Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Az oldal összevissza változtat árakat, a kereső nem megy, ez a temu valóban müxik? Nekem nagyon kezdetleges valaminek tűnik
-
mexel
veterán
Na, regiztem a temura a meghívóval. Igen nagyvonalúak voltak, kapram 1 azaz 1 forint creditet.
Szerk: közben meghívtam valakit, őutána meg kaptam 2 azaz 2 ft-ot. Na nekem ennyi a temu, app töröl, és kb itt vége is. Komolytalan
-
Jahno
veterán
válasz
Revan29 #102037 üzenetére
Amerika? Onnan 20+ éve rendelünk mindenfélét, egy 10es lapos alátétet is rendesen megvizsgálnak és megduhinatnak. Az a gyanús ha valami átcsúszik. Egy csavarral is szoptunk haverral, mert fegyveralkatrész volt
Amerika, Japán, Ausztrália, Kanada. Kb. ez ahol nem is rosta van a csomagoknál, hanem HEPA szűrő amin lehet felakad. Ott mindegy mit, az a nem mindegy, hogy honnan.
-
-
Revan29
csendes tag
válasz
MaxxDamage #102038 üzenetére
Az tiszta, de eddig nem turták át rendszeresen és nem kellett semmilyen dokumentumokat beküldeni. De ezek szerint csak engem bactatnak
-
-
Revan29
csendes tag
válasz
MaxxDamage #102035 üzenetére
Szerintem ez esetben mindegy - amúgy könyv, BD, játék, pár relikvia az USAból, és hajóval érkezett.
A kérdés az, hogy miért papíroz most megint a posta mikor az elmúlt két évben automatikusan le tudtak vámolni minden csomagot.
-
válasz
Revan29 #102034 üzenetére
Nekem az volt most a meglepetés, hogy egy 1700 Ft értékű cuccot elvámolták 0 Ft VÁM, 0 Ft ÁFA, 470 Ft kezelési költség (igen, ezt be kellett fizetnem...).
Ma pedig jött email és SMS, hogy mehetek a postapontra. Amíg vártam, elnézést kértek egy nőtől, hogy nincs ott a csomagja. Ezután nem ért meglepetésként, hogy az enyém sem. -
-
Atomgeszi
nagyúr
Én is elakadtam egy külföldi rendelés során.
Francia webshop. Csak francia címre szállít. Sajnos sehogy nem tudom rávenni őket országon kívülre való szállításraSajnos ismerőst sem tudok leakasztani, aki ott élne.
Van valami megoldás?
-
válasz
Revan29 #102027 üzenetére
Érdekes...
Nekem mikor EU-s kötelező nem EU-ból érkező rendelések VÁM/ÁFA kötelesek...az elején minden csomagom így jött, most már egy ideje nem fizetek semmit, jön minden úgy mintha EU-ból érkezne, aztán Kína a legtöbb feladási hely, de volt USA is !Olyan mint régen volt...
/lekopogom!/
-
zseko
veterán
Tudom hogy sokszor volt már, hogy hogyan is kell kitölteni a mailboxde címzést, de érdekes problémába futottam. Beregisztráltam az oldalra, emailben elküldte a kitöltési menetet (ami nem egészen az ami az itt ajánlott [minden egy sorba a névnél]):
Vagyis ez alapján így kellene kitölteni az Amazonnál, ha jól értelmezem:
Itt a topikban ellenben inkább azt olvastam, hogy a Full name mezőbe mindent, először a Mailboxde.com GmbH, majd a név+ID-t is ide írni.
Na most itt futottam bele a problémába... túl hosszú a nevem, nem fér ki, lemarad az ID sorszám fele...
nem is tudom hogy a röhögős, a sírós, vagy a kérdőjeles szmájlit rakjam kiMeg azt sem hogy mit csináljak, okés-e ez így, ahogy a képen töltöttem ki, vagy csináljak új regisztrációt, 'rövidített' névvel.
-
Revan29
csendes tag
Eddig mindig automatikusan vámkezelték az EUn kívülről érkező csomagjaimat. Csak beírtam az azonosítót, a kódot, és már fizethettem is az ÁFAt. Most meg zsinórban harmadszor kérik a papírokat a visszaigazolásról, banki fizetésről, stb, mint évekkel ezelőtt.
Más is tapasztalt ilyet?
Mi történt, össze omlott a posta automata rendszere? Ráadásul ilyenkor állat módjára feltépik a csomagot, kibontanak mindent és közben összetörnek ezt-azt. Ennyire ráérnek most?
-
User42
csendes tag
Sziasztok,
Találkozott már valaki ilyen nyomkövetési státuszzal?
"MisSort not received"
Ez mit jelent? A missort az, hogy rossz helyre továbbították, az addig oké, de az, hogy "missort not received..." az mi?
Az USÁ-ból rendeltem, most a PostNL-nél van már hetek óta, és ez a legutóbbi státusz náluk. Ilyet még nem láttam. Vajon visszaküldik az USÁ-ba? :-/ -
#102022 jojoando - A sütiket nem szoktam törölgetni, mert frusztráló újra belépni és agree/disagree-t nyomkodni miattuk. De majd kigyilkolom az Ali-ét.
#102023Jahno - Ezt szépen elrejtették.(De közben kiderült, hogy jó a kütyü, csak az én régi tápcsatimat kellett megtisztogatni, mert ez érzékenyebb rá.)
-
AliExpress-en hogy tudok üzenetet küldeni egy eladónak, akitől vásároltam?
Sehol sem találtam ezt az opciót, csak Review és Refund-ot.
Másik: hogy lehetne megoldani, hogy ne váltson át rendszeresen valami arab nyelvre? -
rapcsok1
újonc
válasz
Szállító76 #94530 üzenetére
Szia!
Én most ugyanebben a cipőben járok, Neked hogyan végződött anno?
Köszi, Balázs
-
MARVEL
tag
Üdv!
Csak egy kérdés... A FedEx-nél a vámkezelés és az áfa összegét hogyan kell kifizetnem? Küldenek díjbekérő e-mailt vagy a futárnak kell odaadnom az összeget? Ha lezárult a vámkezelés és a futár nem kér az átadás során semmit sem akkor abban az esetben mi a helyzet?
-
kgyuri
tag
válasz
kgyuri #102015 üzenetére
Ecsc-nek is kis pirospont, ma reggeli 8:30 válaszlevelük:
Dear Customer,
We checked that your parcel has arrived your country so it will deliver by local post office, please contact with the nearest post office with your tracking number. Let us know if anything we can help. Thank you for your inquiry.
Best regards
ECSC Customer Service Department -
kgyuri
tag
válasz
adamcsoka23 #102011 üzenetére
Szia,
Igen most hozta az MPL a Temu csomagot!
Kibontás még most jön, de ha ilyen gyorsan és semmilyen plusz költség nem adódott hozzá a megrendelt árukhoz, akkor kap tőlem egy nagy piros pontot a TEMU.
Az ECSC persze nem válaszolt érdeklődő levelemre, hol tarta a csomagom. -
MARVEL
tag
És ez? Clearance Delay, Held, cleared regulatory agency(s) after aircraft/ truck departed.
Magyarul azt írja ki: Vámkezelési késedelem...
-
MARVEL
tag
FedEx-nél mit jelent az "International shipment release - Import" státusz?
-
-
MARVEL
tag
A FedEx értéknyilatkozatot kért tőlem, mert eltér a feladó által megadott és a bizonylaton szereplő összeg, nagyjából 8000Ft-al... Mire számíthatok?
-
MARVEL
tag
Sziasztok! FedEx csomagnál értesítenek, hogy mennyi áfát/vámot kell fizetnem? A nyomonkövetés szerint holnap kézbesítik... Már Budapesten van, az EU-ba Belgiumon keresztül érkezett be. Nem tudom ez számít-e...
-
Staradder
tag
Néztem német pc webáruházból alkatrészt (posta költséggel együtt is olcsóbban a magyarnál).
Tudtok olyan eu-n belüli pc webáruházat ami magyar országra is szállít, de nem olyan drága mint a német szállítási költség? -
kgyuri
tag
válasz
kgyuri #101991 üzenetére
Temu rendelés státusz:
Kaptam ezt a csomagszámot: PNLUC08420998asdfghjklqwertzu
Posta nem látja, telefonon nekik.
Csomag állapota:
In Transit
Customs clearance completed October 19, 2023, 05:26 am
Why is Magyar Posta tracking not updated?Írtam érdeklődő e-mailt a inquiry@ecsc-logistics.com , merre tart a csomag.
A kedves postás néni elmondta, ha ilyen "P"-vel kezdődő csomagot kapunk, akkor azt már vámkezelte ez a cég:
[ECSC]
Ha ők atadják a postának, ők már akkor, mint belföldi csomag fogják kihozni az adott címre.
Várom az ECSC válaszát jelenleg. -
MARVEL
tag
A mai nap folyamán Japánban feladtak nekem egy csomagot. A FedEx tracking szerint 26-án fogják kézbesíteni... Ez reális? Vagy csak rossz a tracking kalkulációja? A vámolás a FedEx-nél hogyan zajlik? Az áfát a futárnak kell majd kifizetnem?
-
Ixion77
addikt
válasz
Ixion77 #102000 üzenetére
Referrer Rewards:
$10 credit for every friend who signs up and makes a purchase
$100 credit if 10 referred friends make purchases
Chance to get 100% cashback on future purchases
Receive special badges and ranks based on the number of referralsFriend Rewards:
$10 credit on signing up and making the first purchase
Up to 50% discount coupon for first purchase
Exclusive new user deals and offers
Cashback on purchases for joining via the referral link
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest