpressOne csomagautomaták/csomagpontok léteznek? Az létezik, hogy pl Alzaboxba is pakolnak?
-
Gabesz87
veterán
válasz
yogibear #102379 üzenetére
Miből gondolod? Ez elég új tablet, jó a HW és kapott Widevine L1 támogatást. EZért az árért szerintem baromi jó vétel, úgyhogy el tudom képzelni, hogy rohadt nagy a kereslet rá. Chat-en beszéltem valakivel, elvileg 2-án lesz belőle készlet. Mostmár várok még kicsit. Aztán lesz ami lesz. Annyira nem SOS.
-
Gabesz87
veterán
Jan.10-én rendeltem BG-n egy tabletet, ami akkor előrendelésben volt. Múlt héten jött egy üzi, hogy kérem-e vissza az árát, vagy megvárom. Most azt írja a rendelésnél, hogy Estimated to ship before February 24, 2024
EZ normális dolog? VAgy annyira sokan rendeltek ilyen tabletet, hogy nem győzik készlettel? Egy Alldocube iPlay 50 mini Pro NFE 256GB tabletről van szó.
-
prolad
addikt
válasz
z123456z #102371 üzenetére
Nekem is local carrier 26-óta (bár ott már elég késő este), ma nem haladt semmit. Volt már olyan, hogy nem frissült, aztán 3-4 bejegyzés megjelent, olyan is, hogy valahol parkoltatták ameddig van elég csomag. Engem is az zavar, hogy mindjárt Újév, bár ha itt van EU-ban, csak nem küldik vissza, egyébként meg nem számít (nekem se 2 dolláros csomag).
-
yogibear
addikt
válasz
dellfanboy #102374 üzenetére
Eszerint a hunglish szöveg szerint (rendelés félretéve
) valszeg Kínából...
Parcelsapp informatívabb, angolul használva, mert kiírja a szállítmányozókat is.
Pl.: Tracked with couriers: Cainiao, 4PX Express, ExpressOne
És akkor egyértelműen látszik honnan melyik szállítók által jön... -
Cblacksmithc
tag
válasz
dellfanboy #102374 üzenetére
köszi és ha kérdés az jó...
csomagról nem derül ki ???
-
dellfanboy
őstag
válasz
Cblacksmithc #102373 üzenetére
a temu által kuldott emailbe ez volt a story:
(arra mondjuk kiváncsi lettem volna, hogy most akkor a csomag kínából jött vagy vmi eu raktárból)Kézbesítve
Successful delivery
HU B24
2024. január 25. 11:50
Delivery tour scan
HU B24
2024. január 25. 07:42
Delivery depot inbound
HU B24
2024. január 25. 05:36
Hub outbound
HU BUD
2024. január 24. 18:42
Hub inbound
HU BUD
2024. január 24. 18:42
Vámellenőrzés befejeződött
2024. január 23. 08:29
Csomag megérkezett a repülőtéri raktárba
2024. január 22. 01:43
Repülő elhagyta a repteret
2024. január 21. 07:21
Megérkezett a célország repülőterére
2024. január 19. 11:30
Rendelés elküldve
2024. január 15. 14:12
Rendelés csomagolva
2024. január 15. 12:31
Rendelés félretéve
2024. január 15. 03:29
Rendelés sikeresen fizetve
2024. január 14. 12:40
Rendelés elküldve
2024. január 14. 12:40 -
Cblacksmithc
tag
válasz
dellfanboy #102370 üzenetére
Nyomkövetés látszik valahol ?
(temu csak azt jelzi, h. eone hozza majd itthon) -
z123456z
őstag
válasz
Jahno #102369 üzenetére
Már 6 napnál járunk, és ez nem az egész szállítás, hanem a megérkezett a helyi szállítóhoz státusz. Ráadásul úgy, hogy a helyi szállítónál meg sem jelenik, nem kapták meg. Lóg a levegőben , nincs sehol. Tehát, hogy teljesen világos legyen, Yunexpress és track17 szerint Amszterdamot elhagyta, és megérkezett ide, de itt nem tudnak róla 6 napja. Ez még mindig normális? Nem hiszem. És express one sablon választ adó ügyfélszolgálata azt válaszolta, hogy pár nap múlva jeleztem a feladónak. Ott meg kezdődik a hold újév. Szépen vagyunk. Én miért nem kerestethetem?
Le is sz@rnám, ha nem egy 200 dolláros cucc lenne. Szerencsére paypallal fizettem, talán visszakapom. -
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #102314 üzenetére
a temu azt irta szallitasra, hogy 23- es elseje kozott erkezik. 25-en hozta az express one futar, fizetni nem kellett es amit rendeltem 100% megkaptam, tores hiany nelkul.
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Tradingshenzen vagy giztop oldalról kell-e extra kóltséggel számolni? Nem eu raktáros rendelés. Tradingen pl. írják hogy global mail vagy prioritynél nem kell, de fizetésnél az árnál az van, hogy X$(tax excluded). Most akkor mi van? Ha included lenne biztos lenne, hogy nincs más. De így?
-
z123456z
őstag
válasz
prolad #102361 üzenetére
Én pedig ezért vagyok ideges:
Így áll most, 3 nappal a helyi szállítóhoz kerülve:
BF és Karácsony körül a helyi szállítóhoz kerülve már másnap kihozták volna, de kapacitás problémák miatt január lett belőle, mindenesetre végig követhető volt:
Ez is egy régebbi, itt is pikk-pakk kihozták, miután a szállítóhoz került:Szóval ez elveszettnek tűnik.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Amikor egy csomag jön Kínából Amszterdamon keresztül, és ott már a vámkezelés után azt írja, hogy "delivered to local carrier", az mit jelent pontosan, már az Express One-nak átadták, vagy itt is játszik még először a Ghibli? Csak mert eddig az összes Yunexpresses csomagom ezen státuszt követően egy-két napon belül nálam volt, most 24-én írták be ezt az állapotot, de Express One-nak az oldalán még "csak elektronikus adat érkezett" szerepel. Ez mi lehet? Természetesen ilyenkor eo üsz. sem segít, mondván, hogy ezt nem látják, mert nem kapták meg. Marha bosszantó, hogy se black friday, se karácsony, se semmi extra, és mégis...
-
moma
őstag
válasz
Jahno #102351 üzenetére
nekem is emírségből jön, de az ebayen meg yemen van
megnéztem most parcelsappon is és itt is végig yemen van, viszont ha megnézem az emirátiusos trackinggel akkor is yement írszóval ez lesz az kösz!
amúgy ha már ennyit variálnak igazán elkerülhetnék a postának ezt a lehúzását is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest