Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
<Mateus> #2349 üzenetére
Szia!
Én több éve Biofinity-t használok tényleg a legnagyobb megelégedettséggel.
Egyszer én is kipróbáltam az Air optix Night&Day Aqua-t, de egy óra után inkább kiszedtem a szememből mert iszonyatosan idegesített és még homályosan is láttam vele.Egy másik fórumtárs pedig azt tapasztalta a közelmúltban, hogy mindkettő jó, de neki az airoptix kényelmesebb volt.
Szerintem emberfüggő, hogy kinek mely illeszkedik jól a szemére, mely anyagból készült lencse kényelmes.
-
<Mateus>
tag
Sziasztok!
Valaki probálta már a Purevision 2 HD lencsét? illetve a Biofinity-ről mik a véleményetek?
legutobb ugy jártam hogy Air optix-ot kiprobáltam de nem voltam megelégedve vele, mivel nem láttam annyira távolra, élesen vele, az lehet h az anyaga miatt? mert előtte teljesen másfajta anyagút használtam
-
dipeti
senior tag
Renu Multiplust használok én is 2 éve. Eddig még semmi gondom nem volt.
De poénból rendeltem egy Sauflon Comfort Vue-t, de még nem próbáltam ki, hisz még van a Renuból egy fél üveg.Egyébként én Sauflon UV55-t használok, ehhez melyik folyadék lenne a legjobb?
-
eurolac
senior tag
válasz
Chesterfield #2346 üzenetére
Köszi. Én szerencsére nem tapasztaltam velük ilyen érzést. Ciba-s termékekről többnyire jó véleményeket olvastam eddig. Ha váltani kényszerülnék lehet erre a márkára térek át.
-
eurolac
senior tag
válasz
#41635072 #2344 üzenetére
Valószínűleg félreértetted a hozzászólásomat, nem kötekedésképpen írtam, tapasztalatszerzés céljából vagyok itt.
Valóban volt egy új széria vagy 5-6 éve, amit ilyen olyan hírek miatt visszavontak. Úgy emlékszem műkönny -szerű adalékanyagot tartalmazott. Új fejlesztés volt ill. lett volna. Én is becseréltettem a biztonság kedvéért anno mert olvastam róla a hírt. A jelenleg forgalomban lévőkről semmi rosszat nem olvastam. Azért ki fogok próbálni mást is az általatok említettek közül, hogy legyen összehasonlítási alapom. Peace. -
törölt tag
válasz
eurolac #2343 üzenetére
Attól, hogy új vagy, még visszaolvashatsz kicsit mielőtt kérdezel.
Ha új vagy, akkor meg főleg, hogy ne kérdezd meg 6-odszor ugyanazt."Meg vagyok elégedve a tisztító és fertőtlenítő hatásukkal." Miért, meg szoktad nézni mikroszkóp alatt, hogy mennyi baktérium maradt rajta?
Neked nem elég bizonyítéknak az, hogy visszahívatták az egész világon, és ingyen cserélték?Ha így gondolkodsz, akkor használd nyugodtan, csak nehogy te legyél majd az a bizonyos rokon, akivel történt valami.
-
eurolac
senior tag
válasz
#41635072 #2342 üzenetére
Hali! Mint azt már előrébb írtam új vagyok itt.....
Valakinek van valami konkrétuma arról, hogy a B&L ReNu termékektől lett konkrét baja? Pl.: magának, ismerősének, kontaktológusa mesélte, hogy....Tehát nem internetes cikk, hanem konkrétum?! Valóság!
Én közel tíz éve használom őket, beleértve a folyadékokat is, de semmi bajom nincs tőlük, sőt, meg vagyok elégedve a tisztító és fertőtlenítő hatásukkal. (Pedig allergiás típus vagyok, most is szezon van sajnos.Ilyenkor még jobban kell figyelni)
Megírt cikkekben nem nagyon hiszek, mert a verseny miatt bevett szokás fizetni azért a médiában, hogy erről vagy arról ezt azt terjesszenek, írjanak. Ez bevett szokás nem csak a kontaktlencsék világában. Ma a piaci verseny könyörtelen és kegyetlen, inkorrekt.
De ha valaki ír konkrétumot, hogy vele vagy ismerősével történt baj ezen folyadékok használata miatt/mellett, természetesen én is elgondolkozok a váltásról. -
Ronam
addikt
Tudnátok ajánlani a Biofinity lencséhez valami ápolószert? Nem tudom melyik lenne a legjobb választás, amit kaptam a próbalencséhez az elég gyorsan fogy. Options Multit kaptam, az jó fajta?
-
netoptik4u
csendes tag
Tudtommal a nagy gyártók (pl. Alcon/Ciba/Cooper/Sauflon,de vannak még megbízhatóak) termékeit nem hamisítják...persze ez is csak az első esetig vélelmezhető...!
Amit általánosságban javasolhatok, hogy legalább magyar oldalról rendelj, ha már mindenképp interneten szeretnél, mert vélhetően az ÁNTSZ rájuk fog szállni, ha bejelentés érkezne a termékeik eredetiségét illetően..
És járj kontrollra rendszeresen (panasz mentesen legalább fél évente, panasz esetén AZONNAL ne várj napokat), ha nem szeretnél felesleges kockázatot vállalni!
A helytelen kontaktlencseviselés következményeként megjelenő fertőzés (bakteriális,vírusos,gombás) a szakirodalomban is úgy 100 old-t megtölt.
(persze szerzőnként eltérő)Az árakat pedig a vizsgálatok árával összeadva számold, mert úgy van értelme az összehasonlításnak! (nem az "sztk-ás" vizsgálatra beesünk, mert az ingyen van gondolok...- jópár szemész szakorvosnak nincs kontaktológiai szakvizsgája...ettől egyébként remek orvos lehet, de csak ennek megléte esetén tud legalább annyit a kontaktlencse alapanyokról-felhasználási javaslatokról, amennyi nélkülözhetetlen...és ettől még sajnos ad tanácsot az ilyen orvos is, akkor is ha nem a kompetenciája...(többnyire persze ez a tanács is jó tényleg!, de az egyetemi tananyaggal szöges ellentétben álló, - amit írásba adtak!!- is előfordult már...)
-
O_L_I
őstag
válasz
netoptik4u #2338 üzenetére
Ezeket nagyon is jó, hogy leírtad.
De akkor azt mondod hogy vannak a nagy lencse márkáknak kínai utánzatai vagy vannak kínai lencse márkák amiket kerülni kell?
-
netoptik4u
csendes tag
Mindenki nézze el nekem, és akinek nem inge ne vegy magára, de 1-2 dolgot jó tisztázni a tisztánlátás végett!
- az Aosept nagyon jó ápolószer, DE hidrogén-peroxidot tartalmaz! TEHÁT a semlegesítési időn belüli lencsekivétel súlyos maródásos tüneteket okoz! Így aki még nem használt ilyet, csak multi vagy más nevén all-in-one folyadékot, az nehogy semlegesítési időn belül kivegye a tartályból (ami csak!!!! a sajátja lehet), mert kimondottan kellemetlen -FÁJDALMAS- napjai lesznek!Az ápolószerek összehasonlítása:
- a gyártói teszteken mindig a saját termékük a legjobb (attól függ milyen paraméterekre vizsgálják, milyen kontrollcsoporttal stb.). Persze vannak jobbak-kevésbé jók, de a nagyon nem ajánlott, az a drogériás (igen ilyen is van!), illetve a noname gyártók termékei!Az internetes kontaktlencse lencsrendelésről:
- Nem minden netes lencse gagyi, de...!
- Igenis vannak made in China lencsék! (EU-s, illetve USA ellenőrzés nélkül árasztják el a világot..., a kínai eü. ellenőrzés hiányosságait pedig jól bizonyítja a Gyerektápszer-Melanin botrány..)
- szemészeti-optometriai ellenőrzés nélkül lencsét viselni NAGYON KOCKÁZATOS! (bárki-bármi mást állít, vagy téved, vagy hazudik..)
- ha neten rendel vki lencsét, akkor is menjen el kontroll vizsgálatokra! (vannak olyan szembetegségek, amelyek kezdeti szakaszukban tünetmentesek, de ettől még veszélyesek... legrosszabb esetben:
1. fertőződsz
2. ha nem veszik időben észre (ez akár lehet néhány óra is!!) a szaruhártya átlyukad
2/2. lehet, hogy sikerül elcsípni időben az orvosnak, de akkor is előfordulhat, hogy hónapokig (nem ritka az akár 1 év sem..) tartó kezelésre lesz szükség, addig a lencseviselés hiánya miatti kellemetlenség lesz a legkissebb bajod..!
3. szaruhártya beültetés (a kezeléshez nem létezik műlencse...az élő szövetet nem lehet növeszteni...így csak 1 lehetőség marad, és ki az akinek már nincs szüksége szaruhártyára? ... (igen a halott ember!)
Ennek tudatában rendeljen mindenki online!
Ez ne vegye senki ijesztgetésnek, csak HASZNÁLJA MINDENKI FELELŐSEN A LENCSÉIT!
(a túlhordás is veszélyes lehet!)Egy kicsit túl aggasztó lenne?
Nem-nem, hordjon mindenki lencsét,
1.aki alkalmas rá (szinte mindenki),
2. aki tényleg betarja a lencseviselés szabályait (ezt az optikában, vagy ahol illesztik a lencsét elmagyarázzák, illetve ott van a neten is mindenhol, és még a lencse dobozában is megtalálható).
3. aki idővel se lazít a viselési szabályok betartásán (mert pont akkor szokott a legtöbb kórokozó "becsúszni" amikor vmi hiányosság történt)!Kedves poli27 bocsi, hogy pont a te leveledre reagáltam ilyen hosszan..!
-
poli27
veterán
válasz
eurolac #2335 üzenetére
Nekem amit kipróbálok az a aosept lesz.Nekem is mondta az optikus hogy a renu nagyon szar, és sok embernél pl allergiát okozhat... Bár én filózok hogy ezt az acuvue2 lecserélem acuvue moist 1 napos lencsére.Mert valamivel ma eltéptem a lencsémet pl.Nagyok az újjaim nem tudok a lencsével finoman bánni.Sztem nekem a napi lencse lesz a jó, igaz hogy drágább de legalább mindig új van a szememen
-
Ronam
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget, így már valószínű menni fog
.
(#2332) poli27: Biofinity lencsét kaptam, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, mondjuk nincs még viszonyítási alapom. Amúgy azt monda az optikus, hogy szoktatni kell a szememet a lencséhez. Első nap 1-2 órát hordjam, aztán 4-5öt, és így tovább. Ezt mennyire kell betartani? Ma benn volt pár órát, de egyáltalán nem zavarta a szememet. Havi lencsét kaptam, meddig lehet ezt hordani egy nap? Szombaton 8-tól este 7ig suliban vagyok, aztán hajnalig buli
, benn lehet annyi ideig hagyni?
-
törölt tag
Erre van egy jó módszer.
A tenyeredet szembe fordítod magaddal. A mutatóujjad alatt indul 2 vonal a tenyereden.
Na ebbea gödröcskébe belehelyezed a lencsét és elkezded összecsukni a tenyered.
Akkor jó, ha a lencse két széle összeér.
Ha a tenyered összecsukása közben a lencse egyik oldala kifelé hajlik, akkor ki van fordítva a lencse.
Én mindig így állapítom meg, így tanította a szemészem.
Remélem érthető, amit leírtam. -
Ronam
addikt
Tegnap megkaptam a próbalencsémet. A be és kivétellel nincs semmi problémám, gyorsan megtanultam, viszont azt, hogy melyik a helyes oldala nehezen tudom megállapítani. A nő akinél voltam, úgy magyarázta el, hogy a mélytányér forma a helyes, de én bárhogy fordítom mélytányérnak tűnik
. Van erre valami jól bevált módszer? Lehet belőle valami probléma ha fordítva rakom be?
-
O_L_I
őstag
válasz
#41635072 #2323 üzenetére
Sok évvel ezelött kipróbáltam egy ilyen forgatós kosaras megoldást, a nevére már nem emlékszem de abba emlékszem, hogy rengeteg folyadékot kellett tölteni plusz a kosár is rendesen sorjás volt úh akkor ráhagytam a dolgot de most a biofinity tényleg igényli a rendes tisztítást tehát ha kifogyok a Solocareből lehet megpróbálom megint.
Ugyanitt 4 doboz bontatlan 360ml-es Solocare Aqua eladó
-
törölt tag
Gugliban biztos találsz képet.
Olyan tartállyal adják, amiben két kosárkában helyezed el a lencséket és a kupakkal tudod pörgetni a tokban, így lejön róla a szennyeződés.Renu a lehető legrosszabb választás.
Nemegyszer betiltották, visszahívták, és rengeteg tanulmány/grafikon van, melyet a silánysága ihletett. Ahogy tudod, cseréld le valami másra. -
törölt tag
Valaki anno azt írta itt a fórumban, hogy azért nem vesz cirkuláltatós lencsetisztítót (CyClean, Aosept), mert sokkal több lötty kell bele, mint a hagyományos tárolóba.
Az imént mértem ki, vonalra pontosan ugyanannyi kell mindkét fajta tárolóba. -
-
Ronam
addikt
Most beszéltem velük telefonon. Azt mondták vizsgálat után kapok egy próbalencsét. Kérdeztem a nőtől, hogy mennyiért árulnak olcsóbb lencséket. Azt mondta 20%-os diákkedvezménnyel 12000 Ft negyed évre. Szerintetek ez korrekt ár? Mondjuk a márkát és a típusát nem mondta, az majd délután kiderül mire gondolt pontosan
.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Mostanában eléggé megromlott a látásom, és gondolkoztam rajta, hogy veszek magamnak kontaktlencsét. Ma délután megyek megnézetni a szememet, hogy hány dioptriás kontaktlencsére lenne szükségem, azt viszont nem tudom milyet érdemes venni. Nem igazán vagyok tisztába az árakkal, és azzal sem, hogy melyik lenne a legjobb választás. Sok pénzt sajnos nem tudok rászánni, olvasgattam fórumokat, volt pár hely ahol azt írták 2-3 ezer forintból kijön egy hónapra. Igaz ez? Úgy tudom van olyan, hogy havi kontaktlencse. Ez mit jelent pontosan? Szerintetek érdemes boltban venni kontaktlencsét, vagy rendeljek inkább netről?
-
törölt tag
Bődületes hülyeség, ezért be lehetne perelni azt a marhát aki mondta.
Szerintem kínában nem is gyártanak kontaktlencsét. A szemüveglencséket is japánban/hajógyárin csinálják.Lencsek.hu weboldalról szoktam rendelni, nekem ott a legolcsóbb. Már évek óta nagy megelégedéssel vásárolok náluk.
mod: Az általad írtak láttán erős késztetést érzek, hogy "elbeszélgessek" az optikában, mindenki szeme láttára ezzel a dilettáns csalóval.
-
-
törölt tag
Én mondjuk sosem vásároltam náluk, nem is fogok.
Szakorvoshoz "járok", akihez ha elmegyek, akkor normálisan megvizsgálja a szemem és szakértelemmel segít mindenben, tanácsokat ad stb.
A lencséket pedig netről rendelem mert töredéke, mint máshol.Legutolsó szemüvegem a VisionExpressben csináltattam, mert összetört és hétvége volt...
Emlékszem elég horror árak voltak. Kétféle keretkategória volt. Sajátmárkás gagyi, és 60-100K-os "márkás", ugyanolyan gagyi.Mikor még szemüveget hordtam, mindig valamelyik helyi optikusnál csináltattam. Szinte minden egyes alkalommal át akartak vágni. Volt, hogy bementem az elkészült szemüvegemért, azonban egyből észrevettem, hogy lemaradt róla az antireflex réteg... El tudom képzelni, hogy ezt és ehhez hasonló csalásokat hány tapasztalatlan emberrel játszották már el... A másik, hogy az optika is tipikusan olyan üzlet, ahol hülyének néznek minden vevőt, és hányingerem lesz. Egyszer az egyik megpróbált kioktatni kémiából, de akkora baromságokat hordott össze, hogy inkább megmondtam neki, hogy kit nézzen retardáltnak és sarkon fordultam.
-
Chesterfield
őstag
válasz
#41635072 #2306 üzenetére
Pedig én is annyi rosszat hallok az of@tértról, és most már én is lebeszélek mindenkit.
Az első alkalommal ők vizsgáltak, próbalencsét fél óráig hordhattam. Viszonyítási alapom nem volt, mondom nagyjából látok vele. Megrendelték. Jött egy sms 3 hét múlva, hogy itt a lencse, fáradjak be.
Bemegyek, keresik, erre kitalálják, hogy a szállító elrontott valamit, és csak a bal szemre való érkezett meg. Hazamentem, újabb 3 hét. Jön az sms, hogy itt a másik fele is a boltban. Bemegyek, erre közlik, hogy csak a pesti boltba érkezett meg, 2 nap múlva lesz itt Debrecenben. Nem taglalom tovább, de nem lett túl jó a lencse amit kaptam, elég homályosan láttam vele.Aztán elkövettem azt a hibát, hogy havi lencsét is szerettem volna(az előző ugye napi volt), és megint hozzájuk mentem. Kaptam B&L próbalencsét, de iszonyúan szúrta a szemem, mondtam, hogy próbáljunk meg egy másik tipust, mondjuk a Ciba Airoptixet, mert arról jókat olvastam. Hát, azt ők nem tudják beszerezni, de tudnak valami harmadik fajtát, viszont abból már nem tudnak ingyen hozni próbalencsét, ha ki akarom próbálni rendelés előtt, az 5ezer forint.
Viszlát.
Soha többet a lábam nem teszem be hozzájuk. -
poli27
veterán
válasz
#41635072 #2306 üzenetére
A szemüveggel nincs problémám, azt már csináltattam 3-at is náluk, de kontaktlencsét ne akarj kérni, meg senki se akarjon sztem! Milyen dolog az hogy adnak a nem szemedre való kontaktlencsét dioptriára, bolyongsz vele 10 percet a boltba, és utánna rendeld meg, ha meg esetleg el szeretnéd vinni a nem szemedre való lencsét fizesd ki 4000ft .... Ez milyen hozzáállás?? Nem az lenne a normális mint ahol most voltam optikában , hogy rendelnek a szemedre való próbalencsét ha nincs raktáron pont, azt odaadják hogy tudd tesztelni, és pár nap múlva visszamész hogy kéred vagy szeretnél mást is kipróbálni?
-
poli27
veterán
Azok sarlatánok, addig foglalkoznak az emberrel, amíg fizet, utána már leszarják, vicces hogy az ember látásával szórakoznak ! Remélem nemsokára bezárnak, sztem nem kell ide az ilyen bolthálózat! Ahol voltam optika ott azt mondta a nő, hogy az Ofotért már 3x csődbe ment titokba, már 3 tulajdonos váltás történt és mindig valaki kihúzta a szarból őket !
-
poli27
veterán
Nah mint kiderült nem szereti a szemem a szilikon hidrogél lencsét, elmentem egy normális optikába, és normálisan megvizsgált mindenre(szemnyomás,szemfenék stb stb) Igaz nem ingyen de belefért 3000ft de ha ott veszem folyamatosan a lencsét akkor ingyenes lesz, berakott 2 fajta lencsét, és fél óra múlva amiben a szilikonos volt nagyon bepirosodott..., meg az ofotértben 1,25 lencsét adtak, amit mondtam is hogy kicsit homályos, itt 1,5 J&J Acuvue2 1,5 odaadta próbára INGYEN ,pénteken megyek vissza ellenőrzésre!Vicces hogy elnéznek negyed dioptriát, és még vissza se hívnak hogy jó e, soha többet nem megyek oda az is tuti ! ! Visszaszereztem az Ofotértből a pénzemet, visszavittem a lencsét, majd jó hosszan beírok a panaszkönyvbe hogy ezt hogy képzelik,normális vizsgálat, kontrol nélkül lencsét adni !
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest