-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xelo
addikt
válasz
aldebaran #102854 üzenetére
no igen, te törlöd a sütit a te oldaladról, de ők akkor lopják el amikor megvan nyitva a böngésződ.
az a süti amit te töröltél az náluk még bizony aktív lehet. példa: https://www.malwarebytes.com/blog/news/2024/01/info-stealers-can-steal-cookies-for-permanent-access-to-your-google-account
-
Xelo
addikt
válasz
aldebaran #102836 üzenetére
+ 1, csak olyan eladótól veszek aki már több éve az oldalon van, sok a pozitív értékelése és véletlen sem számokból áll a bolt neve.
sok éve rendelgetek aliról, talán 1-2x volt gond a termékkel és nem volt problémás leboxolni a dolgot alival vagy az eladóval. nyilván az is segít hogy én angolul tudok, nem fordítózok így max az ő oldalukról csúszhat el a kommunikáció...
de eddig ezzel se volt problémám, mindig értették hogy mit akarok. az is lehet hogy azért vesznek komolyabban mert nem filléres dolgokat szoktam rendelni, ha meg filléres dolgokat rendelnék azt elvárások nélkül tenném (nem lepődök meg ha valami olcsón sz@r)
-
Xelo
addikt
ilyet se gyakran tapasztalok, aliexpress rendelés kínából megérkezett 7 nap alatt postával: Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking (parcelsapp.com)
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
válasz
jojoando #101793 üzenetére
Ha a probaidoszak alatt lemondod az elofizut akkor nem vonja le az eves dijat. En sokszor trialozok pl amazon prime videoval, idonkent ad 30 napot free de ott is le kell mondani mielott kifutna a probaidobol, amugy vonjak az elofizut (mas streaming szolgaltatasok is igy mukodnek). En is beneztem egyszer anno, azota meg tudom hogy ez van, figyelni kell.
-
Xelo
addikt
válasz
jojoando #101791 üzenetére
már a próbaidőszakos képernyőn (amit elfogadtál) is írja hogy bármikor lemondható a google play előfizetéseidnél. nem engedély nélkül lopnak, a felhasználó olvasás (vagy az olvasott szöveg értelmezése) nélkül fogad el dolgokat.
a free trialok kb mindenhol így működnek.
-
Xelo
addikt
válasz
ati888 #101750 üzenetére
nem ismerem, de elvileg szállítanak: Home delivery, pick-up or in-store pick-up · HomeCineSolutions
upsz Lauda egy pár órával megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
válasz
"_Maverick_" #101701 üzenetére
most németbe utazik a csomi, onnan meg majd átadják egy hazai cégnek (vagy a postának vagy egy másik csomagszállítónak).
-
Xelo
addikt
válasz
"_Maverick_" #101622 üzenetére
nemrég írtam upsről, trackinget nem érdemes komolyan venni. nekem egy hétig minden nap az aktuális nap volt a kiszállítás napja, aztán pont egy olyan napon érkezett a futár amikor a tracking nem is mutatta hogy épp kiszállítás alatt lenne.
-
Xelo
addikt
és nyilván aznap érkezik meg amikor a tracking azt írja hogy nincs úton.
megjött a füles, jól sejtettem doboz eléggé megtépázva, de szerencsére az eszköz jól működik és nem látok sérülést rajta. annyi a tanulság hogy upsnél a követést belföldön érdemes elfelejteni mert semmit nem ér.
-
Xelo
addikt
nem jött tegnap se a csomag, ma meg a tracking nem is írja hogy kiszállítás alatt lenne. hívtam megint ups ügyfélszolgálatot, annyi információt kaptam hogy "hát én úgy látom hogy kocsiban van a csomag". aha oké. leginkább attól tartok hogy megsérült a csomi mert már egy hete hozzák viszik pakolgatják scannelgetik vecsés és debrecen között.
-
Xelo
addikt
de de hívtam, és jól volt megadva a cím, csakhogy a ház bejárata nem azon az utcán van amit a cím sugall mert egy sarokházban lakok. a 30/1 és 30/2 szám azon az utcán van amin a cím, a /3 ahol lakok meg nem. a futár pénteken hozta elvileg, végigment az utcán, nem látott 30/3at és beírta hogy nincs ilyen cím. a vicc az hogy upstől is jött már több csomagom előzőleg minden gond nélkül, és más futárszolgálatnál se szokott ez gondot okozni. ha meg igen, legalább felhívnak, ups erre se képes. hétfőn beszéltem velük, akkor újra egyeztettünk mindent, címet telefonszámot stb, megigértek hogy jönni fog a futár és hívnak. hát nem jött, nem is hívott.
és nem viccből mondom hogy minden alis csomagom megjött kínából (volt belőle amit a posta továbíttot belföldön, volt amit az express one) úgy h egy napon lettek rendelve a fejhallgatóval.
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
üdv! rendeltem ebayen ausztriából egy csomagot amit az ottani postán adták fel. most olvastam hogy a kiszállítási pertnerük món az express one, így az lenne a kérdésem hogy a csomag postával várható vagy express one csomagszállítóval? előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Mercedes topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest