- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
No akkor mielőtt nagy hévvel megkötném az új biztosítást, segítséget kérek:
A netrisk és a biztositok.hu-n eléggé más adatok jönnek ki. A biztositok.hu-n ezeket hogy kell értelmezni?
Kérjük adja meg a jelenlegi (2010-es) KGFB szerződésének kezdetét: 2002-2010 között lehet választani. A 2010-eset tavaly kötöttem ami idéntől aktuális, szóval idén indult, nem? Vagy amióta KGFB-m van?
Mióta rendelkezik a szerződő folyamatosan (max. 180 nap egybefüggő megszakítással) kötelező biztosítással?: 2008 októberében kötöttem a KGFB-t, akkor 2008-at jelölhetem? Azóta folyamatos a biztosításom.
-
Kroni1
veterán
Én régebben voltam a K&H-nál és teljesen korrekt, megbizható biztosító szerintem. Ugyan 2 éve átmentem a Wabardhoz, mert akkor féláron indultak minden más biztosítohoz képest, de az most 15ezerrel drágább lenne ha maradnék!!! Most a K&H lenne az egyik legolcsóbb a motoromra, úgyhogy megyek is vissza mert KÖBE nem jöhet szóba, az UNiON is csak egy ezressel lenne olcsóbb éves szinten, úgyhogy a K&H lesz a befutó..
-
Manitou
veterán
válasz
szelidorzo #496 üzenetére
Elárulom, hogy nem sok vizet zavar a kategóriaugrás sem.
Manapság meg nem éri meg hűségesnek lenniVáltani kell.
Csak kiváncsiságból megnéztem mi a szitu egy olyan esetben ha valaki ( ez kb a legdurvább eset)
18 éves, friss jogsis, Budapesti lakos, 2010-es gép, 6000 cm3 es gép és mondjuk 650-700 LE
Meglepődtem , hogy ahhoz képest mennyire alacsony a KGFB, persze nagy a szórás, a legtöbb valami 400000Ft volt éves szinten, de az kiugróan magas volt, amúgy valami 70k-s is volt a listában.Én arra számítopttam, hogy az erősebb kocsiknál majd durva emelkedés lesz, de ha valaki még kategóriát ugrott felfelé most ezzel az új rendszerrel , akkor is kevesebbet fizethet, azt nem mondom, hogy ugyanott, ahol most van, de más biztosítónál simán.
-
szelidorzo
aktív tag
Eddig a Groupamánál voltam, de úgy látszik mióta egyesült az OTP garanciával elgurult a gyógyszerük.
A Bonusom felment 4-re a negyedéves díjam meg 50 %-al!!!! (72KW)Váltok máshová fele pénzért, mint a jelenlegi (és még nem is köbe, wabard, román)
Ahová az OTP beteszi a lábát.....................
Azért ezt a 70 KW-os határt jó helyen húzták meg, kínosan vigyáztak rá, hogy minél több gk kategóriát ugorjon.
-
Manitou
veterán
Meg akartam nézni a netrisket, hogy ott mit dob a gép, de le van halva.
Nekem az Astra dobta a legolcsóbbat ( de hát az egy opel
), de oda nem merek átmenni, elég sötétló. Második legolcsóbb a K&H. Azzal szimpatizálok, nem tudom jó -e? Valakinek rossz vagy jó tapasztalata van vele?
Most postánál vagyok. -
tomcsi23
veterán
válasz
Winner_hun #493 üzenetére
Jaja.. az éves lehívás még egy nagy kedvezménnyel bír, aki bevállalja.
-
KrAt
veterán
Eddig vhol 25ezer ft körül volt a kötelezőm / év, most 15ezer ft alatt meg lehetne már kötni, de nem fogom, mert jövőre 25 éves a Kadét, és youngtimer biztivel 6 ezer ft körül lesz per év
-
Kroni1
veterán
Régebben mindig küldtek levelet a biztosítótól, hogy jövőre milyen lesz a Bonus besorolás és mennyi a várható éves díj. Nem tudja valaki, ilyet idén is küldenek majd?
K&H motoroknál is elég jó árakat ad, ez nem semmi, nekem most náluk lenne a legolcsóbb a Fazeremre, évi 18E..
-
sosmocsok
csendes tag
Nekem is ugrik 59 E-ről 36 E-re, ha a K&H-nál maradok
Persze éves szinten -
zsid
senior tag
Ha tényleg jó a kalkulátor, akkor a mostani negyedéves ~17700-ról 13494-re csökken a K&H-nál.
Eee ölööm ee bódottá -
zoo8800
veterán
Nem rossz, 29->25e lesz a kötelezőm
-
Manitou
veterán
Nekem éves szinten 37k-ról 24-re csökken ha váltok, ha maradok a mostaninál 29 (legolcsóbbnál 22 lenne) Éves átutalásos témával még lehet faragni ezeken is 1-2 k-t.
legdrágább 61k lenneAzt hittem csak alig fog csökkenni.
-
orkester
őstag
Egész jók az árak, az idei kb.44E Ft éveshez képest(60E körül lett volna, ha az alkusznak nem hibás a kalkulátora
) most 32E lesz.
-
FF23
senior tag
válasz
tomcsi23 #476 üzenetére
Eddig 6550Ft amit online el tuftam érni, meg kell várni az összesítettet. Némelyiket maga a csoda kiszámolni. A pszáf végre igazán képviselhetne minket, hogy a különböző szorzóknak stb. van-e bármilyen valóságalapja, pl.:
-üzemanyagszorzó: dízel +20%?
-külön férfi-női születési/josiszerzési év szorzótáblázat?
- kW/ccm-arány szorzó?....stb -
FF23
senior tag
Vannak már díjak.
Letöltöttem ahol most vagyok (groupama). Nem semmi hogy megvariálták. Egy kategóriával most olcsóbb lennék, egy bónusszal előrébb és 8811.- /n.évről 12890.-/n.évre "csökkent" -
KrAt
veterán
Kérdésem: Most Allianznál vagyok. Meg lehet oldani, hogy csak 2010. dec 31-ig éljen a biztosításom? Utána tudok veterán biztit kötni, ami sokkal olcsóbb..
-
lujó55
addikt
Olyan dolog ez, hogy nem lehet rá készülni. Most mindenki aki autó vásárlás előtt áll azokat a kocsikat keresi amelyik az adott kategória felső pontján van, de éppen még nem lépi át azt. Ekkor jön a törvényalkotó és belepisil az állóvízba, kitalálja, hogy nem elég a tömeget, meg a teljesítményt figyelembe venni, nézni kell a kocsik színét is, mert a fekete és piros autók több kárt okoznak, mint a zöld és a fehér. Aztán kitalálják, hogy az autó hasmagassága után is fizetni kelljen. Az egész pénzbeszedés és kész...
Az újabb autók nagyobb teljesítményre képesek, mert a világ állandóan fejlődik. Alacsonyabb fogyasztás, kisebb tömeg, kisebb térigény és nagyobb nyomaték és fordulat. Ugyanakkor a biztonság is nő, mert az autógyártók folyamatosan áldoznak erre is. Ergo: a régi autók nem biztos, hogy kevesebb balesetet okoznak amiért kisebb a teljesítményük. -
lujó55
addikt
válasz
dragonfx #459 üzenetére
Akkor is, ha nem lesz üzemanyagod? Az árak folyamatosan nőnek, nem csodálkoznék, ha néhány éven belül annyiba kerülne a kőolaj származék literje, mint a kocsid. Főleg úgy, hogy a nagyvárosok is kezdenek átállni a sétálóutcákra. Na, akkor majd nyomhatod 1-esben a garázsban.
-
lujó55
addikt
válasz
dragonfx #454 üzenetére
Szerintem arra gondolt a jogalkotó, hogy aki száguldozik az fizessen többet. Kis autó erős motorral jobban megy, mint a böhöm nagy többtonnás benzintemetők.
Az igazi cumi majd az új gép eladásokban lesz, mert az autógyártók annyit invesztáltak motorfejlesztésbe, ilyenolyan feltöltés, turbo, highpressure dízelek, VVT, stb azt figyelembe véve, hogy a köbcenti alacsony maradjon, most meg az emberek nem fognak egy milkóval többet fizetni az erősebb motorért, elég lesz az alap is ami ugyanolyan köbcentis. -
lujó55
addikt
A NetRisk még nem tud semmit az új tarifákról? Vagy csak nov. 1 után jönnek a kalkulátorok?
-
doc
nagyúr
nem kellett volna befizetni, a biztosito 30 napig meg elonek veszi a biztositast, csak akkor lesz 'nemfizetett', ha 30 nappal a negyedev kezdete utan sem fizeted be
vagyis ez a ket het meg boven belefert volna abba hogy 'majd befizetem okt.30-ig'
persze az bekavarhat, hogy eladod az autot es ezt kell bejelentened, de ezt meg mar a biztositoval kell(ett volna) megbeszelniMOD: az adasveteli alairasanak pillanataban megszunik a te biztositasod, es onnantol a vevoe ervenyes - ha van neki. ha nincs, az mar az o baja
en mikor vettem az autot, a neten megkotottem a biztositast, igy nem volt anelkul az auto egy percig sem -
FF23
senior tag
-
Petya25
őstag
Ma adtam el egy autót. Ugye október 1-től már ketyegett az új negyedév, de azt már nem akartam kifizetni rá. Arra gondoltam hátha gyorsan megy majd az adásvéteni, de teltek a hetek. Nem akartam rizikózni ezért ma átadás előtt befizettem a csekket, de mi lett volna ha nem? Az új tulaj egyből megy biztosítani jó esetben, de ha nem teszi akkor mi van?
-
zsid
senior tag
válasz
Agyasima #441 üzenetére
A tuningra gondoltam, nem a zőccségesmerci 30 év alatt bekövetkezett teljesíményesésére
Asszem azért jön a teljesítmény alapú biztosítás,mert a teljesítmény növekedésével nő a baleseti kockázat. A rommá tuningolt tdi-sek ezen nagyot fognak spórolni, meg a teljesítményadón is... Aki alapból "erősebbet" vesz,az meg sz@pni fog. Remélem a biztosításba is be lesz kalkulálva az autó életkora,akárcsak a telj. adónál. -
dragonfx
veterán
mi ez az örültség a kw mokolással?
nem is novemberbe lehet átkötni hanem a kötéstől számít 1 év után 1 hónapig.ezt hallottam igaz ez?
mindenkinek megnövekedett a díja? -
-
lujó55
addikt
Egy picit kavarjuk fel az állóvizet, mielőtt fagyasztják a topicot
Szóval hamarosan kötelező váltás. Szerintem aktuális újra beszélni róla, főleg, hogy a teljesítmény alapú számítás most debütál. -
Matthewsz
aktív tag
válasz
benvolio #430 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok ugyancsak a wabardnál, eddig ok, viszont van a mabisz díj, amit még nem tudom hogy kell számolni. Először is ezt kinek a nevére írják fel? Az "új" tulajéra, vagy a régire (tehát rám), mivel ugye én nem fizettem a kötelezőt? Január 1-től kell számolni, vagy a szerződés megszűnésének dátumától? Még ha január 1-től is kell számolni akkor is jobban járok, mert tizenezer forintra jön ki csak a mabisz, és ezen kívül valahol újrakötni plusz 5-7k.
Csináltam a wabard honlapján díjkalkulációt, mibe kerülne ha újra megkötném (mivel hivatalosan díjnemfizetés miatt csak ugyanannál a biztosítónál lehet megkötni újra). Hát én nem tudom hova szálltak el ezek, de 30k-ra jött ki a dolog, negyedéves fizetéssel kezdő befizetendő összeg: 19k. WTF?
Vasárnap kötöttem máshol újat, de annak semmi értelme nem volt, mivel ugye csak ugyanannál lehet kötni (ezt utólag olvastam). Ezzel kell valamit kezdenem, vagy felejtsem el, és majd küldik a levelet, hogy bukta van nem kapták meg az adásvételit meg ilyenek?Lehet, hogy nem a PH a legmegfelelőbb hely ilyeneket kitárgyalni, de csak itt fórumozok...
-
Winner_hun
félisten
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Légyszives segitsetek már nekem
Robogóm van (segédmotoros kerékpár) a Wabard biztositónál kötöttem rá tavaly kötelezőt, mert a netrisk szerint ott volt a legolcsóbb. Most kikaptam egy 28.000Ftos csekket. Felhivtam őket és azt mondták mivel még nem vagyok 25éves azért a nagy összeg, meg hogy erről már a felmondás határideje előtt tájékoztattak. Mit tudok most tenni??
Segitsetek légyszives mert nagyon tanácstalan vagyok, a robogóm nem ér ennyi pénzt és nem tudnám kifizetni ezt az összeget.
-
n0se
tag
Sziasztok!
Roviden:
Vasarolva lett egy auto, a kotelezo meg lett ra kotve...halasztott fizetessel, a halasztott fizetes esedekessege a szerzodesen 2010 januar elso fele, a mai napig meg nem kaptam csekket a biztositotol, hogy tudjak fizetni nekik.
Ilyenkor mi a teendo?
Koszonettel,
-
benvolio
őstag
válasz
Real_Necro #423 üzenetére
Lehet, mert minden biztosítónál megvan az, hogy kinek kedvez jobban. A saját látásuk szerint kivel járnak ŐK jobban. /van ahol ha náluk kötöd a lakás bizt. vagy élet bizt. akkor több kedvezményt kapsz a kötelezőre, de van ahol ez nem számít. Van aki a gyermekkel rendelkezőknek adnak nagyobb kedvezményt, mondván biztos óvatosabban vezetsz, de valahol ez se számít, stb. stb. stb/. Az ilyen összefüggéseket biztosítója válogatja, de mindegyiknél az a cél, hogy ŐK járjanak jól, nekünk meg az ahol a legkevesebbet kell fizetni. Mondjuk én 1 évig voltam a MÁV bizt.-nál, mert az volt akkor a legkedvezőbb, de a következő évben másikhoz mentem, ami csak a második legolcsóbb volt, mert valahogy nem volt szimpi a MÁV-nál, hogy csak egy helyen tudtam személyesen bemenni, valamint az, hogy egyesület. Abban az évben ment csődbe, hát gondolhatjátok, hogy áldottam az eszemet, hogy otthagytam őket
.
-
Real_Necro
veterán
Az normális, hogy egyik biztosítónál 59 lenne az éves díj, másiknál meg 29?
-
benvolio
őstag
Az előző hsz. alapján kérdezném. Ha egész évre egybe kifizettem a biztosítást, de az 5. hónapba eladom a kocsit, akkor a napra pontos különbözetet visszafizetik, igaz? Köszi előre is.
-
Real_Necro
veterán
Újabb fejlemény, Allianz-nál 29xxx lenne az egy éves díj, ha egybe befizetem bankkártyáról.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
szintén biztosítóváltáson filózom, tegnap már elfaxoltam előző biztosítómnak a felmondási nyilatkozatom, jelenleg pedig éppen nem tudom eldönteni, melyik biztosítóhoz menjek.
Jövőre B2-ben leszek, eddig Aegonnál voltam, ahol az éves díj 59xxx-re jött ki (Bp). Sok biztosítós oldalt megnéztem, viszont amit nem értek, hogy sok helyen olvasom, hogy "kockázatviselési kezdetű gfb". Ez most pontosan mit is jelent? Hallottam olyan szerződésekről, ahol feleződnek a költségek, ha te vagy a kockázatviselő, ilyen áron a papír megvan, csak ha kárt okozol, te fizetsz. Nos ilyet nem szeretnék.
Legolcsóbban jövőre K&H-nál jött ki éves befizetéssel 43xxx-ra. Itt fórumon visszaolvasva nem sokat láttam róluk, mennyire érdemes ott kötni? -
benvolio
őstag
Hello!
Ha ebbe a hónapba felmondom a biztosítást akkor újat kötni ráér december 31-ig? Vagy azt is novemberbe kell? /tavaly úgy emlékszem december 31-ig volt határidő/ -
talpalavalo
aktív tag
válasz
totokmarika #409 üzenetére
Rengeteg ilyen oldal van, bárhol megkötheted. Nem mondanám, hogy a netrisken biztos megkötném. Az a taktika, hogy több alkusz oldalt vagy biztosító honlapját végig kell nézegetni. Ahol találsz árfekvésben/szolgáltatásban(gondolok itt pl: árgarancia, ami nagyon fontos) megfelelőt, ott tényleg max 10 percet kell eltöltened.
-
Winner_hun
félisten
válasz
totokmarika #409 üzenetére
netrisk.hu - max 10 perc
-
totokmarika
csendes tag
válasz
talpalavalo #407 üzenetére
Ennyi idő alatt,hogy lehetne a leggyorsabban megkötni?
-
AMD Power
titán
Megyek Köbehez.
-
chungee
addikt
Azt miért van, hogy B06 es B07 kozott nincs semmi
Eloszor B06-ot irtam a kalkulatorba, de mint kiderult B07-esben leszek. Ugyanannyi az ertek. Erdekes.
-
Manitou
veterán
válasz
Winner_hun #403 üzenetére
Már meg is csináltam. Ez marha jól működik. Azt hittem nem lesz ilyen egyszerű.
-
Manitou
veterán
válasz
Winner_hun #401 üzenetére
Azt választottam
De csak sikerült elcsesznem egy kicsit.
Az adatoknál, az anyja nevénél, nem írtam oda anyu 3. nevét . Ez mennyire gáz? És ugyebár a kinyomtatandó papírt amit aláírva el kell faxolni, már elküldték, azon is 3. név nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- Spilled! teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest